Inlägg

Inlägg som Hugashaka har skrivit i forumet
Av Hugashaka

Helt klart en felskrivning. Arkitekturen ska ju heta Pantteri Lake, efter det finska salmiakgodiset.

Av Hugashaka

Jag brukar personligen använda mig av en kobination av palm grip och claw grip.

Av Hugashaka

Villhöver!

Av Hugashaka
Skrivet av saturn5:

Det stora problemet för mig har varit att jag alltid kört efter tesen jag lärde mig en gång ang bugdetering för prisvärda gaming datorer: Du köper en processor efter dina behov, den kostar det den kostar, utgå ifrån det. Du köper ett moderkort för 25% mindre än vad CPU:n kostade så är det lagom för CPU:n i fråga och köper sedan ett grafikkort som kostar 50% mer än processorn så får du vettig balanserad Gaming PC.

Låt oss se ett modernt AMD exempel: Ryzen 5 7600: 3000kr, B650 (med VRM kylflänsar, jag köper aldrig korten utan) 2700-2800kr, RX 6750 XT ca. 6000kr.

Allt stämmer i kalkylen förutom vart moderkortet sitter, det kostar i princip lika mycket som processorn, ett bra koncept för att inte sälja nya delar till mig just nu. Annars skulle jag vara rätt nöjd med prestandan på en dator som den ovan, duger verkligen till allt, trots helt tokiga GPU priser.

Den kalkylen kan ju enkelt återställas med en prisökning på övriga komponenter. 😁

Av Hugashaka

Nu verkar Amazon ha plockat bort listingen för den fönsterlösa fullstora Torrenten. Då det är den som jag har beställt så ska det här bli spännande...

Av Hugashaka
Skrivet av SuperSverker:

"New RTX8090Ti - Now with included hydro power plant, peak energy efficiency at 4.5MW!"

Ja det går verkligen i en utveckling vi alla blir glad över...

Kanon!
Då ingår vattenkylningen.

Av Hugashaka

Oväntat att Intel erkänner hård konkurrens. Med tanke på att deras främsta marknadsföringsmetod det senaste decenniet har varit att mer eller mindre håna konkurrenterna.

Av Hugashaka

Första gången jag fått full pott!

Av Hugashaka
Skrivet av compilererrors:

Tack för svar. Jag försökte också klura på var det kan ha skett, men verkar som det gått utan att landa på sortering? Jag ser i alla fall inte något sådant i min tracking info...

Edit:
För övrigt så ser man rätt in i paketet, så det lär inte varit svårt att räkna ut att det fanns något av värde i paketet. Fattar inte hur man kan packa så dåligt.

Om jag nu då kommer till kundservice segmentet av denna dikeskörning... de förväntar sig att jag ska avvakta tills postnord ska ha gjort deras utredning eller vad de nu sysslar med. Är det rimligt? Jag blev lovad en telefon och har orderbekräftelse på 1-2 dagar. Vad kan jag rimligen begära? Vill bara ha en fungerande telefon.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Intressant att flödet har gått direkt från Danmark till Segeltorp.
Mig veterligen så mellanlandar PostNords paket från Danmark i Malmö. Det sticker ganska mycket i ögonen att paketet hoppar från att vara utomlands den 20:e till att vara på terminal i Stockholm den 23:e utan någon mellanlandning. Undrar om paketet kan ha landat i Malmö, plockats undan och tömts för att sedan slängas i en utgående bur utan att registreras för att undvika att lämna en tidsstämpel för dådet...
Ren spekulation förstås...

Av Hugashaka
Skrivet av Awsmkiid:

Inet i Sisjön ska ju ha ett Torrent chassi inne med glaspaneler på båda sidorna

Själv är man ute efter varianten utan glaspaneler.

Av Hugashaka
Skrivet av jonasmann1:

Satt i samma båt som du och funderade på om mitt grafikkort skulle gå in i ett compact. Såg också att många utav deras produkter var det lång leveranstid på, gäller även vissa fläktar tex. Har inte något svar på din fråga men la märke till att det inte bara gäller inet utan komplett, amazon, netonnet mfl. Så ja skulle gissa på att det är något där som hänt, med alla deras produkter.

Ja exakt.
Jag har ju suttit och prisbevakat ifall jag skulle hitta något billigare så jag kan avbeställa, så jag har ju sett lagersaldona sjunka hos butikerna undan för undan.
När jag tittade lite igår så var det väldigt många drabbade produkter, och vissa chassin hade en beräknad leveranstid på hela 100 dagar.
Jag finner det hela smått fascinerande.

Av Hugashaka

Avatar: The way of water.

Positivt överraskad.

Av Hugashaka

Leveransproblem från Fractal?

Hej alla glada!

Jag har varit på jakt efter ett Torrent-chassi från Fractal Design ett tag nu. Faktum är att jag har en restnoterad beställning som jag lade hos Amazon under Black Friday.
Eftersom jag har hållit koll på priserna så har jag även sett lagersaldon dala hos butikerna.
Sist jag var inne på Inet så satt både Torrent och North som beställningsvaror, med en beräknad leveranstid på 66 dagar.

Så här kommer min fråga: vet någon om huruvida Fractal har stött på patrull gällande leveranser? Skulle det kunna vara Covid-situationen i Kina som ligger bakom?

/Nyfiken

Av Hugashaka

Om du inte har en jämn försegling mellan lock och låda så kan du råka ut för krypfukt. Testa att sätta en fönsterlist eller liknande runt lådans öppning för att få en tajtare försegling.

Av Hugashaka

Brevbäraren kör med öppna kärl, sedan stoppar denne ner posten med den fuktiga änden nedåt?

Av Hugashaka

5800X - 2000kr +frakt

Av Hugashaka

2100kr, hämtar.

Av Hugashaka

Har du tillgång till ett PCI-nätverkskort att testa med? Har själv haft problem med moderkortets integrerade nätverkskort i ett par byggen.

Av Hugashaka

Tänk om de bara släppte en lös kylare till 7900 XTX MBA-korten för de som känner sig besvikna på referenskortets kylförmåga...

Av Hugashaka

Hur går tankarna gällande prissättning på Webhallen?
Jag tänker som exempel att en Ryzen 7 5800X är cirka 2100kr dyrare hos er än hos majoriteten av era konkurrenter i dagsläget.
Till och med det exemplar som ligger i fyndhörnan kostar drygt 1200kr mer än konkurrenternas normalpris.
Jag är mest nyfiken på vad som gör att man väljer att placera produkten i ett sådant läge att den egentligen blir oattraktiv för köpare.
Är det inköpspriser som spökar, eller kanske någon form av ekonomisk analys som har lett till denna placering?