Inlägg

Inlägg som anon12433 har skrivit i forumet
Av anon12433

Vet inte om jag tolkat det rätt men 20-25% starkare än 980Ti till ett pris av 6000kr? Hade hoppats på lite mer. Om ryktena gällandes Polaris 10 stämmer så kommer inte det heller ha någon prestanda som höjer på ögonbrynen, men kanske ett lite intressantare pris.

Av anon12433
Skrivet av heatm:

Själv tycker jag att det låter lite elittänk över detta inlägg. Vem har sagt att ljudbild och korrekt återgivning är det enda som är värt pengar? Har TS sagt att han tror att han får lika bra ljud ur en allt-i-ett enhet för 10000 kr som ur en förstärkare med två stereohögtalare? Än värre om vi tar med begagnatmarknaden!

Allt handlar inte om att få ut så bra ljud som möjligt per krona, ibland vill man bara ha något som passar in i rummet och som man tycker är snyggt.

Lätt besviken på den attityden faktiskt och det är inte bara från dig, utan andra som stampar in och spydigt frågar "Vill du ha något som låter bra eller som är snyggt?". Uppenbarligen vill han ha något i stil med JBL-enheten. Har man inget att tillföra mer än att klanka ner på det kan man enligt mig gott rida iväg till en annan tråd på sina höga hästar.

Att ge råd och dela med sig av erfarenheter är OK men man måste kunna få in i skallen att inte alla är som sig själv.

Det var allt, hejdå.

Vad är diskussionsvärdet i vilken design TS gillar? Antingen så gillar den personen designen eller så inte. Svårt att komma med tips på det.
Sedan förstår jag inte varför dessa soundbars skulle vara självklara att föredra designmässigt? Är det för att du tycker så? Finns enorma mängder läckra stereohögtalare.
För 10000kr kan man få långt mycket bättre ljud, där kan man komma med tips och diskutera i oändlighet. Är det inte då klokt att upplysa TS om att han kan göra en mycket bättre affär?
Om det däremot endast är soundbars som gäller så är det såna man tipsar om. Det fanns dock inga såna kriterier i huvudinlägget. Därav min fråga i tidigare inlägg.

Med detta sagt, om det är någon som uppträder spydigt så är det väl ändå du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon12433
Skrivet av Sisyfos:

Vet inte heller vilket input lag ni pratar om.
Jag anser mig själv ändå vara ganska känslig för sådant och jag har inte märkt något, kör i näst intill låsta 120FPS om det nu skulle påverka något.

När det gäller gameplayet så är jag helt såld, inte haft så kul i ett FPS på flera år! Blir definitivt ett köp.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är långt ifrån alla som känner av det. Av de poster jag har läst på forum, reddit etc. så är det främst competetive CS spelare, FPS-veteraner etc. som klagar på det. Har 2 polare som inte heller kan känna latencyn, men en av dem kunde inte känna det i Skyrim heller (ett spel med tvingad vsync). För min del är det så påtagligt att spelet inte blir kul att spela, samma med Skyrim.

Någon som utgav sig för att vara programmerare förklarade det som så att spelets grafikmotor och fysikmotor är ur synk med 17ms av någon anledning.

Av anon12433

Efter bara några sekunder ingame i spelet så är jag rädd för att detta spel är en flopp om inte Blizzard fixar detta till releasen.
Problemet är att spelet lider av muslagg. Ok i ett äventyrsspel, oförlåtligt i ett competetive FPS. För mig är det ospelbart. Efter en snabb googling så verkar det som jag är långt ifrån ensam om detta problem:

https://www.reddit.com/r/Overwatch/comments/464e99/mouse_inpu...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:TWN2ZJMz...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1rQ1HRZ4...

https://www.reddit.com/r/Overwatch/comments/475u4y/psa_if_you...

https://www.reddit.com/r/Overwatch/comments/3uj36i/overwatch_...

Av anon12433

Är du ute efter bra ljud eller är det viktigaste att det är en soundbar? Du kan tyvärr inte få både och.

Av anon12433
Skrivet av ggalaxyy:

Tack! Men du har fel.

Det är min klient som ville uppgradera moderkort/processor och har jag det liggande, så vi slog en deal. I mitt tycke är det en superbra uppgradering! 3770k är fortfarande aktuell med sina 4 kärnor, 8 trådar, och tar bort flaskhalsen på processorn som tidigare fanns helt. 16gb minne fick han på köpet, superbra för en framtida GPU uppgradering!

Det kan vara värt att nämna att min klient kom undan betydligt billigare genom att köpa mina komponenter, än nya motsvarande. Det här nätaggregatet som satt i är EN BRANDRISK, och byttes självfallet emot ETT NYTT nätaggregat. Kan ju säga direkt att min klient inte betalat så mycket pengar för sin uppgradering.

edit: Har uppdaterat titeln och posten.

Har reparerat datorer i 20 år och aldrig haft problem med träbord då dom inte leder ström. Är självklart väldigt försiktig och använder ESD armband vid byggnation.

Du har ju ingen aning om vad han gav för uppgraderingen right? Han är supernöjd med sin nya dator, och den går sjukt bra i 1080p! Är han nöjd, så är jag nöjd.

Åter igen har jag slarvat och inte skrivit att min klient har bett om att få uppgradera processor och moderkort, minnena slängde jag in på köpet Har uppdaterat förstaposten!

Stod ju inte i huvudinlägget så fel vet jag inte. Men gällandes nätaggregatet, var det något uppenbart fel med det? Har inte kollat reviews men minns att Deltacos 450W 299kr aggregat fick utmärkelsen "prisvärd" när swec testade den. Högljudd men mätte helt ok.

Av anon12433

Snygg uppgradering men personligen så tycker jag du gör helt fel när du byter ut i stort sett hela datorn. Det är inte att väcka liv i den. Värdet på delarna du sätter i hade räckt för att bygga en helt ny dator.

Jag hade rengjort, pastat om, bytt fläkten i nätagget (alternativ nytt budgetagg om det nu var trasigt?) samt monterat en fläkt i botten. En kostnad på 100-500kr istället för 4000-5000kr.

Av anon12433
Skrivet av Roger W:

Bäst färger och svärta på den? Det hade jag missat. Källa?
Just ja, PWM glömde jag att den hade. Bra fångat!

Shit, var det redan hösten 2014? Jag fick för mig det var förra året! Tiden går fort

Källan är mig själv, har haft både Samsungen och BenQ'n hemma samtidigt. Har inte mätt upp någonting utan talar enbart från egna upplevelser. Recensionen på skärmen verkar dock instämma i mina omdömen om skärmen.
http://www.trustedreviews.com/samsung-s32d850t-review

Angående kanterna på Samsungen så skulle jag vilja säga att det är tvärtemot vad du säger. Det är tack vare dess speciella kanter man slipper jobbiga reflektioner, önskar att alla kunde bygga på det sättet så länge de envisas med kanter.

Av anon12433

Samsungen har bäst färger och svärta (även snyggast design av alla enligt mig). Men har ganska högt input lag. Den flimrar dessutom under 30% ljusstyrka.

Philipsen är snabbast men är ganska plastig, ranglig fot osv. Vågar inte säga hur den är bildmässigt.

BenQ'n är högst kvalitet, strax efter Philipsen i snabbhet, stabil fot i massiv metall.

Acern lider av kraftig ghosting enligt alla recensenter, undvik om du ska spela.

HP'n har jag dålig koll på.

Allmänt för dessa skärmar är att bleeding/glow verkar inte existera. Alla paneler har dock någon nivå av "banding" (svaga vertikala ljuspelare som syns på vissa nyanser). De är dock ganska subtila och många märker inte ens av dem. Blinkandet som fanns tidigare ska vara åtgärdat med firmware sedan hösten 2014. BenQ'n och Philipsen är snabba nog att spela på förutom om du spelar FPS på hög nivå etc. Men då väljer man inte en 60Hz skärm.

Av anon12433
Skrivet av Andreaz1:

X99 kör quad channel.

Så lite vet jag om X79/X99. Hade fått för mig att 1366 var den senaste konsumentplattformen med mer än 2 kanaler och att Intel backade tillbaka till 2 kanaler efter det. Men det gällde nog bara de vanliga chipseten som Z68/Z77/Z87 osv.

Googlade lite snabbt och såg att quad channel ofta ger likvärdig/sämre prestanda än dual channel. Men vill man köra 7-zip och server så är det bättre

Av anon12433
Skrivet av SweDragon:

Eftersom processorn har fyra minneskanaler behöver du ha minst fyra minneskretsar för att utnyttja den fulla minnesbandbredden. Så 8 är bättre än 2 för samma minnesmängd. Jag vet inte om det är lättare att få bättre timings/minnesfrekvens med exakt 4 kretsar så att man får precis en krets per kanal dock.

Nu har jag inte riktigt koll på plattformen men 2011-3 har väl 2 minneskanaler?

Av anon12433

Kontakta t.ex. Ibas och gör ingenting mer med disken. Det kostar runt en 10000kr att få filerna räddade men är de "livsviktiga" så är det väl överkomligt.

Av anon12433

Sandy Bridge till Skylake lär väl ge runt en 20-30% mer fps i spel förutsatt att ditt grafikkort inte håller dig tillbaka. Om din SB endast klarar 4,2GHz så kommer skillnaden bli ännu större.
Det är inte en billig uppgradering men vill du ha det senaste och lite mer prestanda så kör på det. Håll dig till 2666MHz minnen i så fall. Högre än det ger en försumbar prestandavinst om någon alls.

Av anon12433
Skrivet av skog1s:

Tack för en test av produkten!

Men får eksem av ljusläckage!
Jag är väldigt känslig kanske, men vem gillar ljusläckage.
Kräver ett svagt ljus, genom tangenternas tecken, när jag sitter i mitt ensamma mörker

Jag var påväg att kommentera det motsatta. Att det känns konstigt att ta upp ljusläckage som en nackdel då nästan alla tillverkare av gamingtangentbord just försöker maximera detta. Därav den vita "backplaten".

Av anon12433
Skrivet av Sisyfos:

På ett sätt kan man ju dock tycka att Google har rätt att skicka med sina egna appar till det operativsystem som de själva utvecklar och att alla andra tillverkare gärna får skapa sina egna OS istället.

Men men, vi får se hur det går.

Skrivet av fluppblubb:

Det här känns som ett skämt. Det är Googles OS och eftersom det är deras produkt så borde de få installera appar på mobiler som kör DERAS operativsystem så länge andra appar kan användas vilket är möjligt.

Skärpning EU!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Daemon85:

Ni lyckas för bra och är för framgångsrika, ni får inte göra vad ni vill med era produkter, bam böter...

Skrivet av RainesX:

Jag ser inte problemet då dom flesta tillverkare installerar sina egna och googles varianter. Sen är ju faktiskt android googles skapelse :\ som dessutom är känd för att vara den öppna plattfolrmen där du kan byta ut alla appar mot vad du känner för.
Känns inte i mina ögon i alla fall som att det är någon dålig konkurans på appfronten i android.
Men det är enligt mig och från mitt håll att se på saken ^^

Skrivet av AMD-Hippie:

Google är bäst, så är det bara. Vill man ha kunder har man Google-appar på sina telefoner. Skulle jag tillverka Android-telefoner skulle jag välja att ha Google-appar installerade från början.

Skrivet av Wolfgrin:

Låter mer som EU är ute efter pengar än rättvisa här, kanske behöver fulla på kassorna

Så många negativa åsikter som kommer fram. När det var Microsoft med Internet Explorer som hotades av EU med mångmiljardböter så var så gott som alla eniga om att det var bra för konkurrensen. Trots att det var Microsoft's eget OS och de själva borde få välja vad som ska komma förinstallerat i det.
Varför skulle Google tillåtas göra samma sak? Dubbelmoral så det sjunger om det.

Av anon12433
Skrivet av Yoshman:

Windows har varit det dominerande OSet för skrivbordet, typ för evigt. Men Windows har ändå inte samma dominerande ställning idag som den hade för 10-15 år sedan. Idag är uppgifterna som tidigare endast lämpade sig för skrivbordsdatorer fördelade mellan traditionell PC, mobiler och pekplattor. Windows är i praktiken irrelevant i de två senare segmenten.

Sedan när man diskuterar OSX specifikt för skrivbordet finns en aspekt till som är en stor huvudvärk för PC-tillverkarna: även om OSX har <10% av marknaden har den en rejält mycket större andel av den enda PC-marknad som växer och den PC-marknad som är överlägset mest lukrativ, nämligen premiumlaptops.

How Apple took over the only segment of the PC market that still matters

"If 6.4 million MacBook Airs sounds unimpressive for a full year’s sales, put it in perspective: Gartner estimates that only 22 million premium ultramobiles were sold in all of 2013"

Till dessa 6,4 miljoner MBA tillkommer också 6,0 miljoner MBP. MBP är inte med i denna beräkning då de inte klassas som "ultramobila" men i det segment MBP ligger i finns ännu färre konkurrenter. Dell har XPS, Lenovo har toppmodellerna av ThinkPad och HP har EliteBook. Hittar ingen jämförelse i marknadsfördelning i detta område men skulle tippa att MBP har ungefär samma andel här som MBA har för "ultramobila".

Så OSX och Macintosh är allt annat än en parentes idag när man ser till ekonomin.

Ett annan rejäl huvudvärk för Microsoft är att Windows tidigare kunnat behålla sin dominerande marknad då Windows och Visual Studio varit helt dominerade bland utvecklare. Idag har det ändras, framförallt i Nordamerika där OSX är idag rejält populär bland utvecklare. Microsoft har själv börjar notera detta då man idag fått ökade kostnader i form av extra utbildning på Visual Studio då väldigt många nyanställda aldrig använt Visual Studio under studietiden eller på tidigare arbeten.

Är själv utvecklare och det lutar starkt mot att nästa maskin blir en rMBP. Men håller med om mycket i denna tråd, känns som Apple allt för mycket bara tänker på iOS och iPhone/iPad medan OSX och de maskiner som kör detta OS allt mer ignoreras

Premiumlaptops är väl knappast den enda del som växer? Den absolut starkast växande marknaden är väl ändå gaming med allt vad det innebär? Där har ju Microsoft fortfarande marknaden i ett järngrepp.

Av anon12433
Skrivet av crew seven:

Så vi kommer att ha ett dominerande win os inom några år ? inte bra dom kommer styra allt.

Har inte Windows varit det dominerande OS'et för datorer i en 25 år eller så? OS X har väl i bästa fall varit en liten parentes.

Av anon12433

Black Desert är det bästa som finns ute på marknaden nu och det verkar inte finnas någonting som kan matcha det inom en överskådlig framtid.
Ska dock passa på att varna för att det är ett väldigt djupt spel. Så vill du ligga på topp krävs mycket tid och efterforskning. Alltså, mer än normalt i ett MMO.

Av anon12433

Jag vet inte så mycket om lämpliga PA-högtalare men köp absolut inte från billebro. Leta upp någon seriös butik istället.

Av anon12433
Skrivet av Largo-Sama:

HP-maskiner är inte mer utsatta för värmeproblem än andra märken. Faktum är att värmeproblem är väldigt sällsynt bland HP-modeller släppta de senaste åren. Det finns inte heller någon datortillverkare jag känner till som slår HP:s garantivillkor.

För mig är vikten en stor prioritet vid val av bärbar dator. Det jag skulle vara mest rädd för är om gångjärnen är tillräckligt starka och inte släpper.

Har faktiskt hört det motsatta. HP är ökända för sina värmeproblem och Envy serien de släppte för något år sedan var till för att bland annat bättre på ryktet för HP. Detta genom att bygga en kvalitativ dator till ett lägre pris än normalt.