Inlägg

Inlägg som Sideburns har skrivit i forumet
Av Sideburns
Skrivet av obdu:

Om det mot förmodan inte skulle bli affär så skulle jag kunna tänka mig en AIO + GPU-bracket, skickat till Stockholm. God fortsättning!

Det blev sålt, alltihop.

Av Sideburns

Det vägde precis under 2kg, så 98kr med postens "skicka lätt". Då får vi kollinummer, sökbart och sms-avisering. Packar jag den idag och lämnar in så går den iväg i morgon och kommer fram på tisdag redan. Kan ta mobilnummer mm via PM. Swish funkar fint.

Av Sideburns

Då tar jag och väger allt och kollar frakten. Återkommer på några minuter.

Av Sideburns

Har 2 st G10 svarta. Tänkte använda ena till mitt nya grafikkort men det går ju alltid hitta på nått roligt där utan. Går säkert göra ett eget fäst, kanske bara blir ett kul projekt.

Säg 100kr st för G10 så är de dina med. De ligger kompletta i originalförpackning de med. Du behöver inte en SLI-brygga också så får du hela kittet?

https://cdn.sweclockers.com/marknad/bild/144877?l=eyJyZXNvdXJjZS...

Av Sideburns

Corsair H75

Haft 2 st H75 senaste året som kylt mina GTX980 i SLI med hjälp av Kraken G10.
Har inte haft tid att spela senaste året över huvud taget så de är knappt använda till annat än betala räkningar. Säljer nu av allt.

Allt finns kvar. Skruvar, originallåda, fläktar.

Inga problem att skicka. Du får stå för frakten om de inte hämtas upp. Kan säljas styckvis.

Tänkte mig 400kr st. Halva priset för knappt använda kylare. Under det priset kan jag lika gärna stoppa i dom i vår HTPC och server så de går lite svalare och tystare.

Läs hela annonsen här

Av Sideburns

https://i.imgur.com/bLaVpZL.png

Processorn går i 4.6GHz, övrigt är stock. Försöker få ordning på grafikkortet då jag tycker det presterar för dåligt mot vad det borde.

Av Sideburns
Skrivet av ante_ante:

Har du samsung minnen på ditt strix?

Japp. Samsung. Kollade en extra gång när jag bytte kylpastan i förrgår till flytande metall.

Av Sideburns
Skrivet av kalle@anka:

ca 1k mindre än min dator i båda testen

Installerade om windows och 18.12.1

hbm minnet klockar nu upp sig som det ska(oftast) så prestandan är betydligt mkt bättre, core clock ligger fortfarande runt 1300.

men nu kan jag bara välja +1% i powerlimit?
och wattman säger att minnet går i -52900mhz

kan dock köra battlefield V utan att det går under 60 fps nu

Edit:
efter att ha loggat ett par vändor 3dmark med gpu z så kom jag fram till att frekvenserna går ner enbart pga powerlimiten kortet har på 220w att höja till +50% i wattman gav en limit på 226w

flashade därför lc bioset som har en limit på 260w.

gick från 17k i firestrike till 22k och då i läget balanced med lc bioset
kortet är fortfarande hårt capat men det är mkt bättre

Vad har du för tillverkare på ditt RX Vega 64? Vilken ROM körde du? Försöker flasha en LC-rom till mitt ASUS strix, men får bara felmeddelanden.

Av Sideburns
Skrivet av thomson:

Har du testat med thermal pads på backplate vid vrm?
Dessa blir väldigt varma vid belastning.
Kolla via GPU Z för att se tempen på dessa.
https://www.tomshardware.com/reviews/asus-rx-vega64-strix-oc,...

nej tyvärr inte. Bara bytt ut kylpastan till flytande metall på GPU.
Det som stör mig mest är att grafikkortet inte klarar prestera som det ska ut ur burken utan en massa strul.
Ska man behöva byta thermalpads på ett grafikkort för 7000kr för att det ska klara av sin standardklock?

tack för tipset. Ska titta på detta när jag eventuellt drar på vattenkylning sedan. Men vet inte hur mycket jag vill lägg ut mer för att få kortet att prestera sin standardklock. Jag är inte ute efter att överklocka här, bara att få ut standarsiffror.

Googlat detta och jag är INTE ensam om problemet.

Av Sideburns
Skrivet av kalle@anka:

Höjt powerlimit?

Installerat äldre drivrutiner?

Dock så verkar vega generellt vara riktigt kasst

Jo då. Har testat precis allt. Ändrat en sak åt gången. Testat olika drivare. Rensat drivare från felsäkert läge enligt konstens alla regler. Testat Asus mjukvara, MSI Afterbruner, ändra via AMDs drivrutin(er).

Har pluggat till Civilingenjör inom Elektroteknik och jobbar som hårdvarunära programmerare sedan 7 år tillbaka, så jag skulle ödmjukt vilja påstå att jag har tillräckligt med förkunskaper inom området. Har nu lagt nästan 30 timmar på detta...

För mig är enda drivrutinen som fungerar, den som kom i början på december. Jag kan inte använda varken MSI afterburner eller ASUS egen mjukvara. Undervoltar jag till 1050 kan jag komma upp nu precis i 1600Mhz. Men vill grafikkortet över där så krashar det för det har fått för lite spänning.

Det står 1630Mhz på kartongen, men efter mycket jobb har jag lyckats nå 1602 en endaste gång. Processor går då i 53 grader, och varken minne eller "hotspot" går över 70. Värme är inte problemet.

Av Sideburns
Skrivet av Lexius:

Ja du kan dock nå 1630 mhz om du undervoltar vet jag

Hållt på i flera timmar om dagen i 4-5dagar. Undervoltar jag, kommer kortet upp i 1570, därutöver krashar det sedan för att det får för lite spänning. Moment 22. Det är ren falsk marknadsföring. Att sälja ett kort som ska gå i 1630 men sedan inte klara detta är enligt mig falsk marknadsföring. Aldrig varit så besviken på en produkt jag köpt som detta. Satt på flytande metall, ställt upp fläkten till 100% och då ligger kortet i 58 grader. Värmen har inget med det att göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sideburns
Skrivet av Lexius:

Tjena jag hittade den ultimata videon som svara på den frågan innan jag gjorde mitt köp https://www.youtube.com/watch?v=lYQsFnVDbpw&t=212s
Som du kan se har ingen kylare nån chans mot Nitro plus versionen alla korten kan inte ens komma up till 1500 mhz utan håller sig runt 1450+mhz medans Nitro plus aldrig går under 1540mhz och därför har den kostant högre fps

Ja det där stämmer riktigt bra. Har ett Vega 64 Strix från Asus och det går väldigt sällan över 1450. Det ska vara fabriksklockat till 1630, men det har aldrig varit i närheten. Inte en endaste gång över 1540 på alla test jag gjort. Heaven, TimeSpy, Firestrike och diverse spelbench. Och detta i ett öppet chassi i ett rum som brukar ligga runt 19-20 grader nere i källaren. Lite illa de ska ta närmare 7000 för en "fabriksklockad" version som inte håller måttet. Tycker faktist det är för djävligt. Enda sättet är att gå vattenkylt, men det är en 1500kr till. Har 2 st Kraken G10 som går modda för att få dit, men ska ändå ha tag i en AIO-kylare med 240-rad för det ska bli någon skillnad.

Av Sideburns
Skrivet av kalle@anka:

Inte mkt som funkar för mig med den drivern iallafall.

Vega verkar vara ett klurigt kort att klocka, kan vara hur stabilt som helst, sen kanske tempen går upp 1c och allt kraschar.

En h90 på låg rpm är tydligen för dåligt

Har gett nya drivaren 4 chanser, men hela tiden samma resultat. Rensar jag bort drivaren i felsäkert läge med DDU och laggt in gamla drivaren som kom i början på december så funkar allt klockrent igen. Kortet klockas ner markant för mig i nya. Ovasett om jag sätter det i manuellt läge och ställer upp klockan själv.

Har H75 och Kraken G10 jag tänkte modda, men det verkar inte som det räcker för ett Vega. Mitt RX Vega 64 Strix klarar inte hålla sina 1630 klock en enda gång med standardkylning i helt öppet chassi, och 19 grader i rummet. Det har som bäst tagit sig upp i 1570 när jag tvingade det och med fläktkurvan satt på 100%.

Av Sideburns
Skrivet av jOnÄTÄn:

Du har ju 2 980ti detta är en drivrutin till amd kort.

Vad har du för kort? Du kanske ska testa att köra ddu och sedan installera den nya igen.

Där har du problemet. Jag har fel kort i datorn! Eller så har jag glömt ändra signaturen....

Testat med DDU, testat att lägga in gamla och sedan nya över. Samma fel och problem varje gång.

Av Sideburns

Höll på halva natten. Rensade med DDU, la in gamla drivrutinen. Då funkade det som vanligt. Testade att låta bli att rensa utan lägga in nya drivrutinen. Samma problem igen. Eyefinity aktiverar sig hela tiden så fort jag startar nått spel/bench. Grafikkortet klockas ner 2-300 och fläktkurvan går inte längre ställa manuellt.

Av Sideburns
Skrivet av backspace:

@Sideburns: Körde du en uppdatering på ett "smutsigt" system?
Jag tänker ju som så att det kanske kan bli annorlunda om man har en fräsch installation av operativsystemet utan tidigare grafikdrivrutiner.
Eller om man kanske använder något program så som "DDU" innan.
https://www.wagnardsoft.com/content/display-driver-uninstalle...

Är mest lite nyfiken.

Självklart en rensning innan med ddu. Kör aldrig in en drivrutin på en annan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sideburns
Skrivet av trattgunnar:

Väntar nog minst till 2019 så drivarna får mogna lite

Skickades från m.sweclockers.com

Minst Detta var för min del ett rent fjasko!

Av Sideburns

Denna drivrutinen funkar ruskigt dåligt för mig. Klockat ner hela kortet, sätter på eyefinity ut på alla mina skärmar så fort jag startar ett spel. Stänger av det och vipps är det igång igen. Massa buggar. Värsta är väl att prestandan gått ner rejält. Mitt kort är nerklockat. Ligger rutn 1412 i TimeSpy och kom knappt över 6000 med nya drivrutinen. Fick precis under 7000 igår med gamla drivrutinen.

Testade den där Auto OC-funktionen med för att se om det skulle hjälpa med BSOD, och ännu sämre prestanda ändå var resultatet. Riktigt dåligt upplevelse. Får stoppa i den gamla för det här fungerar inte.

Av Sideburns
Skrivet av Mezzlock:

Intressant, återkom gärna om du provat någon finess.. typ automatisk OC/Under-volting, antagligen lär det inte fungera bättre än att tweaka det själv, men man vet ju aldrig

Oj. Den där drivrutinen åker ut fortare än kvickt. Mitt Asus RX Vega 64 Strix presterar så dåligt efter den nya drivrutinen. Kommer inte över 1412 i frekvens. Kortet klockar konstant ner sig. Eyefinity går igång konstant och vill lägga ut spelet på alla 3 skärmar, och ställer till en massa dumheter. Kommer knappt över 6000 poäng i Time Spy och mina gamla GTX980 SLI kom aldrig under 8000 poäng.

Finns någon funktion som autocappar min fps och den sätts på i ett, trots att jag stängt av den och sparat inställningarna.

Vad är detta för skit?

Av Sideburns

Asus SLI-brygga

Har en SLI-brygga över sedan jag sålt båda grafikkorten.

Är till gamla 900-serien, och inte den nya modellen nVidia tagit fram.

https://www.inet.se/produkt/5411399/asus-sli-bridge-2-way

Allt finns kvar. Båda bryggorna som sätts baktill, molex-kabeln för att få loggan att lysa och originalförpackningen.

Skickas eller hämtas upp spelar ingen roll. Du står för din egen frakt.

Läs hela annonsen här