Inlägg

Inlägg som kboman har skrivit i forumet
Av kboman

Är periodare på mobilspel, det är ingen optimal plattform för mig. Marvel Snap blir det mest just nu. Även lite Vampire Survivors. Blev mycket Mini TD2 under vår och sommar.

Av kboman

Hade en Samsung S9 som fick bytas i vintras för den gav till slut upp efter drygt fyra år. Har nu en Nothing Phone (1) sedan ett halvår, funkar fint!

Av kboman
Citat:

Alecta är igång med en analys för att se vad "som har gått fel" när de valde att lägga stora delar av sitt eget och pensionssparares kapital på amerikanska nischbanker.

Vilken underbar formulering

Men vilka idioter, milde tid. Det hade varit hysteriskt roligt om det inte främst var andra människors pengar de eldat upp.

Av kboman
Skrivet av Dhanjel:

Kan de inte göra en Lite app istället utan sån skit och massa podcast-skräp. En app som står upp för, och gör det de ursprungligen grundades för att göra… Spela musik…

Spotifys hela funktion är väl ändå att tjäna pengar åt ägarna av företaget och rättigheterna? Musiken i sig är ointressant, det har de alltid varit tydligt för mig som musiker.

Av kboman

Snyggt! Jag försöker personligen undvika svart/grå/blå prylar och kläder i mitt liv eftersom det är så förbannat tråkigt så det är kul att det kommer fler alternativ

Av kboman

Såg till slut de två sista avsnitten av Killing Eve på HBO igår (finns även på Disney+). Jädrar vilken bra serie det är, framförallt rollkaraktärerna och deras och skådisarnas personkemi. Älskar att se någon ha kul på jobbet! Kan tycka att det nog hade kunnat räcka med tre säsonger, premissen orkade inte riktigt med hela vägen men det blev ändå ingen stor dipp så jag är nöjd. Rekommenderas varmt.

Av kboman
Skrivet av Casimir2323:

Är det nice då, med bakgrundsbelysning? Hur blir tv-tittandet bättre?

Jag tycker det är väldigt behagligt. Det är egentligen inget man tänker på under dagligt tittande, men nog förbättrar det stämningen en del och ser tufft ut. Att kontrasten mellan skärmyta och omgivningen minskar är också mycket tacksamt för synergonomin så det är säkert minst lika bra på en datorskärm!

Av kboman
Skrivet av Mangee75:

Jajamensan, jag hade en Huawei P30 Pro.

Den verkar både nyare och vassare än min Samsung, så det är ju lovande att du trivs så bra Tack för input!

Av kboman
Skrivet av Mangee75:

Har haft min sen den släpptes och jag är super nöjd. Batteritiden är bra och glyph ljuset är riktigt användbart.
Kameran är helt okej, ingen värsting kamera men gör sitt jobb.

Låter lovande! Vad bytte du från för telefon, om jag får fråga?

Av kboman

Någon som använt Nothing Phone 1?

Då min S9+ är en bit över fyra år gammal och batteriet börjar tröttna så smått har jag börjat kolla efter en möjlig ersättare. Nothing Phone verkar intressant, men det vore kul att höra vad folk tycker om den i praktiken! Hur är batteritid, kamera, allmänt handhavande osv?

Av kboman
Skrivet av landmarks:

Väldigt intressant input, kul att höra från någon som faktiskt arbetar med ögon och synfel! Begränsningen av syretillförsel känns som det potentiellt knepigaste, om man måste ha hårda lager som håller all elektronik på plats? Nu använder jag inte linser längre sedan lång tid tillbaka, men jag vet att det alltid var något min optiker varnade för ang. sova i linser. Begränsar man syret för länge/ofta kan det skada ögat. Minns inte så mycket mer än det, mer än att man får typ fler blodkärl i ögat för att det ska lyckas syresätta sig?

Jag antar att man även skulle behöva fylla linsen med någon slags vätska innan applicering, om det är en s.k skleral eller semiskleral?

Ska blir intressant att se hur elektroniken påverkar linsens syreprestanda, en killgissning är att den försämras en del (hänger säkert ihop med hur den monteras t.ex.).

Du minns ganska rätt
Syreunderskott behöver kompenseras, det sker mkt riktigt genom att nya kärl bildas från limbus, området mellan hornhinnan och ögonvitan, som letar sig in på hornhinnan för att syresätta den så istället. Syrebrist kan i förlängningen bl.a. leda till ödem och att hornhinnan gradvis blir disig. Kärl som får fortsätta växa utan åtgärd kommet till slut börja täcka pupillen och begränsa ögats synfält permanent.
Åtgärden är enkel: använd bra linser i silikonmaterial och använd dem inte all vaken tid.

Och yes, du fyller semisklerala linser med koksaltlösning innan isättning.

Av kboman
Skrivet av landmarks:

Jag har lite svårt inte tänka på hur fruktansvärt obekväma de måste vara. "Gamla" hårda linser var som jag förstår det ingen höjdare och kan skava rätt rejält. Men det vore sjukt coolt med linser som på digital väg bättre kunde kompensera för vissa synfel t.ex, även om det kanske inte riktigt är syftet med dessa.

Skrivet av flashen:

Jag kan inte ens ha vanliga linser utan att det skaver och man får huvudvärk, detta känns som framtiden (om några år, många år) om de får ner storleken osv

Tjenare, optiker här.

En stabil/formstabil/hård (kärt barn har många namn) lins kan absolut kännas mer än en mjuk lins, men ger i gengäld betydligt bättre förutsättningar för god syn och god ögonhälsa i det långa loppet. En väl tillpassad corneallins (vilar på hornhinnan, når ej ögonvitan) behöver inte vara särskilt obekväm heller. Det är bara kanten som ligger an, resten av linsen har ingen kontakt med hornhinnan.

Den här linsen ser betydligt större ut och borde därmed vara skleral eller semiskleral - dvs den vilar på ögonvitan som är mycket mindre känslig än hornhinnan. En sådan lins kan många gånger vara bekvämare än en mjuk lins. Nackdelen är densamma som med alla linser som täcker hela hornhinnan: begränsning av syretillförsel, eftersom hornhinnan andas direkt från luften. Detta hanteras med moderna silikonmaterial och rimliga begränsningar i bärtid.

Hoppas det var till hjälp!

Av kboman

För koffein: kaffe
För god smak: te

Resten av listan låter rätt blä faktiskt!

Av kboman

Har varit väldigt "mellan serier" ett tag, men Hawkeye verkar lovande efter första avsnittet och Wheel of Time tog sig rejält från avsnitt tre.

Av kboman

Ha! F#n ta dem allihop, j#vla blodsugare. Har inga illusioner om Apples eventuella godhet, men detta värmde i novembermörkret.

Dessutom släppte Radiohead enväldigt vältajmad video idag

Av kboman

- Många, många podcasts
- Vokonis, King Crimson, Sylvian/Fripp

Av kboman
Skrivet av r3mpuh:

Activision Blizzard

Av kboman

Jag tar inte i A/B-spel med tång.

Av kboman

Jag är optiker så ingen skillnad alls för mig. Fortsatt noggranna hygienrutiner, munskydd och inga handskakningar.

Av kboman

Det känns konstigt att räkna familj & hund som hobbies, så bortsett från det då:

Musik! Se kbospeak.bandcamp.com för några album jag gett ut.

Och utöver det matlagning och bakning. Dessutom läser jag hyfsat mycket när jag har tid/ork och försöker läsa in en Master-examen.