Inlägg

Inlägg som GTXOla har skrivit i forumet
Av GTXOla
Skrivet av Nikodemous:

Då är freeflighten igång 😀

Jajjebox

Av GTXOla

Såld för 1200. tack ni som intresserat er.

Av GTXOla

Annonsen är avslutad

Av GTXOla

Ryzen 3600X AM4 komplett

Ryzen 5 3600X med 6 kärnor till AM4 moderkort.
Komplett i originalkartong med originalkylare och klistermärke.
Överklockningsbar då det är en X-modell.
Hämtas norr om Uppsala eller levereras runt Uppsala.
Ca 1,5 år gammal, köpt på Komplett.

Läs hela annonsen här

Av GTXOla
Skrivet av jnsson:

Beror på vad du menar med skärmarna, men enda jag kunde klaga på var eftersläpning av mörka färger (svart mest) när man har ljusstyrkan på typ 10% vilket jag har på morgonen o så men det är ett problem som AMOLED skärmar har (sedan mer eller mindre) och inte ett problem som bara Pixel 3a har.

Hmm ok jag har kört AMOLED i många år och har inte haft några direkta problem med märket Samsung vid lägsta skärmstyrka iallafall.

Hur som helst så har jag följt releaserna från Sony och Samsung men det var inget passande som skapade habegär direkt.
Xperian var intressant men när man får en S10e (och denna är faktiskt Enterprise Edition) med fabriksinstallerat Android 10 med magnetcase för under 6k så känns det som en väldigt prisvärd kvalitetsprodukt. Med tanke på den lilla stoleken så har den överträffat alla förväntningar med råge, förutom just batteriprestandan, exynos... Trots att den är 1,5 år sen lansering så är känslan och upplevelsen väldigt väldigt bra.

Motpolen i andra diket om jag skulle haft en stor telefon är nya Galaxy Z Fold2 5G, den kommer med innovation och då är det ok att den är stor så den gillade jag faktiskt. Är det nån som har testat?

Av GTXOla
Skrivet av Chibariku:

Den borde hamna under 10 000, toppmodellen som är Xperia 1 II lanserades för för 11 490. Jag gissar någonstans mellan 8 000-9 000.

Bra uppskattat! Det verkar bli 9000 tror jag? Inte helt överens med aspekten dock, ganska smal, men annars verkar det vara en vettig produkt.

Skrivet av Buddaz112:

Det här pratet om enyxos kontra snapdragon. Rent objektivt, som användare Kommer man ej märka någon skillnad.
Angående säkerhet så är det lika säkert som allt annat. Om du använder office 365 eller andra säkerhets appar så länge det är krypterat.
Samsung Android 11 dyker nog snart upp. Läste den är i beta stadium.

Som jag förstår det så är det endast en signifikant skillnad och det är strömförbrukning vid idle där det kan handla om 15% på en dag.

Skrivet av joakim99:

Denna kommentar dyker upp i varje tråd som handlar om apple. På vilket sätt påverkas den vanliga användaren? Jag är genuint intresserad av detta.

Jag kan inte installera alla appar jag behöver på Iphone. Jag vill gärna ha widgets på skrivbordet. Men jag är ingen vanlig användare.

Skrivet av jnsson:

Pixel 1-4 av flaggskeppstelefonen har haft sisådär batteri. Däremot deras midrange telefoner Pixel 3a och 4a har bra batteritid. Bara o läsa SweDroids recension av Pixel 4a https://swedroid.se/test-google-pixel-4a/ så enligt dem har 4a väldigt bra batteritid

Ja det verkar som att de har styrt upp sig. Vad säger du om skärmarna då?

Skrivet av orig_rejser:

Har jag helt missat, har ändå tryckt igenom en hel del via 365 och inte hittat något som ställt till något. 300 telefoner ungefär har vi i omlopp.
Nu styr vi mycket med annan mjukvara men mycket via 365 då vi kör (körde, jobbar inte där längre) dynamics 365.
Skönt att ha en it-chefs-tjänst där man får göra hands-on saker Roliga saker brukar ju försvinna till budget och personal.

Jag gör allt det roliga hands-on Men jag driver en stram budget då kostnader hamnar på kund och kunder värnar vi om så alla köp behöver vara vettiga långsiktiga produkter.

Av GTXOla
Skrivet av kundun:

När man talar om trollen; fick precis Android 10 på min G8s!

Nice! Blev det nån skillnad med hur responsiv den är?

Av GTXOla
Skrivet av joeldeluxe:

Spännande! Blir dock förvånad om den hamnar under 10000kr eller vad tor du?

Av GTXOla
Skrivet av kundun:

Frun har en S10e och BT funkar strålande där. Hon växlar mellan ljudbok i bthörlurar, samtal med mobilen, i och utanför bilens (Qashqai) system utan problem.

Skrivet av nisselask:

@GTXOla: Jag har själv beställt Pixel 4a från Google Store tyskland, bara att skriva SCHWEDEN efter orten i beställningen och välja prioriterad frakt så funkar det fint, Gjorde samma sak i fjol med Pixel 3a och många på Swedroids forum har gjort samma utan problem.

Den eller Pixel 5 som lanseras i oktober borde passa dig bra.

Kul att höra, jag har högt förtroende rent kvalitets- och funktionsmässigt för Samsungs premiumsegment, inte så mkt för deras businessapproach som missgynnar EU. Samsungs BT funkar väldigt bra. Jag skulle vara supernöjd med en Japan/US S10e med 256/8GB RAM om man fick tag i det.

När det gäller Google Pixel så har de tydligen historiskt dåligt rykte med tråkiga skärmar och kort batteritid? Dock har de mycket bra formfaktor på lurarna och har hittills stått emot att störst är bäst. Men jag ska hålla ögonen öppna för nästa generation, om den har 8GB RAM.

Av GTXOla
Skrivet av Beginner:

Går det att "ratta runt" utan joystick? Hade ingen aning om det. Kutade runt på stationen och kände mig totalt vilsen när jag testade ett par minuter i höstas. Lyckades trolla fram det enda skeppet jag har. Satte mig i det och blev än mer konfunderad. Lyckades lyfta och landa och det var det. Flög ingenting annat än några meter över plattformen.

Jajjamen. Du förlorar mycket av känslan och inlevelsen men det är många som flyger med mus och tangentbord.

Edit:
Nu är det freefly i två veckor så det är gratis för alla som vill vara med.
https://robertsspaceindustries.com/promotions/ShipShowdown-Fr...

Av GTXOla
Skrivet av kundun:

Jag kör en LG G8s och är ruskigt nöjd. Använder flera mailkonton, workplace, sharepoint, teams, onedrive, osv osv dagligen. Har dubbla sim till jobb o privat. Den har dock 'bara' 6gb ram.
Hade g7 innan och var lika nöjd med den.

Skrivet av anon42512:

OnePlus Nord kanske?

Tack för tips!
När det gäller ålder på enheten så spelar det mindre roll i sig då det viktiga för mig är komponenter och mjukvara.
Men det sagt så finns det ändå en framtidssäkring i att hålla sig nogorlunda uppdaterad, inte minst när det sker innovation i OS och liknande men jag tar hellre ett äldre OS än en större telefon. Tyvärr så ser man ju direkt att äldre lurar har sämre konfiguration när det gäller tex RAM och det är detta som blir det stora problemet när OS och appar hela tiden blir mera krävande. Jag skulle tro att både svenska S10e samt G8s är på gränsen redan nu för min del då jag ofta har väldigt mycket igång samtidigt. Förutom appar som alltid är igång typ aktieplaceringar och IT-system på Arlanda så har jag även typ 40 tabbar i Chrome med olika web-appar och gränssnitt mm.

Jag har över tid sneglat på LG vid flera tillfällen och gillar vad jag ser, man blev ju lite fascinerad av kusinen G8X med just pga möjligheten det innebär med dubbelskärm till ett vettigt pris. Men det känns som att detta inte nått acceptans bland app-utvecklarna. Hade jag budget så hade jag plockat in en bara för att kunna känna på potentialen att kunna alternera mellan light och full monty och kanske kunna kompromissa en större mobil med dubbelskärm och lämna laptopen ibland medan normalt ha en mindre mobil utan dubbelskärmen med. Den möjligheten gillar jag nog mer än Samsung fold som alltid är fet.

Oneplus nord är precis över gränsen för vad jag vill ha storleksmässigt. Jag har som tidigare inlägg visar, bekanta med Oneplus och förutom storleken har jag även noterat problematik med avsaknad av 3,5mm uttag i kombination med strulig kompatibilitet med en del bluetoothenheter såsom i bilen när man vill kunna spela musik, svara i bilens BT handsfree samt även ladda. Det gäller med bilar som inte har fullt bluetoothprotokoll för musikströmning utan endast BT för samtal. Det är ofta mina samtal till bilburna och även plantronicsuppkopplade Oneplusmobiler tenderar ha problem under samtalet. Så jag ställer mig frågande till om du som Oneplusanvändare faktiskt har använt den i en dylik diversifierad businessmiljö med 2-3 samtidiga BT audioenheter men upplever att det funkar för dig?

Det är nu ett bra tag sedan någon tillverkare verkar ha släppt en smidig modell i premiumsegmentet, är det någon som har hört nåt om kommande modeller? Vad gör tex LG och Samsung framöver? Kommer inte Oneplus med en mindre premiummodell snart? Ska man kanske tänka kortsiktigt och ta en 6GB lur och byta nästa år igen?

Av GTXOla

Tack för svaren!
Jag har letat men har tyvärr inte hittat något ännu.
Hur är det med Sony Xperia 5, det verkar vara rätt CPU, men hur är deras OS?

Av GTXOla

Bra jobbat!

Skrivet av ronz:
Skrivet av urban22:
Skrivet av stelex:
Skrivet av orig_rejser:
Skrivet av joeldeluxe:

Tack för alla snabba svar!
Jag visste att Sweclockers guldcommunity skulle bara den bästa plattformen att snabbt få momentum på den här diskussionen.
Jag håller med, det är svårt att lösa det här, i Sverige iallafall. Men man ska inte ge upp!

Jag har bekanta med Oneplus, har kolla på dem, tycker de är klumpiga. Oneplus körde en McLaren edition med extra RAM tror jag - cool! Finns det några special editions nu som är relevanta?

Jag har sökt en hel del men får känslan att det man får upp ofta bara är main stream och inte de där fina modellerna med det lilla extra som gör skillnaden, man måste hitta dem på andra sätt.

Har kollat snabbt på Pixel, ska titta lite mera på den. Kan ju hända att den sålts i en 8GB special edition?

@orig_rejser Jag jobbar som IT-chef och har mitt MDM i 365-plattformen så telefonen kommer att vara hanterad - av mig dock. Jag skulle inte släppa in en Androidmobil utan att ha det på plats. Jag kör även kryptering vid uppstart. Jag menar att det är skillnad på privat och business, inte minst mjukvarumässigt. Men det är som sagt en blandning av användningsområden så det är inte på myndighetsnivå som säkerheten behöver ligga.

Tack för tipset med Android Enterprise, har inte sett det innan så det ska jag titta mera på.

Av GTXOla

Ny mobiltelefon för business (Sept 2020)

Hej!

Jag tittade runt i forumet men hittade inget speciellt gällande mobiltelefon inriktat på business.
Jag behöver skaffa en mobil som är smidig att ha med sig och som funkar bra för både business och privat och hoppas att jag kan få några goda råd här.
Jag har bara min businessmobil och har ingen privat så jag vill att den ska ta bra bilder och fungera bra i allmänhet men den behöver inte vara bra för gaming, eller vara högupplöst, eller ha jättehög Hz på skärmen, 5G och liknande superfunktioner.

Mitt behov ser ut så här:
Jag behöver använda appar som endast finns till Android så appleprodukter är uteslutet tyvärr.
Liten formfaktor helst runt 5,8 - 6,3"
Inga edgekanter - jag vill ha något att hålla i.
Dubbelsim - ja det är ett måste.
128 - 256GB internminne.
8GB RAM eller mer.
Batteriet ska räcka en hel dag med 5-6 timmar skärmtid typ surf, video och mail.
Premiumkvalitet, inget billigt.
När det gäller priset så avskriver jag allt över 10000kr då jag inte har behov för superfunktionalitet.
Jag avstår från att stödja Huawei som annars verkar ha väldigt bra modeller.

Modellen jag har sprungit på är Samsung S10e (e för enterprise) som i versionen 256GB/8GB med Snapdragon CPU verkar vara en riktigt bra modell. Tyvärr kan jag inte få tag i den, verkar endast säljas i USA/Kina.
I EU är Samsung S10e 128GB/6GB och har Exynos CPU som inte alls är bra för batteritid - helt plötsligt är samma model gammal.

Har vi några duktiga experter här eller kanske businessproffs som kan se skillnad på vad som skulle kunna passa mig så kommentera gärna.
Jag har hört talas om lite special editions och sådär så jag tar gärna emot tips om sådana också.
Om du kommenterar - var specifik med vilken modell och vilket utförande som kunde vara intressant. Skriv inte "Motorola" eller något liknande bara.

Tack!

Av GTXOla

Sålt för 1500kr

Av GTXOla
Skrivet av racefactory:

bjuder 1000kr

Tack så mycket för ditt bud!
Förhandling pågår med två högre bud.
Jag återkommer om det blir intressant.

Av GTXOla
Skrivet av elixyr:

Tja. Vad tror du om 800+ frakt?

Man kan ju köpa en ryzen 1200, 16GB 3k ram och en B450 bräda för 2200kr så 1700kr känns väl lite far-fetched för ~8 år gamla prylar? Även att det är en "golden sample".

Skrivet av maddush:

Instämmer med ovan
Jag kan erbjuda 850 kr plus frakt för allt

Tack för er input!
Det är dock inte intressant.

Av GTXOla
Skrivet av Tickles:

Söker aktiv organisation att gå med. Finns det några som söker medlemmar?

Alla organisationerna söker nog medlemmar. Väldigt förvånande att ingen svarat.
Det kanske ger en indikation?

Av GTXOla
Skrivet av trattgunnar:

Det är väl ändå högst lämpligt att berätta om varför din cpu är en golden sample i annonsen eftersom att du använder det som försäljningspunkt?

Om du är intresserad av att göra ett inköp så diskuterar jag gärna detaljerna med dig så att du är nöjd med vad du köper.

Allmänna prestanda-, jämförelse- och inställningsdiskussioner hålls i överklockningstrådar - med glädje. Kommentera mig i relevant tråd.

Vill du prata med mig personligen så har du som sagt fått PM.

Av GTXOla
Skrivet av trattgunnar:

@GTXOla: Ta det öppet istället! Blir nyfiken på hur pass mycket golden sample du talar om

Ska vi diskutera överklockning så är jag medveten om att det är en spännande konst som det finns mycket att prata om, det är inte den här säljtråden till för.
Kommentera mig i en lämplig tråd så pratar jag gärna om det.
Även du har PM.