Inlägg

Inlägg som Semjonov har skrivit i forumet
Av Semjonov

För 14000kr får man idag en dator med ryzen 5600, 16GB ram, 1TB nvme, rx 6700xt, 27" 1440p 170hz ips-skärm.

Det som tillkommer är mus/tng och högtalare/headset samt windows.

Vet inte om det är dyrt, dock är jag orolig framöver, dock inte enbart över datorpryttelpriser men att ha råd med räntor, el och mat etc.

Av Semjonov

Nu vet jag inte om hårdvarupriserna är så höga egentligen, om man inte tittar på riktigt entisiasnivå så är väl priset man får lägga på en helt okej gamingdator inte så brutalt nu när mining-eran förhoppningsvis är över.

Jag menar en i5-12400 lär ju räcka till hyfsad gaming i flera år till. Ett rx 6700xt lär ju räcka för 1440p gaming i flera år till. I början av 2000-talet fick man ju köpa nytt konstant för att kunna spela.

Vi köpte nyss nya gaminglaptops till barnen här hemma, rtx 3050 (Så jag antar att det blir vram problem om några år.), 16GB ram, 512GB hårddisk, 5600h. Typ 7k styck.

Såg att t.ex. idag går en 27" 1440p 170hz ips-skärm på 2222kr.

Av Semjonov
Skrivet av murklor:

Om man ignorerar allt bound fluff och kollar man på den vanliga benchmarken för gaming och CPUer - CS:GO - så ser man att Intel behöver ha ~20% högre praktisk prestanda över 12900K. Läckta benchmarks på 13900K jag sett tidigare har visat runt 15% där, så jag antar det är close enough. Kanske kommer den klå dom. Jag tror dom kommer matcha varandra ungefär. Som vanligt så är det priserna som avgör det verkliga värdet.

Jag brukar kolla lite intresserat på techpowerup, dom brukar köra i 1280x720 som lägsta upplösning. Där om man kollar på spel är det verkligen inte fantastiskt.

Av Semjonov

4500kr för den billigaste. Tur att man har så man klarar sig ett tag.

Av Semjonov

Alltså, suttit och kollat runt en del men dom här kommer väl att bli slaktade av Intels kommande. En 12600k är ju t.ex. ofta lika snabb i spel som dessa.

Av Semjonov

Just för spelande känns ju antalet kärnor sjukt högt även för i5. Börjar kännas lite som att dom börjat med onödigt många kärnor (För de flesta.) för att kunna höja priserna.

Av Semjonov
Skrivet av Sarato:

Nästan lite avis på att så många ringer. Inte ens bondepartiet har ringt mig.

Tror jag fick sms från moderaterna också, ett personligt meddelande från partiledaren..lol

Av Semjonov
Skrivet av Nicklidstrom:

vilken tid brukar de köra de "bästa" dropsen?

Medans det pågick, det är slut med drops sen typ en timme tillbaka.

Av Semjonov
Skrivet av Hakinger:

Hatar alltid spam-SMS som skickas bara för att man inte har hemligt nummer. Nu senast från Moderaterna. Jag har sen flera år anmält mig till nån lista som man anmälde sig till när man inte vill ha telefonförsäljare och SMS-terror. Genom åren har det fungerat ganska bra, ytterst fåtal har skitit i den och ringt/SMS:at oombett. Man kan ju tycka att Moderaterna (och ev. andra partier som funderar på att terrorisera folk via SMS) skulle kollat den listan först.
Finns inte en chans i helvetet att någonting för dem positivt kommer från min sida nånsin av spam-SMS!

VPK försökte ringa mig igår...lol

Av Semjonov
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

-Hahaha

Framtidssäkra, den var bra du.

Nej, jag köper efter vad som blir smidigast per prestanda.

Så när 4090 kommer, blir det kanske ett 4070 eller 4080 just för priset på 4090 blir hutlöst dyrt och 4060 kommer inte håller lika länge som 4070/4080.

Mina delar pinar på just för att de är i över skaran av prestandadelarna men köper sällan delar i tipp topp förutom processorer för de byter jag så sällan jag kan och köper därför på mig rejält för PSU, Mobo och CPU.

Så du framtidssäkrar, på samma sätt som många andra.

Av Semjonov
Skrivet av ronnylov:

För mig blev migränen bättre efter jag började med medicin mot högt blodtryck. Kan vara värt att kolla.

Får jag det minsts lilla ont i nacken får jag en massiv migrän, så gissa vem som trycker smärtstillande direkt vid nackont..lol

Av Semjonov
Skrivet av anon315148:

Vad är D för parti? Skulle det kanske stå S eller möjligtvis C?

Själv har jag fått från V (en tidning och ett kort) och SD (brev innehållande en broschyr och valsedlar). Inget annat än så länge.

Finns dock reklamskyltar utomhus från flera partier. Tror jag såg S och KD bland annat. Skrattar lite åt KD:s skylt då de utlovar en "konstgräsplan". Bor i ett utsatt område och tycker det låter ganska värdelöst då vi redan har väldigt fint här faktiskt. Fina grönområden, välskött park och lekplatser. Tror det behövs något annat om det är utsattheten man vill komma åt.

Det är väl oftast inte områden som är problemet utan de som bor där.

Av Semjonov
Skrivet av HappySatan:

Föräldramöten på skolan, har de någonsin fört något gott med sig?

I bästa sitter man obekvämt i 1-2 timmar och lyssnar på en lärare som informerar om något som lika gärna kunde ha summerats i ett kort mail.

I värsta fall sitter man obekvämt i 3-4 timmar med några förstagångsföräldrar och rättshaverister frågar ut läraren som sådant ingen vid sina sinnens fulla bruk bryr sig om.

Eller att någon dräller in 20 minuter efter att det startat och vill diskuttera saker som man redan gått igenom, wtf!

Eller att ngn, typ samma person som ovan, vill diskuttera halalkyckling tror jag det var i 30 minuter..

Av Semjonov

Köper oftast de billigaste förutsatt att inte onödiga genvägar tagits. Jag gillar även att kika på reviews.

Av Semjonov

Dök upp en kille med varor som blev lämnade i Stockholm i veckan, "Så det är såhär ni har det" konstaterade han när han klev in genom dörren med 15 grader ute, när han åkte hade han visst runt 30. Med det sagt har vi faktiskt haft riktigt bra väder några dagar i veckan, var uppe i 25 i tisdags med sol och idag var det nog samma temp men dåligt med sol..Umeå...

Av Semjonov
Skrivet av anon201296:

Det är väl bra med fler valmöjligheter? 27" är alldeles för stort för att spela tävlingsinriktat imo, 24" max.

Edit. Stora skärmar har vi ju, i mängder.

Vad ska man ens med en 20" skärm till? Om 20" skärmstorlek var fantastiskt hade vi alla suttit med en.

Som en extra skärm? Då köper man garanterat en snordyr skärm för messenger eller nåt..

Av Semjonov

20", det kändes ju lite 2004 typ..

Av Semjonov
Skrivet av oggan:

Ja, det kan man ju tycka. Illasmakande hippieviner. Låt valfri flaska hemma stå och sura till sig i sommarvärmen så uppnår du ett lämpligt smaktest.

Du menar att man vill uppnå ett surt vin typ som studenter har i sin garderobsproduktion, med avsikt?

Av Semjonov

Massa fågeljävlar äter upp mina jordgubbar, och grannens katt har en bjällra på sig så hon är inte till mycket hjälp. Så nu blir det att skaffa nåt nät etc för typ 200kr till de 50 jordgubbar vi typ får...lol

Av Semjonov

La ut en annons på Blocket, tog 40 timmar innan den kom upp. Tror der går dåligt för dom nu..