Inlägg

Inlägg som zleikir har skrivit i forumet
Av zleikir
Skrivet av Nixxlars:

@klistier: några saker värt att fundera över enligt mig, som testat ett par olika riskokare nu, billigare västerländska och dyrare japanska och andra asiatiska:

Tack för ett kanonsvar!
Jag slog till på en Panda och läste att man skulle koka en mindre mängd ris och slänga första gången så detta är gjort. Blir spännande att testa den på riktigt imorgon!
Är det OK att skölja riset i skålen man kokar det i eller slits den onödigt snabbt då?

Av zleikir
Skrivet av psicotec:

Bundle är borttagen, vi kom försent ;(.

Skickades från m.sweclockers.com

Tusan också, behöver nytt tangentbord!
Update: Fungerade för mig att lägga till det i wishlist på datorn och sen köpa det därifrån.

Av zleikir
Skrivet av LemurenSwe:

Skulle gissa på en delay man stör sig på om han ska använda den ihop med tvn.

Tack, då blir det inget köp.

Av zleikir
Skrivet av SupakmeGusta:

https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/multiro...
JBL Link 500

Är den värd priset? Känns som multiroom högtalare har varit på gång neråt ett tag nu. Särskilt efter att IKEA och SONOS presenterade sitt sammarbete.

Skrivet av Shamzin:

Jag har beställt en, har ett antal Google assistant högtalare hemma sedan tidigare. Däribland Home Max. Om den presterar som en Home Max så är den lätt värd sina pengar, riktigt gött ljud i den.

Har ni fått hem era Link 500? Vad tycker ni isåfall om den? Tänkte använda den i vardagsrummet för musik genom Spotify och även som TV-högtalare. Är det möjligt?

Av zleikir

Någon som kan tipsa mig om en riskokare för max 700:-?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zleikir

Inte tyckt om BR-spel innan men detta känns riktigt roligt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av zleikir
Skrivet av bluppblupp:

Vad tycker alla om WC 3 Reforged?

Riktigt taggad, nostalgijunkie som jag är 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av zleikir

Nya chassifläktar

Nu har jag stört mig tillräckligt på gamla chassifläktar som brummar så förbenat. Idag har jag utblås i taket och i bakändan samt inblås i fronten. Dom två första är 800rpm, den i fronten är jag lite osäker på hur mycket den blåser. Då jag inte kan använda mig av PWM med mitt moderkort (z77a g43a) tänker jag att det kanske kan vara klokt att köpa 3x 800 rpm 3-pin fläktar för att få systemet tyst.
Chassit är ett coolermaster 430 elite. Har ett 1060 6gb, i5 3750k överklockad till 4.2ghz. Cpu-kylaren är en Arctic freezer 33.
Tankar? Tips på bra 800 rpm fläktar?

Av zleikir

Nätagg - 600kr +frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zleikir

Uppgradera dator för ~5k?

Jag vill kunna spela Apex Legends och PUBG med någorlunda flyt. Nuvarande komponenter är:

*XFX Radeon R9 380 2GB GDDR5
*MSI Z77A-G43 ATX
*Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz Vengeance LP Svart
*Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge)
*Corsair Gaming Series 600W 80+
*Cooler Master Elite 430 Svart

Jag tänker att det kanske går att köpa ny kylning till CPU:n och överklocka denna samt köpa nya minnen så jag kommer upp i 16GB och ett nytt grafikkort. Är detta en bra eller dålig idé? Hade ni gjort annorlunda i min situation? Vilket grafikkort, vilka minnen och vilken kylning rekommenderar ni?
Tacksam för all hjälp då jag har riktigt dålig koll på hårdvara. Budgeten är inte skriven i sten men jag vill ha så mycket kräm för pengarna som möjligt.

Av zleikir

Jag ska flytta in i en lägenhet på 56 kvadrat och tänkte köpa ny router. Kommer köra wifi med stationär dator, telefon och konsol. Hastighet på internet kommer vara 100/10 via Bahnhof.
Tittat på Asus RT AC66U. Tror ni att den kommer duga för mina behov?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zleikir

@Jalle64: har inte kopplat ur grafikkortet än men jag valde att starta med den integrerade grafiken och då fungerar allt som det ska. Problemet är löst (det är grafikkortet som måste bytas) eller har jag missat något?

Av zleikir

Internet frånkopplas?

Mitt internet har fungerat mer eller mindre felfritt i tre år men i lördags låg det nere hela kvällen. Kontaktade leverantören men dom hittade inget fel. Det har fungerat sedan i söndags tills nu då samma problem uppstod. Internet går otroligt långsamt, det står att jag har ankomst till internet hela tiden under nätverk men till och från kan jag inte öppna webbsidor, logga in på skype etc. Vad kan det vara för fel?!

Av zleikir

Tack för svaren, ska testa att rengöra grafikkortet. Hur gör jag för att aktivera det integrerade grafikkortet? Mitt moderkort är MSI Z77A-G43 ATX och min cpu intel i5-3570k.
Edit: var inne och kikade i bios, vad ska jag välja under "initiate graphic adapter [PEG] / [IGD]" samt "IGD multi-monitor [disabled] / [enabled]" ?

Av zleikir

Håller grafikkortet på att dö?

Jag misstänker att mitt gamla HD7950 sjunger på sista versen. Det började strula tidigt i december, möttes av den här synen när jag startade datorn https://gyazo.com/b15bf4350ee4cd7d9c4a30fa52658911 https://gyazo.com/98853d90ce6f4c5ffbc4b20acf1920a2. När jag sen kom in i windows blev skärmen helt vit eller blå (https://gyazo.com/9763c4ef0aeae8039b9dd2bf387bf505). Efter några omstarter fungerade allt som det skulle i ungefär en månad, sen samma problem. Nu avinstallerade jag drivrutinerna för grafikkortet, då kom jag in i windows men ränderna på skärmen var kvar https://gyazo.com/9515a3cba3b1dd88c78caf6cd2efaa24. Installerade nu drivrutiner igen och sitter och väntar på att datorn ska krascha. Kan det ha varit drivrutinerna som var felet eller tror ni att grafikkortet är på gång att sluta fungera?

Tacksam för all hjälp, jag är helt clueless när det kommer till hårdvara.