Inlägg

Inlägg som korvjohn har skrivit i forumet
Av korvjohn

Skrivare får program att sluta svara, svarar igen vid utskrift från annat program.

Ja, något otydlig titel men vet inte hur jag skall kunna summera det lättare än så. Ska nu försöka ge er en överblick på hur processen ser ut och vilka outputs jag får.

Använder en Zebra-printer för att skriva ut kort, kör skrivaren genom nätverket (via annan dator).
Kör en program som heter CardPro för att skriva ut ID-brickor.
Hämtar utskriften från databas.

Första utskriften går bra.
Andra utskriften får programmet (CardPro) att sluta svara.
Ny utskrift (samtidigt som CardPro inte svarar) genom annat program, t ex Paint, får CardPro att fungera igen och skickar utskriften till skrivaren.
Skriver jag sedan ut igenom via CardPro så låser det sig igen.

Funkar som det ska via USB och samma problem uppstår om jag gör samma sak fast med annan dator.

Vad kan vara fel? Har senaste drivrutiner, testat olika OS, senaste firmwaren, kopplingen till databasen fungerar som den ska...

Kan verkligen inte förstå mig på vad som går fel, någon som har något jag kan testa?

Av korvjohn

ATI HD RADEON 6870 Tre skärmar.

Hejsan, försöker koppla ihop mina tre skärmar in i mitt ATI HD RADEON 6870. Tillgängliga portar är 2st DVI, 2st Displayport samt en HDMI.
Har tidigare använt två skärmar, då en via DVI och en via HDMI men försöker nu koppla min tredje skärm in i en utav Displayportarna men den vill endast tillåta två skärmar åt gången.. Hur kommer detta sig? Finns det någon lösning? Har även provat med två DVI och en HDMI men samma resultat.
Tacksam för svar.

Av korvjohn
Skrivet av ToJa92:

Verkar som att det ska gå att använda UX31As tangentbord: http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermark...

Har själv haft en UX31E för länge sedan, och tangentbordet var riktigt dåligt (minns jag rätt så saknar den "stöd" undertill vilket innebär att man måste trycka precis mitt på för att det ska fungera bra). Så om du ändå ska byta ut det själv verkar det smart att ta ett som förhoppningsvis är bättre.

Tror jag kör på det, verkar dock vara ganska pilligt att byta men tror jag det är värt. Nu skulle jag bara vilja byta upp till ux31as skärm också, men tvivlar på att det är möjligt

Av korvjohn
Skrivet av ToJa92:

Det går annars att köpa det svenska (nordiska) tangentbordet direkt från de som har reservdelar till Asus: http://www.asusparts.eu/en/Asus-0KNB0-3100ND00

Av vad jag kan se här annars så verkar det som att alla tangentbord är lika stora.

EN layout stör mig absolut inte föredrar det när jag väl programmerar. Hittade tangentbord till ux31a som tydligen skall passa, då får jag även det uppgraderade tangentbord men inte stöd för backlit (spelar mig ingen roll visserligen) men hoppet är väl att jag får ett fungerande tangentbord med bättre kvalité och kanske att knapparna med högre kvalitet står emot vibrationerna från högtalarna bättre.

vad tror du?

Av korvjohn

Tangentbordsbyte Asus ux31e

Hej, har en snart fyra år gammal asus UX31e som fungerar utmärkt, bortsett från att mitt tangentbord börjar "ge sig", siffrorna 6-0 kräver hård tryck för att registrera, vilket irriterar mig otroligt mycket då jag huvudsakligen sysslar med webbprogrammering på datorn. Dessutom så har jag ett lätt skorrande ljud vid uppspelning av musik på hög volym, just från tangenterna.

Hur som helst, har hittat ett tangentbord på ebay med amerikansk layout och undrar nu om ni tror att det kommer lösa problemet och kommer tangentbordet "få plats"? Tackar på förhand

Av korvjohn
Skrivet av flygande dadeln:

Vad ska du utveckla som kräver sådan kraft? Grafik? Spel?

Om du bara ska hålla på med exempelvis webutveckling behöver du ju absolut inte något kraftpaket. Det viktigaste är att ha en SSD.
Annars duger det med en average processor, och ska man inte köra en virtuell maskin så behöver du sällan mer än 6GB RAM.

Stor högupplöst skärm så man kan köra flera fönster sida vid sida är också kritiskt.

Det är framför allt webbutveckling jag sysslar med, hittat en surface 3 till bra pris, något att ha?

Skickades från m.sweclockers.com

Av korvjohn
Skrivet av blomqvist:

Jag startar det du vill åt:

Jag skulle lägga 2 000 kr mer och köpa en MBPr.

Någon anledning till varför jag inte skulle fortsätta med Windows? Hört mycket gott om mjukvara till Mac som inte finns till Windows men aldrig testat det själv

Skickades från m.sweclockers.com

Av korvjohn

Bästa laptopen för programmering

Hej, behöver ny laptop för när jag är ute o jobbar, spenderar mina nätter på hotell så behöver en kraftfull laptop med bra tangentbord och bra skärm, någon som har något förslag? Motivera gärna. Pris mellan 7-11000kr

Tackar på förhand

Av korvjohn

Finns utländska versioner av wifog?

Hej, har en vän som just nu befinner sig i australien på obestämd tid och söker en bra lösning för surf i mobil och jag kom o tänka på wifog som i ett sådant läge hade varit perfekt, obegränsad surf och typ 200sms samt 120 samtalsminuter, enda är att man får reklam var 100mb/ surf.

Undrar nu om wifog härstammar här ifrån sverige eller finns det utländska versioner som funnits ett tag, gärna något som fungerar i Australien!
Alla tips och tankar uppskattas

Av korvjohn
Skrivet av Kygen:

Loopia säljer .eu-domännamn för 19:- per styck. Gäller till och med 2014-01-31.

Crystone säljer .se-domäner för 8kr exl. moms.
http://www.crystone.se/

Av korvjohn

Kul att de baserat beloppet på hur många som laddat det den och menar att de förlorat 5.5miljiner kr på honom men av de som laddat ner den så är det knappast mer än 2% som faktiskt köper filmer de andra 98% hade bara skitit i att kolla

Skickades från m.sweclockers.com

Av korvjohn

Bloodline Champions dör ut, PVPers sökes!

Tjena, jag är en pvpfanatiker sedan world of warcrafts expansion burning crusade men tröttnade på world of warcraft efter att jag "facerollat" gladiatortitel i season 8. Vad hände med färdighet och reflexer? Alla ni där ute som spelar world of warcraft PVP vet om att blizzard inte är allt för duktiga på att balansera klasser och spelets RNG skapar otrolig frustration.

Lösningen för mig var att byta till spelet Bloodline Champions, som ni flesta säkert hört talas om och kanske också testat på. I mina ögon är "BLC" det bästa arena-spel som någonsin skapats men det finns ett mycket stort problem. Den stora bristen på spelare skapar långa kötider, ojämna matcher (skillmässigt) som i sig leder till att allt fler slutar.

Jag förstår att ett inlägg på detta forum inte kommer att väcka spelet till liv igen men jag skulle uppskatta det ifall ni i testade spelet, se vad ni tycker, ser gärna att veteraner kommer tillbaka och visar vad ni går för! Tänkte att jag kanske kan motivera er med lite in-game footage som klippts ihop av diverse spelare:

https://www.youtube.com/watch?v=gBGdjmFapgc
https://www.youtube.com/watch?v=ntEDGUYBW-k

Klicka på länken för att skapa nytt konto: http://www.bloodlinechampions.com/register.php?refid=14989830...

Och så hoppas jag verkligen att jag stöter på er "in-game".

Mvh,
John (PomFritzl)

Av korvjohn

Start8 är också en prisvärd applikation i dagsläget som i uppfyller windows 7s startmeny, antar också att det är den vi ser på bilden

Av korvjohn

http://www.sony.se/customise/vn-pro
Gratis uppgradering till från 128gb SSD och 4gb RAM till 256gb SSD och 8gb RAM vid köp av sony vaio.
Värde 2130:-

Av korvjohn

Musik musik musik

Tjena! Jag sitter o jobbar lite på en spellista på spotify med allt inom EDM och lite till, mycket dubstep, electro house, dnb, psy, hardstyle etc och tänkte nu att jag gärna vill ha era bidrag, jag har skapat en Soundrop-lista (en spotifyplugin där musik spelas för alla att lyssna på).

http://open.soundrop.fm/s/XC0Fxs7FtMldYci9 Följ länken och lägg till er favoritmusik eller bara lyssna på skön musik.

Tackar så jättemycket i förhand och hoppas på så mycket musik som möjligt

MVH

Av korvjohn

Dear santa...

Av korvjohn

tooo expensive shiet

Av korvjohn

Ibland undrar jag om Steve Jobs arbetar på Microsoft. Windows 8? Windows 8 RT?! Nokia?!! Ugh.. börjar tycka att det är synd att jag älskar windows 7 så efter att man ser hur microsoft marknadsför windows phone och surface etc..

Microsoft please...

Av korvjohn
Skrivet av Pakki:

Gryyymt! Ska titta igenom nu och försöka förstå hur det är uppbyggt

Tack!

NP! bara att skicka ett PM eller något om du behöver mer hjälp!

Av korvjohn

Strålande svar, tack så mycket!