Inlägg

Inlägg som ruf0ns har skrivit i forumet
Av ruf0ns

@BrusE:

Tack, blev en del bättre tycker jag men borde kunna bli ännu bättre..

Av ruf0ns
Skrivet av fantomsmurfen:

Det är väl helt enkelt så att CPU flaskar när GPU går under 100%.

Men cpu är ju inte i närheten av att arbeta 100%, kan det ändå bero på att cpu inte hänger med gpu?

Av ruf0ns

980ti framedrops i Tomb Raider

Hej!

Har spelat en hel del Rise of the Tomb raider nu och tycker att jag får ganska stora framedrops och ganska ofta, om man kollar så går gpun ner och jobbar på typ 70-80% och det är då jag får drops. Är det det någon som vet varför detta sker? Temp osv ser väl skapligt ut i övrigt på gpu och ligger på 70-75 grader..

Tacksam för svar!

Av ruf0ns

@3L1T:

Har prövat både Evga och Gigabyte 980ti och båda har coilwhine men värst var Evga modellen som var olidligt ljud ifrån så det lämnade jag tillbaka och skaffade Gigabytes variant som låter mycket mindre men hörs fortfarande. Kan dock inte härleda coilwhine till något särskilt spel men det låter oftast mest i cutscenes och om man överklockar rejält.

Av ruf0ns

@P-son78:

Och vad förlorar du på detta? Det är väl jättebra att man kan testa och returnera om man inte är nöjd? Ofta kan man göra ett klipp på ett nytt grafikkort exempelvis som någon har returnerat.

Av ruf0ns
Skrivet av Extremaz:

Minsta idag skulle jag säga är 16gb, imorgon 16gb+

Funderar på att uppgradera igen nu när Quantum Break kommer så jag ligger på kanske 32gb istället.

Okej, men dubblar isåfall minnet till 16gb. Kan ingen ge mig en rimlig förklaring till varför jag skulle behöva mera än så får det vara så länge!

Av ruf0ns
Skrivet av joole:

Kolla hur mycket minne ditt moderkort kan ta som mest. Så kör du på det. Jag själv kör med 32GB, lite overkill, men hellre för mycket än för lite. Tycker jag iallafall.

Okej, men dubblar isåfall minnet till 16gb. Kan ingen ge mig en rimlig förklaring till varför jag skulle behöva mera än så får det vara så länge!

Av ruf0ns

Hur mycket internminne behöver jag för spelande m.m idag?

Hej!

Någon som har koll på hur mycket minne jag kan tänkas behöva för spelande idag? Såg när jag spelade Tomb Raider att 6gb+ användes och jag har 8gb i datorn. Är det nödvändigt att skaffa mera?

Av ruf0ns

@Jink:

Har själv haft ett och hade inga problem med det!

Av ruf0ns

@Storage Jar:

Ok, lyckas dock inte hitta hur jag kan köra benchmark på dx12 där?

Av ruf0ns

@Storage Jar:

I vilken programvara har du gjort testerna?

Av ruf0ns

@SnItZz:

Skulle nog våga påstå att ett Sapphire R9 390 Nitro är mera prestanda/krona om man ska vara petig!

Av ruf0ns

Maxtemp 390x?

Någon som har koll på eventuell maxtemp på ett 390x kort? Eller hur varmt det får bli innan det är ohälsosamt?

Av ruf0ns

Hur står sig en i7 2700k idag?

Tjo!

Någon som har koll på hur en 2700k står sig mot dagens processorer? Hänger den fortfarande med hyggligt?

Någon som tror att det finns risk för att den är en flaskhals för dagens grafikkort?

Av ruf0ns

Tack för alla svar! Känns nästan som om att jag kommer att behålla Fury, finns det någon annan som tycker att det kortet känns mera framtidssäkert än 980?

Av ruf0ns

@Slugstawishman:

Spelar du i 1080p så tror jag inte du tjänar så jättemycket på en förändring av grafikkort, har du en mera högupplöst skärm som tex 1440p så är nog 390 ett vassare alternativ. Vad det gäller eventuell flaskhals törs jag inte riktigt svara på.

Av ruf0ns

Evga GTX980 VS Sapphire R9 Fury

Tjo!

Jag undrar vilket kort du tycker är bäst och varför vare sig det gäller 1080 eller 1440p spelande, har inte riktigt bestämt mig vilket kort jag vill ha och har väldigt svårt att bestämma mig.

Tacksam för svar!

Av ruf0ns
Skrivet av Squallie:

Du kan öka både fps(stäng av vsync) och upplösning (DSR på nvidia, motsvarande för AMD) högre än vad din skärm klarar av så då kan du jämföra själv på din nuvarande hårdvara vilken balans mellan upplösning/fps den klarar bäst.

Tack för tips!

Kollade nu och prövade lite bara och med 144hz 1080p i Far Cry 4 så får jag 90-100fps utan vsync och kör jag istället 1440p 60hz med samma inställningar i övrigt så får jag 70-80 fps.

Av ruf0ns

Tack för alla bra svar!

Har ytterligare en fråga, ha velat och testat lite fram och tillbaka vad det gäller 144hz 1080p skärm eller 60hz 1440p skärm. Jag trivs med både och men känner inte att jag vill lägga ned pengarna för att få både 1440p och 144hz för så mycket spelar jag inte.

Har även prövat lite olika grafikkort, har prövat ett Sapphire R9 390 Nitro som jag tycker verkar bra för pengarna och just nu har jag ett EVGA GTX980 och det verkar bra på sitt sätt också men är 2000:- dyrare.

Vilket kort anser ni vara bäst för respektive upplösning/uppdateringsfrekvens? Övrig hårdvara står i sign.

Av ruf0ns

144hz eller 1440p vad kräver mest?

Tja!

Vad kräver mest av gpu/cpu att spela i 1440p eller 144hz?