Inlägg

Inlägg som Dravond har skrivit i forumet
Av Dravond
Skrivet av Jagers:

kan någon kunnig här svara på vad man vill ha snabbare beräkningskraft till?

säg, i teorin, att man satt på en dator som hade 100.000.000 miljoner exaflops/s eller mer, vad kan man göra med den?

skulle det bli starwars över en natt eller? flygande bilar, fusionsreaktorer som ryms i en mobiltelefon?

Är ingen fysiker och kommer ibland ihåg fel men:

För att fortsätta på väder spåret så kan man göra mer detaljerade simulationer av saker som tex flödesdynamik hur balmd annat vind rör sig genom världen och vad vi kan göra för att påverka då klimatförändringar mest effektivt om vi ser att ett särskilt område/sak påverkar kan man rikta in sig på att lösa det området...

För partikelfysik så är det tex hur vi kan göra magnetfälten i fusionsreaktorer bättre/effektivare

Radiologisk medicin för hur radioaktivitet påverkar atomer/celler/kroppsdelar etc tex effektivare cancerbehandling skulle kunna vara ett område.

Protein vikande (folding@home, joina SweClockers lag...) För att se vad som påverkas hur... Se tex Arstechnica om F@H och COVID19

Av Dravond

Böcker+comics, switch spel (ser en trend i den här tråden...), Vinyl om jag hittat något band jag vill ha från sen har jag köpt hela Marvel filmserien till End Game på UHD men efter filmer som Morbius tycker jag det räcker....

Av Dravond
Skrivet av Gelantious:

Tråkigt det inte släpps för självbyggare, vill ha mer än 128GB RAM som AM4 klarar av. Men mindre behov av stora mängder kärnor så 12 hade räckt fint.

Enligt Wendel på Level1Tech så andra halvan 2022 till konsumenter... När det faktiskt är det är en annan sak...

Av Dravond
Skrivet av kdk_warhead:

Skickade pengar till ”Läkare utan gränser” för ett par år sedan. Tycker det är en bra organisation som gör mycket nytta i värden. Tyvärr smsade dom en massa tiggar sms efter det. Det var en annan organisation som skött om den delen. Dom kunde inte ta bort mig från deras lista utan det måste ”Läkare utan gränser” göra. ”Läkare utan gränser” sa att det var en annan organisation som skötte det åt dom så dom kunde inget göra. ”Läkare utan gränser” lyckades tillslut få slut på smsandet men jag vill helst ge pengar anonymt för att slippa sånt.

Vet ni hur Rödakorset och UNICEF sköter det?

Jag fick inte jättemånga sms ifrån ”Läkare utan gränser” men det var svårt att bli av med det. Vill helst slippa det igen.

Helt ärligt är det bland det värsta med att skänka pengar, de tjatar på en om mer... Visst en gång eller två om året och snabbt & enkelt att säga nej tack till vidare kontakt skulle göra mig mer trolig att skänka pengar till dessa organisationer.

Senast behövde jag blocka nummren för de slutade inte trots upprepade försök från mig att tacka vänligt men bestämt nej från fortsatt kontakt... (Sms till stop nummret fungerade inte ens...)

Av Dravond
Skrivet av Bebben:

Nostalgi...

Går ju (typ) att göra fortfarande ftp.sunet.se är uppe som arkiv för lite nostalgi

Av Dravond

ComHem 1200/100 279kr i 24mån obunden... Variera ju på nät och tid/erbjudanden/extra grejer (har tele2 telfonab som ger mig dubbel hastighet på ComHem..)

Av Dravond

Som för många andra batteri, när jag inte orkar försöka laga en trasig skärm (är ju rätt klåfingrig...) Eller när jag vid användning vill kasta telefonen i väggen i frustration över hur långsamt det går...

Sen har jag faktiskt hållt mig rätt bra från att köpa nytt, är på min typ 3e telefonen på ~10år... (Lumia 920-"Nokia" 6.1-Xperia 5II)

Lumia 920 bland det bästa sen skivat bröd men avsaknad av appar för bla jobbet ihop med lite sämre batteritid och skärmen gick så blev det "Nokia" 6.1 helt ok budget telefon men efter ett par år var den för seg så gick över till Xperia 5II som jag är nöjd med, 120hz/SD kort/3,5mm/vid köp bästa SoC (minus Apples)/inte IOS... Mest man kan önska sig men känns lite ömtålig kanske och annorlunda formfaktor men man vänjer sig och hittills är batteritiden fortfarande helt ok.

Av Dravond

Usb-if är bäst! (De som namnger versionerna)
USB 3.2 gen 1 = USB 3.1 gen 1= usb 3.0 = USB 5gbps inte förvirrande alls... Se Wikipedia för mer förvirring...
USB C är dock bara en formfaktor på kontakten som tidigare nämnts

Av Dravond
Skrivet av johanandersson:

Jag ominstallerade datorn efter sommaren och sen dess har jag haft ännu större problem med Windows än innan. Nu startar datorn kontant på nätterna ibland. Helt utan förklaring och flera gånger. Enda sättet att få datorn att förbli avstängd är att bryta strömmen.

Varenda gång det har varit så så har det varit en Windowsuppdatering dagen efter. Inte nog med att asen håller mig vaken på nätterna, men när man försöker använda datorn dagen efter så får man klicka bort dussintals reklamskärmar om OneDrive, Edge och annat skräp. Jag kan inte börja beskriva mitt hat för Microsoft.

Min favorit för random uppstart mitt i natten var att jag hade en skärm inkopplad via HDMI, lät min Main skärm med DP sitta i inga problem men så fort jag lät HDMI sitta i grafikkortet så blev det random uppvaknande...

Av Dravond
Skrivet av Siimuliize:

BF2 pure love. Wake island ftw

Ett av de bästa gamingminnet jag haft är från BF2 Road to Jallalabad där en gruppen pushade ut från spawn killzone som 4 medics 1 support och tog flesta flaggorna flera gånger bakom fienderna... Och av någon anledning tyckte jag om Strike at Karkand också.

BF sen 2142 har väl vart ok men hela tiden dragit hårt mot CoD, unlocks, random death eller dör för någon har spelat 1000h vs dina 10 och känner till vilka hörn som är bäst, vet inte om jag riktigt tycker om det..

Av Dravond

En gammal LCD som inte vart igång på något år...

Av Dravond

Behövde ju kolla om jag tappat bort någon månad igen och det blivit april, men man kan ju hoppas att MS kan styra upp skeppet ordentligt, men är de villiga att pröjsa ett mindre lands GDP för Activision (tex: Oman, Luxemburg eller Guatemala) så har de nog en ganska bra ide mer än "mer spel till gamepass" om hur och vad de vill.

Lite synd att det tagit sådan tid för dem efter att de tappade intresset för tex. Ensemble studios att hitta det igen, man kan ju undra vilka andra spelföretag de har/haft i skottgluggen...

Av Dravond
Skrivet av Orici:

Varför är dom inte vettiga?

Gissar på priset... Nästan 14k för något som lanserades under 8k är lite oskönt att pröjsa för ett år senare...

Av Dravond

Låter som tjäll på linjen... Gissar att du har coax och inte är först i slingan, kan vara gammal kabel eller en granne som dragit igenom en spik i sladden... Du får tjata som fan på ComHem men de bör komma över och titta och laga/byta den trasiga delen av sladden ..

Oftast behöver man komma till deras Level2/L3 support som faktiskt kan göra något mer än läsa igenom ett script innan du kan skickas vidare...

Lycka till!..

Av Dravond

Snacka om misslyckade, försökte komma in och kanske ha en chans att vinna något kul medans man såg lite byggande men med stream delay klarade jag inte ens av att komma förbi matcha mönstret på "7 sekunder..." För att inte tala om skillnaden i sync mellan Twitch och youtube... Resten av streamen verkar bestå av 75% "tillbaka om" och reklam, inte mycket byggandes visas.

Av Dravond
Skrivet av Rasmus117:

Hoppas Henry Cavill spelar Shepard, riktigt lik karaktären.

Asså nog för att han det rätt bra ut men vete inte om hans käklinje riktigt kan övertygande spela kvinna..

Och ser ärligt hellre first contact war etc med intressanta karaktärer och helst inte standard "army dude" som huvudkaraktär...

Av Dravond

Räinas att ha "sagt upp" sitt ComHem bredband för att tjata till sig dubbla hastigheten och sänkt priset... Från 300 för 499kr till 600 för 279kr.... Ovanligt trevlig och enkel att övertyga person på uppsägningsavdelningen även om jag fick vänta 45min på att komma fram.

Av Dravond

Trots min egen dumhet i att som vanligt inte läsa frågor ordentligt (eg. från STÖRST till minst... lol) och något knas med vart jag tyckte jag pekat... så 53,7 är väl inte det sämsta resultatet jag fått

Av Dravond
Skrivet av Sorten:

Jag tror inte att marknaden kommer lösa en gemensam standard men jag vill också inte att EU ska begränsa den tekniska utvecklingen. Jag vill att EU ska sätta hårda krav. De ska sätta hårda miljökrav att laddarna exempelvis ska vara gjorda av 100% återvunnet material och andra krav som gör att EU ökar kraven på tekniska produkter och tvingar it företag till nya bättre it lösningar och innovation det är vad jag vill se. Den här lagen hänrör till en standard som hanterar upp till 100 watt vilket gör lagen irrelevant innan den ens är antagen eftersom det redan nu finns en ny standard så här ofta uppdateras standard för USB PD och då inser du kanske också att lagen skulle behöva uppdateras väldigt ofta om den ska vara så här specificerad.

https://en.wikipedia.org/wiki/USB#PD

Lagen är så vitt jag förstår utformad som en minimumspecifikationsstandard så kontakt/sladd/protokoll måste uppnå minst x, inget hindrar företagen att göra något bättre (standard x plus särskild implementering y), särskilt protokoll brukar vara bakåtkompatibla för att undvika att man behöver nya saker. Något annat vore helt befängt och skulle troligen rättas till innan något liknande röstades igenom.
Man kan tex i de flesta fallen stoppa in en USB 3.2 gen 2x2 i en USB 1.0 port med en adapter (C->A) enda problemen är om enheten kräver mer ström än porten kan ge och att du får USB 1.0 hastighet...

De må ha många dumma/välmenande men fel idéer inom EU men lite cred för man väl ge dem, att tro de utformar en lag, medvetet, till att "endast x är tillåtet utveckling/förbättring till Y,Z etc är förbjudet" är en intressant syn på politiken....

Av Dravond
Skrivet av CrazyDriver:

Även om jag förstår tanken så ogillar jag att EU ska tvinga företag att använda en viss standard då det sannolikt kommer bromsa utvecklingen av nya standarder. USB var väl bra som standard fram till version 2. Vid version 3 så blev allt helt förvirrat till den punkt att man idag knappt vet vad det är man kopplar in i vad. Med USB-C får man vara glad om kontakten passar, men vilken hastighet på data och laddning man får är inte alltid lätt att veta.

EU borde väl i så fall lägga mer energi på att ta fram en bra standard för laddning av elbilar. Där känns det mer relevant.

Menar du som de gjorde 2014?

Här är en PDF frånElsäkerhetsverket med mer detaljer...

Och hela tråden är fylld av folk som tror på att marknaden löser allt och att så fort något blir en lag så kommer den aldrig att ändras... Lagar och regler uppdateras kontinuerligt, ibland går det lite långsamt och en del glömma bort men tack vare EU behöver vi inte ha hela den jävla laddar röran från tidigare mobiler... Och dem enda som behöver få arslet ur vagn är i stort sett Apple som nummera verkar mest hålla kvar lighting av ren jävla trotsighet....