Inlägg

Inlägg som Krimsarn har skrivit i forumet
Av Krimsarn

Bidrag 5 och 1 var snygga!

4:an ser tyvärr lite för grön ut, ser ut som midsommar i sibirien.

Av Krimsarn
Av Krimsarn

Filter och censur fungerar nästan aldrig, det är ju även aningen kontraproduktivt.

Censur hör inte hemma på internet.

Av Krimsarn
Skrivet av rankko:

Det är väl klart att det är svårt för två personer med olika religioner att komma överens eller respektera varandra eftersom att deras synsätt inte kommer från objektiva argument utan tradition och magkänsla. Likaså respekterar jag ej synsätt härleda från religion.

Det bör inte vara självklart att man inte kan respektera varandra p.g.a. något så litet som en viss religion eller kultur.
Det spelar ju faktiskt ingen roll om jag är hindu och du är kristen. Religion bör vara en personlig sak som man eventuellt delar med likasinnade, utan att för den sakens skull slänga skit mot synagogan på andra sidan gatan eller liknande.

Många jag träffat under mitt liv har visat mig gång på gång att man faktiskt kan respektera varandra trots stora skillnader i synsätt o.s.v.

Men sen har många även visat att det är en absolut omöjlighet att andra människor inte delar den åsikt man själv delar, och därför måste dessa människor förgöras på ett eller annat sätt.
Det tråkiga med denna saknad av empati är att andra människor tar efter det för att det blir enklare då. Naturligtvis talar jag ur ett generellt perspektiv.

Jag ser åter och åter igen folk på forum som spyr galla över, framförallt, religion och religiösa människor. Det är tråkigt.
Samtidigt ser jag religiöst folk på forum som gör exakt samma sak.

Båda parterna kastar bränsle till elden så att säga.

Men tro mig när jag säger att det går att komma överens trots grova kulturella eller spirituella skillnader. Det är dock svårt ibland.

Vad en sån här tråd gör är att kasta ännu mer bränsle till elden. Inget annat.

För att sammanfatta vad jag tycker: Alla bör ha rätt att tro på vad de vill, sålänge det inte skadar personerna omkring dig.

Av Krimsarn

Låt alla tro vad de vill och sluta göra korkade trådar om det.

Men det är som vanligt svårt för två människor med två helt olika synsätt att komma överens eller ens respektera varandra. Så skyll inte på gud eller religion eller "de jävla arroganta troende" som snubben över mig gör, det är ju lika arrogant.

Låt folk tro på vad de vill och ha det gott.

Av Krimsarn

De frågorna har ingen som helst slagkraft då de är vinklade åt vänster.

Om man vill att ungdomen ska få säga sitt och bli tagna seriöst, gör då om, och gör rätt.

Av Krimsarn

ID-märkning kan väl vara bra, antar jag.

Tidelag bör vara olagligt då det är omöjligt att veta om djuret är "med på det" eller ej.

Det spelar mindre roll om man är "lagd" åt det hållet. Jag har en person i byggnaden jämte mig som är dömd pedofil (bor i USA, lätt att hitta dömda pedofiler här) men han verkar inte springa runt och locka barn. Samma bör väl då gälla för en euhm... ja, vad kallar man det? Djurplågare låter både rätt och fel. Grov djurälskare kanske.

Av Krimsarn

Tog en sovmorgon till 9 och efter det så tog jag bilen till en närliggande sjö och simmade i någon timme. Handlade lite nötter på vägen hem, sitter nu och spelar Skyrim och tänkte fortsätta göra det tills jag ska gå och lägga mig igen.

Av Krimsarn

Vatten.

Äter gör jag vid köksbordet.

Av Krimsarn
Skrivet av filipcombat:

775 kanske? Öppna och kolla på socketen bara annars?

Jaha, det står där alltså?

Skrivet av kARZ:

Ok, jag tackar!

Glömde dock nämna en sak, den har även hyper threading. Och enligt wiki har endast Cedar Mill HT, stämmer det?
Vågar aldrig lita på Wiki, lite paranoid kanske!

Av Krimsarn

Vilken Pentium 4 är det jag har?

Hej,

Sitter och bygger ihop en dator till min far från överblivna gamla delar som ligger och skräpar.
Jag har allt utom fungerande moderkort, eller ja, det fungerar men windows vill inte installera, kanske p.g.a. att det kommer från en Dell... vet ej.

Vad jag tror mig förstå så finns det några olika varianter av P4, prescott o.s.v, och de använder olika socklar.
Hur vet jag vilken P4 jag har och vilken sockel den passar i?

Finns ej möjlighet att testa den men jag kan komma in i BIOS, där jag letat mig blind.
Den är på 3,8GHz i orginalutförande och kommer från en Dell XPS av något slag, kom även med ett Nvidia 7800GTX om det kanske kan hjälpa.

Hjälp uppskattas gladligen.

Av Krimsarn
Skrivet av shocker:

Varför ska man köpa gtx580 när man kan skaffa 570 och överklocka? Fast iof, varför skaffa 570 när man kan överklocka 560ti till samma prestanda för lägre pris. Men nu när jag tänker efter så kanske man kan köpa 550ti och överklocka, den är ju trotsallt mycket billigare.

Catch my drift?

Fast det sitter ju olika hårdvara i de korten. Ex. GF110.

Men jag förstår vad du menar, själv köper jag aldrig en överklockad variant för mer pengar när jag kan göra det själv. Men vill man däremot inte klocka själv så är det ju jättebra att det finns alternativ att välja bland.

Av Krimsarn

För att 2600K är lite långsammare och några hundringar billigare, och efter 2,4 minuter är den lika snabb som en 2700K efter lite klockning.

Men visst, 2700K kommer säkert att ersätta 2600K inom kort.

Av Krimsarn

Ibland seg, kommer in i rundan när det är 2 sek kvar till det startar.
Ibland snabb, kommer in när uret inte ens startat nedräkningen.

Av Krimsarn

Kontakta EA eller DICE istället.

Av Krimsarn

Ni kan ju alltid testa KBT för era fobier. Går fort och fungerar väldigt bra, för de flesta.

Det gjorde jag får sisådär 15 år sedan när jag var absolut livrädd för havet, fungerade ypperligt, tog inte lång tid och kostade inte jättemycket.
Nu badar jag i havet varje år.

Av Krimsarn

Men vad fan då... Ska dom inte fixa så att man kan fortsätta med Mage College? Eller fixa Esborns röst? Eller fixa så att vissa quest försvinner ur loggen när man klarat dem?

Har lämnat flera bug-reports där jag nämner vilket quest som buggar, vilken tid/dag/månad det är i spelet när det händer, min dxdiag o.s.v o.s.v.

Dåligt av Bethesda.

Av Krimsarn

Det har inte mycket att göra med inkomst egentligen. Sålänge du tjänar runt genomsnittet eller aningen under/över så får du väl prioritera datorkomponenter före chips och snus.

Av Krimsarn
Skrivet av napdev:

Ni som testat med ambient occlusion på skyrim, tycker ni inte skuggorna fladdrar lite väl mycket? Tycker inställningen ger ett visst djup i bilden när man står still, men när man rör sig så fladdrar det såpass mycket att det inte är värt det imo.

Jag upplever exakt samma sak.

Av Krimsarn

14,6%. Spelar enbart Engineer 100% av tiden med en A-91.
Har bara spelat i ca 32 timmar.