Inlägg

Inlägg som Punnisher har skrivit i forumet
Av Punnisher

@Seals:
ok
Men en vanlig SSD är nog det du är ute efter och då är det bara storleken och priset man bör fundera på.

Av Punnisher

@Seals:
https://www.komplett.se/product/853070#technical-details
Är det här det du har?
6 år gammal 4 kärnig processor.
8 Gb ram, DDR3. Är det en eller två ram moduler?
GTX 760 och sedan spela Tarkov.
Eller ja det går säkert men är inte Escape from Tarkov krävande?

Jag tror inte att en ssd, eller en M.2 NVMe ssd hjälper till här även om en sådan hade varit möjlig att montera.
Ja, hur tänker jag. En ssd kommer förmodligen göra saker bättre. Men en vanlig SSD då

Av Punnisher
Skrivet av Ratatosk:

Sökt efter dessa Kingston, verkar inte finnas till salu längre, men minne med samma hastighet och latens bör fungera, jag har länkat sådana.
#18560556

Ja lite av en gamble med minnen oavsett plattform.
Verkar som MSI köpt in ett antal minnen av Kingston och märkt som egna???
Borde väl fungera med KVR - Kingston ValueRAM men när man tittar på kingstons memory decoder blir man bara mer förvirrad, orkar inte grubbla mer. https://www.kingston.com/sweden/us/memory/memory-part-number-...

Köpa helt nya minnen är enklast, passar de inte kan man väl göra återköp, enklast om det är lokal butik som man kan fråga hur retur/ångerrätt fungerar.

Sen en SSD, se till så man har kabel för det.
Alternativt så kanske det räcker med att rensa nuvarande HD och bara skaffa 2 x 8GB ram för då kan Warzone lägga in mer i minnet och det kanske flyter på bättre.
Sen luft på burk och rengör cpu kylaren om den är dammig(som på första bilden), kan även kolla damm på grafikkortet, håll burken upprätt när man använder den, brukar vara standard.

Av Punnisher
Skrivet av Giggo06:

Kommer att skaffa 2400 8 gb ram
Och en bättre ssd på 1 tb?
Men mitt warzone är nerladdat på min vanliga hårddisk och den är 1tb men ska jag uppgradera båda? Kommer också städa och ominstallera sedan ksk senare uppgradera processorn eller?

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?e=4650364
Lite märkligt, står att det bara finns 2 minnesplatser här, även på MSI hemsida om Codex-3 modellen https://www.msi.com/Desktop/Codex-3/Specification

Så här heter ditt ramminne Kingston MSI24D4U7S8MH-8 1x8GB
Märke Kingston och sen en viss konfiguration, ganska viktigt för att de ska fungera tillsammans.
Så det man bör göra är att hitta något som heter likadant, samma volt, har du sedan kollat i bios om det finns något som heter XMP, förhoppningsvis kanske det fungerar automatiskt om du stoppar in ett extra minne men om inte är det bra att veta.

Transcend TS256GSSD230S 256GB Som jag antar är C: fungerar helt okej så den behöver man inte göra något åt
Sen är den inte överfull, vilket "spel hårddisken" är...

En SSD skyfflar data betydligt snabbare än en mekanisk hårddisk. När spel är så stora som Warzone antar jag att de +200GB är till för att läsas in när man spelar. En normal SSD gör så att datorn kan jobba effektivare, den får informationen den ber om direkt.
Du måste inte byta ut mot din WD Blue 1TB, om du har extra Sata portar och strömförsörjning och kablar, köper du en extra och kopplar in.

Av Punnisher

@Giggo06:
dvs den här https://www.userbenchmark.com/UserRun/32057114
Vad är din hårddisk aktivitet i spel och utanför, lite svårt att se men kan vara så att din hårddisk är lite full, "21GB free", procentuellt är det lite och den är långsammare än en ssd, det är mekaniska armar som läser in allt.
Köp en SSD och gärna en stor, den har du med dig länge. Warzone kräver ju över 200Gb plats så möjligtvis en 1TB.

Angående ramminne, helt nya eller ett likadant? Kanske ger några % mer fps med snabbare minnen?
1 of 4 slots used när det gäller ramminne, och de är i 2400 MHz, finns 3200MHz minnen för 16GB för 650kr, men man kan aldrig vara 100% säker att de funkar helt okej med ditt nuvarande moderkort, om du har XMP stöd på din dator men jag skulle provat.
Kan vara värt att kolla med Bios om det finns någon sådan inställning, att din dator ens har stöd för XMP. Vad är XMP, Evga och jag vet inte hur du kommer in i ditt bios.

CPU, på 78 grader, är ju inte optimalt, ungefär 15 grader över det jag skulle rekommenderat med tanke på att den är inte så kraftfull.

Background CPU 11%, Sen kan det vara bra att installera om allting, om du nu haft datorn flera år.
Undvika att ha extra processer igång när man spelar, dvs försöka skala bort de program man inte behöver.

Av Punnisher

Varför är folk allergiska mot userbenchmark?
Samtidigt som de försöker ge råd och tips, samtidigt som man inte ens vet vad man försöker ge råd och tips till.

Alla borde köra, eller tipsa om https://www.userbenchmark.com/ Det blir enklare att hjälpa till då!
Sen länka sidan man får upp, exempel på senaste laptopen jag jobbade med: https://www.userbenchmark.com/UserRun/30990754 Visar tex att det bara finns en minnesplats "1 of 1 slots used".

Av Punnisher
Skrivet av anon193054:

Curse the day jag ser en Amazon-annons här på Swec Don't do it guys!

Tyvärr varje vecka i fyndtråden

Av Punnisher
Skrivet av RobinK:

Hej igen! Vill bara tacka er så mycket för att ni hjälper mig körde hwinfo och det ser ut som att processorn hoppar mycket i temperaturen. Mestadels ligger jag på mellan 75-82 vissa kärnor blir 84 eller 86. Jag trodde att datorn körde konstant i 95-98 grader när jag spelade, verkar som det är bara ena kärnan som blev så varm. Stresstestet blev 95c konstant men inte över det. Jag ökade fläkten som är ovanför cpun och det verkar vara rätt så effektivt. Jag kontaktade dell community och dom säger också att det är okej. Men ja jag vill ju inte att processorn ska gå sönder efter en kort period. Ska ringa dell imorgon och kolla om man kan få vattenkylare istället. Ha det fint allihopa!

Temperatur: Åtminstone en moderkortstillverkare(Gigabyte) tycker från fabrik att så fort temperaturen går upp till 60 grader ska det ösas på till 100% på cpu fläkten. Här är lite info om hur jag lärde mig hantera det #18374002
Det är lite väl aggressivt, det bästa är om fläkten ökar successivt, med fördröjning och att det bör hålla sig under 70-80 grader, där är det 100%. Över 80 grader är det för varmt och processorn klockas ned stegvis för att inte bli ännu varmare, lika med presterar sämre redan från början.
Hur varmt blir grafikkortet, även det klockar ner sig vid ~70-80 grader?
Vattenpump/kylning, ja hur mycket kallare blir det med en sådan?

Volt: Temperaturen sticker iväg(som för de flesta Ryzen processorerna) och sådant där kan man alltid finjustera uppåt och neråt i bios om man köpt ett moderkort och byggt datorn själv eller låter någon annan bygga den.
Skillnaden är ju att processorer är ju olika, och en del är lättare att kyla av när de klockar upp sig varför det kanske varit annorlunda med tidigare Alienware.
Drivrutiner till chipset och bios uppdateras och förbättrar/optimerar prestanda kan vara värt att titta på.
Sen har vi en annan sak som man BÖR titta på i windows(eftersom Microsoft inte kan få till det på alla punkter), nämligen hur processorn är inställd att jobba i Energialternativ https://youtu.be/6NcZCMu5kCw dvs, det är onödigt om processorn alltid är klockad max.

Ljud: Ja, ju mer varv det är på fläktarna och ju mindre till diameter desto mer låter de. Lägg då till var du placerar datorn, på golvet samlar de damm och blir ännu varmare när de fyller igen alla små vrår där luft tidigare passerat i värsta fall.

Ljud/vibrationer/tar plats: Jag skulle hålla mig borta från vanliga hårddiskar/dvdläsare så långt som möjligt om jag hade ett sådant minimalt bygge

Av Punnisher

Öka prestandan mer i en lågbudget laptop?

Med hd innan jobbet Acer Aspire ES1-731 https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?e=3250007
Bara en minnesplats, på 8Gb så minnet räcker till för det behovet som det är till för!
Datorn ska användas till att betala räkningar och surfa på sin höjd.

Mitt jobb är att göra en långsam dator till en så bra optimerad laptop som möjligt i win10, men kan man öka mer, eller minska bakgrunds belastningen mer, verkar hamna på 11% efter 3 försök.

Först och främst så borde det vara olagligt att sälja laptops med långsamma hårddiskar tillsammans med en Intel N3700, 23% bakgrundsbelastning har gjort det omöjligt att uppgradera windows själv, denna var på 1803 fortfarande och i aktivitetshanteraren såg det aldrig ut att gå under 50% i idle, helt obrukbar, och större säkerhetsrisk än ett fullt uppdaterat windows xp.

Min första runda i Userbenchmark visar en sak som är bättre än med ny SSD och helt ny installation av win10.
https://www.userbenchmark.com/UserRun/30990754
Under CPU och Normal: Memory 49.5 jämfört med hur det ser senare ut, Memory 34.6 som högst och undrar vad det här innebär?
Kan jag ha missat någon drivrutin som gör att processor/minnnet fungerade någon procent bättre förut eller är det något man får dras med efter biosuppdatering(original 2015 1.06 till 2016 1.22) spectre/meltdown och andra säkerhetsuppdateringar i windows 10 kanske?

Plockade isär datorn, ca 30 skruvar, sen var det enkelt att lossa bakstycket.
Plocka ut hd, stoppa in en Crucial BX500 240GB SSD, minska totalvikten med 30g

---->
Tredje testet med ssd https://www.userbenchmark.com/UserRun/31026542
Jag märkt direkt att datorn gick att arbeta med, vilket är huvudsaken men kan man förbättra några procent till, userbenchmark visar inte alls hur bra datorn blev då hårddiskaktiviteten är nere på noll och den känns helt acceptabel för sin hårdvara. Jag stör mig bara på "hög" idle men det kanske blir så med en miniräknare processor.

Indexering tog 20 minuter att stänga av, avinstallera One Drive, stänga av allt som har med xbox, stänga av det mesta med Cortana och telemetry genom OOSU10_O&O ShutUp10 2020. Något annat jag kan stänga av?

Indexering, hur är det med det idag egentligen. Microsoft har det ju alltid på så de verkar inte veta bättre.
Stänga av det eller var det bara förut det försämrade prestanda och ssd?
https://www.online-tech-tips.com/computer-tips/simple-ways-to...

Av Punnisher

Så ju mer plats på hårddisken ett spel tar desto bättre spel är det.
Bästa och snyggaste spelet på marknaden nu är alltså Call of Duty Warzone som väger in på över 200GB, check.

Jag antar att de som säger något annat inte hör hemma i denna tråd då.

Av Punnisher
Skrivet av reverend benny:

Varför ens supportera och nämna ett OS som inte längre är supporterat från tillverkaren?
CD-project Red kanske skulle försöka promota så att deras saker körs på en plattform som får säkerhetsuppdateringar.

https://youtu.be/DvVjkqB3LH0
10 januari 2013 visades teasern upp. När tänkte man vara klar med spelet?
Om de hade planer på 5-6 år så hade spelet varit ute för ett år sedan.
Så det känns inte alls ologiskt att det finns stöd för windows 7

@Oneone
Och sedan släpps väl Cyberpunk 2077 på fler ställen än Steam, så man kan inte bara gå efter de som valt att svara på vilket os/hårdvara man har på Steam.

Av Punnisher

@Noob I am:
Ja, och det är lite som det var för 4 månader sedan med "Revising the Established Shell Ecosystem".
WG måste hitta på något nytt, för folk vill ha nya saker idag och ofta, och sen vill de ha nya spelare som betalar så då testar de loss allt möjligt i sandlådan och ser hur det går. Det blev ju inte så stor ändring förra gången och det kanske inte blir någon större ändring av det här, förhoppningsvis efter all återkoppling.

Jag håller med, och som Circonflexes säger det blir mer och mer att hålla reda på och osäkerheten ökar.
Tänk sig sen matchmaking, en tier 3 mot en tier 4, inte så genomtänkt förändring.

WTF 2sec repair time
QuickyBaby UNSTOPPABLE ZOOM TURTLE - World of Tanks

Av Punnisher

Det går bra nu med att förnya spelet

Det såg ju trevligt ut innan man insåg vad de håller på med, allt över tier 1-2 känns ganska omotiverat. Dessutom verkar allt ta längre tid, mer att göra i menyerna...
https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/sandbox-equipmen...

Av Punnisher

@EroHebi:
Är det?
När blev det det?
Det är väl tänkt att det ska vara det men inte än...
Sen går det bra med servrarna som vanligt: https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/goofze/anybody_...

DVS, förhoppningsvis blir det gratis inatt, alltså dagen efter, som det brukar vara.
edit 1.
The Website and Event dates...
https://robertsspaceindustries.com/spectrum/community/SC/foru...

edit 2.
Ja nu verkar de ha kört igång någonting, som inte är helt hundra(nya buggar), men hur hittar man det, från startsidan.
Klicka på Invictus 2950 så kommer man hit:
https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/175...

Av Punnisher

@anon83310:
Vilket moderkort har ni?
Sen kanske det är fel på lurarna, men det är ju svårt att googla utan att veta modell.

Sen beroende på Bluetooth version(på moderkort) så är ju räckvidden olika/sämre. Det kanske finns någon mjukvaru uppdatering för att förbättra detta?

Av Punnisher

Det finns folk som inte dör av detta, det finns folk som får men av detta, hur minskar man risken för att drabbas allvarligt. Att folk dör, det vet vi redan.

Jag hoppas verkligen vi får se lite studier från alla drabbade av covid-19 fall på om det finns ett sammanträffande med att de har lägre halt av vitamin D i kroppen jämfört med andra. Eller om det inte alls finns något samband. Och även de som drabbas av Stroke. Hursomhelst, att sitta inomhus en längre stund verkar inte alls bra för personers immunförsvar.

Sen vill jag säga heja Nya Zeeland

Av Punnisher
Skrivet av jorgen69:

Jag har fått stickningar innanför huden på olika ställen sedan igår.
Får hoppas att det är något annat än denna sjukdom.

Edit: Pratade med 1177 och enligt dom så KAN det vara att viruset inte bryter ut.
Det kan också vara något helt annat men jag håller mig isolerad hemma.

https://nyheter24.se/nyheter/943510-nya-coronasymptomet-pirri...

Eller så kan det vara Willis–Ekboms sjukdom https://sv.wikipedia.org/wiki/Willis–Ekboms_sjukdom
Kan vara brist på mineraler, stress eller något annat.
B12 brist är en sak kanske, jag har ätit tillskott flera år av det. https://www.1177.se/sjukdomar--besvar/hjarta-och-blodkarl/blo...

Av Punnisher
Skrivet av sAAb:

Här finns ju https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/mannisko... men jag har inte sett dödstal per månad.

Att en del dör hemma lär vara försumbart här om det är trender man är ute efter. Det måste finnas en förskjutning i någon riktning över tid för att kunna snedvrida statistiken. Men, Sverige har använt testerna där de behövts, om de funnits. Jag misstänker att man prioriterat hårt när, var och hur de använder dem.

Problemet är att om man dör, har bakomliggande sjukdomar(60% dör av hjärta/kärlsjukdomar och tumörer), kanske har 2 veckor kvar i livet. Så säger statistiken att man dog av Covid-19, om det genomförs ett labbtest och visas positivt. Så jag ger inte mycket för dödsfallen som rapporteras, tyvärr.
Så därför känns statistik lite fel om man inte får veta om det är en ökning av dödsfall jämfört med hur det är i vanliga fall. Hur många dör i vanliga fall i Italien, eller New York. Andra former av dödsfall minskar ju nu också tack vare karantän(exempelvis trafikolyckor), utomlands där de kanske har högre andel som dör i trafiken.

Av Punnisher

@sAAb:
Finns det statistik på totalt antal dödsfall? Normalt sett så dör väl ca 7500 per månad i Sverige innan allt som händer nu, finns det siffror på någon ökning där?
Har inte sett om någon tagit upp det Annika Dejmek, professor emerita i patologi nämner i Aftonbladet. "Sverige har utfört betydligt färre laboratorietester än de flesta övriga länder." och de som dör hemma testas inte.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/wPG4eA/langt-fler-svenska...

Av Punnisher

Lite tidigt att prata om sådant här egentligen, vissa tycker säkert det är känslokallt men då det kastas statistik till höger och vänster utan 100 procentig fakta så kan man ju fortsätta för statistik tar inte hänsyn till känslor, många nollor blir det.

Skrivet av Nefrums:

Är inte all uppmärksamhet denna sjukdomen får lite överdriven?
Om man räknar på hur många som dör en vanlig dag, med 10 miliarder och en medellivslängd på 80 så blir det 350k.

Dvs denna sjukdomen har efter nån månad dödat lika många som det normalt sätt dör på ca 7 timmar en vanlig dag ..

Den är ju ny, eller kanske inte då det pågått forskning i Wuhan och på fladdermöss, på ett sätt verkar det lite märkligt. https://youtu.be/CIHWaaJNktQ

Många löpsedlar, clickbaits och förvirring, olika bud från flera håll, smutskastning, så fungerar världen, det går snabbt nu, snart med 5G, mer globalism
Jag håller med om att statistiskt sett så är detta inte så illa om man räknar till folkmängd på planeten(än så länge), börsen här verkar gå helt okej, nu är vi på väg uppåt enligt en del. Man kan byta fokus från andra viktiga saker som man inte tar tag i för att skylla på befolkningen istället för att det går åt ... ett sämre håll.
Många jämför med Spanska sjukan bland annat, är det så enkelt?

2 000 000 000 människor i världen har inte tillgång till ordentlig sanitet idag. Det innebär en fjärdedel av världens befolkning.
785 000 000 människor har inte tillgång till rent vatten. Det är ungefär en av tio av världens befolkning.
673 000 000 människor i världen uträttar sina behov utomhus. https://www.wateraid.org/se/statistik-och-fakta

7 000 000 dör årligen av dålig luft men det är ju inte så noga https://www.expressen.se/nyheter/klimat/luften-som-dodar-over...
310 000 barn under fem år dör varje år av diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten och dålig sanitet. Det är över 800 barn per dag, 35 barn i timman, ett barn varannan minut.
33 000 per år dör av antibiotikaresistens bara inom EU/EES. Och globalt handlar det om långt fler tack vare överanvändningen i allting(500 000), speciellt köttindustrin och att det säljs som godis på många platser.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fler-fall-av-antibiotikare...
10 000 000 människor beräknas att dö om 30 år i läkemedelsresistenta infektioner om inga krafttag tas för att motverka denna utveckling. https://lakareutangranser.se/vad-vi-gor/vara-arbetsomraden/an...
35 000 000 människor har dött i aids sedan epidemin startade under 1980-talet. Idag är 76 100 000 hivsmittade.

1 600 000 000 människor på ett ungefär levde på den här planeten 1918, enligt wikipedia.
500 000 000 människor uppskattas ha blivit infekterade av Spanska sjukan, ungefär en fjärdedel av alla på planeten då.
100 000 000 människor uppskattas ha gått bort pga Spanska sjukan, det är upp emot 6 % av den tidens befolkning, men allt kan ju relatera till andra infektioner eller undernäring så en viss del är spekulativt speciellt efter kommande punkt.
20 000 000 människor dog av direkta krigsorsaker under första världskriget, enligt wikipedia.

7 777 265 000 Människor uppskattas leva i nuläget på den här planeten enligt https://www.worldometers.info/ det är nästan 5 gånger högre population jämfört med för 100 år sedan.
Om 100 000 000 globalt skulle dö till följd av Covid-19 så blir det ca 1.3%.
Med den dödlighet Spanska sjukan hade så dog 20% av alla som bar den, hur många bär på Covid-19 eller har haft den och lever vidare? Ingen vet än.

Sen om folk dör av ålder, mord, cancer, hunger, infektioner(exempelvis Covid-19), antibiotikaresistens, befolkningsmängden fortsätter uppåt och största hotet mot planeten är, gissa vad. Det är inte Antiloper.
Självklart är det en stort antal människor som hamnar på sjukhus och behöver vård. Samtidigt som de stora makthavarna(ekonomi) har fokuserat på vapen och krig, massproducerad köttindustri, dålig mat(full med antibiotika), dåligt vatten, massiva utsläpp av miljögifter, plast och annat som skadar människor(och djur) och gör att vi drabbas av exempelvis skadliga hälsoeffekter långsiktigt, astma, allergier, högt blodtryck och andra åkommor i högre utsträckning.

Skrivet av anon317915:

Ja jag tror nog du ska skita i att skriva mer! Över 100 000 döda över hela världen och förmodligen mest på grund av idioter som tänker som du. Senaste nytt är att det sprider sig up till 4 meter via luftströmmar eller att luften blir mättad av viruspartiklar i utandningsluften på grund av för många på samma plats.

Men då måste man fatta engelska för det får du inte reda på på nyheterna

Det är tack vare möjligheten till att sprida den i ett tidigt skede då ingen vet vad de har som gjort detta möjligt.
Vad som händer i april är ett resultat av det som hänt i februari och mars.
Att FHM och andra myndigheter inte vet hur man sprider smitta och att äldrevården och hemtjänsten i Sverige iaf anställer folk som inte får några säkerhetsföreskrifter hur man handskas med smitta samtidigt som de inte får tillräcklig lön så att de har råd att stanna hemma när de är sjuk, skyll inte på folkets okunskap när det inte är första gången sådant här händer.
Så var hittar man nyheten om 4 meter?