Inlägg

Inlägg som BasseBaba har skrivit i forumet
Av BasseBaba

Problemet är att dom skapar ett moment 22. Dom höjer priser och försämrar service (t ex utdelning varannan dag). Ofta kan det numera gå en vecka från utskriftsdatum till att man har brevet i brevlådan.

Detta leder till att man går över till alternativa sätt att kommunicera där det är möjligt (t ex Kivra), vilket leder till att man skickar ännu färre blev, vilket leder till högre priser och sämre service.

Av BasseBaba
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tycker arbetsliv för kontorsfolk är ett intressant ämne.
På 70 talet så gjorde folk sitt jobb på arbetsplatsen, till viss del gick det bära med sig vissa saker hem. Folk hade ingen mobil och gick endast nå när de var hemma eller på jobbet.
Sedan kom hemdatorn och det blev lättare att ta med sig arbetsfiler/dokument hem.
Sedan kom mobilen och folk gick att nå dygnet runt, även om alla inte svarar dygnet runt.
Sedan kom internet i hemmen och folk kunde skicka och ladda upp filer hemifrån.
Sedan kom jobba hemifrån bommen med corona och videomöten gick från något sällsynt till något som folk gör konstant hela tiden.

Detta har lett till att folk går att kontakta mycket oftare, det ökar garanterat produktivitet rejält. Men folk får ej vara lediga och i frid på sin fritid. Jag själv vara ute och göra ett ärende, helt plötsligt blir jag inkallad till ett videomöte för rådfrågning.

Jag minns en gång , jag äkte ett tåg skulle ett ställe. Helt plötsligt blev jag inkallad på ett videomötet. Jag visste om att mottagningen suger kommande sträcka, så jag fick gå av tåget och ta mötet vid den hållplatsen, för att sedan efter mötet ta nästa tåg.
Visst effektivt emot förr, men det bränner ut folk om det är för mycket sådant.

Mjo det är rätt ofta man funderar på om man skulle tagit ett jobb som man faktiskt ”går hem ifrån”.

Själv slutade jag precis jobba, var så förbannat mycket möten idag att jag kände mig tvungen att köra på under kvällen för att faktiskt få något gjort.

Skönt att man inte är ensam med att ha värdelösa möten, men sjukt att det verkar så utbrett.

Jag kör oftast utan kamera och försöker få något annat gjort under tiden, men det blir svårt med fokus när man ändå måste hänga med i mötet ifall någon plötsligt ropar ens namn och vill ha en kommentar.

Av BasseBaba
Skrivet av thepoodles:

Du behöver skaffa lite skinn på näsan om du tar illa upp av ett konstaterande.

Det har väl varit ganska glasklart, t.om att det står på Telias hemsida i klartext. Gäller endast NYA kunder. Dvs inga förlängningar av gamla BF. Får heller inte tecknas av andra i samma hushåll (även om vissa lyckas gå runt det, men det är inte genom att förhandla med en säljare på telefon)

Så ja, typ vartannat inlägg om Telia är samma sak. ”Oj shit i år gick det inte, wtf!!”

Det stökiga är ju mer att det ändå verkar gå för vissa. Det är ju ändå frustrerande. Men det är klart, det är väl bara människor i supporten som helt enkelt antingen tar sig friheter eller inte tar till sig informationen dom får internt.

Men i övrigt så är hela skiten smutsigt, en vecka per år så kan man signa rimliga deal på bredband. Det vore bättre om det bara var rimliga priser året om. Listpris hos Telia för 500/100 på min adress är 699:-, det är fan galet!

Av BasseBaba
Skrivet av teanox:

Bredband2 gav mig 195kr i 12 månader bundet, för 250/250 fiber, slår dessa rätt hårt

Starkt jobbat! Hur lyckades du?

Skrivet av Oh Geesus:

Ja, speciellt nu när de har alla möjligheter att integrera AI och ställa in den på modell "befintlig kund = dra åt helvete" för att spara in på personalkostnader och kötider.

Bra inställning! Du skulle få anställning hos Bassebaba AB direkt!

Skrivet av p.lindblom:

Efter 87 minuter kom jag fram till Telia för att säga upp mitt abonnemang. Telia-tjejen erbjöd mig 250/250 för 399kr/månad, vilket jag direkt tackade nej till. Då kunde hon plötsligt erbjuda mig 250/250 för 299kr/månad.

Det fick bli Telia ett år till, även om hastigheten blev halverad. Jag har haft 500/500 för 299kr/månad de senaste åren.

Jävligt spännande att dom nu går emot det som sagts om att inte deala med befintliga kunder.

Skrivet av tJev:

Fint, jag fick möjligheten att bli uppringd så satt aldrig i kön och vänta.. men fick 500/500 för 549kr/mån så tacka vänligt nej och ringde Telenor som svara på direkten

Telenor måste ha fått kraftigt kundinflöde!

Av BasseBaba
Skrivet av Danieleet:

Du ska kunna förlänga ditt esssntialabonnemang för typ ~620 kronor (vilket fram tills nyligen var ordinarie pris) istället för det nya ordinarie priset på 760 om du antingen har ett utgånget abonnemang eller bara en kort period kvar av ditt nuvarande årsabonnemang. Fråga mig inte om definitionen av kort period kvar för jag har ingen aning om det är en månad eller en vecka

Ok, 125 dagar kvar, funkar inte hos mig.

Skrivet av Millhouse1:

känns som att sony skjuter sig själva i foten för varje ändring dom gör.. dom blir bara mer och mer giriga..

Mjo, nu blev jag lite bitter över att ha köpt Diablo 4 på PS5:an, drygt att behöva hosta upp fullpris för PS+ för att fortsätta kunna spela.

Av BasseBaba
Skrivet av Chess_Norris:

Det har inte dykt upp någon rea på PS Plus extra än? Kan bara se att 30% rabatten på PS store gäller om man uppgraderar till Premium. Har ett PS Plus extra abonnemang som går ut nästa år och det hade varit bra om man kunde köpa ett eller två abonnemang till och lägga till dom över det befintliga.

Dom verkar ha ändrat i år, det är rage lite överallt på Internet.
Det verkar vara 30% på planer högre än den man har.

Finns det något sätt att köpa sig billigare PS-Plus? Tittar man i tråden för turkiet-vpn så verkar det rejält svårt, samt att priserna verkar höjda.

Och att köpa ett fysiskt kort med en kod, det verkar dom tagit bort? Ser iaf inte det hos dom svenska ÅF längre?

Av BasseBaba
Skrivet av NsGR:

It became Telia 250/250 for me, now that they dropped the startavgift.
Do I need to wait for the first faktura to change to e-faktura?
Following the instructions on their site I end up at an empty page on my account.

It seems like it might take a while until the "my account" pages start working. Everything was empty or presented an error message when my wife logged in right after order.
You should be able to order E-Faktura thru your bank.

Av BasseBaba
Skrivet av Dykarn13:

Black week - Erbjudandet gäller dig som nytecknar bredband. Går ej att teckna erbjudandet på annan person i hushållet.

Denna text har de också lagt till.

Ja, det där är ju lite drygt. Vi signade upp 250 på min fru imorse... det var innan den där texten lades till.
Hur kommer dom enforca detta? Det blir ju hjärnblödning om dom fimpar abbonemanget i efterhand och man även missar Telenors deal. Nu kanske man får köra en ånger på Telia och satsa på Telenor ändå.

100% att Telia sitter och läser denna tråden, det är ju här dom får alla tips! Hej hej TELIA!

Av BasseBaba
Skrivet av downtown:

FWIW Telia seem to have removed the "startavgift" now. I signed up for 250mbit yesterday evening without any and it disappeared from the checkout.
When i left Ownit, they didn't make any attempts to try to keep me. Just wondered why i left and that's it.
Only good things to say about Ownit otherwise, probably the most competent support out there.

Yes, its removed now for me also (Telia startavgift), but it was there this morning...

Av BasseBaba
Skrivet av _robban:

Har var det verkar Zitius nät, bor i Mölndal och fiber finns indraget i lgh som hyrs av Mölndalsbostäder.

Ok, då föll den idéen. För jag vet att tidigare har Telia kunnat erbjuda bättre priser till dom som sitter i Telias egna nät.

Skrivet av Oh Geesus:

Jag snackade med en tjej i supporten och blev som bäst erbjuden 250/250 för 399 kr, och det var efter två vändor av "jag ska kolla med chefen vad vi kan göra" för att få ner priset mer. Vad är det för sjukt inkonsekvent kohandel man tvingas till? Riktigt lotteri.

Ja, det är en sak om dom inte vill erbjuda något, men att det ska vara ett lotteri känns värdelöst. Jag hade tänkt hoppa på 250 som nykund, men eftersom dom lyckades hinna lägga till startavgiften mellan att jag ringde och sa upp och skulle teckna så blev jag ännu mer förbannad.

Men oklart om det är värt risken att testa Telenor.

Av BasseBaba
Skrivet av _robban:

4 minuters kötid här nu på Telia uppsägning. Möts av en Anton som erbjuder mig att förlänga mitt nuvarande 500/500 till nuvarande black week priser eller 250/250 till även det nuvarande black week priser. För egen del så fungerar 250/250 så jag byter då till detta, alltså 299:- / månaden i 12 månader.

Det hela är över på 5 minuter ifrån att jag lyfter luren till det är klart. Rätt ok idag efter att ha stått i kö två dagar i rad och inte alls ens kommit fram utan det då kopplats bort helt.

Vad har du för stadsnät?

Av BasseBaba
Skrivet av Sillbaronen:

Står såhär på deras sida: "Vi använder oss av dynamiska, publika IP-adresser.". Så antar att det är publika men inte fast.

Jag lyckas inte hitta dit, har du lust att länka?

Av BasseBaba

Sa upp Telia nu, 7 min i telefonkö bara.
Dom "erbjöd":
499:- för 500/500
399:- för 250/250
349:- för 100/100.

Det anmärkningsvärda är alltså att jag får betala mer för 100/100 än vad en nykund gör för 250/250.

Jag upprepar frågan då det är så många inlägg i tråden: Vet någon om Telenor erbjuder publikt IP?

Edit: Ringde Telenors kundtjänst. Enligt dom så får man inte en publik IP, dom har "tagit bort den tjänsten". Men jag misstänker att det är en fast publik ip han menar att dom tagit bort:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1597227-telenor-slutar...

Frågan kvarstår alltså om man ändå kan få en dynamisk publik ip, eller om det är CGNAT som gäller?

Av BasseBaba

Så här det går när styrelser sitter och leker kontor.

Av BasseBaba
Skrivet av Radix_Lectis:

Något jag känner saknas i diskussionen är att en av poängerna med den svenska modellen är att produktiva företag ska få rabatt på löner via kollektivavtal. Åt andra håller så ska improduktiva företag tvingas bli effektivare eller gå i konkurs pga ständigt ökande löner. Googla Rehn–Meidner-modellen framtagen av två LO-ekonomer. Att personer inom t.ex. IT som har lätt att få jobb och där det är generell brist på kompetens missgynnas av kollektiv avtal är en "feature" och inte en "bugg". Jag tror inte att det är en slump att man går efter Klarna, Spotify och Tesla när marknaden vänder nedåt.

Bra input! Tack.

Jag ska givetvis erkänna att jag har nära noll insikt i kollektivavtalsrörelsen i stort.

Av BasseBaba
Skrivet av Json_81:

Efter 20 min i kö som ska vara 28 min så bryts det...
Och nu går det inte ens att ställa sig i kö.

Ja det blev samma för mig! WTF!
Jag har ju en tro på att kunna stanna på 500 Mbit för 299:-, men verkar ju inte som att någon har lyckats med det. Kanske bättre att bara hoppa till Telenor på en gång....

Edit: Nu gick det till 59 minuters kötid. Vad i helvete.

Av BasseBaba
Skrivet av backfeed:

Det här handlar ju då alltså om företag som skyller på och "utnyttjar" kollektivavtal för att hålla ned löneförhöjningar på miniminivå. Det betyder inte att kollektivavtal är en nackdel, bara att det finns företag som tänker med plånboken och inte hjärnan (och sådana finns det gott om, oberoende av kollektivavtal).

Jag har jobbat på företag med kollektivavtal + individuell lönesättning, där kollektivavtal överhuvudtaget aldrig nämnts under löneförhandlingen.

Absolut, men det är ju det som är min poäng. Det är inte bara guld och gröna skogar för att man har ett kollektivavtal, men erfarenhet är alltså att trots fördelarna så blir det till en stor jävla nackdel när man tappar möjligheten till att löneförhandla en ökning över märket när man väl är anställd.
Jag har aldrig sagt att kollektivavtal alltid är en nackdel, men i dom anställningar jag varit har det tyvärr varit det, och det går ju inte att snacka bort.

Jag är själv på väg bort från min nuvarande anställning pga att jag inte kan hålla jämn takt i löneökningar med vad jag fått hos andra företag, vissa med, vissa utan kollektivavtal, eftersom arbetsplatsen jag är på konsekvent vägrar ge någon mer än märket.

Skrivet av Lofen:

Det är ju lätt att skylla på något som lite utanför ens kontroll när man vill slippa lägga ut mer pengar... Nu med individuell lönesättning som är vanligare och vanligare så ska man nog tänka att det är rent skitsnack från lönesättaren

Det är det absolut, men dom missbrukar ju då kollektivavtalet, och jag hade önskat att facken hade försökt rätta till det, men i mina kontakter med dom har dom inte varit intresserade av att ta den diskussionen.

Skrivet av Napster91:

Alla företag med 10+ anställda ska ha kollektivavtal i någon form, allt annat är oseriöst från företagets sida, vid anställning kan den som inte vill ingå försöka avtala bort tryggheten. Kan ett extremt nischat företag inom energi sektor med ~30 högutbildade anställda där det lyfts 100-200k/månad ha det, även om deras villkor är ljusår bättre än avtalet, så kan nog Tesla ha det allt.

Man tar seden dit man kommer, säger vissa, jag håller med.

Här kan man ju dock säga att det inte är svårt att ansluta sig om man redan vet att man ger alla bra mycket mer... Då behövs ju egentligen inte avtalet, utan man gör det mer bara för att det ska se bra ut gissar jag.

Jag försvarar inte på något sätt Tesla, men om det nu är så viktigt för den anställde att ha ett koellektivavtal så får man väl helt enkelt välja att ta en anställning någonstans det finns? Precis på samma sätt som jag försöker söka mig dit det _inte_ finns ett kollektivavtal eftersom det historiskt har gett mig en bättre deal.

Av BasseBaba

Hohoho! Det tar alltså 1 minut 53 sekunder att klicka sig igenom till uppsägning, identifiera med bankid, för att sen få höra att det är 48 minuters väntetid hos Telia.
Kan dom inte bara direkt läsa upp väntetiden?

Dom verkar inte heller ha någon "tryck 1 så ringer vi upp dig" på uppsägan.

Skrivet av Maxizor:

Jag fick samma behandling :/, så uppsagt + beställt igen i min frus namn... Så trögt av dom :/

Nackdelen med det var att det var en anslutningsavgift hos Telia va?
Verkar inte vara någon startavgift. Då kanske det är sådär vi får göra också.

Av BasseBaba

Erbjuder Telenor publik IP på sitt fiberbredband?

Skrivet av betan:

Pratade precis med Telia.
Det absolut bästa de kunde erbjuda var 399 för 250/250. Så blir kanske av att testa Telenor då.

Skrivet av Ploppsan:

Blev inget nytt avtal på Telia. De kunde ge mig 250/100 för 499:-. Så jag avslutade. Tyvärr blir det att vänta till den 22 december att få kopplat det nya, vilket jag ska fundera på nu. Har de blivit hårda eller fick jag en som totalvägrade.

Skrivet av Wingdings:

Jag hade (som många andra) 500/500 för 299 kr/mån i 12 månader fram tills nu.
Jag ringde upp Telia för att säga upp abonnemanget och lade fram det nya priset som den största faktorn. Jag nämnde Telenors erbjudande om 500/500 för 349 kr/mån. Efter lite snack var deras bästa erbjudande 250/250 för 349 kr/mån i 12 månader. Så det får bli Telenor i stället.

Det är ju sjukt vilken spridning på priserna på uppsägning/winback det är i år. Visst att det kan skilja mellan olika stadsnät, men det känns inte som att dom har någon gemensam linje på hur kunderna ska bemötas?

Jag har inte hunnit ringa, ska göra det under dagen, men det lär väl bli telenor.

Av BasseBaba
Skrivet av Hyllbert:

Det finns väl inget som säger att man inte kan ha detta även om man har kollektivavtal?

Absolut inte, men om du läser allt jag skriver, så säger jag att på 100% av arbetsplatserna där jag varit så använder man kollektivavtalet som argumentet emot det. "Ska du jobba hos oss får du gilla läget på att det som gäller är att följa kollektivavtalet, det blir fel och orättvist om vi börjar förhandla individuellt". Min sambo får höra samma sak på sin arbetsplats. 100% av mina vänner som jobbar på arbetsplatser med kollektivavtal får höra samma sak där.

Därav är min ytterst personliga erfarenhet att om man är vad folk i tråden kallar för "en stark arbetstagare" så är det mer gynnsamt att jobba där man kan driva en stark individuell löne- & förmånsförhandling.

På dom 4 år som jag varit på min nuvarande arbetsplats har vi tappat i runda slängar 10 riktigt bra personer från IT pga av att man konsekvent vägrar förhandla lön. När folk får 10-15-20% mer av att byta till en annan tjänst så förstår jag att dom går.