Inlägg

Inlägg som anon12433 har skrivit i forumet
Av anon12433

Om du ska byta till något så är det 3770K som gäller. Fast om du bara klockar den 3570K du har så får du en trevlig prestandaskjuts, känns ju onödigt att ha en K-processor och Z77 mobo om du inte klockar.

Av anon12433

Ursäkta om jag tränger mig på i er diskussion men när man ändå moddar enheten och processar bildsignalen. Är det inte då lika att köra på emulator där man kan välja upplösning och till och med öka frameraten?
Eller är det att trycka i kassetten och slå på strömbrytaren som är det viktiga?

Av anon12433

1080 är tyvärr ointressant på grund av sitt pris. Jag hoppas på 1070/Polaris10. AMD brukar traditionellt leverera när det gäller pris/prestanda. Det enda som oroar mig är att prestandan ska bli likvärdig eller lägre än nuvarande generation.

Av anon12433

Största problemet med 1080 är priset. Det känns verkligen allt annat än prisvärt. Det är ju dock det bästa på marknaden just nu men om priserna följer 900-serien så kommer ett eventuellt 1080Ti ha ett fantasipris.
1070 är nog det kortet de flesta väntar på. Men även det ligger lite väl högt i kurs. Storsäljarna förra generationen låg runt 3000kr, inte 4000kr+
Fortfarande bara spekulationer men betyder det att man måste ned på ett 1060 för att komma ner i 3000kr klassen? Kommer ett sådant kort ens kunna konkurrera med t.ex. 970?

Hoppas verkligen AMD har något i rockärmen annars får vi nog vänja oss vid dessa nya priser.

Av anon12433

Upp till 1.4V vcore brukar anses vara säkert på Skylake så länge du har kylningen. Använd dig av Offset istället för Fixed vcore. Läs av den faktiska spänningen i CPU-Z/HWmonitor (under belastning) då det du ställer in i BIOS sällan är detsamma som den faktiskt blir matad med.
Du kan justera Load Line Calibration i BIOS för att dessa det inställda och faktiska värdet ska ligga så nära varandra som möjligt.

Jag rekommenderar Offset över Adaptive. Detta då adaptive i vissa lägen beroende på CPU kan göra att vcore sticker iväg långt högre än du ställt in.

Av anon12433

Du kan boota t.ex. linux och kopiera ut alla filer som ska vara kvar och installera om datorn.

Vill ni inte det så får man återställa lösenordet. Är den låst med ett microsoftkonto så återställer man via deras sida och får en återställningskod via SMS/Mail.
Om det rör sig om ett lokalt konto så kan man radera det genom att ersätta en fil via kommandotolken när man bootar med en W10 skiva/USB-minne och sedan använda sig av net user kommandot för att byta/rensa lösenord. Finns gott om guider på nätet, gjorde det senast i W7/8.1 så har inte testat med W10:

http://www.isunshare.com/windows-password/how-to-reset-window...

Av anon12433

Över lag bra spelsmak i denna tråd. Men jag tycker de flesta misslyckas med trådens syfte. Det var inte att lista alla de fantastiska spel som ni har kört, utan att välja ut ETT, hur svårt det än är som helt enkelt är bäst.

Av anon12433
Skrivet av Silcan:

Är det inte battlefront 2 ute nu?

Jo, det har varit ut i 10-11 år:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_Battlefront_II

Av anon12433
Skrivet av PalmiNio:

Hur kan man vara besviken? Vad förväntar sig folk numera?

Sen när gav en ny generation mer? Vi snackar ju för fan 30% snabbare för något som är extremt mycket billigare.

Självklart är folk besvikna när det har talats om 100% mer prestanda med denna generation. Det har aldrig gått så många år mellan generationerna som nu heller. Jag trodde ju inte på att denna generation skulle bli 4k generationen och det ser ut som om jag har rätt. Även om de har tekniken att bygga de korten så vore det dumt ur en affärsmannamässig synpunkt att släppa det bästa direkt.
Sedan billigare? Hur tänker du då? De höjer ju priserna från X70 X80 korten.

Av anon12433

Är det främst spel som gäller så är i5'an mest prisvärd. Du kommer absolut få mer spelprestanda genom att lägga 1200kr mer på grafikkort än CPU.
Prestandagapet mellan i5 och i7 sjunker vid överklockning då i5'an klarar större procentuell överklock. Vid 4.5GHz är skillnaden ofta minimal eller obefintlig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon12433
Skrivet av sweboy7602:

60+fps 4k ultra settings det duger för mig😀
https://www.youtube.com/watch?v=XsVsF5heC7k

Overwatch är ett väldigt lättdrivet spel. T.ex. det gamla BF4 går inte att köra i 4k 60fps med ett 1080 om man utgår från de siffror som finns att tillgå just nu. Sedan finns det spel som kräver långt mycket mer än BF4.

Just Overwatch är dock intressant i och med att det spelet lider av muslagg. Du måste upp i en 300fps på en skärm med lågt inputlag för att det inte ska påverka allt för mycket. Såna framerates är ju bara att glömma i 4k. Överlag så blir många spelmotorer mer responsiva om du ligger en bit över 60fps även på 60Hz skärmar.

Jag vet ju iofs inte vilka spel TS spelar, men 1080 är inte lösningen på 4K gaming, långt ifrån. Jag har själv en 1440p skärm och det är så pass tungdrivet att jag kommer köpa ett 1080 eller Polaris 10 när de kommer för mitt 390 räcker inte på långa vägar.

Av anon12433
Skrivet av landahl:

Min 2700k är klockad till 4.6

Du som säger att ett 1080 inte kommer att kunna driva spel i 4k hur vet du det? Jag drar aldrig upp alla inställningar i spel till max.

Just nu får jag fler råd att behålla processorn så jag får ta mig en rejäl funderare. Det är väldigt onödigt att spendera 17 000 kr på en helt ny dator om man inte vinner mycket på det i spel.

Skickades från m.sweclockers.com

En 6700k i samma klock är ca. 30% starkare i spel. Visst om du nöjer dig med medium/low inställningar i spel så kan du säkert klara dig på ett enskilt 1080. Nu är ju detta en högst personlig åsikt men ett spel ser enligt mig många gånger bättre ut i 1080p max settings än 4k low/medium.

Vi har inga riktiga recensioner på färdiga 1080 men av alla preliminära resultat att döma (inkl nvidias egna) så har den inte i närheten av nog kraft för att driva 4k på högsta inställningar.

Hur som helst, hela min poäng var att om du lägger 6k på ett grafikkort och säkert 6-10k på skärm. Varför snåla in och sitta med en gammal plattform? Det hela känns som att montera ett par gamla rostiga plåtfälgar på en Ferrari Enzo.

Av anon12433
Skrivet av AMDDDDD:

Precis.

En processor har det betydligt svettigare i lägre upplösningar då "gpun ritar bilder snabbare än processorn förstår" och det är kanske där en 6700K kan tjäna honom något kontra STOCK 2700K. Nu körs hans i 4,8 ghz och så fan i helvete är det stor skillnad kontra en 6700k som han jag citerade påstod oavsett upplösning.

TS, köp ingen ny processor. Du kastar pengar i sjön.

En 6700k ger väl i runda slängar 30% mer fps gentemot en 2700k, förutsatt att det är CPU som håller tillbaka då.

Av anon12433
Skrivet av AMDDDDD:

Fan ylar du om? Påstår du att en 2700k på 4,8GHz kommer att hålla honom tillbaka? Speciellt på högre upplösningar?

Inte många spel vid 4K men då den upplösningen ändå ej kommer kunna drivas av ett 1080 så kommer nog TS få köra lägre upplösning och då kommer processorn med i bilden.

Av anon12433

Din 2700k kommer hålla dig tillbaka. Satsa på en Skylake rigg om du ändå ska lägga 6000kr+ på bara grafikkortet.

https://www.youtube.com/watch?v=VDo-j00vUtw

Av anon12433

30+, började med C64 & NES, fortsatte med SNES, PC, N64, Xbox, Gamecube och mycket mer PC. Har spelat mängder med olika spel men de genres som jag gillar absolut mest är Fighting, RPG och Strategi.

För mig är det bästa spelet någonsin Civilization. Har spelat alla riktiga Civilization sedan dess och än idag är konceptet riktigt kul och man kan lätt bli sittande med det från morgon till kväll när man sätter igång en match. Jag kommer definitivt skaffa 6'an när det kommer.
Jag hade velat lägga in Zelda - A Link to the Past i toppen då det är ren perfektion när det kommer till spel. Men med tanke på hur många fler timmar kul Civ har gett mig så är det det som tar 1'a platsen.

Av anon12433

Dr.Mabuse har helt fel och butiken gör helt rätt enligt konsumentköplagen. Om det skulle vara samma fel (efter utbyte/reparation) 3 gånger på produkten så har du rätt att häva köpet.

Av anon12433

Skulle jag köpa en ny med denna panel idag så skulle det bli ASUS'en. Extremt lågt input-lag, fantastisk svärta och 75Hz. Den är visserligen dyrast men värd pengarna om man ska tro recensionen på den. Hade den dessutom haft Freesync/G-sync så hade jag köpt den omgående trots att jag redan sitter med BL3200PT sedan 1,5 år tillbaka.

Av anon12433
Skrivet av Wiczor:

Vart såg du detta? Enda jag sett var ryktet om 980ti prestanda för 300USD.

Edit: AMD kan ju knappast tro att en produkt med samma pris och prestanda som något som redan finns på marknaden skall sälja? Jag tror verkligen inte att det ryktet stämmer.
Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Aleshi:

Det ryktet går emot alla andra uppgifter som finns och kommer från Fudzilla. Tror du kan glömma det.

Fudzilla ja, men även DigitalFoundry spekulerar i samma banor (baserat på benchmarks). Den större kretsen baserat på Polaris 10 ser ut att hamna i samma prestandanivå som 390/390X till ett pris "under 299$". Det enda som egentligen ska vara förbättrat är strömförbrukningen vilken är halverad.
Återigen bara rykten än så länge men det är illavarslande.

Av anon12433

Bara ett rykte än så länge men Polaris 10 med samma prestanda som 390 till samma pris? Inte konstigt att Nvidia höjer priserna på sina kort, de kan ju begära vad de vill. En riktigt trist utveckling om det ligger någon sanning i detta.

Nu har jag absolut ingen statistik på detta. Men när större hårdvarusajter börjar rapportera om rykten som dessa nära in på release så stämmer de ofta väldigt väl med verkligheten.