Inlägg

Inlägg som thadizzy har skrivit i forumet
Av thadizzy

Det är väl bara att provköpa på Steam, funkar det för dåligt så refunda?

Av thadizzy

Annonsen är avslutad

Av thadizzy

Det går så bra. Skickar PM.

Av thadizzy

Asus RTX 1060 ROG Strix OC 6GB

ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG STRIX GAMING OC.
Saknar kartong till kortet, så hämtas enbart (Solna).

Läs hela annonsen här

Av thadizzy

Har en större mängd USB laddare här hemma och har aldrig någonsin haft sönder en (10+ iaf).
Låter som att något inte är friskt med strömmen i ditt hem, eller ngn enhet du kopplar in som har sönder dom på ngt sätt.

Av thadizzy

Har enbart använt jobbtelefon senaste 15 åren med enbart jobb SIM vilket jag även använder som privat lur. Jobbar som konsult och dom få gångerna jag blivit sökt efter arbetstid har det i regel varit av en kollega som behöver min akuta hjälp - och det ställer jag gärna upp på! Nu har jag inte en tjänst där kunder söker mig personligen på telefon så då kommer jag undan med detta upplägg.
Blir absolut så att man håller sig up-to-date med jobb-mail/slack även på ledighet men jag har personligen inget problem med det och känner inte att jag lider av det.

Av thadizzy

10k hämtas

Av thadizzy

Är ganska trivialt att blockera att TTL expired skall skickas i en router. Även när andra transporter används såsom MPLS är det oerhört vanligt att man döljer hela MPLS molnet ifrån en traceroute då IP paketets TTL går oförändrat ingress/egress igenom molnet (eller annan overlay transport). Det är nog mest troligt att detta är vad som sker i ditt fall då latency hoppet är såpass stort, att det bör vara en hel del routrar som passeras på vägen.

Av thadizzy
Skrivet av pv2b:

Ja, det kan ju absolut finnas buggar i själva vSphere-sidan av detta, men det borde ju absolut inte påverkas av att man inte patchat VMware Tools *inuti* VM:en.

https://www.mandiant.com/resources/blog/vmware-esxi-zero-day-...

Där har du ett exempel på hur det kan missbrukas.

Av thadizzy

I regel är det nog hyffsat OK att tillåta all trafik ifrån ditt vanliga LAN, till IoT nätet - men ej någon trafik alls i andra riktningen.
Så trafik kan enbart initieras i ena riktningen. Finns nog inget större behov av att öppna på port-nivå i ett hemmanät.

Av thadizzy

Du får göra lite mer systematisk felsökning.

Får du en IP adress via DHCP?
Kan du få ARP svar ifrån din gateway?
Får du giltiga DNS servrar ifrån DHCP?
Kan du pinga dessa via IP?
Just Windows klienter föredrar IPv6 om det finns tillgängligt. Är det aktiverat?

Av thadizzy

Anledningen att nätleverantören kan surna till är att dom tappar möjlighet att övervaka fibern. Dom har möjlighet att göra övervakning via raycore switchen för att säkerhetsställa sin leverans, medans om du sätter fibern direkt i utrustning dom ej kan övervaka (eller logga in alls) hamnar dom i ett svart håll - även om det går utmärkt rent tekniskt.

Av thadizzy

Hej jag är absolut intresserad. Kan hämta dom.

Av thadizzy

Får ni publika adresser så det räcker till samtliga enheter av din ISP?
Du lär nog inte kunna köra NAT i din L3 switch, routa går väl bra dock.

Av thadizzy

Det är på gott och ont. Fördelen är att man har rätt goda möjligheter att avancera som tekniker genom att ta certifikat, det har t.ex. varit helt avgörande för min karriär. Nackdelen är lite som du säger att hur absurt det än må vara att behöva plugga på fritiden så är det lite så verkligheten ser ut. När vi pratar tyngre certifieringar så brukar det lösa sig genom att individerna som ger sig på dessa genuint tycker om att grotta ner sig i saker och ting vilket gör pluggandet mindre hemskt. Det brukar nästan sluta med att plugga och fortsätta ta nya certifieringar blir lite av ens hobby.

Av thadizzy

För mig är den största fördelen att man lägger allt direkt i dom kassar man tänkt ha med sig varorna hem med, särskilt när man storhandlar. Så det är surt när det blir avstämning och man måste packa ner varorna på nytt, som tur var är det väldigt sällan.
Att slippa kö vid kassan är sekundärt för mig.

Av thadizzy

Tillgång och efterfrågan. Intel och AMD kommer alltid försöka sälja för det maximala pris marknaden är beredd att betala. Vad den faktiska tillverkningskostnaden är, är långt ifrån den enda faktorn. Ett företags uppgift är att tjäna pengar åt sina ägare.

Av thadizzy
Skrivet av Rouge of Darkness:

Tänk på att antennen i mottagaren också måste klara avståndet.

Räcker inte med att bara boosta i ena änden sålänge den inte kan svara tillbaka.

Såvida det inte är någon envägs signal du tänkte sända ut dvs.

Det där är direkt felaktigt. En antenn förstärker signalen både för sändning och mottagning. Det du tänker på är att öka avståndet genom att höja uteffekten på radion. Det kan orsaka assymetri om mottagaren har en svagare uteffekt på sin radio.

Av thadizzy

Du ska ju inte placera förlängaren i sovrummet om Wi-Fi täckingen är dålig där. Hur tror du den skall lyckas återskapa signalen om den inte kunde ta emot signalen från första början? Förlängaren bör placeras ungefär mittemellan routern och sovrummet.

Av thadizzy

Jobbar som nätverksarkitekt på konsultbasis. Ca 15 år i branchen.