Inlägg

Inlägg som Fönstrputtsaren har skrivit i forumet
Av Fönstrputtsaren
Skrivet av almness:

@Discharged:

Då ska du definitivt kolla på Noctuas produkter, skulle jag säga att de är de enda som har fläktar vilka uppfyller dina krav.

Noctuas fläktar på inet.se

Noctua gör visserligen bra fläktar men de är långt ifrån den enda tillverkaren som gör tysta fläktar. Fractal designs Venturi serie är vad jag personligen skulle rekommendera då jag har goda erfarenheter av dom men det finns massor med bra alternativ.

Av Fönstrputtsaren

@altair4: Man får även en strömförbrukning som är likgiltig Titan XPs. Enda som skulle få mig att köpa Vega är om den kostar likt 1070.

Det här känns som Bulldozers motsvarighet på grafkkortsfronten.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Razmion:

Det var nånstans där jag hade tänkt mig det. 4500 är ju inte fy skam i alla fall Någon annan som har tankar i detta?

Skrivet av Andreaz1:

Du säger ju 1080 Ti och i så fall är det värt 6000-7000kr tycker jag om det är Founder's Edition. 4000kr gäller ett vanligt 1080.

Skickades från m.sweclockers.com

Missade att det gällde ett 1080Ti, dom lär definitivt gå för mer än 4000 begagnat. Skulle också gissa på lite över 6000kr.

Jag hade nog startat en budgivning som börjar på typ 5000 över en helg.

Av Fönstrputtsaren

Begagnad hårdvara brukar gå för förvånansvärt nära nypris (dagens) så jag skulle gissa på kanske 1000-1500kr under nypris på de billigaste 1080 varianterna. Alltså 4000-4500kr men jag kan ha fel.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av HenrikM:

Vart fick de tag på så gammal hårdvara för att testa systemkravet?

Skickades från m.sweclockers.com

Dom har säkert en massa gammal hårdvara liggande från optimering/testning av tidigare spel.

Av Fönstrputtsaren

@hatyl: G4560 har så pass mycket mer prestanda per tråd att den i flesta fall kommer prestera likgiltigt eller bättre än X5677 i spel. G4560 har även fördelen att den endast drar runt en tredjedel av strömmen som X5677 drar vilket sätter mycket lägre krav på kylning. Precis som du nämnde använder den dessutom 1151 socket vilket gör uppgradering möjligt och ger dig tillgång till billigare moderkort.

Grafikkort kan man göra riktiga fynd på begagnat. Jag skulle rekommendera HD 7970, R9 280(x), R9 380(x), GTX 670 eller GTX 770. Samtliga kan hittas för lite över 500kr på marknaden.

Chassi, hårddisk och nätagg kan man hitta snorbilligt om man letar noga men ram kan vara lite svårare. 3000kr blir jävligt tight men det kan gå. Var också försiktig med vilket nätagg du köper, det finns väldigt mycket skräp där.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av mikael_a1:

som sagt, vill du kalla mig för dålig så får det stå för dig. säger mer om dig som person bara.
om jag hade fått spela i samma lag med personer som vill hjälpas åt, hade jag varit högre rank vid detta laget.

är det fel på hela rank-systemet när personer kan bete sig med ranken som du beskriver?

Jag tror inte han menar det på ett taskigt sätt utan mer att du som ny måste inse att du kommer vara sämre än de som spenderat hundratals om inte tusentals timmar på spelet. Det första steget till att bli bättre i CS:GO (eller vilket tävlingsriktat spel som helst) är genom att ha mentaliteten att man är dålig. Även profs har denna mentalitet.

Skrivet av mikael_a1:

tack för tipsen, men du vet att CSGO är ett lagspel?
så din taktik är att springa tanklöst mot en Sniper som bara väntar på att få krama avtryckaren 6 ggr?

håller med till fullo om att jag skall vara självkritisk men jag kan ju bara göra så mycket på egen hand.

eller klarar du av att planta en bomb helt på egen hand eller desarmera en bomb helt själv utan någon hjälp från de övriga i laget?

isåfall lyfter jag på hatten ödmjukt

En rush kan fungera om man använder rätt granater. Försök smokea/flasha av AWPn och be ditt lag vänta på din smoke/flash innan de springer ut. Det funkar inte alltid men det ökar dina chanser att vinna.

Det suger att hamna med dåliga spelare. Ibland hamnar man i matcher som är nästan helt omöjliga att vinna. Du ska dock komma ihåg att motståndarlaget har en ännu större chans att få dåliga spelare än vad ditt lag har eftersom motståndarna består av 5 slumpmässiga spelare medan ditt lag består av dig + 4 slumpmässiga spelare. Så länge du sköter dig och spelar bättre än genomsnittet kommer du så småningom gå upp i rank. Det handlar bara om att köra tillräckligt många spel.

En ofta avgörande runda på lägre nivåer är pistolrundan så om du ska försöka bli bättre på just ett moment så är det nog där. Ofta snöbollar halvan därifrån. Annars är det nyttigt att lära sig av bättre spelare så youtubeguider eller liknande kan vara väldigt lärorika.

Skrivet av mikael_a1:

ok, verkar som jag får sikta på att levla så jag kan aktivera Prime.
kan jag endast levla till Prime om jag spelar Competitive?

varför slutade du spela CSGO?

Du kan levla med vilket game mode du vill tror jag. Det är bara att köra det som du själv tycker är roligast.

Kommer inte exakt ihåg varför jag slutade men efter att ha kört det rätt intensivt ett längre tag blev jag lite less på det tror jag. Det är ett kul spel men som du märkt kan det vara rätt frustrerande ibland Kom även i kontakt med det digitala heroinet känt som Hearthstone och lade ner större delen av mitt spelande där istället.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Pamudas:

Ingen aning. Det åkte igång direkt det kom till CS för min del.

Hittade lite info kring prime: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2235-QYCN...

"Who qualifies for Prime Matchmaking?
Players with a qualifying phone number whose rank is at least Lieutenant Rank 21 are eligible for Prime Matchmaking."

Har man inte levlat till 21 kan du alltså inte aktivera Prime. Det tar rätt många timmar innan man når dit som nybörjare.

Sen är inte problemet med fuskare så utbrett som många hävdar av min erfarenhet. Har själv varit tvungen att spela utan prime då jag slutade spela (tills att jag spelade en period för typ 5-6 månader sen) innan levlingsystemet infördes. Smurfs finns det dock gott om. Sen kan det ju iof ha blivit värre de senaste månaderna.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Pamudas:

Att du sedan inte kör i prime förstår jag inte. Det bör du fixa direkt. Att spela utan prime är totalt omöjligt idag då i princip ALLA fuskar annars.

Kräver inte prime att man är minst level 20 eller liknande? Om man är ny har man inte så mycket val då.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av mikael_a1:

Alla utom jag rusar mot döden utan att välja vapen, när jag kommer fram en stund senare är alla redan döda och ligger i en hög.
Alltså är det jag mot 5 st andra, ni kan säkert räkna ut hur lätt det är att vinna.....

Oavsett hur ditt lag spelar är det nästan alltid bättre att gå med på deras strategi än att låta dom gå 5 mot 6 för att sedan låta dig gå 1 mot 6.

Sen låter det som om ditt resterande lag går på eko i vilket fall du absolut inte ska köpa mer än kanske en pistol och någon granat. Det är viktigt att laget tillsammans sparar ihop pengar så att alla kan skaffa full utrustning (AK/SG/P90/AWP + granater och armor) samtidigt vilket kräver att laget har minst 4k (helst över 4.5K) per person på T-sidan. Att forcera ett köp varje runda leder ingen vart då man alltid kommer vara i underläge. Enda undantaget (generellt) till denna regel är under halvans första och sista par rundor eller när man vunnit förra rundan.

Det låter som om du är ganska ny och det är absolut inget fel med det, vi började alla någonstans. Men för att du ska kunna bli bättre måste du inse att du troligtvis gör en massa saker "fel" just nu. Den bästa mentaliteten i alla tävlingsinriktade spel är att alltid vara självkritisk och försöka hitta saker man hade kunnat göra bättre i en match. Oavsett vilken nivå man är på.

En bra början vore kanske att kolla på lite grundläggande guider som denna https://www.youtube.com/watch?v=JxwNDHTFerk och kanske kolla på lite twitch streams lite då och då för att förstå strategin bättre. För att träna ditt sikte är FFA death match serverar jättebra.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av tonuz:

@Aeig: Varför 1700 över 1600x, är intresserad av att veta vad jag köper. Knappast skillnad på spelprestanda, eller?

Om du planerar att streama eller göra annat i bakgrunden kan det bli viss skillnad vid spel. Är det dock bara spela så duger en 1600 lika bra.

Av Fönstrputtsaren

Är ingen expert men att recensera klockor borde definitivt gå under "fair use" och bestrider då inte DMCA. Då du dessutom bor i Sverige (antar jag) så är det väl omöjligt för dom att stämma dig i den amerikanska rätten. DMCA är en Amerikansk lag som inte gäller i Sverige.

Som sagt. Jag är långt ifrån en expert på juridik så ta det med en nypa salt men jag hade inte oroat mig.

Av Fönstrputtsaren

Det går ju kyla en mindre bilmotor med den radiatorytan

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av DanielNorberg:

[quote postid="16841339" userid="284717" name="DanielNorberg"]
Hej

Är sugen på en inte bara bra dator men snygg också
Ge gärna tips på vad jag kan byta ut eller uppgradera. Eller om ni redan har en snygg/matchande "build" mellan 10-13 tusen skulle jag uppskatta det väldgt mycket
Letar efter en dator som klarar allt i Max settings med bra fps(syftar inte på top notch, men framtidsvänligt ialf). Om det kommer kosta mer en 13 tusen vet jag inte men då får det bli så. Vill gärna att den ska vara lätt att uppgradera i framtiden, med att bara byta ut tex grafikkort etc.

Alla delar i den här builden är "Snow white"
https://www.inet.se/kundvagn/bild/10432752/
https://pcpartpicker.com/list/JFdmhq

Intel - Core i5-7600K 3.8GHz Quad-Core Processor
CRYORIG - C7 40.5 CFM CPU Cooler
Cooler Master - MasterGel Maker 4g Thermal Paste
Asus - PRIME Z270-A ATX LGA1151 Motherboard
Corsair - Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4-3000 Memory
Asus - GeForce GTX 1070 8GB Dual Series Video Card
NZXT - S340 (White) ATX Mid Tower Case
Deepcool - 750W 80+ Gold Certified ATX Power Supply
Microsoft - Windows 10 Home OEM 64-bit
3st Deepcool - TF 120 WHITE 76.5 CFM 120mm Fa
CableMod WideBeam Magnetic LED Strip RGB Kit - 30cm / 15 LEDs

Totalt ca 1220$

Tack igen

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10432752/

Den 1070 modellen är bland de sämst kylda och dessutom rätt dyr. Du kan tex få ett 1080 för nästan samma pris: http://cdon.se/hemelektronik/kfa2-nvidia-geforce-gtx-1080-exo... Nu säger jag inte att du ska skaffa ett 1080 utan ville bara ge lite perspektiv. Vilket grafikkort du väljer beror lite på vilken upplösning du tänkt spela i. Är det bara 1080P så duger ett GTX 1060 eller RX 580. Alternativt finns även den här GTX 1070 modellen som skulle passa ditt tema.

Sen tror jag Ryzen R5 1600 eller 1600X är ett bättre val i dagsläget när det gäller processor i den prisklassen. Den presterar lite sämre i äldre spel men bättre eller likgiltigt i nyare spel och du har mer kraft över för bakgrundsapplikationer. Du får helt enkelt mer för pengarna. DÅ måste du även byta till ett AM4 moderkort.

Du behöver även någon forma av lagring. Hur mycket du behöver är helt upp till dig men jag hade nog nöjt mig med en ~500GB SSD till att börja med. Då kan du senare köpa till mekaniska hårddiskar efter behov. Någon av dessa hade jag nog tagit:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3673435
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3807219

Jag hade kanske också bytt ut nätagget mot ett RM750X då den är tystare men annars ser det generellt bra ut.

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av GoldenFan:

Varför är folk så rädda för komponenter som drar mer ström då? "Tänk på elräkningen", detta är ju nästan gratis ju?

Det har mer att göra med värmeutvecklingen som är direkt proportionerlig med strömförbrukningen. En strömtörstig maskin skapar även en jävla massa värme som måste kylas bort. Vilket i sin tur leder till högre ljudnivå och/eller dyrare kyllösningar.

Sen blir det inte direkt gratis i längden heller. Om du använder din dator 2000 timmar om året (~5 timmar om dagen) så betyder en ökning på bara 50w i snitt en extraavgift på 100kr om året i el. Efter fem års användning har det redan kostat dig en femhundring. Det är förstås inga enorma kostnader men det är ändå inte en obetydelsefull summa.

Av Fönstrputtsaren

@Valonen O2+ODAC är en fantastisk förstärkare/DAC men jag är skeptisk till att X2 kommer få någon större nytta av den då dom är så pass lättdrivna. Kan inte säga att jag saknar förstärkning när jag kör tjejens X2or i hennes integrerade ljudkort (Z170I PRO GAMING) tex. Sound Blaster Zx Ska inte vara direkt dåligt heller.

Så att så länge du inte har problem med brus eller liknande skulle jag nog avråda dig från att skaffa en O2+ODAC och nöja dig med vad du har. För jag tror inte du kommer märka någon skillnad ljudmässigt. Åtminstone inte något som är värt priset.

Av Fönstrputtsaren

3600 är för mycket. Jag skulle nog inte ge mer än 3000kr för den.

Grafikkortet är likt 1050ti i prestanda. Du kan se hur den jämför med moderna grafikkort här: http://www.sweclockers.com/artikel/18402-sweclockers-prestand...

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av anon78208:

Fattar ni inte att det är kopieringsskydd det handlar om? UHD-standarden innehåller DRM som kräver hårdvarustöd. Har inget med avkodning av 4K 10-bit HEVC att göra egentligen, för det fixar de flesta moderna datorer, fast vissa behöver göra det i mjukvara istället för hårdvara, men med en snabb processor fungerar det att göra det i mjukvara OM DET ÄR DRM-FRITT.

Fast youtube och många andra tjänster erbjuder 4K på all hårdavara som är tilräckligt kraftig. Varför måste netflix använda sig av en standard som är låst?

Av Fönstrputtsaren
Skrivet av Flexon:

Nätaggregatet han valt är egentligen lite onödigt dyrt om man vill spara pengar (och 750w är lätt dubbelt av vad systemet faktiskt skulle dra som max).

Nätagget är definitivt onödigt starkt men det finns i princip inga bra alternativ med lägre effekt om man vill ha ett tyst system. Alla billigare nätagg har fläktar med glidlager som börjar ticka efter något år och måste ofta snurra i högre rpm då nätaggen är mindre effektiva och avger mer värme.

Av Fönstrputtsaren

Hade kört på ett mATX system. Moderkorten har så många funktioner inbakade i sig att man knappt behöver expansionskort idag. Ryzen R5 1600 verkar vara det mest prisvärda i dagsläget och 1060 6GB ligger väldigt bra till i prestanda/(pris + strömförbrukning). Just strömförbrukning är viktigt om du vill ha ett tyst system. Nätagget är lite overkill men det är väldigt prisvärt och kostar bara någon hundralapp mer än ett svagare av samma kvalitet. Budgetnätagg bör du håll dig borta från om du vill ha ett tyst system.

Billigast är om du köper hälften från Dustin och hälften från Webhallen. Då får du allt för typ 10500kr. Det kräver dock att du kan bygga datorn själv.
https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3365719&view=o

Annars kan du köpa ett helt paket med montering på Webhallen för strax under 12K: https://www.webhallen.com/varukorgen/189807

Är lite osäker på vilka kylare som fungerar med AM4 så har inte lagt till någon men standardkylaren ska även vara rätt ok från vad jag hört.

Edit: Freezer 33 ska vara en riktigt tyst kylare och fungerar med AM4: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4202194