Inlägg

Inlägg som Spooner har skrivit i forumet
Av Spooner

Det låga arbetsminnet är en stor besvikelse för en enhet som är så dyr

Av Spooner

Bredbandslösningarna börjar bli alltmer en klassfråga i mina tankar. För att vara en så självklar del i våra privata liv samt för jobb och integrering i samhället, så kostar det hutlöst mycket.

Bredbandspriserna har i min mening inte utvecklats alls på samma takt som mobilabonnemangspriserna, där konkurrensen känns mer verklig på något vis. Det resulterar i att det inte blir någon prispress och prestation i effektivitet, speciellt när företag skaffar "exklusiva" fiberlösningar.

Vad gör allt detta? Jo en prisbild på 450 spänn i månaden för 100 mbit med en effektivitetsgrad på ca 60%. En fluktuation som påminner mest om ADSL...

Förstår inte varför det inte diskuteras i högre grad i politiska sammanhang och varför den marknaden inte regleras mer. Jag vill minnas en tid i min gamla lägenhet i början av 2000-talet, ett erbjudande att få fiber (100/100) för ca 90 kr/ månaden. Att investera i fiber var en självklarhet mot ADSL som tog ut hutlösa priser. Nu är det omvänt när fiber börjar bli en självklarhet... wth?!

Av Spooner
Skrivet av Oliver91:

årets datorbutik rea var förra året och den ska komma tillbaka i år igen eftersom de vann förvänta dig dock inga m.2 ssd'er

Jaha så det är det den rean är, så det är produktspecifika reor snarare än något på hela köpet? Synd

Av Spooner

Årlig rea (januari-rea?)

Hej Inet!

Jag var grymt nära på införskaffa mig en M.2-SSD innan min vän stoppade mig och bad mig invänta den årliga rean ni har på Inet.
Är detta en skröna eller ska ni ha rea inom de närmsta två veckorna?

MVH
Mohsen Farzone

Av Spooner

Oculus Rift DK2 - korttidshyra

Hej!

Jag ansvarar för en företagsfest/evenemang som ska hållas i Malmö och undrade om man kunde hyra en Oculus Rift DK2 under en kortare period?

Festen ska hållas den 28:e Augusti så det är rätt så kort varsel. Skriv gärna vad ni kan tänkas ta för en korttidshyra och var headsetet finns.

MVH
Mohsen Farzone

Läs hela annonsen här

Av Spooner

I see Beställt nu!

Men vad tycker ni jag borde köpa för SSD? För ~1000 kr?

Av Spooner

Eller är det bättre att satsa prismässigt på ett motsvarande nvidia-kort? Känns som om 290x är något praiseat just för pris/prestanda om jag minns rätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spooner

Uppgraderingspaket - ~8000 kr

Hej allihopa!

Tänkte att det var dags för en uppgradering! Jag har en speldator och hade såklart velat fortsätta ha det för det syftet. Ganska grafiktunga applikationer är ju också önskvärda. Men kanske bäst att svara på frågorna allt eftersom de rullar in. Här är mina nuvarande specs (de som spelar någon roll iaf)

  • Intel Core™ i5 Quad Processor i5-760 Quad Core, 2.80Ghz, Socket 1156, 8MB, 95W, Boxed w/fan

  • ASUS P7P55D-E, Socket-1156 ATX, P55, DDR3, 2xPCIe(2.0)x16, GbLAN, SATA 6Gb/s, USB 3.0

  • WD Caviar® GreenPower 1TB

  • Samsung SpinPoint F1 750GB SATA2 32MB 7200RPM

  • Cooler Master HAF 922 Midi Tower Svart

  • Radeon HD 5850 1GB GDDR5

  • 16 GB Corsair Vengeance® Low Profile @ 667 MHz

Det jag har markerat i fetstilt är det jag antagligen ska ha utbytt. Vad tycker ni? Ska jag eventuellt lägga till en SSD? Kanske räcker med ~ 7000 kr om man tar följande?

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7828874/2015-03-25

MVH
Spooner

Av Spooner
Skrivet av mrqaffe:

Elkraven har ändrat under tidens gång, men det finns ännu inga krav på att äldre installationer i allmänhet måste förses med jordfelsbrytare och skyddsjord i efterhand utan sånt beror på byggåret.
Krav på jordfelsbrytare i vissa utrymmen och allmän skyddsjod infördes 1996.

Du missförstår mig, Alla AFBs lägenheter har jordfelsbrytare. Iaf så vitt jag vet.

Av Spooner

Tablet som HTPC (Samsung Galaxy Tab 3)

Hej allihopa!

Jag har precis införskaffat mig en Samsung Galaxy Tab 3 och funderade på möjligheterna att använda den som en HTPC.
XBMC verkar ha utvecklat en app (tror jag?) för det här ändamålet men jag ville ändå kolla runt och se om det är någon som gjort detta?

I mitt drömscenario så har jag en docka som jag kan koppla min tablet på och VIPS! Så är det en HTPC. Detta är kanske en för stor dröm dock och det förstår jag.

Är öppen för tips och tricks! HALP PLS!

Av Spooner

Hej!

Bor också på AFB's lägenheter här i Lund. Vet inte hur det ser ut i exakt din lägenhet, men det ska finnas en jordfelsbrytare typ vid ytterdörren

Av Spooner

Prova gärna StarCraft och StarCraft II , om du inte riktigt orkar ettan så finns det bra sammanfattningar därute StarCraft II: Heart of the Swarm ska tydligen ha en mycket bra story!

Annars, har vi givetvis Mass Effect trilogin!

Av Spooner
Skrivet av DaBone:

Du var inte med från början i tråden va..?

Oj oj! Det missade jag

Hehe, men back on topic så känns det som om folkmassan generellt anser iphone på samma nivå som andra android-telefoner och exempelvis Nokias Windowstelefoner. Ser ut som en spännande konkurrens vilket gynnar oss privatpersoner/konsumenter

TS åsikt är definitivt en kritiskt och välformulerad en men tyvärr landsspecifikt... tråkigt nog :(. I USA exempelvis dominerar Apple fullständigt marknaden på åtminstone två plan. Visserligen gör android bra ifrån sig med marknadsföring men det blir "jobbigt" för John Doe att köpa extraprodukter till sin mobil när det mesta är "iphone ready"/"plug-in-your-iphone".

Under den tiden jag var där kunde jag nästan konstatera en över 90% dominans av Apple, iaf i Kalifornien.

Av Spooner

Förvånad över hur vuxen denna tråden har hållit sig. Bra jobbat allihopa!

Av Spooner

Tänk er en framtid med endast RAM och inga hårddiskar....

http://www.mememaker.net/static/images/templates/13888.jpg

Av Spooner

Får du upp bios-splashen överhuvudtaget? Om inte, hör du pip i början när du startar datorn och isåfall, hur många?

Om du får upp biosmenyn och det blir svart efteråt så kan det vara boot ini filen. Den är ökänd att bli korrupt efter hard resets, iaf på äldre OS.
Vi hade ett liknande problem på jobbet (fast vi lirade givetvis inte LoL då hehe) och det visade sig vara boot ini-filen efter en hel del felsökande

Hoppas detta hjälpte något

Av Spooner
Skrivet av GuessWho:

Kul att även tjejer gör grafikdemon.

Vad har detta med nyheten att göra?
Om du syftar på att det måste ha varit en tjej som gjorde konceptet med ädelstenar så är din åsikt antingen väldigt förlegad eller inte särskilt genomtänkt.

Med "inte särskilt genomtänkt" syftar jag på att ädelstenar (eller andra reflektiva ytor) är det man ska göra ray-tracingexempel på. Vad som gör ädelstenen svår är att det finns mängder av olika reflektiva vinklar på små ytor medan till exempel en blankpolerad kaross på en bil inte nödvändigtvis har lika stor vinkelrikedom.

Av Spooner

Verkar som tråden börjar spåra ur, ni som gnäller på varandra kanske kan ta det via PM istället?

Back to topic, jag satt i samma sits som dig förut, övervägde mellan att köpa det utomlands via amazon: http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B003JZNDN4/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Eller att köpa det enkelt och smidigt via steam. Det blev steam för mig i slutändan. Mycket bekvämt och så kan du, som de flesta poängterar ut använda dig utav PayPal istället för att skriva in ditt kortnummer om du nu är rädd för att det ska hända något.

Best of luck!

Av Spooner
Skrivet av Kacke:

Siba är lite som Telia, Anti-Kunder.

Din kommentar är som de unga tonåringar brukar lägga, anti-logiska.

Av Spooner
Skrivet av Pennybridgarn:

alltid kul att se att folk tror dom veta vad som är rätt och fel när det faktiskt är helt upp till personen i sig vad man vill spela i för fps och kan njuta av

POW! like a baws!