Inlägg

Inlägg som Armor har skrivit i forumet
Av Armor

Trött på skiten..

Tjenare !

Ett tag sen jag la in en tråd..

Men nu har datorn börjat krångla och har inte kunnat fastställa vad som är problem.

Rätt som det är när jag spelade wow för ett bra tag sen så hängde sig spelet och det blev 100 olika färger och man hör bara hackande ljud från spelet i lurarna, Man ser inget av spelet eller kan röra allt har hängt sig och det är bara massa färg streck..

har testat instalera om grafikkortet, Hela datorn, testat Gammla samt nya grafikkorts drivrutiner och även Beta verisioner.

Men det funkar inte, jag instalerade om datorn sen instalerade jag command & conquer 3 kanes wrath och spelade 2 minuter sen hänger sig allt och färgerna kommer och jag är tvungen starta om datorn.. inte föresn jag återställt bios och allt som allt funkar det utan problem tills jag stänger av datorn dagen efter eller över natten. STartar datorn igen och det är samma skit igen utan jag gjort något i bios..

Om någon har hafft samma problem och fått det fungera vore jag tacksam , eller är det inte något man kan göra något åt?

Tack på förhand

Med vänliga hällsningar

SeargentScar.

Av Armor

dessto högre dessto mer slitage utges till processorn.
sitter själv på en E8500 3.16 Stock @ 4.5 ghz med 1.4125 i v-core.. och jag tycker igentligen inte om ligga över 1.4 snåret men en processor klarar sig ett X antal år om man har lite för hög v-core vissa händer det inget med vissa dör välldigt snabbt. så du bör vara försiktig och försöka att kolla efter problem osv.

Ha en trevlig jul.

Med vänliga hällsningar,
SeargentScar

Av Armor

om inte bara cmos clear funkar så ta ut batteriet starta datorn och då clearar du cmos efter det sätter du i batteriet och gör samma sak om det inte funkar tar du ut batteriet sen återställer allting i bios till ursprung startar om datorn sätter i batteriet sen startar och återställer så ska det funka

Over And Out.

Av Armor

kan också bero på hårddisken ja fel på drivrutiner har du flashat nyligen ditt moderkort? om du inte gjort det så är det nog det första du bör göra när du fått igång den, om systemet hamnat i varningsläge brukar man bara behöva ta ut litium batteriet och starta för då är allting som det var i fabrik. sen ska det bara vara sätta i och starta igen så ska det funka. men hårddisken brukar ta stryk ibland när man klockar och startar om datorn ett X antal gånger innan man är nöjd så filen bootas på fel sätt och när dne är halv bootad och startas om halv bootad och startas om blir det till slut att filen skadas och inte läses igen.
testa instalera om den om det inte går i din dator testa i en annan, men om du inte får igång datorn utan hårddisk är jag tveksam om det är hårddisken. men testa digl ite fram det är det bästa man kan göra i det läget.

Med vänliga hällsningar,
SeargentScar

Over And Out.

Av Armor

har du 2 stycken grafikkort så testa ett annat.

Kan även råda dig att du plockar isär hela datorn och sätter ihop allt försikitgt och kollar om någon komponent av slumpvis kan ha trippat ut. eller en kabel som inte sitter som den ska , det finns alltid en förklaring till att datorn gör som den gör. kanske det är dags att byta lithium batteriet och testa . om inte kan hårddisken kraschat eller så kan systemet hamnat i varnings läge. oftast ska det bara vara ta ut litium batteriet och starta för utan litium batteri så är allt återställt till noll, det är som en säkerhet och det är batteriet som i 9 av 10 fall som tar stryk innan datorn.
som sagt testa dig fram koppla ur alla komponenter och koppla in försiktigt och se till så allt blir rätt. rensa från damm osv.

Lycka till och hoppas det löser sig för dig!

med vänliga hällsningar,
SeargentScar

Over And out.

Av Armor

Ingen som hällst fara=) lika bra hjälpa med saker man vet

Hare gött nu och en trevlig jul & nyår .

med vänliga hällsningar,
SeargentScar

Over And Out.

Av Armor

Testa byta ut ditt Batteri i datorn, eller ta ut batteriet starta datorn återställ till gamla inställningar stäng av datorn sätt i batteriet starta datorn sen klocka lite smått åt gången så ska det funka.

processorn är inte sönder på något vis kan jag inte tro, annars hade du hafft mycket värre problem än så. men testa som jag skrev till dig skall funka prima efter det kan jag tro

med vänliga hällsninga,
SeargentScar

Over And Out.

Av Armor

Tjena ! tackar för svar snabbt.

Nätaggregatet tror jag inte har något som hällst problem med det men man kan aldrig vara säker,
jag sänkte multipliern nu till 453 x 9.5

och hade lite mindre v-core och än så länge har det funkat bättre en det nyligen gjorde, har hafft igång orthos nu ett tag utan problem dessutom lirat crysis utan problem. ska titta nu lite senare ska formatera till Windows Vista Ultimate nu så ska se senare.

Tack för snabba svar ska testa lite med FSBn och Vcoren.

Over And Out.

Av Armor

tråkigt problem.

Tjenare!

Hade en liten kort fråga.

Jag har fått datorn funka med klocken

4.4 Ghz med min E8500 Processor.
Den funkar till 99.9 procent i både orthos i låg temp och lite sånt smått och gott.

Multiplier : 462 X 9.5.

FSB : 1850.

CoreSpeed : 4393 Ghz .

V-Core : 1.385 någonting står det i bios i CPU-Z står det 1.360

Kanske ska jag höjja v-core lite ? eller sänka Multipliern ?

Men ibland när jag spelar något krävande spel så kan jag få Blueschreen efter 15 minuter eller något liknande och datorn dör, den startar och det står "datorn har återställts efter ett alvarligt fel" sen flyter allt på igen.
i orthos funkar det nästan på alltid i 15 timmar sedan stänger jag ner det. men nu sista 2 dagarna har orthos visat fel efter anntligen 1 h o 39 m,
eller 22 minuter.

Vore oerhört tacksamm om jag skulle kunna få hjälp med detta. har inte lust och sitta och pilla på allt även om jag kan det. lika bra fråga några som kanske troligtvis kan det som upplevt likadant innan.

Tackar iaf på förhand till allihop som tar sig tid att läsa och kanske PMar mig eller skriver här.

Med vänliga hällsningar,
SeargentScar.

Over And Out.

Av Armor

Problem med klock.

tjenare!

Har lite problem med min klockning. har klockat innan och fått upp den till 4.4 Ghz per kärna. 464 x 9.5.

efter ett tag så återställde jag bios pga andra problem som upstått så jag flashade osv.

men problemet i själva nuet är att jag kommer inte över 400 x 9.5 i MPn.
Jag ligger på 399 x 9.5 och det ligger på 3795 Ghz per kärna.Om jag ändrar till 401 och sen startar om datorn funkar det men om jag har igång datorn 10 minuter och sen startar om den dör den vid omstart och när den startar upp automatiskt efter 3 sek och kommer in på windows så står det 1695 ghz per kärna även om jag ändrar v-core sammtidigt jag ändrar till 401 eller inte v-core.

Skulle uppskattat ett svar så jag får löst på problemet, är lite tråkigt att ha suttit på 4.4 ghz sen inte kommer upp i mer en 3.8

Men tack på förhand !

Med vänliga hällsningar,
SeargentScar

Over And Out.

Av Armor

http://www2.gnt.se/scripts/DBMNet.dll?TuoteTiedot?TUOTEID=695...

ska jag köpa detta tycker du ? det är välldigt intresant för min del. det är X48 dessutom.

Av Armor

Asus rampage II extreme, eller Asus Striker II extreme?

Tjenare!

tänkte bara höra vilket av demma 2 ni rekomenderar

det är ju som i namnet.

ASUS STRIKER II EXTREME

ASUS RAMPAGE FORMULA II EXTREME

vilket tycker ni är bäst och köra på ?

Tack på förhand

SeargentScar

Over And Out

Av Armor

När jag höjer min fsb till 395 och v-core på 1.2 funkar allt bra sen när jag startar om datorn så dör den startar sig efter 2 sek och om jag då höjjer till fsb 405 så blir det inte lika bra den dör när man ställt in det och det ska den mig vetligen inte göra. jag har testat höja v-core utan någon alls förbättring,

Over And Out.

Av Armor

tjena hasenfrasen!

jag ska testa det.. jag hade datorn av ständg utan sladd i hela natten. den startade normalt och allt. men när jag 10 minuter senare testade starta om så och tryckte på starta om så står det du loggas ut och det.. 4 sek senare är burken stendöd den dör sen står den i 2 sek sen startar den.
ska testa intelburn test, kan jag ha för mycket v-core till processorn kanske ? 1.416 och 4213 mhz har höjt v-coren en aning för testa men det värkar inte vara det, kan jag ha för hög nu ? Men jag är tacksam för svar. ska testa IntelBurnTest för se om det är något.

Over And Out.

Av Armor

Det är ganska roligt
i 3d mark fick jag 50 fps ökning när jag klockat min processor,
men i CPU testerna tycker jag det är lite tråkigt det ska hacka så.
min datorn är jag ska starta om den så dör den 2 sek sen startar sig som om man stänger av sen sätter på den igen, varför vet jag inte vore roligt veta varför.. den gör det efter jag klockat inte annars.
sen hade jag kört på E8400.

Over And Out.

Av Armor

About klocken.

Tjenare !

Jag har klockat upp min processor Ganska mycket, aldrig fått fel i orthos eller något liknande. men idag när jag satte mig vid datorn och startade crysis så flöt allting på sen så stannade det upp 2 - 5 sek och startade igen ett fler tal gånger, när jag ska starta om datorn Så är det som om jag stänger av den Sen startar den sig själv efter 3 sek som den varit av stängd Vad kan detta bero på ?

Ursäkta bild kvaliten, Bara zooma en gång så ser ni

( http://bayimg.com/iALcaAaBn )

Annars hoppas jag det ser bra ut, har hafft mindre V-core på innan, men efter Problemet framstod ställde jag upp v-Coren lite.

Dessutom Klockar jag mitt grafikkort lite grann blir det Vertikal ändring i spel, och färgändring bland som det blinkar orangt gräs och liknande.

Men det var det jag tänkte säga just nu iaf, uppskattar alla svar=)

Med Vänliga Hällsningar,
Sgt.Scar

Over And Out.

Av Armor

Does not work har redan testat.. samt frågat MSI dem kan inte svara på det heller. och orkar då inte monterna ner vattenkylning för skicka in det på test skulle vara roligt veta annledningen dock. tråkigt och inte kunna ha det som det utlåvas,

Over And Out.

Av Armor

jag körde orthos i 12 timmar medans jag jobbade och vart hos flickvännen, låg i stadiga 28-30 grader helatiden.

Over And Out

Av Armor

Klockningen visas inte?

Tjenare!

Jag köpte nytt moderkort för inte så länge sen
Micro star international X48C Platinum
och är lite sur problemt är att jag har XMS2 ddr2 minnen på 1066 enligt bios.
moderkortet har stöd för DDR2/DDR3 och jag kör på ddr2.
och man fick med Switch minnen som ska sitta i när man använder ddr2 ska det vara på ddr2 i ddr3 uttagen.. och sen om man använder ddr3 är det tvärt om.
nu över till sak. enligt msi samt recentioner ska det lysa på Switchminnerna när jag använder DDR II ska det stå DDR II på minnerna tvärt om för DDR III , och lyser det inte är det fel på något i datorn. jag kan inte hitta något som hällst fel idatorn. vill få detta och funka Någon som vet vad det kan bero på ? kan det bero på jag har xms minnerna ? ska jag köra på något annat och testa? eller vad kan det bero på . tar imot all hjälp. annars flyter det på bra bara just detta lilla problemet jag stör mig på
men tack på förhand!

Med vänliga hällsningar,
Scar

Over And Out

Av Armor

om det inte funkar efter du instalerat en ny Kylare fixa kylpasta. det funkade för mig och polaren, låg på 86 grader på hans förra dator köpte ny kylpasta och kom genast ner till 29-31 Grader.

over and out.