Inlägg

Inlägg som Haglund har skrivit i forumet
Av Haglund
Skrivet av Hansar:

... personer som går till personangrepp på en gång.. herre gud.

Finns ett flertal bedrägerier där ej ont anande personer får en betalning via swish, därefter blir de kontaktade och sedan ombedda att swisha tillbaka pengarna någon annan stans. Dvs bedragarna använder en som "målvakt" i blocket bedrägerier, finns även andra scenarios.

Däremot om det nu är Klarna som gjort återbetalningen så finns det ju ingen anledning..

Det scenario du beskriver stämmer inte in på TS historia, därav min fundering om du bara hittar på ett svar. Man kontaktar naturligtvis företaget som betalningen kommer ifrån och eventuellt sin bank. Polisen blandar du väl inte in förrän det finns misstanke om brott? Finns inget i TS historia som får mig att misstänka att brott begåtts.

Av Haglund
Skrivet av Hansar:

Är det en "betydande" summa pengar skulle jag kontakta polisen.
Om det är några hundralappar så kontakta klarna.
Brukar väl annars stå i swishappen vars pengarna kommer från

Varför ska man kontakta polisen om man fått en felaktig återbetalning? Hittar du på dina svar?

Av Haglund
Skrivet av dlq84:

Aldrig hört talas om att Klarna betalar ut via Swish, vad får dig att tro att det är Klarna?

Rätt säker på att du kan välja Swish när du gör köp via klarna

Av Haglund
Skrivet av bopp:

Det är lite förvirrat...

WHQL och Recommended är inte samma sak, men det går ju att ställa in som du säger att söka efter Rekommenderade/Valfria. men även Valfria kan vara WHQL.

Läste nyligen i en artikel med AMD att när deras drivrutiner släpps är de ofta inte WHQL-klassade, men inlämnade för WHQL-godkännande, som då kommer senare. Jag antar att AMD ville förtydliga det noggrannare nu som en kommentar till vad Nvidia hävdade i april, för då släppte Nvidia lite FUD om hur bra deras drivrutiner var. I korthet gick det ut på att de aldrig släppte undermåliga betaversioner eller förvirrade konsumenter med flera grenar av drivrutiner till olika hårdvara, vilket skulle tolkas som drivrutinerna från AMD och Intel, artikel här. Det konstiga var ju att Nvidia har släppt både betaversioner de har behövt fixa och även olika drivrutinspaket för olika hårdvara... Men så är det med propaganda och pr; inte alltid helt sant.

Hursomhelst släpptes t ex "22.5.2 Optional" den 23/5, den är nu är markerad som "22.5.2 Optional (WHQL)" med release den 20/6, vilket antagligen betyder att den fick WHQL-stämpeln den 20/6.

Förra drivrutinen släpptes direkt som "22.6.1 Optional (WHQL)" den 29/6. Borde den då varit Recommended?

Den här nyaste är som sagt "22.7.1 Optional" (vilket jag glömde notera), jag antar att den är inlämnad för godkännande för WHQL-status och blir "22.7.1 Optional (WHQL)" då det sker.

Så jag vet inte exakt vad valet mellan Rekommenderad/Valfri egentligen står för.

Oj, okej! Där ser man. Tack för ditt förtydligande

Av Haglund
Skrivet av Zirgo:

[quote postid="19675292" userid="142435" name="bopp"]
Ny drivrutin, mer info och nedladdning här.

Tänkte starta en tråd om att mitt grafikkort/drivrutin kraschar. ( 3 gånger sedan Juni )
AMD software säger att inte fanns någon ny version.
Så detta var bra info skall givetvis testas omedelbart.

Detta är en valfri version av drivrutinen, du har troligen inställt att Adrenalin endast ska söka efter och installera WHQL (Recommended) drivrutiner. Rekommenderad drivrutin har inte kommit sedan maj.

Av Haglund
Skrivet av monkan83:

Absolut, men tänker mer vad behöver ja titta efter? bara grafikkort? eller processor
etc

Om du inte vill byta ut hela systemet är det grafikkort du ska titta efter. Du har den fläskigaste processorn ditt moderkort klarar av enligt MSI's hemsida.

Av Haglund
Skrivet av monkan83:

JAg kör förtillfället apex och fiveM. Sen får man se vad framtiden bringar för spel
Jag hade tänkt vänta till black friday för o handla.

Ok, har du koll på vilken upplösning du spelar i och är du noga med att spela med ett visst antal FPS..? Jag vill minnas att förra black friday inte hade något intressant att erbjuda, men då var det å andra sidan fortfarande brist på grafikkort.

Av Haglund

Utan budget, info om vad du spelar i vilken upplösning samt önskad FPS blir det svårt att rekommendera något. Men att byta grafikkort hade gjort störst skillnad. Nu finns senaste generationens grafikkort i lager till "bra" priser igen. Men senare i år kommer det nya kort som du kanske kan invänta.

Av Haglund

Är det ens värt besväret att sälja elektronik på Blocket? Även om man förmodligen får sämre betalt på Sweclockers slipper man i 99% av fallen bli jagad av en stolle som inte kan någonting om tekniska prylar. Vilket mer än kompenserar för mellanskillnaden. Är det någon här som fått mycket mer betalt och inget strul på Blocket vid t.ex. försäljning av dator eller mobil? Sålde en gång en telefon på blocket, hade varit bättre att skänka eller skrota den. Vissa förväntar sig att man är 24/7 gratis support.

Av Haglund

Annonsen är avslutad

Av Haglund

Såld

Av Haglund
Skrivet av shogou:
Skrivet av JohanFlodqvist:

Avslutar budgivningen kl 20.00 idag.

Av Haglund
Skrivet av JohanFlodqvist:

Noterat, tänker att jag kör budgivning till imorgon på kvällen, så kan vinnaren hämta datorn under helgen (önskvärt).

Av Haglund

Har du möjlighet att testa med annan dator för att utesluta var felet ligger? Dvs annan trådansluten dator.

Av Haglund
Skrivet av nacud:

Hej! Det blev ett USB-minne! Tack så himla mycket för koden!

Härligt att den kom till nytta! Jag ville inte köpa något bara för köpandets skull, perfekt att såna här trådar finns då.

Av Haglund

Kör välvd sedan en tid tillbaka, känns rätt b att sitta vid en platt om jag ska vara ärlig, i alla fall vad gäller gaming.

Av Haglund

100 kr rabatt på Inet, gäller 14 dagar fr.o.m 2022-07-22

Z44YYVKPP2HKZLA

Av Haglund
Skrivet av shogou:

4000kr kan hämta idag om du vill bli av med den fort

Noterat, något lågt men jag har det i beaktning om inget händer med annonsen inom kort.

Av Haglund

Komplett dator - Ryzen 3600 / 5700 XT

Hej, försöker sälja datorn på nytt då tidigare intressent slutade att svara.

Det är dags att sälja sambons dator då intresset svalnat. Fullt fungerande, köpt 2019-12-12 från Inet, kvitto finns på samtliga delar förutom CPU-kylaren.

GPU: MSI Radeon RX 5700 XT 8GB GAMING X
CPU: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 36MB
Moderkort: ASRock B450M Pro4
RAM: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance
Disk: Crucial P1 1TB
Chassi: Fractal Design Node 804 Svart med 1 st 120mm i bak och 2 st i fronten
Nätdel: Seasonic FOCUS GX 650W
CPU-kylare: Noctua NH-U12P SE2 med Noctua NM-AM4 Mounting Kit

Säljs i befintligt skick utan kartonger och eventuella tillbehör. Det framgår inte på bilderna, men i chassits andra kammare sitter endast ett nätaggregat, det finns alltså inga hårddiskburar eller liknande.

Säljs utan operativsystem installerat. Länk till CPU-Z validering som gjorts: https://valid.x86.fr/tfj3mu

OBS! Fläkten på CPU-kylaren är icke-PWM så den går inte att styra från mjukvara/BIOS så vitt jag vet, så det är inte världens tystare dator om man inte monterar dit ett motstånd eller byter fläkt helt och hållet.

6000 kr eller högstbjudande. Budgivning pågår tills att jag är nöjd med bud och köpare. Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, när jag vill.

Hämtas i Vasastan mot Swish eller kontanter, skickas ej. Datorn kan testas på plats (att den startar osv) men inte mer då den saknar OS.

Läs hela annonsen här

Av Haglund
Skrivet av Linus:

Har runt 500 sälj på Tradera och kanske 30 köp båda inom prispann 100-7000:- har aldrig varit några problem, men här på sweclockers har jag blivit blåst en gång på kanske 10 affärer

Otur. Jag har aldrig haft problem på Tradera eller Swec. Din personliga erfarenhet av Swecs marknad har jag svårt att tro motsvarar upplevelsen för gemene man.