Inlägg

Inlägg som Fönstrputtsaren har skrivit i forumet
Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Fisken1986:

Ok, då kör jag vidare med denna överklock. Kan jag slippa oroa mig om detta.

Tack alla för hjälpen!

Trevlig fortsatt 4'e advent på er.

Detsamma

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Fisken1986:

Jo, det stämmer! Tack.

Problemet är att den är låst på 0,848V och rör sig inte även under full belastning, såg jag nu.

Alla C-states är aktiverade.

Rör det sig om så lite skada så gör det inget, ska eventuellt uppgradera till Zen, om allt går som planerat.

Skulle fortfarande gissa på att den går ner i idle men oavsett så är precis som du säger så rör det sig inte om någon större skada.

Jag hade inte oroat mig.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Fisken1986:

http://i.imgur.com/Sv5cWqo.jpg

Är det, det som är inringat med röd färg jag ska gå efter?

Det som visas i bilden är VID. Du kan inte hitta Vcore högre upp under moderkortet?

Så här ser det ur för mig:

http://i.imgur.com/VVAH7HT.png

Av Fönstrputtsaren

Är du säker att den körs på max volt konstant? Vad visar HWMonitor?

CPU-Z visar tex VID som Vcore vilket inte är samma sak. VID är den maximala spänningen som processorn tillåts att använda medan Vcore är den nuvarande spänningen som processorn använder. Det man ställer in i bios är ofta VID så även om du sätter en "konstant" spänning på processorn så borde den ändå gå till en lägre spänning under vila.

Av Fönstrputtsaren

@Lifooz: Om skärmen inte fungerar kan man utan vidare lämna tillbaka den på reklamationsrätten inom tre år. Butiken är då skyldig att antingen byta ut den mot en ny eller återbetala kunden. Det gäller oavsett om varan har garanti eller inte.

http://www.konsumenteuropa.se/sv/amnesomraden/handel-inom-eu/...

Av Fönstrputtsaren

Wattman till R9 290 är helt värdelös för overclocking. Går ju inte ens att komma över stockspänningen. Hade hoppats på att kunna ersätta afterburner men det går ju inte om den saknar spänningsökning.

Någon som vet om det går modifiera filerna för att få tillgång till högre spänning?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av jonathan82:

Källa tack.
De sidor jag har varit inne på. (danska & norska) är allt annat än surfritt.
I danmark har man lite billigare med något större potter, medans norge är det dyrare med mindre potter.
Finland tycks vara de ända utan tak vad jag kan hitta.

Så "Alla våra grannländer har antingen mycket mer eller rent av obegränsad data". Tycks knappast stämma..

Stämmer faktiskt. Norge har det lika illa som oss. Fel av mig.

I Danmark kan man dock få ett abonnemang med 20GB data för ~120kr och i Finland kan man få abonnemang med obegränsad data för strax över 200kr. Finland är en speciellt intressant jämförelse då dom har en lägre folktäthet än vad vi har.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av jawik:

I notisen om det förra evenemanget stod det "Dessa ska enligt Microsoft kosta från 299 USD och uppåt, motsvarande cirka 3 300 kronor inklusive moms".

Bör således landa däromkring, men vad det slutgiltiga priset blir återstår att se.

Med tanke på hur priserna brukar se ut här så lär den hamna på närmare 4000kr i svenska butiker skulle jag tro.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av anon247522:

Det är lite över min budget nu tyvärr.

Hur är dessa ?
https://www.inet.se/produkt/6900042/corsair-cx550m-550w#specs jämnför med RM550X?

Förutom att det är semimodulärt.
Är skillnaden bronze och guld?

Förutom att den presterar sämre är det även en stor skillnad på fläkten och garantin. Fläkten i CX550M är en variant med glidlager vilka tenderar att ticka kraftigt efter något år och har generellt väldigt kort livslängd, speciellt när den är monterad horisontellt.

GQ nätagget som @femkantig nämner är ett mycket bättre budgetalternativ.

Skrivet av femkantig:

sneglar själv på detta http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3397017 fick bra betyg av johnnyguru också (så länge de inte ändrat på nåt sedan recension var...)

Verkar som ett prisvärt nätagg. Tomshardware har även gjort en recension på 750W modellen och gav den rätt bra omdöme: http://www.tomshardware.com/reviews/evga-gq-series-750w-psu,4...

Enda riktiga nackdelen är att den är rätt högljudd jämfört med lite dyrare modeller som RMX aggen. Svårt att hitta bättre alternativ i den prisklassen dock.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av RainesX:

Personligen bryr jag mig inte om dem bryter mot detta.
Ren personlig vinning för min del då jag kan fortsätta lyssna på musik även efter min data är slut. Det jag tycker dem bör undersöka i stället är vad mer som bör läggas till som undantagen trafik. Viss form av samhällsinformation eller liknande.
Nu vet jag inte hur telia har gjort med tjänster som spotify och om dem tre hela tiden jobbar med att lägga till fler tjänster som är undantagna från taket men så länge fler och fler tjänster som använder mycket data läggs till så tycker jag det är bra då det för en gångs skull faktiskt gynnar användaren och inte företaget (vilket faktiskt nätneutralitetslagen är till för men som nu i min mening slår bakut)

Snor en kommentar jag läste på reddit:
"På Kuba säger man sig ha tryckfrihet men endast den statligt ägda tidningen får köpa papper och bläck vilket naturligtvis gör det svårt om inte omöjligt för andra mindre tidningar att göra sig hörda i praktiken. Det blir lite samma effekt här, hur ska någon kunna konkurrera med t.ex facebook om det inte sker på lika villkår, som om det inte vore svårt nog att konkurrera mot ett såpass starkt varumärke."
https://www.reddit.com/r/sweden/comments/5gzqg0/pts_operat%C3...

Tillåter vi det här att fortsätta kommer vi snart se abonnemang som endast tillåter viss data för en billig peng. Det kan ju ses som väldigt fördelaktigt för stunden men det möjliggör en viss manipulation av användarna.

Problemet med att datapotten tar slut har mer att göra med den svenska marknaden. Alla våra grannländer har antingen mycket mer eller rent av obegränsad data på sina abonnemang medan vi får nöja oss med ett par enstaka gigabyte. Förbjuds prioritering av viss data så kanske det blir ett större incitament att höja datapotterna för att ge kunderna tillgång till tjänsterna den vägen istället.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av perost:

Din dator kommer dra runt 250W som mest, så ett nätagg på 400-500W vore lagomt (dels för marginal, och dels för att de normalt är som mest effektiva runt 50-60% belastning). Men i praktiken får man gå upp lite i watt p.g.a. hur utbudet ser ut.

Så för runt tusenlappen får du t.ex. ett EVGA SuperNova G3 550W eller Corsair RM550X, båda oerhört bra nätagg med semi-passiv fläkt etc. Sen finns t.ex. Fractal Design Integra M 550W som är lite billigare, men som också är mycket bra enligt Sweclockers.

I princip håller jag med dig men när RM750X bara kostar 150kr mer än RM550X ser jag ingen anledning att köpa en svagare modell. 750W modellen kan köra passivt upp till 300W istället för 225W och det skadar inte att ha lite extra inför framtida uppgraderingar.

Av Fönstrputtsaren

Äntligen!

Av Fönstrputtsaren

Jag hade nog köpte det här i dagsläget: http://www.prisjakt.nu/list.php?l=3226230&view=m

Delar du upp det så att du köper hälften från Inet och hälften från NetOnNet (två butiker jag haft good erfarenhet av) så kan du få allt för strax under 10000 utan moms: http://www.prisjakt.nu/list.php?l=3226230&view=o

Går att pressa priset ytterligare något men då måste man börja kompromissa på kvalitén vilket jag inte tycker är värt.

Edit: Går även att få chassit med fönster om man skulle föredra det http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3984729

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Enigma:

Kaby Lake... 0% IPC klockar 150-200Mhz högre och når skyhöga temperaturer mot Skylake=En överklockad Skylake med högre läckage. Vilken besvikelse. Bådar gott för Zen.

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-kaby-lake-core-i7-7...

Längtar tills jag kan bojkotta Intel och kasta iväg Haswell'en. Det är inte bara monopolismen och vad Intel gjorde mot AMD som äcklar mig, utan framför allt ME:

http://hackaday.com/2016/11/28/neutralizing-intels-management...

Visade sig vara ett fel med moderkortet som användes. Tomshardware.com har sedan dess uppdaterat testet: http://www.tomshardware.com/news/intel-core-i7-7700k-kaby-lak...
Kaby Lake är fortfarande långt ifrån revolutionerande dock. Känns mer som en refresh.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av kelthar:

Noterat. En kollega sa precis att jag måste ha gummibussningar på mina fläktar. Det har jag ju helt glömt bort. Får sätta upp dem med silikon eller något sådant.

Iom att du bygger datorn i ett chassit av obs-skivor så tror jag inte att du behöver oroa dig så mycket om vibrationer från fläktarna. Trä brukar vara hyffsat bra på att absorbera mindre vibrationer och tysta fläktar vibrerar knappt alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Blofeld:

Bitumen är cancerogent.

Det är väl mest när man värmer upp det eller när det slits upp i form av mikropartiklar från asfalten?

Med tanke på att alla som kör bil eller bor i stan utsätts för bitumen dagligen har jag svårt att tänka mig att det skulle vara speciellt farligt att ha det i datorn. Den blir ju varken utsatt för värme eller slitage.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av MrToasterable:

Har nämligen stött på problem i Battlefield 1 och tror det varit för att processorn flaskar, kör allt på low. Tror du det räcker o klocka den mer?

Låter väldigt konstigt. Sitter själv på runt 80-90fps i 1440p med en blandning av medium och ultra. Mitt grafikkort är ganska kraftigt överklockat men 970 ska inte vara långt ifrån. Har du kollat så det inte är massa damm mellan kylflänsarna? Hur ser dina temperaturer ut och vilket chassi använder du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fönstrputtsaren

Tycker inte Samsungs SSDer är värda sitt pris för normal användning. Du kan tex få en MX300 750GB för bara 200kr extra som presterar väldigt nära. Aleternativt kan du köpa en MX300 525GB eller TR150 480GB för ~500kr billigare (än EVO 850 500GB). I praktiken kommer du inte märka någon skillnad.

Toms hardware har gjort en recennsion på MX300 diskarna: http://www.tomshardware.com/reviews/crucial-mx300-ssd-review,...

Sen tror jag du klarar dig på ett billigare moderkort. Jag hade nog tagit ett Gigabyte GA-Z170-HD3 istället.

Annars tycker jag det ser bra ut.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av banana12345:

@Fönstrputtsaren: måste sett fel, kunde svära att det inte stod vr anpassad på den billigare verisionen när jag såg på mobilen men nu när jag kollar på datorn står det det på båda,

men vad är skillnaden är de få hundralapparna extra värt det?

https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/asu...

https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/asu...

Högre clock out of the box. Annars är dom identiska. Inget som är värt att betala extra för då du bara kan klocka upp grafikkortet själv.

Så ta den billiga bara

Skrivet av banana12345:

@Teicaus: Tack för tipset, dock tror jag inte jag skulle kunna få ut något mer fick 3500 tillbaka

3500kr är inte alls illa för ett 390.

Skrivet av banana12345:

@Fönstrputtsaren: glömde ram+moderkort och hade rätt om de andra delarna,

HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz Fury Black
Asus Z170 PRO GAMING ATX DDR4 M.2 Intel LAN

Core i5-6600K 3,5Ghz
NH-D15
SuperNOVA 750 G2
Radeon R9 390 Nitro 8GB
Define R5 Black Pearl
850 EVO Series 250GB
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB

Ser ju bra ut. Något du kan göra är att överklocka processorn om du inte redan gjort det. Du har ju en riktigt bra kylare som klarar av det. 4.2GHz brukar man kunna få iaf.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av banana12345:

@Fönstrputtsaren: på netonnet får man betala mer för "vr-anpassade" spelar det någon roll över huvud tåget om man inte tänker använda vr?

Säker att det inte är andra skillnader mellan dom? Typ att det är en annan kylare eller att det är olika mängd grafikminne.

Det finns inget 480, 1060 eller 1070 som är speciellt ämnat åt VR. Dom är alla lika lämpade.