Inlägg

Inlägg som Xaves har skrivit i forumet
Av Xaves

För en röding extra hade du kunnat fått ett Vega 56, är inte det bättre?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xaves

Sammanfattningsvis:

Konsoler suger (fortfarande) och PC värren är (som alltid) det bästa sättet att uppleva spelet på. Inga sub upplösningar, checkerboard tjaffs eller avstänga grafikeffekter och inga söliga 30 FPS

Fotnot: Spelet borde döpas om till - Middle-Denuvo: Shadow of microtransactions.

Av Xaves
Skrivet av SkalmanBC:

Att titta på streamers inkluderar ju även chatt vilket gör att det blir en interaktiv upplevelse som gör att flertalet tittare bygger sitt sociala nätverk vilket i sin tur leder till att det blir fler streams som följs.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaaaa, nördar som diskuterar det nörderi de alla samtidigt bevittnar. Newsflash: Det finns chat funktionalitet i spel också Minst lika interaktiv upplevelse.

"vilket i sin tur leder till att det blir fler streams som följs"

Och för varje extra person som deltar i chatten så blir chatten allt mer oumbärlig och värdelös, det man skriver försvinner uppåt på bråkdelen av en sekund och drunknar i ett hav av kommentarer och spam och vipps så är interaktiviteten som bortblåst. För att inte tala om allt spammande av emojis.

Av Xaves
Skrivet av NordhNet:

För min del så har jag tyvärr inte så mycket tid över till att spela och om jag väl spelar så prioriterar jag ner en del spel på min backlog. Nyfikenheten är dock svårt att förtränga och då är Twitch ett perfekt substitut, speciellt i kombination med en intressant personlighet som spelar

Den tiden du lägger på att titta på twitch när du väl gör det, kan du lika gärna lägga på att spela, tidsmässigt är det ju samma sak. Förstår inte riktigt ditt resonemang där.

Skrivet av Acce22:

@Xaves: Kan inte riktigt jämföra det så egentligen! En mer rak jämförelse är att kolla på fotboll, gentemot att spela fotboll, vilket är ganska populärt ändå

Skrivet av aske.nord:

@Xaves: Precis som de andra poängterat så är det lite som fotboll. Populära streamers får mycket tittare precis som att bra fotbollslag/spelare får mycket tittare.

Och där kom "fotboll" kortet.

Nej det kan inte jämföras med fotboll, eftersom en småfet gamer med dålig kondition inte själv klarar att spela fotboll så tar man del av intresset genom andra. I spel, så kan dessa individer själv ta del innehållet i förstahand i stället för att se på när andra gör det. Så, dålig jämförelse.

Av Xaves

Förundrandsvärt hur många som "tittar" på andra som spelar i stället för att själv uppleva spelen. Har aldrig begripit mig på det. Det är som att titta på någon annan som har fredagsmys och tittar på en film i stället för att själv göra det :S

Av Xaves

Tattigt sätt att försöka tjäna pengar...

Av Xaves

5/10

Många kluriga AMD frågor, mest där jag föll. Kul quiz! Mer sådant här tack!

Av Xaves

Får vi inte använda datorns kraft längre?

Vad hände med Oculus Rift CV2? Ge oss 200c synfält och 2160p upplösta skärmar i stället! Och ta bort den där krångliga kabeln också!

Av Xaves

Och det är relaterat till Swec - Sveriges största webbtidning om datorer och hårdvara, hur?

Av Xaves

"VR-headsetet säljs tillsammans med rörelsekontrollerna Touch och två kameror för motsvarande 4 000 kronor"

Medans lilla Vive fortfarande säljs för 7500 kronor...

Patetiskt!

Av Xaves

Vad är hela grejjen med det här spelet alltså?

Av Xaves
Skrivet av Ureet:

Det fungerar givetvis inte med bibehållen bildkvalitet (Tvärtom är Oculus ensamt om tekniken Asynchronous Spacewarp, som kan sänka datorkraven rejält, och vad jag vet har ingen annan något lika bra).

Vad som menas är att Microsoft planerar att det även kommer köras program med VR på mobiltelefonsnivå, och för dem anger de väldigt låga hårdvarukrav.

Både Vive och Pimax använder liknande tekniker, men de heter lite annorlunda. Vive kallar den Asynchronous Timewarp och Pimax kallar sin Brainwarp. Men tror inte det är det de menar med att headsettet inte kommer vara lika prestandakrävande.

Skrivet av Nocto:

Hololensen hade ju en egen gpu/cpu som gjorde alla grafiska beräkningar bland annat. Detta kan vi verifiera då den inte krävde någon anslutning till datorn för rendering av bilder. Då de har både ar och vr stöd och även sagt att de använt hololensteknologi i deras mixed reality headsets kan det vara så att en del av rendering sker i headsettet. Kan vara så enkelt. Har dock inte läst själva tekniken som headsetten använder sig av dock.

Hoppas på att vr/ar blir något som företagen vill ha mer av. Har varit med och byggt försäkringskassans vr projekt och det var ett av de roligare uppdragen jag haft som utvecklare. Vill ha mer sånt.

Skickades från m.sweclockers.com

Så om man spelar Crysis 3 på högsta grafik, får 30 fps med GTX 1080, hur ska då en liten mini-CPU/GPU kunna göra någon väsentlig skillnad på FPS'en? Det fattar inte jag, mobila grafikchipp är relativt klena i jämförelse med riktiga dedikerade grafikkort.

Av Xaves

"Windows Mixed Reality-headset kräver inte heller lika mycket av användarens dator jämfört med konkurrenterna."

Hur funkar det, om Windows heatsetsen kör högre upplösningar?

Av Xaves

Alla är bara tråkiga och skriver sin favoritdryck eller sitt favoritgodis så här kommer något lite mer kreativt och roligt:

Reshade.me, förbättrar den visuella upplevelsen, rekommenderas!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xaves

Varför är inte 6800K med i speltesterna?

Av Xaves

Hahaha fy fan vad ägda! Använder man Yahoo får man väl skylla sig själv helt enkelt... Pretty self-explanatory ju! Vem fan använder Yahoo och deras tjänster lixom? Bra, nu kan vi får ytterligare statistik på hur lösenord ser ut 12345 till exempel som är ett av de vanligaste lösenorden folk använder. Garvar ihjäl mig!

Av Xaves

RIP: "Det är otroligt. Så mycket jag kan inte komma över det. Schuuhundrasextifyratusenfemti dollar på tjugonio dagar, detta är otroligt!"

Kommer nästan sakna den där lilla rösten som dyker upp från ingenstans i form av en pop-under... NOT!

Av Xaves

Kunde han inte tagit en orange skjorta i stället? xD

Av Xaves
Skrivet av Napster91:

Folk vill mycket här i världen. Att glatt använda ett system och vara "missnöjd" med det för att det inte följer specifika regler tagna ur luften är hyckleri.

Så bajsar björnen i skogen ;)?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är inte hyckleri, det kallas feedback. Men eftersom du inte fattar det så väljer jag att lägga min tid på något annat än dig.

Av Xaves
Skrivet av Napster91:

Om det är deras effektiva motor man vill använda så får man väll även leva med deras villkor samt hur resultat presenteras?

Får och vill är två olika saker. Jag har inte påstått något annat heller. Jag lever med det, men tycker inte om det för det. Problemet? Att man inte får ha en åsikt? Att man inte får uttrycka ett missnöje? Håll käft och stå ut eller stick här i från, är det så du fungerar? Hoppas verkligen inte du jobbar med något serviceinriktat arbete.

Skrivet av Napster91:

Du väljer att använda google, även att se deras reklam är ännu en gång upp till dig. Ingen har tvingat dig att göra det. Ingen tvingar dig att använda google

Igen, bajsar björnen i skogen? Allt du säger är bara en upprepning av självklarheter. Trots det kan man ha en åsikt om saken och önska att de gjorde på annat sätt, vad är det med det som är så svårt att förstå?

Skrivet av Napster91:

missnöjd? Använd annat eller utveckla eget.

Du vet, man kan vara missnöjd men välja att använda systemet ändå för att det inte finns något lika bra alternativ. Det gör det inte mindre rätt att uttrycka sitt missnöje ändå.

Skrivet av Napster91:

Precis, björnen gör det på sina villkor, exakt som google bör kunna ha sina när du kommer till deras revir bra tänkt!

Google erbjuder tjänster till andra människor, som andra människor kan använda. Björnar erbjuder inga tjänster, så ytterligare en dålig jämförelse.