Inlägg

Inlägg som Dravond har skrivit i forumet
Av Dravond
Skrivet av Radolov:

Såg en dokumentär om det för bara en vecka sedan. Man tycker att större fokus bör ligga på att göra färdigt ett spel snarare än att hålla ett releasedatum.

https://www.youtube.com/watch?v=CJkUkA3kqdA

Finns en rätt lång intressant genomgång av vad som gick fel på Kotaku för dom som missade den förra året, rätt imponerande att de fick ut ett spel överhuvudtaget..

Av Dravond
Skrivet av Maaxan:

För någon som är mining analfabet, finns det ett enkelt sätt att komma igång med mining? Kunde vara kul att kanske testa.

Inte för att uppmuntra för mycket men enklast är nog nicehash(bättre vetande får gärna rätta mig här), skapa login ladda ner klocka om ditt grafikkort för optimal prestanda (höj minneshastighet sänkt coreclock och ström budget för max hashes/energienhet, samt se till att minneskontrollern är välkyld med hygglig hastighet på fläktarna) mining på CPU är jävligt ovärt dock, mycket ström och ljud för lite gains...

Av Dravond

Sony har gjort en hel del rätt med sina telefoner på senaste, har det mesta, rätt rent android och verkar hyfsade på att släppa uppdateringar... Enda svagheten har vart priset och lite bloat som inte går att få bort helt.

Vi kan bara hoppas de fortsätter, sänker priset och blir lite bättre på att marknadsföra sig

Av Dravond

Flash är dött länge leve HTML5....

För de som vill testa eller spela något gammalt Flash spel så har Internet Archive ett projekt för att bevara och emulera historiska/klassiker i sitt arkiv. Var mycket löjligt mycket tid man la på en del av de där spelen när man surfade istället för vad man nu än skulle göra.

Av Dravond
Skrivet av nick-li:

Några termer och situationer som vi kan börja söka på?

Lite osäker på fragmenterings biten men Qualcomm måste lägga till sin drivrutin/mjukvara på android innan den går till tillverkaren som skapar fungerande ROM för varje telefon vilket de inte alltid är så villiga att göra på äldre modeller... Tror "arstechnica android updates" eller liknande kan ge lite mer info

Av Dravond

phew blev jävligt orolig att jag lyckats bli bannad utan att veta om det, förhoppningsvis löser det sig snart

Av Dravond
Skrivet av wreath:

Hej, en långtida stalker av denna tråd. Efter flera samtal och ingen hjälp från ComHems kundtjänst tänker jag att jag får vända mig hit.

Under flera månader har jag haft ett återkommande problem med uppkopplingen. Vi har Coax-kabel. Problemet uppstår för mig helt slumpmässigt, även om jag upplever det något mer på helg och kväll, men det kan vara för att jag faktiskt är hemma då. Det uppenbarar sig som att vi tappar all uppladdningshastighet, typ 0,1 mbit från de 10 utlovade, sedan försvinner all nedladdning till 0,1 mbit några sekunder efter. Vanligtvis kvarstår problemet bara några få minuter och under problemet har vi låga pingtider till testservern i malmö (typ 10 ms), med ibland pågår problemet under 10-15 minuter då med extrema pingtider (flera hundratusen). I 99% av tiden har vi utlovad hastighet och inga problem. Det ska tilläggas att detta sker för alla maskiner, både över wifi och trådat. Pingtider till routern är alltid bra (<1ms).

Jag har ringt kundtjänst flera gånger, men eftersom problemet försvinner så snabbt hinner jag inte komma fram medan jag har en aktiv störning. Vid ett tillfälle kom jag fram medan jag hade en störning, då sa operatören att även han kunde se detta, och att andra i mitt lägenhetskomplex även hade samma problem. Innan han hann koppla det till analysavdelning, återgick uppkoppling till det normala, men han skickade vidare det ändå. Vi fick ett sms om att de hade öppnat ett ärende, 5 minuter senare stängde de ärende då de inte kunde se några problem.

Sedan dess har jag ringt flera gånger till, de gjorde likadant igen. Till slut hade de ärendet uppe i en vecka och kom fram till att det var vårt modem det var fel på. Och eftersom vårt abonnemang var så pass gammalt var vi tvungna att uppgradera till deras 350-400 mbit, med en ökad månadskostnad. Jag tänkte då, vad som helst för att slippa problemen. Det tog inte mer än en timme efter att jag installerat det nya modemet, wifihub c2, innan första störningen kom igen. Sedan dess har jag gett upp allt hopp om att få hjälp via kundtjänst.

Jag kan för lite om hur jag ska fortsätta att felsöka detta, jag har gjort traceroutes under problemen, och det jag kan utröna är att det sker packet loss. Det enda som tillkommit i samband med att första problemet uppstod var att jag köpt en ny dator. Jag vet att den ethernetadaptorn har kända problem, men eftersom detta sker för alla andra maskiner i hushållet har jag svårt för att tro att det är den som orsakar problemet. Läs mer på (https://www.pugetsystems.com/labs/support-hardware/Intel-i225-V-and-Z490-Chipset---Network-Connection-Issues-1981/ )

Jag är tacksam för all hjälp jag kan få!

Bara att ligga på och tjata. De "fixade" precis det problemet för mig 2ggr innan jag lyckades få tag i deras level2/3 support som kollade under en längre tid, såg problemet och skickade ut en tekniker, för lite mer avancerade problem, som såg att de var dålig coaxial och det visade sig att någon granne innan mig på slingan som dragit en spik delvis genom sladden efter att de bytt ut den så har jag inte haft några större problem, mer än vanligt tillfälliga avbrott. Så har vara behövt ringa dem för "uppsägning" för att få ner priset och sparat åtskilliga tusenlappar...

Men som sagt tjata och säg till att det är över längre tid och du misstänker dålig kabel...

Av Dravond

Jag var en av dem som gärna köpt en hel AMD rigg men om 6800xt är dyrare och sämre tillgång än 3080 så skjuter de sig ju rätt mycket i foten och åtminstone jag hoppar på 3080 tåget istället...

Av Dravond
Skrivet av Nioreh83:

Det var väl ganska väntat?

Antar du menar väntat att de kommer en uppdatering som lägger till utlovade funktioner och inte att de släpper en konsol som saknar större saker som Microsoft på något sätt hunnit med (VRR och expanderbar huvudlagring...) Frågan är varför Sony inte hunnit, men med tanke på tillgång till konsoler så spelar det nog mindre roll.

Av Dravond

Antingen fel i systemet eller så finns det ett 6800XT på Webhallen i Malmö nu 13.38... Hinner nog inte själv åka de ~600km för att se efter själv

Av Dravond
Skrivet av KlyfftPotatis:

köpte min intel 520, tror jag det var, för 2400 och den var 240gb... det var visserligen sådär 8 år sedan. fan vad tiden går fort

...intel x25m 80gb för troligen runt 2,5k för kanske 10år sen och den tuffar på i föräldrarnas dator. Rätt imponerande får hoppas resten av mina SSD håller lika länge, eller man kan ju drömma...

Av Dravond

Fick ju orderbekräftelse men den blev annullerad...

Av Dravond
Skrivet av Herr Kantarell:

Var handlade du?

Tror många av partnerkorten kommer kosta samma eller mindre.
Sen finns det ju så klart dyra bling kort också.

Inet, var fruktansvärt irriterande kom igenom spammfiltret och la till i kundvagn och klickade gå till kassan, något medlande dök up för någon sekund och sen kastades jag till deras förstasida..

Skrivet av marcus84:

Kommer webhallen makulera beställningar som ej blev tilldelad kort eller ska man vänta i nån kö?
"Detta kort säljs endast i begränsad upplaga, när det är slut så kommer ej någon påfyllning alls." med tanke på den texten?

@webhallen

Inga fler kort och ingen förtur till 3e partskort...

Skrivet av Kurvan:

Samma situation för mig. Risigast tycker jag ändå är att man inte får någon form av köplats för framtida kort. Samma process igen den 24:e mao.

Dels förstår jag varför de inte kan ha en kö för ett kort de inte kommer kunna sälja och föra över alla till en gemensam kö för flera andra produkter/kort, så mest ska AMD ha skit för att släppa en så pass limiterad produkt, men ÅF är inte helt oskyldiga för man blev ju försiktigt glad när man såg en orderbekräftelse som sen blev makulerad och de borde ju haft en plan för dem

Av Dravond

Suck, inget kort här inte men är väll väntat för mig för kundvagnen tömdes när jag försökte gå till kassan första klicket...

Så nu kommer ju frågan hur mycket mer kommer parternkorten kosta och när kan man få tag på ett 6800xt för under 8k utan att dagligen spamma F5...

Av Dravond

Något som tas upp av en del är att man inte längre verkar kunna köra Windows på de nya Mac vilket kan låta knäppt tills man behöver ett program/app som bara finns för Windows vilket inte är helt ovanligt inom företags sfären...

Och priserna är lite som förväntat tycker jag, Apple vill ju att deras datorer ska verka mer premium och om de plötsligt börjar kosta 5-7k så lär mycket av den UPPLEVDA premium känslan försvinna... Och lite tråkigt att i stort sett endast kylningen som verka skilja hade gärna sett större batteritid vs prestanda optimeringar.

Av Dravond

5600X troligen inte bästa resultatet som går har testat runt med lite mycket inställningar sen jag fick den och bör kanske börja om från blörjan men:

1525 singel
10697 multi

https://i.imgur.com/CAK5qCs.png

Av Dravond

Behöver något som skämmer ut min dator så jag måste uppgradera resten...

Av Dravond

Det är lite roligt och oroande hur mycket tilltro de verkar finnas bland en del här som vill lita på att någon sitter med en säker "master" nyckel... Företag läcker som såll... Gunnebo, Trafikstyrelsen, Equifax, alla "S3 buckets", CIA för att inte tala om alla DRM skydd som kan kringgås nu för tiden...Går sällan länge utan att man hör hur något större företag eller myndighet blir hackade.

Förstår tanken men det är datailiterata som har en stor hand i beslutande processen och att lita på att inte plötsligt Danmark får för sig att begära nycklar för att läsa all krypterad information bland svenska politiker och tjänstemän och utnyttja informationen för att utöva påtryckningar vete fan... Och hur gör vi när någon av dessa nycklar läcker/hittas av just tex organiserad brottslighet eller terrorister byter dem mot nya hur då? Osv.

Nä de är ett dumt förslag som kommer gå igenom i namnet av säkerheten och om 5-10 är så sitter några miljoner i skiten för någon fick reda på att de köpte faktiskt mjölk, mjöl, ägg, kakao och SOCKER samt att deras lösenord är hunter2...

Av Dravond

Vem vill ge någon pengar bara för att de råkade vara 0,5s snabbare på köpknappen om man inte måste? Scalpers/ockrare skapar en högre efterfrågan bara för att få ur någon annan pengar de förtjänar all skit de får oavsett marknad...

Men hörde EVGA ska tydligen ha ett intressant system på deras sida där du får ställa dig i kö för att köpa 1 kort och sen när de kommer in så får man ett mejl och har man typ 10h på sig att köpa det... Adderar man någon form av adress/betalning/info kontroll så blir det extra svårt att köpa mer än 1 kort. Omständligt men å vetan lite mer när man kan förvänta sig att få sitt kort...

Av Dravond

Imponerande prestanda över brädet, men hur lite jag behöver de värsta la jag en beställning på en ynka 5600x... Nu behöver jag bara moderkort, minnen, kylare och grafikkort... har även fått bekräftelse från Inet att den är plockad.

Nu kommer det ju däremot bli intressant att se lagersaldo om nån vecka, att de tar slut vid släpp är inte konstigt men hur många och hur ofta leveranser kommer in till ÅF är det en Nvidia igen eller kan de producera tillräckligt...