Vilken serie såg du senast?

Permalänk
Medlem

The White Lotus
HBO Max

Trodde först att detta skulle vara en komedi, men det är mer en drama ang. olika livsöden/människor, dock något "mörkare" och har en del vad som kan uppfattas som "mörk humor" till och från. Ett genomgående tema är att alla individer alltid är väldigt egocentriska. Både säsong 1 och 2 startar med "döda människor" och det ges en uppenbar förklaring till vem den/de avlidna är, men ju längre serien går upptäcker man att det inte är så uppenbart som man först kan tro.

Inte alls min typ av serie... men av någon anledning kan jag inte sluta titta. Det väldigt långsamma tempot i kombination med väldigt bra skådespeleri och lite udda "filmshots" gör den, för mig, extremt beroendeframkallande. Med andra ord, även om du inte i vanliga fall gillar denna typ av serier rekommenderar jag att ge den en chans, risk finns för att man "bingar" ^^

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk

A Spy Among Friends
Apple tv

Otroligt välspelad och intressant spion drama.

👍👍👍👍

Permalänk
Medlem

The Middle
Hbo Max

En av de lite mindre kända sit-coms (på tiden när den kom iaf i Sverige) som kanske mest var känd för att Vaktmästaren från Scrubs var pappan i familjen. Fungerar utmärkt och har en rätt bra balans så det aldrig blir riktigt löjligt och får nog erkänna att denna har lyckats "stand the test of time" bättre än de flesta av liknande sort där man räknar in Fresh Prince, King of Queens, Everybody Loves Raymond etc.

Letar man efter en "family sit-com" serie med 25 minuters avsnitt fungerar denna ypperligt.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Jag är förvirrad över "The Last Kingdom" på Netflix, kan någon vänligen förtydliga?

Netflix Sverige har fyra säsonger men den femte har ännu inte släppts på Netflix Sverige, är det så?

Men det går att se (köpa) den femte säsongen på SF Anytime?

Permalänk

C.B. Strike på HBO
J K Rowling som skrivit/skriver historien. Klassisk brittiskt deckare

Permalänk
Medlem

Alf
(Hbo Max)

Vill kunna säga att den åldrats med värdighet... och i viss mån har den väl det. Ett par år efter E.T. så kan förstå att den gick väldigt bra när den väl kom. Det och det faktum att endast SVT existerade och bestämde vad vi skulle se

Endast sett 8 avsnitt (när man inte kan sova en natt som denna) men tror det får räcka där och förpassa denna till barndomens nostalgi, minns hur man som liten (mellanstadiet?) lyste upp när Alf visades i rutan, så man vill kanske gilla den mer än vad man faktiskt gör. Timing, punchlines och skämt har inte riktigt hängt med till vad det är idag med dessa "sit-coms".

Tror det även är svårt för unga att uppskatta den idag, då de nog inte riktigt förstår limitationen av "teknologin" på den tiden, som fast telefoni! Men vem vet, kanske blir ett par avsnitt till en annan sömnlös natt

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

S03 av Jack Ryan
Prime Video

Precis som tidigare säsonger bjöd denna på högkvalitativ underhållning. Störde mig något på att alla pratar engelska, trots att det är många ryssar som är med i säsongen.

Rekommenderas starkt iaf.

Permalänk
Medlem

October Faction
Netflix

En preview som får den att framstå som tidiga Supernatural fast med lite mer komiska inslag... där föräldrar försöker balansera ungar och ha ihjäl saker som går "bump in the night". Fast lägg till att det är en organisation med mycket pengar bakom.

Det var det bästa med denna serie som har en story-arc som i bästa fall skulle sträcka sig över 4 avsnitt. Så hur fyller man ut en serie till tio avsnitt?
1. Massor av tillbakablickar, gör dem långa OCH upprepa exakt samma tillbakablickar flera gånger, helst i samma avsnitt.
2. Lägg in massor av tonårsdrama som inte har något med serien att göra alls (ungarna/tonåringar).
3. Lägg in en "coming out gay story" för en person som är helt irrelevant för storyn.
4. Lägg in lite kort om BLM och att det är jobbigt att vara svart i amerika, trots att individen är en "övernaturlig" varelse.

Som bonus helt sinnessjuka plotholes och människor som reagerar VÄLDIGT... "konstigt" på att helt plötsligt upptäcka att det finns "monster". Fem minuter efter att det inträffat så: "hej bästa kompis"

Men här gjorde Netflix något bra som inte förnyade denna serie eller V-Wars.

Poor Devil (Pobre Diablo)
Hbo Max

"A typical 18-year-old who happens to be the Antichrist is sent by his father to Earth to cause disaster, but he has other plans for his life."

Var oväntat bra/rolig faktiskt, 20-25 min avsnitt och får väl säga att den går i samma schanger som Paradise PD och liknande animerade serie för vuxna. Helt klart sevärd om man har 20-25 minuter att slå ihjäl nånstans.

Trots spanska kreatörer och en hel del spanska "här och där i serien" är allt tal engelska.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Någon som kommer ihåg denna serie? gick när jag va liten grabb och tyckte den va jättebra haha.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hondaxl:

https://www.youtube.com/watch?v=MVe4RDQohxc

Någon som kommer ihåg denna serie? gick när jag va liten grabb och tyckte den va jättebra haha.

Den kommer jag ihåg men hade helt glömt bort tills du nämnde den😅
Kommer även ihåg att jag gillade titelmusiken.

Visa signatur

◍◯◍ AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz ◍◯◍ Gigabyte RTX 3080 10GB GAMING OC V2.0 ◍◯◍ Gigabyte X570 UD
◍◯◍ Kingston Fury 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 ◍◯◍ Corsair HX750i 750W
◍◯◍ Logitech G915 TKL Tactile ◍◯◍ 2x Samsung 870 QVO 8TB ◍◯◍ be quiet! Silent Base 601
◍◯◍ Sony 65" KD65XH9005 ◍◯◍ Audio Pro A36 ◍◯◍ Windows 11

Permalänk
Medlem

Såg till slut de två sista avsnitten av Killing Eve på HBO igår (finns även på Disney+). Jädrar vilken bra serie det är, framförallt rollkaraktärerna och deras och skådisarnas personkemi. Älskar att se någon ha kul på jobbet! Kan tycka att det nog hade kunnat räcka med tre säsonger, premissen orkade inte riktigt med hela vägen men det blev ändå ingen stor dipp så jag är nöjd. Rekommenderas varmt.

Visa signatur

Den enda riggen som räknas:
Hagström Swede -> pedalbord

Permalänk
Medlem

Clarkson's Farm
https://www.imdb.com/title/tt10541088/?ref_=nv_sr_srsg_1

Intressant och lätt underhållande inget överdrivet flams trams likt top gear, utan här är det seriöst och välgjort hur herr Clarkson tar sig an bondelivet.

Visa signatur

Desktop|Intel i5 12600|Asus Prime B760 Plus|Nvidia RTX 3070|Corsair DDR5 2x16GB|1TB M.2/1TB SSD
Mouse|Sensei Ten|Keyboard|Xtrfy K4|Monitor|Asus PG279QZ|Dell u2415
Laptop|HP ProBook 4320s I3|525GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 412+ 30TB
Phone|iPhone 13 128GB|Tab|Mi Pad 4 64GB|HTPC|Google TV|Server|Intel Nuc

Permalänk
Medlem

The peripheral - Sci-fi med hit girl. Denna börjar otroligt lovande. Den är välgjord och med bra actionsekvenser. Efter ett tag så tappar den dock lite och nu när jag sett hela första säsongen så känns det lite meh. Vi får väl se om det tar sig i säsong 2. 6/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

Last of us (hbo)
9/10 av mig.
En serie jag skarpt gillar. Bra skådespelare, framförallt han som spelar Joel. Nu har jag inte spelat spelet. Mer än jag har sett lite när kompisar har lirat. Så när det kommer till handlingen så kan jag inte jämföra med spelet så jag kan tänka mig att det blir lite annorlunda att se serien om man har spelat spelet.

Permalänk
Medlem

Arcane: League Of Legends
Netflix

Aldrig spelat League Of Legends och känner inte till någon lore alls från spelet eller universat.
Kan direkt säga att jag inte är ett fan av stilen på animeringen, nästan till den grad att det blev en dealbreaker... men jag "tvingade" mig att fortsätta (för slö för att byta/hitta något nytt)... och sabla tur var det!

Något av det bästa jag har sett i serie-väg på ett bra tag nu, även om man räknar in icke animerade serier. Utmärkt "skådespeleri", riktigt tufft "filmat/hur de gör scenerna", speciellt fighting/action scener. Riktigt brutal både i story och scenmässigt. Och kanske det viktigaste... storyn är trovärdig, engagerande och drar in en och kommer INTE med en massa plot-twists "bara för att" utan jobbar med det som finns och utvecklar det på ett mycket bra sätt. Grundstoryn är väl inte "groundbreaking" direkt och har gjorts ett par gånger förut, men de gör den så pass bra med ett driv som passar perfekt in på 9 avsnitt, nämnde jag att de inte lägger in några konstiga plot-twists "bara för att"?

Ser verkligen fram emot säsong 2 och kan varmt rekommendera denna serie, även om man aldrig spelat League Of Legends!

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

The Bureau (eller Le Bureau des légendes som den heter på franska). Fransk spionserie, jäkligt bra. Var ute efter något som påminde om Homeland, och detta är en av få serier som jag tyckt levt upp till liknande nivå. 8/10.

Permalänk
Avstängd

Future Man HBO Max. Lite tidsresehumor. Förvånansvärt bra efter en något pubertal inledning i första avsnittet. Storyn seglar iväg lite i senare säsonger men ändå bra.

Permalänk
Medlem

Star Trek Picard - Säsong 3
Två avsnitt ute nu

Visa signatur

"The following statement is false: The previous statement is true! Welcome to our corner of the universe"

Permalänk

Polaren o jag håller på o kämpar oss igenom The Last of us.
Idag såg vi avsnitt 4-6.
För mig är det helt otroligt att den har 9,2 som betyg på IMDB.
3/10 för att den är snyggt filmad är väl vad den kan få i betyg av mig.
O min kompis gillar den inte heller.

Visa signatur

ASUS Maximus VIII Hero / Intel Core i7 6700K Skylake / Noctua NH-D15 / Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 Black 3000MHz / Samsung 850-Series EVO 500GB / Samsung SpinPoint F3 HD103SJ 32MB 1TB / 2*Western Digital Caviar Green WD15EARS 64MB 1.5TB / EVGA GeForce RTX 3060 Ti 8GB FTW3 ULTRA / Cooler Master ATCS 840 / Corsair CMPSU-850HX / LG UltraGear 32GP850

Permalänk
Medlem

The Walking Dead
Hbo Max

Har börjat se om The Walking Dead i väntan på att sista delen av säsong 11 släpps, utöver på AMC. Kan säga att jag hade glömt hur bra serien faktiskt var i sitt tidiga skede.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem
Skrivet av sp1k3n:

Star Trek Picard - Säsong 3
Två avsnitt ute nu

Hoppas denna säsong är bättre. S02 var riktigt dålig.

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem

The Last of Us. 9/10
Fantastiskt bra. Verkar vara älska eller hata och inget mittemellan på denna. Jag har inte spelat hela spelet. Men när PC remake släpps den 28:e så tänkte jag köra igenom hela.

The Book of Boba Fett. 3/10
Totalt skräp som jag tvingade mig igenom för att få story inför Mandalorian säsong 3.
Hade det inte varit för de 2 avsnitten som var Mandalorian hade jag gett 2/10.
Temuera Morrison, gammal gubbe med fasadtänder som han älskar att visa upp. Fruktansvärt val av skådespelare och plågsamt att tvinga sig igenom.

The Consultant. 6/10
Smårolig och lyfts som väntat av Christoph Waltz. I övrigt var serien inte toppen men sevärd.

Permalänk
Medlem

vi såg också The Consultant.
håller med om 6/10... lite originellt koncept helt klart

Visa signatur

i9 13900KS, RTX 4090,64GB DDR5 7000MHz CL34, 2 + 2 TB NVMe Gen4 x4 - Win11 @ LG OLED42C3 💦 - kyld
Lenovo Legion 5 Pro - 16" | Ryzen 7 5800H | 32GB | RTX 3070 | 1 + 2 TB NVMe | 165Hz | QHD
Xbox Series X - 3 TB intern, Nintendo Switch <- dammsamlare
HTPC - Mac mini M1 | 16 GB | 2 TB SSD, sovrum: i7 2600K 1080 Ti

Permalänk
Avstängd

Tales from the crypt från 80talet. Blandad kvalité, duger som underhållning.

Permalänk
Avstängd

Picard
Discovery är faktiskt bättre. Trots att den är sjukt dåligt skriven och dialogerna är heldumma. Picard känns bara som en nostalgitripp och ingenting annat. Alla karaktärer är kapabla likt Rambo dessutom, i åldern 50-60+. Känns mer som att man tittar på Star Wars än Star Trek

Last of Us
Bara ett avsnitt kvar. Saknas mycket innehåll. Tyvärr så har de bara tagit alla cinematiska sekvenser från spelet och slagit ihop det till en serie utan all substans som sker mellan dessa sekvenser.

Star Wars the Bad Batch
Fortfarande riktigt bra, med viss upp och ner beroende på avsnitt.

The Mandalorian
Rätt bra, även om mekanikerns sätt att prata och skämta känns alltför jordligt. Vet inte varför men ingen av de otecknade serierna verkar ha listat ut att de ska befinna sig i ett annat universum och inte på jorden. Boba Fett spyr man galla över iallafall.

Your Honor
Mycket bra hittills och om man gillar Bryan Cranston så kommer man gilla serien.

1923
Aningen utdraget men annars bra!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Necrophor:

The Walking Dead
Hbo Max

Har börjat se om The Walking Dead i väntan på att sista delen av säsong 11 släpps, utöver på AMC. Kan säga att jag hade glömt hur bra serien faktiskt var i sitt tidiga skede.

I sommar (troligen nån gång i juni) kommer en fortsättning, med bla Negan & Maggie + några till.
The Walking Dead; Dead City.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nozomi:

Last of Us
Bara ett avsnitt kvar. Saknas mycket innehåll. Tyvärr så har de bara tagit alla cinematiska sekvenser från spelet och slagit ihop det till en serie utan all substans som sker mellan dessa sekvenser.

Detta är faktiskt något jag reagerade över med. När jag först stötte på The last of us så kollade jag faktiskt en cinematic med alla cutscenes på youtube och senare spelade jag det på ps4(ej färdigt dock pga skit) och när jag kollade på tv-serien nu så känns det klart nerkortat. Och det är ju rätt mycket som händer under actionsekvenserna och jättemycket dialog.

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MatteN:

I sommar (troligen nån gång i juni) kommer en fortsättning, med bla Negan & Maggie + några till.
The Walking Dead; Dead City.
https://youtu.be/GK_PMZfKS6w

Det har ju gjort ett par spinoffs, med varierande resultat. Fear The Walking Dead är ju t ex ganska så bra och skall avslutas med säsong 8 detta år

The Walking Dead: World Beyond var ganska så kass och det är inte konstigt att den bara fick två säsonger.

Tales of The Walking Dead var riktigt bra och ett format jag hoppas det blir mer av där varje episod är HELA storyn och fokuserar på olika karaktärer varje gång

Sen har vi ju även uppkommande The Walking Dead: Daryl Dixon som skall utspela sig i Frankrike, av alla ställen Tyvärr utan Carol då Melissa McBride tog ett "break" så det blir en "one-man show" med nya karaktärer

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

The Night Agent
Netflix

24-osande action/thrillerserie som för det mesta är spännande, men skådespeleriet lämnar lite att önska. Värderar man underhållning mer än snyggt foto osv. så är den värd en titt.

Permalänk
Medlem

The Last Of Us
Hbo Max

Aldrig spelat spelen, men serien höll extremt ojämn kvalité. Från riktigt bra avsnitt till riktigt dåliga. Solida skådespelarinsatser rakt igenom dock, hade dessa varit sämre vette f*n om jag hade kunnat rekommendera denna till någon. Som det står just nu, absolut inget "måste se", men har man en torka för tillfället så fungerar den.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal