Inlägg

Inlägg som Grihm har skrivit i forumet
Av Grihm
Skrivet av wargreymon:

De kommer nog snarare försvinna ifrån hyllorna snart. Finns ju 2070S för 5200:-, frågan är om de rear ut dem eller hoppas folk går på att betala så mycket när 3070 landar för 5600:-. 2080 och 2080S måste ju också gå under priset för 3070 om det ska vara ett vettigt val. Samt 2080Ti som lär ligga nära om vi ska ha någorlunda liknande prestanda/pris.

3070 ligger ju på "från 5625:-".

Jo men det finns ju inte bara ett märke eller ett version, därav prisskillnaderna. Det finns säkerligen 2070S för mindre än 5200 med så.
Sedan finns det ju marknad, budget och system för alla kort. Datorn ska kunna driva kortet med, så jag tror inte direkt att nåt kommer " försvinna " precis. En realistisk prisdipp får man räkna med absolut.

Av Grihm
Skrivet av blue eyed devil:

2000 kr kanske

Så du tror att alla butiker då kommer sänka alla 2070 S från nu 6700 till vad...3500 nya eller med tanke på din uppskattning på 2000? Känns det trovärdigt?

Av Grihm

Prissätta beg 2070 S kort till vintern?

Jag sitter sedan förra året på ett ASUS GeForce RTX 2070 SUPER 8GB ROG STRIX GAMING OC, som i nuläget ligger på ca 6700 kr.
Med tanke på en mycket lägre prissättning på nya 3000 serien, vad det skulle kunna tänka sig vara en lagom nivå att sälja för till denna release?

Av Grihm

@Izenoz: Ah... ja det lär klassas som det iofs. Tacksamt iaf så det togs hand om.

Av Grihm

@mkey2k13:

Några frågor.

1: Har du alla tillbehör, så som skärm, tangentbord och mus?
2: Har du ett OS redan eller ska det ingå?

Av Grihm

@Izenoz: Åkte det i återvinningen?

Av Grihm

Ifall TS inte har tangentbord, skärm etc så kan man ju ta ett Inet / Komplett / WH paket med allt i för en rimlig peng med.

Av Grihm

@JohanFlodqvist: Är inte detta lite overkill för CS?

Av Grihm

Samt sluta att föreslå att " besöka säljaren och knacka på " Kontakta polisen om det är nåt fel.

Av Grihm

@buLLit: Det ska jag absolut göra. Den kommer efter helgen verkar det som då det ligger kvar hos @komplett. Möjligen så verkar det som paketet fastnat, om inte det är bugg med postnords paketspårning. Säkerligen Covid som bökar men man får vänta snällt bara helt enkelt

Av Grihm
Skrivet av Gorian:

Det verkar inte som att det ingår någon kabel för SATA i det där kittet, så dina diskar/SSDer saknar strömförsörjning.

Noterat, tackar för det.

Skrivet av andra94:

@Grihm: Köp into extensions köp ett fullt kit

Därav frågan..då jag inte vet vad som ingår eller behöver ingå.

Av Grihm

Cable mod, hur mycket behövs?

Detta är från någon som alltid bara använt kablarna som följer med, så jag har noll koll på hur mycket som går åt eller vad man bör tänka på.

Ifall man har en enkel dator med två 3.5 tums hårddiskar i botten, två SSD, ett grafikkort och en sluten vattenkylning, räcker det då med ett paket som detta för hela datorn?

https://www.inet.se/produkt/6903459/cablemod-pro-modmesh-exte...

Av Grihm
Skrivet av Laxpudding:

@Grihm: När jag körde igenom AOC CU34G2X för AOC-genomgången hade den inga problem med flimmer under adaptiv synk. Andra AOC-skärmar kunde hoppa till i ljusstyrka vid snabba växlingar i frekvens, men inte den CU34G2X jag hade.

Om det nu var detta du tänkte på med "flickering"? För det begreppet är väldigt brett och kan användas som beskrivning på nästan vad som helst. Ofta är det bara någon som är ovan med hur den nya skärmen beter sig jämfört med den gamla skärmen och försöker sätta ord på upplevelsen.

Nu tog jag chansen och det blev en AOC CU34G2X. Känns bekvämt och med goda vitsord samt review med. Komplett hade den för 4990 för en timma sen, men nu är den uppe på 5990 igen, så turen höll ^^

Av Grihm

@Bellerefon: Såg just denna skärm på en länk med intressant pris.

https://www.dxshop.se/lg-dis-32-lg-32gk850g-b/cat-p/c/p100149...

Tror dock jag hittat min nu, och det får bli att börja med en AOC 34"
Det kan omöjligt bli sämre än nu iaf ^^

Av Grihm

@Shadee: Har kikat så ögonen blöder.... men ju mer man kollar ju mer fel eller frågor hittar man. Tackar för en fin lista dock

Av Grihm
Skrivet av Donnerstal:

För mig spelar det nästan ingen roll alls med smearing, och som du säger är det inte mörkt så ofta. Det måste också vara som jag sa i mitt tidigare inlägg helt kolsvart för att det ens ska bli smearing. Det kan vara väldigt mörkt grått (som många skulle kalla svart) utan att man märker någonting alls. Så som jag ser det är det inga problem alls Har än inte märkt av något som väger upp för allt "hat" VA-paneler får.

Senast jag spelade så mörkt var typ på 90 talet eller när man sneakade sig ut på nätet på modemet och inte ville väcka nån. Numera är det lamor och stearinljus etc så...känns inte allt för troligt att man lär uppleva denna smearing allt för ofta.

Av Grihm
Skrivet av walkiii:

Personligen anser jag att 27" 1440p ips är perfekt. Går man upp till 32" 1440p, då får man samma ppi som en 24" 1080p skärm. Och det är alldeles för dåligt tycker jag.

Men alla tycker vi olika såklart.

Jag har sett skärmar större än min 27" som har oerhört bättre bildkvalitet än vad jag har.... så kanske detta stämmer...delvis? Känns ju inte som det borde vara ett totalt överlag dock.

Av Grihm

Kommande i lager 31/8 LG Dis 32 LG 32GK850G-B kanonpris

Skulle göra ett inlägg i tips, men datumet är inte aktuellt ännu.
Det ser ut att bli ett bra pris här inom kort på denna LG skärm, ifall någon kanske är på jakt efter just den.

https://www.dxshop.se/lg-dis-32-lg-32gk850g-b/cat-p/c/p100149...

LG Dis 32 LG 32GK850G-B
5.735:-
4.588:- ex moms

Billigaste annars enligt Prisjakt är ca 7500:-

Av Grihm
Skrivet av CFSsss:

Vänta tills DisplayPort 2.0 kommer på skärmar, det är det som är det verkliga generationsskiftet. Nya RTX serien kommer högst troligtvis ha DP 2.0.

Mjo fast.... då kan man vänta tills döddagar i stort sätt. Det kommer ju alltid nåt nytt...billigare...bättre...mer hypat osv.
Nyckeln är att se vad man behöver och till vilken nivå skulle jag säga. Jag vet ju att en skärm i min prisklass garanterat skulle stoppa på 8000 kr.... men då jag vill ha lite specifika saker till skärmen så finns det inte många val annat än att trolla med plånboken och hoppas på en fet rea.

Ju mer jag letat...desto mera ser jag att jag bör backa lite och veta min verkliga nivå.

Av Grihm

@Donnerstal:

Mycket hör man om denna smearing, men tänkte också på om det verkligen är så mörkt ofta, eller om det är mera av en " mätstock " typ så som backlight bleed är eller så. Min nuvarande glassbunke till skärm har väl sina absoluta fel garanterat, men jag tror inte jag är så pass petig med sånt som många kanske är. Visst vill man har snygg grafik och bra bildåtergivning, men om jag överlever på denna panel fortfarande så... ja... det är ju inte en påse blött grus direkt, men visst kan det bli bättre