Inlägg

Inlägg som EmilH har skrivit i forumet
Av EmilH
Skrivet av BergEr:

10/10 och aldrig ägt någon av produkterna på listan (som tur är, fyfan vilket skräp majoriteten där var

Nej för tusan. Trots massor av möss många år senare, håller jag fortfarande MX518 som den bästa mus jag haft. Nästan outslitlig. Idag håller ju skiten sällan längre än 12-18 månader.

Av EmilH

Hej
Jag dyker in i tråden med precis samma "problem". Precis som TS gillar jag QPad 8k och även Mionix Naos, även det en stor mus. Jag googlade G Pro Wireless som Bronzebomber rekommenderade. Men direkt skröt de med att den endast väger 80g. För mig är det negativt. Jag vill ha en tung mus, lätta möss ger mig dassig precision och känns sladdrig.

Av EmilH

Segt att starta vissa program efter win10 update

För några dagar sedan kom det en win10 update. Efter det tar vissa program toklång tid på sig att starta. t.ex Chrome, Steam, Firefox. runt 60sek från det att jag trycker på knappen tills att det är igång. Har provat att ominst. Steam, ingen skillnad.
När det väl är igång så fungerar allt helt utan anmärkning.
Jag har en spänstig dator med en M2 disk och 16Gb DDR4, så det är definitivt inte datorn.

Jag räknar med att det lika plötsligt kommer att "försvinna" igen efter någon uppdatering.

Är det någon som hört något om liknande problem?

Mvh Emil

Av EmilH
Skrivet av perost:

För att ingenjören som implementerade formatvertyget i Windows för 25 år sedan tyckte att 32 GB borde räcka, och sen har ingen brytt sig om att ändra på gränsen

Ja, det är klart, Bill Gates trodde ju att 712Kib skulle räcka 😁

Av EmilH

Tack hjälpen alla. Det löste sig perfekt med Rufus som WestMania tipsade om.

Fråga: Eftersom nu inte alla enheter stödjer ExFat och det uppenbarligen fungerar utmärkt att formatera stora diskar Fat32, varför stödjer inte Windows det? Om nu ExFat är betydligt bättre på stora diskar, varför stödjer inte en modern TV Exfat?

Mvh Emil

Av EmilH
Skrivet av Great Games Archive:

Tack Rufus funkade perfekt

Av EmilH

Min Andersson-TV stödjer bara FAT32

Hej

Min tv har en kanonbra funktion där man bara pluggar in ett usb-minne och sedan kan man spela in. Problemet är att tv:n bara stödjer FAT32. Så nu har jag ett 16GB minne i. Men jag har ett 512GB minne liggandes som hade varit perfekt att använda men det är formaterat i ExFat. Windows 10 gillar tydligen inte att formatera så stora minnen till Fat32, någon som testat något 3 parts program som fungerar bra?

Mvh Emil

Av EmilH

Lysande, tack för hjälpen.

Feliz Navidad 🙂

Av EmilH

Tänkte köpa Forza Motorsport via Microsoft på PC

Min son vill ha Forza, eftersom det ägs av Microsoft ( tror jag ) så kollade jag i "butiken" på datorn. Jodå, där fanns det, till och med rabatt. Det som gör mig konfus är att det står " Fungerar med XBox gamepass" och en massa xbox hit och xbox dit. Längre ner står: Tillgängligt på Xbox xIs, Xbox one, PC
Söker man efter PC spel, klickar på Forza, så är man tillbaka på samma sida.

Min fråga: Kan jag lita på att det fungerar till PC? jag vill ju inte råka köpa en Xbox version :), jag äger ingen xbox.

Mvh Emil

Av EmilH

Jag tycker det låter som en defekt nätdel.

Av EmilH
Skrivet av Tawen:

Kan man köra Bf5 i windowmode, eller liknande ?:)

Det kan man, men det vill man nog inte

Av EmilH
Skrivet av Joppis:

Vi är nog en hel del personer här med riktiga licenser så jag ser inte problemet. Det problem som du nämner har jag istället i tävlingar där man moddar datorer då jag inte har verktygen eller materialen. Alla tävlingar kan ju inte passa alla medlemmar.

Ingen tävling passar för mig. jag är för dålig på allt

Av EmilH

Tack för ett uttömmande svar. Känns bättre när man i alla fall inte är ensam om problemet :). Din beskrivning stämmer exakt med mina upplevda problem. Det verkar som om det är något med gpu-drivrutinerna/direct X. Något har gått snett i kompabiliteten med varandra. När det inte ens hjälpte att inst. om windows för dig så säger det mig att det är ett fel som handlar om kompabilitet snarare än ett "fel". Och det är väl egentligen det jag känt hela tiden. När till och med menyn i BF5 laggar på min rätt spänstiga dator så är det något som är rejält knas. Jag tror vi får hoppas på en ny drivrutin. Den senaste drivrutinen fron Nvidia gjorde spelet pyttelite bättre, men det är fortfarande katastrof.
GTA5 som är ökänt tungdrivet är mjukt som smör i ultra.

Trevlig helg

Av EmilH
Skrivet av Tawen:

Hur hämtade du paketet innan då ? Det är ingen "Peak"

Peak betyder topp på engelska... Men du kanske tänkte svenska "pik"?

Av EmilH

Till och med menyn laggar?

Har kört BF5 sedan det släpptes. Har alltid flutit som mjukt smör. Nu i höst har det plötsligt börjat lagga rejält. Till och med menyn är seg!? Det har släppts flera gpu-drivisar men fortfarande samma problem. reparerade spelet, ingen skillnad, installerade om spelet, ingen skillnad.
Det är bara BF5 som krånglar, alla andra spel fungerar fint.

ROD Strix X470 Gaming
AMD Ryzen 5 2600
16Gb DDR4
Titan X 12Gb

Någon som har någon ide?

Mvh Emil

Av EmilH

Donnerstal har valt väldigt fina komponenter. Vill du spara lite så välj ett enklare grafikkort. Kort för 9000:- är överdrivet om du inte kör trippla skärmar med 4K. Lägg dig på runt 5000:- och du får ett kanonkort. Väljer du en AMD processor sparar du en del pengar. Tveksamt om du har nytta av 32Gb ram just nu, men å andra sidan är det inte största utgiften.

Mvh Emil

Av EmilH

Nvidia Highligt har börjat hacka

Har alltid igång Nvidia highlight när jag spelar BF V. Tycker det är en kul funktion. Plötsligt så fungerar den inte som den ska längre. Både bilden och ljudet hackar något fruktansvärt. Något mindre om jag kör VLC än om jag kör Mediaplayer.
Det har alltid fungerat kanon innan. Jag har inte gjort någon som helst förändring på datorn. Jag har uppdaterat Nvidia drivisar men ingen skillnad.

Någon som har någon ide?

Mvh Emil

Av EmilH

Tack för alla tips och råd.

Jag har läst allt och begrundat era olika råd. valet föll på en Xiaomi Redmi 9. Här var ju flera på Swec med bra erfarenhet av Xiaomi så jag tänkte att det är värt att testa. Jag har trots allt begränsad budget.

Av EmilH
Skrivet av laudanum:

https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5277893
Finns en lite-version med. Jag har haft vanliga power i några månader nu, funkat bra för mig. Laddar var annan/3e dag normalt.

Jag har faktiskt tittat lite på Motorola också. Tack för tipset.

Av EmilH
Skrivet av stocken:

När jag jobbade inom skola (låg-mellanstadie) så var min observation att 9/10 av elevers mobiler hade spruckna skärmar eller värre.
Mitt tips är att leta dig ut på blocket eller facebook marketplace och hitta en billig begagnad.
Sen om dom blir sura, så säger du att det är ett test på hur bra dom kommer ta hand om dom, och du köper dom något nyare efter 1-2år om dom visar att dom är mogna nog.

Hans storebror har tagit väl hand om sin. Men så köpte jag ett bra skydd från dag 1.