Inlägg

Inlägg som zillio har skrivit i forumet
Av zillio
Skrivet av Matanuska:

Tack för feedback!

1. Strömbrytaren kommer sitta på laptopstandet, tänk den mer som en låda med en frontpanel. Som det ser ut nu så är det bara fläkten som behöver en extern kraftkälla. Elkostnad ingår i hyra så det är inget hinder att ha den inkopplad hela tiden. PSUn kommer även vara kopplad till ett överspänningsskydd så det är relativt säkert, eller?

2. Har sett att Kjell & Co har ett gäng, och klarar upp till 5A, fläkten drar max 0.12A. Så om jag har förstått dig rätt så bör jag ha en brytar som klarar iallafall 5A för att vara säker?

Nu den (ännu) dummare frågan; brytaren ska alltså sitta på plus-sladden på molex till tre-pin adaptern?

Ta första bästa brytare och bryt minus-polen när du vill stänga av fläkten. Alltså den svarta kabeln. Det funkar att stänga av både minus och plus. Men bryter du alltid minus så är det alltid rätt.

EDIT: Växelspänning ska man däremot alltid bryta fas (det som vissa kallar plus)

Av zillio

Macbook Air - Skärmen släcks vid inaktivet. Tänds inte igen

När jag har varit inaktiv en stund från datorn så blir skärmen svart.

Men när jag försöker aktivera den igen genom att röra touchpaden eller på någon tangent så stannar den kvar i det läget. Man kan få det att börja funka igen om man stänger igen skärmen en stund (kanske 30 sekunder?).

Varför beter den sig så? Går det att göra något åt det?

Det är förresten en Macbook Air 13" late 2013 med i7

Av zillio
Skrivet av heffaklumpmamma:

Nej. Hade systemet varit korrupt hade bolagen vunnit mot copyswede. Det är ett bevis på långsam lagstiftningsprocess samt politisk ovilja.

Det fanns en tanke bakom lagen på LP- och kassett-tiden, men den tekniska utvecklingen strömning mm har har ju för många gjort själva lagringen av materialet onödig.

Skickades från m.sweclockers.com

Och hur fan kopierade du LP?

Av zillio

Inget snack. Forza all the way!

Av zillio
Skrivet av KiXeR:

Det har väl snarare med optimeringen att göra, Apple har ju koll på hårdvara de skeppar sina produkter med och då kan de optimera OSX på ett bättre sätt än vad MSoft kan göra med Windows. En sak där OSX verkligen s*ger getpung är musacceleration, flytet i Windows är gudomligt jämfört med OSX.

Håller med om musaccelerationen. Kör alltid via trackpad på min Macbook Air för att en mus känns som sirap. Helt sinnessjukt hur trögt det går.

Går det att fixa via nått program tro?

Av zillio
Skrivet av Leopardkungens:

Bra Kinnarpsstolar dyker upp titt som tätt på blocket för småpengar jämfört med vad det kostar nya.
Jag köpte min stol och ett elektriskt höj & sänkbart skrivbord (Kinnarps) där bara skivan var sproilans, vart riktigt bra pris. Köpte hos www.rp.se , de säljer möbler från företag men går igenom dem först som jag förstod.

Säljer dom till privatpersoner? Står ingenting om det + att det bara är priser exkl. moms.

Riktigt schysst sida annars

Av zillio
Skrivet av trollhattan:

Nej lämna dammsugaren utanför ekvationen helt.

Skrivet av fermia:

Att det fortfarande finns medlemmar här som inte fattat detta med dammsugning vid elektroniska komponenter

NEJ!! dammsug aldrig i en datorn!!!!Spelar ingen roll om du nuddar eller ej då partiklar byggs upp runt luften när den sugs in...

Sorry. Jag tänkte helt hur vi gör på jobbet. Då använder vi en dammsugare som är just gjord för ändamålet.

Så hur i hel**** kan det fortfarande finnas medlemmar som inte visste detta. Suck vad drygt

Av zillio

Här kommer regeringen kunna mjölka pengar. Vi pratar många miljoner per dag! Ett moderkort väger väl iaf 1kg? Och då är inte moderkort det dyraste som säljs (tänker alla industriapparater jag slänger upp varje dag)

Av zillio

1. Dammsug datorn utan att komma åt komponenterna.
2. Köp tryckluft på burk eller möjligtvis om du har en kompressor hemma och blåsrent datorn.
3. Köp ett chassi med dammfilter så du minimerar dammnivån i datorn

VIPS så har du en ren dator. Knappast en vetenskap om jag får säga mitt

Av zillio
Skrivet av Limpfittz:

Datorn som jag testade i har följande relevanta komponenter:

Intel Core i5 4570S 2.9 Ghz (Haswell)
ASUS B85M-G mATX

Men jag testade ju hans fungerande processor i den här nya datorn också, men det fungerade inte Så moderkortet som är paj?
Har kontaktat inet i alla fall, och bett att få reklamera båda moderkort och processor. Får se vad dom säger.

Uppskattar all hjälp jag fått! Tror du att moderkortet är paj, men processorn kanske inte?

Reklamera något som du själv tagit sönder? Skärp dig och punga ut för nya prylar eller låt bli !

Av zillio
Skrivet av mrqaffe:

Oskärmad cat6 eller allt skärmat och korrekt jordat är bäst, cat7 är alltså per definition alltid skärmat så där har man inget val som med cat6, man bör inte blanda oskärmat och skärmat för det kan ge problem.
En seriös elektriker kommer inte att dra i samma rör, det kräver i så fall samma isoleringsklass på nätverkskabeln som elkabeln vilket i praktiken inte finns att få tag på så det ska inte blandas om man ska följa säkerhetsreglerna.

Skärmat i en bostad? Kan lova dig att du kan dra en oskärmad cat6 kabel i en flexslang bredvid en enfas grupp hela kabellängden utan problem. T.o.m så att nätverksstestern godkänner brusnivåerna (och dom är kinkiga)

Det är när det är längre sträckor och mycket störningar (exempelvis kontor) som Cat7 BÖRJAR lämpa sig. Allt annat är löjligt

Cat6 utan skärm är det du ska köra.

Av zillio
Skrivet av Ozzed:

Om vi börjar med att bortse från dina personangrepp, och istället konstaterar att Sweclockers artikel, som jag baserade mina svar på, visat sig vara fullkomligt nedlusad med faktafel, så förstår du säkert min infallsvinkel.

Att företag skulle vara isolerat från välgörenhet är en definitionsfråga. Man kan till exempel då fråga sig varför vi har LAS i Sverige, om så är fallet.

Sedan detta tugget om aktier alltså.. Aktier är inte människor. Du förstör inte folks liv om du köper eller säljer aktier, vilket däremot kan ske vid uppsägningar.

Sedan gör det mig inget alls om skumraskföretag som EA "avskräcks från att göra investeringar". Är det ingen samhällsnytta med dem så kan det kvitta.

Komunism... Ja du.. det är vanligt att dra till med hyperbole när man inte har något vettigt att komma med. Lycka till alltså.

Vissa företag sysslar med välgörenhet, och andra inte. Men de företag som gör det har alltid (iaf i 99% av fallen) en plan bakom det hela. Om jag som konsument ser texten "När du köper den här saken så ger vi bort 5 kr oavkortat till <valfri hjälporganisation>" så tänker jag: Vilket bra företag som tänker på det där.

Så i slutändan så är det fler som köper den produkten. Eller att de som köper t.o.m är beredda att betala 7 kr mer (alltså 2 kr mer i vinst per produkt).

Det är alltså en j**ligt simpel strategi som du inte verkar förstå.

Sammanfattning: Ett företag ska gå med vinst. Om det inte går med vinst så gör man något åt det (t.ex lägger ner). Synd, ja visst. Konstigt? Nej inte alls!

EDIT: Kolla bara på Apples fina miljösida https://www.apple.com/se/environment/. Allt stämmer säkert till 100%. Men om du tänker till lite medens du läser det där, så har nästan allt att göra med att Apple får större vinstmarginal om det där görs. Och utsläppet från fabrikerna kan vara ett krav från landet som fabriken ligger i, massor med miljökrav för att få en certifiering (finns hundratal som företag gärna vill ha) eller helt enkelt för att slippa dålig PR från media. Alltså med rubriker som "Apple släpper ut såhär mycket CO2 i atmosfären".

Här är det också saker som vinst, vinst och återigen VINST som allt handlar om.

Av zillio

Xbox one - Spel som liknar supermario

Söker ett spel som är ganska likt super mario-spelen till Xbox one.

Alltså inget Racing eller FPS spel som det verkar finnas hundratals titlar av.

Så vad har vi för spel? Behöver inte va några kända utan indiespel funkar också

Av zillio
Skrivet av anon99339:

Verkar som att business-laptops är det enda vettiga, även för konsumenter.

Skickades från m.sweclockers.com

Och har alltid varit

Av zillio
Skrivet av HypnoToad420:

hej swec, jag är ute efter ett program som jag kan ha en 3d modell och sedan "exportera" bilder som man sedan kan placera ut.. så jag kan se var tatueringarna ska sitta och vilken storlek så man kan planera sina gaddar har en del gaddar som ska gaddas

tack // toad

photoshop--> importera tatuering --> markera och ta bort allt överflödigt (det som inte ska vara med) --> flytta lagret till bilden på dig. Placera ut och sänk opacitet till kanske 75% och kanske lite blur

Av zillio
Skrivet av krilleoh:

Men vänta, @ och www kan ju även vara för själva domännamnet, dvs A-records.
Sätt MX-records med @ mot Googles servrar, sen låter du dom andra A-records bara vara?
Alternativt ändra ett A-record ifall du har en ompekning som heter "mail".

Ett annat tips är att använda Cloudflare framför loopia.

Fungerar inte A-record som en vidarebefodran? För isåfall är det sämre SEO-mässigt. Jag byter bara namnservrar när jag ska peka om mitt domän. Och använder jag andra namnservrar än loopias vill inte mx-pekningen fungera.

Märker nu att man bara låtit allt funka eftersom man inte har nån koll. Kan heller inte googla på telefonen med den här hastigheten (lååångt ute på landet)

Skickades från m.sweclockers.com

Av zillio

Domännamn - MX-pekning och NS-pekning (mot olika servers)

Tja!

Jag använder nu mitt domännamn till min hemsida via ns-pekning. Det jag däremot vill göra nu är att peka domännamnet till Google Apps via MX-Pekning.

Men som jag kommer ihåg kunde jag inte använda mitt webbhotells NS-server samtidigt som jag använde google MX-server.

Jag vill alltså att @- och www-domänet pekar åt olika håll. Jag använder f.ö loopia som domäntjänst.

Är det ens möjligt?

Av zillio
Skrivet av xpanterx:

Röstade på det som imponerade mest, alltså den som jag skulle ha svårast att att göra själv: Mr3D bygger ett CPU vattenblock från scratch.

Tänkte exakt som dig. Det är sånt som får mig att bli imponerad

Av zillio
Skrivet av anon127948:

Problemet är att den används för annat än att bara låsa upp telefonen. Vilket betyder att när den kommer ut på vift så blir det väldigt svårt att göra något åt det hela. Inte så att du kan byta ut dina fingeravtryck. Det är därför lösenord är bra. De går byta både regelbundet (i fall att) och när de läcker ut (och saker läcker alltid ut).

Vad menar du exakt nu? Tror tamefan inte du tänkt utanför boxen.

Kan ju redan nu säga att du flera hundra gånger (eller kanske t.o.m tusen gånger) om dagen lämnar ifrån dig fingeravtryck.
Så redan innan det ens fanns fingeravtrycksläsare för oss dödliga så har du lämnat efter dig fingeravtryck.

Och varför behöver du byta ut ditt fingeravtryck när den är lokalt lagrad på telefonen?

Säg att du med enbart fingeravtryck kunde ta ut pengar.. Då spelar det ju ingen roll om någon tagit eller inte tagit din telefon eftersom ditt finger avtryck redan finns på bankomatkortet (eller där du senast tog på något)

Så förklara igen. Vart är problemet med fingeravtryck (mer än att man kommer in på din telefon).

Av zillio
Skrivet av Zotamedu:

Snarare någon annan som betalar för honom. Finns ingen gratis el. Bor man i lägenhet där el ingår i hyran så är det med andra ord hyresvärden som tar smällen istället.

Intressant. Då har jag aldrig fått gratis mat (från vänner), gratis öl, gratis prylar. Bara någon annan som betalat för det... SUCK!