Inlägg

Inlägg som Semjonov har skrivit i forumet
Av Semjonov
Skrivet av Donhoz:

Jämför vi Netonnet med konkurrenterna så gillar jag deras "Fyndvaror" mest. Där kan man verkligen fynda varor till bra priser även fast köparen endast öppnat och stängt. De är dessutom snabba med att ändra priserna ifall originalpriset blir lägre än fyndpriset.

Sen så har vi konkurrenterna som har fyndvaror dyrare än nypris, fyndvaror där man sänkt med en hundring etc.

Undersök lite själva så förstår ni särskilt grafikkort, TV och bildskärmar.

Hehe, Inet och deras kyrkogård, fattar inte hur dom blir av med sina grejor. Sen Elgiganten är ju inte direkt bäst heller, som sprejar dock vilt åt alla håll och kanter så där kan det finnas fund.

Av Semjonov

Vad kan moderkorten ha gått upp med på slutet? 50%?

Man får ju knappt ett moderkort under 1200kr om man inte tar en rejäl snikvariant. Det är snart så att moderkorten är dyrare än cpu:erna.

Av Semjonov

Själva startmenyns placering är ju mycket bättre. Längst ner i hörnet är ju helt vansinnigt.

Men sen är ju själva startmeny designen helt skit som vanligt, sen att dom aldrig kan ordna ett ställe för att ändra en specifik sak är ju helt magiskt, det slutar ju alltid då man ska göra ngt speciellt att man får google och sen använda ngn meny som ser ut som win7 flr att lösa problemet.

Av Semjonov

Uppdateringar är numera hur man felsöker barnens datorer vid problem. Dom startar aldrig om dom vilket medför att det alltid blir Ubisoft connect som får problem först av någon anledning. Så man uppdaterar allt som går sen fungerar det .lol.

Av Semjonov
Skrivet av Panzir:

Att det ska var så svårt att anställa folk idag. Vill ens folk jobba? Känns som att hälften av de som får chansen är dittvingade av arbetsförmedligen och de slutar efter ett par dagar pga eksem eller annan sjukskrivning. Jag är nöjd med jobbet och har inget emot att lära ut det men gärna till någon som vill lära sig yrket. Hur tänker folk?

Kanske beror på att jobbet är skit, att lönen är skit, att arbetsplatsen ligger helt fel till...eller att dom inte vill.

Av Semjonov

Såg på tv4 nu, ngn skramla till en ny telefon åt Staffan Olsson...jisses...varför tv4??

Av Semjonov
Skrivet av ztenlund:

Och var tror du underlaget kommer ifrån? De har nog inte tillfrågat några nepaleser om hur glada finländare är.

Jag såg att finnarna inte tuggar pipa lika mycket så dom är nog på god väg iaf.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/....

Av Semjonov
Skrivet av missblue:

Hur kommer det sig att moderkortet behöver bytas ut? Är den en del av problemet?

För att dom inte är kompatibla. Du kan ju inte bara mosa in en cpu i ett random moderkort och förvänta dig att det fungerar.

Av Semjonov

7/10 korrekta svar
Är du Deckard Cain?

Omg

Av Semjonov

Alltså, dom måste ju ligga under intel i pris, den där billigaste lär väl få däng av i5-13400 och med i princip samma pris och med dyrsre moderkort.

Av Semjonov

Tror folk får hålla sig till att köpa klädet, skor och julgrejor. Det är väl vad som verkar vara på rea.

Av Semjonov

Bäst:5800x3d

Sämst; priser på moderkort och grafikkort. Jag fattar t.ex. inte varför am4 moderkort verkar ha gått upp 50%(?).

Av Semjonov
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Olika verklighetsuppfattning, hur hade mina grannar överlevt i vanliga världen?
Bor i hyresrätt, folk tar in mängder med cyklar i korridorerna. På så sätt minskas stöldrisken och de har en varm och skön cykel när de ska ut. Det blir märken på väggar och golv efter detta. Och hyresvärden har klagat på det ena och andra. Någon klottrade att hyresvärden var en skitstövel, skrev något att du tror att du är något för du äger stället, men vi bor faktisk här...
Likaså parkeringen. Det finns några få som betalar extra för ström till bilen. De får betala fastpris alla 12 månader för detta, men det jämnar ut sig på vintern när de använder det. Men vad gör mina grannar? Jo de har kopplat förgreningskontakter och förlängningssladdar så flera kan dela på det. Och de säger något att en person betalar för att ta ström och den har rätt att ta hur mycket den vill och dela med alla. Och detta gäller även nu när strömmen är så dyr. Många av dessa har bensin/diselvärmare i bilen med timer, så de kan fixa varm bil själv, men de sparar pengar genom att få hyresvärden betala för elen.

Jag undrar hur dessa grannar hade överlevt om de bodde i ett annat land? Och nej, det är "urspungssvenskar" som beter sig på detta sätt. Så misstolka inte vad jag syftar att de ej hade klarat sig på ett annat ställe.

Vart är det här någonstans?

Av Semjonov

Man undrar ju lite om hur dom tänkt bli av med sin 6800/6900 kort som finns kvar i lager än, det borde ju brinna i knutarna för om dom släpper ett 7800 kort för en 8-9k blir det jävligt jobbigt. Det enda som är intressant än är ju de 6700xt kort som börjar dyka upp under 5k, några år efter lansering, och som jag tycker borde kosta typ 4k nu.

Nu tycker jag dock inget av de nya kort som är ute nu är väda sina pengar, ett 7900 xtx är väl det som är närmast om man kan få tag i ett för 13k.

Av Semjonov
Skrivet av medbor:

Gillar hur du kan bli arg över att någon försöker vara hjälpsam, mycket gubbigt helt klart!

Mer besvikelsen efter glädjen att faktiskt ha hittat dom där miniskruvarna. och sen få det pinkat på för att Cruciall gett upp och börjat skicka med en skruv...hehe

Av Semjonov

Men vad faaan, ni vet den där minijävla nvme helveteskruven? Då jag ska stoppa in en ny nvme disk i en dator har jag faktiskt lyckats lokalisera en helvetesskruv. Vad tror ni då Crucial har gjort??

Dom har insett problemet att miniskruvarna försvinner bara man tittar snett på dom och skickat med en skruv.

Nåja, har ju en extra nu! Är nog dock borta på ngn timme..

Av Semjonov

7900xt är ju helt meningslöst i det prisläget, varför skulle man ens köpa det? Finns bara för att fresta folk att lägga en tusenlapp till.

Av Semjonov
Skrivet av xc:

5 månader är väl att ta i, jag skulle säga 3 månader eventuellt om man inte är en väldigt ivrig golfare.

Fast dom öppnar väl första halvan av maj och stänger i början på oktober, så ca 5 månader. Dock bör man kanske ha långkallingar på...

Av Semjonov
Skrivet av napahlm:

Låter lockande! Och alltid rea på elen?
Men jag är för mycket av en golfnörd att jag inte kan hålla mig till att spela "bara" 7(?) av årets 12 månader. Här nere spelar vi ju året runt förutom när det är som varmast såklart.

7? Tänk snarare mellan 4-5 månader.

Du kan ju kanske få billigare/mindre dyr el men du ska ju mest troligt skatta betydligt mer på din lön. Räkna med runt 20 000 mindre i plånboken än genomsnittet i landet.

Totalt förakt mot de norra delarna av landet orsakat av avstånd, låg befolkningstöthet och kyla/snö.

Av Semjonov
Skrivet av medbor:

Hur fan ska man hantera grannfejder? Bor i ett trapphus med två grannar som bråkar, den översta har hemmagym och tränar till två-tre på natten flera dagar i veckan, personen mellan mig och den får därmed aldrig sova, nu har de börjat anmäla varandra fram och tillbaka (störningsjour, hyresgästföreningen, hyresvärden, socialen, …)

Nu senast var det alltså socialen angående oro för barnen, problemet var vara att idioten högst upp skrev min frus namn! Är inte det förtal eller något? Anmäla fel person med namn!? Hur fan kan man vara så dålig att man inte kan läsa på ett brevinkast?

Vart anmäler man att fel personer bor på en adress? Den som har kontraktet har jag inte sett sen jag flyttade in och bott här i snart 5 år och jobbar mest hemifrån, tror det fuskas med det…

Grannen mellan oss har nytt kontrakt från och med om några månader, så tror det kommer lugna ner saker en del, men allvarligt, vill nog inte bo kvar

Vi har pratat med socialen och klargjort att det inte handlar om oss, så den biten är löst i alla fall

Så jävla arg! Vafan gör man?

Kapa träningsidioten vid alla kontakter med hyresvärd och soc. Se även till atthyresvärden verkligen fattar att fel person bor i lägenheten.