Inlägg

Inlägg som Grihm har skrivit i forumet
Av Grihm

Fråga ang 3080 prissättningen.
Är det en generell prisökning som gäller från Okt 16 eller är det bara TUF serien som skulle påverkas?

Av Grihm

@Karaff: Vad jag skulle rekommendera är att be hennes handläggare informera er om något kallat Särskilt Lönestöd. Jag har haft det själv pga livs-komplikationer.

Vad detta innebär är att om minst det finns en anställningstjänst på 25% så kan arbetsgivaren få bidrag för att anställa din fru, upp till 80-90% på lönen tillbaka ( beror på behoven ). Med andra ord så kan hon få jobba i egen takt, med begränsningar och enligt kunnande och stöd-behov, medan hon får en full lön och arbetsgivaren hjälps ekonomiskt.

Av Grihm
Av Grihm

ASUS GeForce RTX 3080 10GB TUF GAMING
Det här kortet verkar ju vara oerhört prisvärt, men varför måste det vara en TUF Gaming logga synlig?
Det må vara årets guldmedalj i minst problem, men det känns lite " kolla mitt dragonkiller elit333 yeaaah bygge " när korten måste smyckas med sånt. Sluta utsmycka 8000 kronors utrustning som nåt jävla Pokemon kort.

Av Grihm
Skrivet av Espri:

Tänkte bygga min första dator helt utan erfarenhet. Satt och plockade ihop delar inom min budget, utan att ha egentlig koll, och tänkte höra vad de mer erfarna tycker. Vill ha en relativt tyst dator som klarar de flesta spelen som Casual gamer. Har ej 4k skärm men vill kunna uppgradera med tiden. Även sugen på att testa VR.

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1187408/test1

Det räcker gott med 16 gig ram.

Av Grihm
Skrivet av Laxpudding:

Döpte om tråden samt slog ihop med några andra trådar då det började blir en splittring med samma återkommande diskussioner om just Odyssey G9.

Har du någon uppfattning om

1: Möjlig tilltänkt prissänkning på en skärm som denna till kommande Black Friday, baserat på din expertis och tidigare trend.
2: Verkar det som att den nya batchen som är utskickad har förbättrats något? Sitter och hoovrar med fingrarna på att köpa antingen 32 eller 49, men så osäker pga all kritik som dykt upp sen releasen.

Av Grihm
Skrivet av DeadByBirth:

Det har du ju själv valt så jag antar att du tycker det är kul och att du inte är ironisk. Det går ju tex betala med faktura om man inte vill ha kul.

Nej jag har inte köpt ett ännu. Faktura gör ju ingen skillnad förutom att betalningen skjuts fram. Köper jag ett betalar jag det direkt, men faktumet är detsamma att det är 4 månaders väntetid.

Av Grihm
Skrivet av Dumbullen:

Unpopular opinion:

Tycker det är lustigt att se hur vuxna och för det mesta resonabla människor fullkomligt tappar det när man inte får köpa det nya grafikkortet *nu med detsamma!*

Lugna ner er för bövelen, det var väl tråkigt att lagerna tog slut så fort men det är inte en limited edition vi pratar om..

Det är ingen som står med eldgaffel och facklor precis. Visst finns det personer som går till överdrift, men en generell besvikelse och verbal tillrättavisning är absolut normalt. Skulle alla bara stå med mössan i handen och ta emot så riskerar vi bara ännu värre resultat framöver PGA att det inte blev någon reaktion förra gången.

Reaktionerna är absolut förstående då Nvidia hypat upp alla, för att sedan i en pandemi släppa en handfull med kort för folk att dela på, klantar till Captcha funktionerna samt nu låter folk vänta 4 månader extra på att korten ska släppas.

Inte precis som jag skulle skicka en hallontårta för denna release.

Av Grihm

Kul att behöva slanta 8000 kr innan prisökningen, för att sedan vänta 4 månader på att få hem kortet.

-_-

Av Grihm

Folk som rastar sina hundar i skogen...plockar upp efter hunden i en påse...slänger påsen i skogen

O_o

Av Grihm

@Keithk: Köp en mus av ett mera välkänt och kvalitativt märke.

Corsair eller Logitech exempelvis. Sedan, en riktig musmatta.

Exempel:

https://www.inet.se/produkt/6608305/logitech-g203-prodigy

https://www.inet.se/produkt/6100038/corsair-gaming-mm300-exte...

Vill du ha en trådlös så exempel här under

https://www.inet.se/produkt/6600508/logitech-g603-hero-wirele...

https://www.inet.se/produkt/6100613/corsair-gaming-ironclaw-r...

Av Grihm

@Wikai: Dålig optimering låter mer trovärdigt där indeed.

Av Grihm

Hur pass säker är infon om att prishöjningen kommer ske 16 okt?
Isåfall är det alltså dags att bestämma sig innan dess och ta nytta av releasepriset.

Av Grihm

Vad skulle denna eventuella prisökning ligga kring då ifall detta nu ska ses på som trovärdigt?
Personligen tror jag inte Nvidia skulle riskera det enorma börs och aktiefallet som det skulle innebära, men man får la se.

Av Grihm
Skrivet av Wikai:

De 8GB jag har på mitt 5700 XT används fullt ut redan idag i vissa mindre optimerade titlar, så 10GB känns inte särskilt framtidssäkert.
Om Big Navi får 16GB blir det förmodligen ett sådant, annars förmodligen ett 3080 20GB.

Micron ska ju släppa GDDR6X-kretsar med dubbel kapacitet nästa år (om inte tidigare), så att ett 3080 med 20GB är i görningen låter i alla fall rimligt.

Du har 8 GB som allokeras ja, men troligtvis är du långt ifrån att hela mängden används. För att kunna se hur mycket som bokstavligen förbrukas måste man ha annan mätutrustning än vad ens benchmarks kan visa. Det är som sagt skillnad på allokerat och brukat.

Av Grihm

@Zyie: Fantastiskt. Det kommer ge både nya som äldre kort en helt ny livslängd, samt även kanske motverka bottlenecks med som det ser ut.

Såg att korten idag nu var slut redan, dock ej oväntat. Funderar på om man skulle nypa en beställning nu snart eller invänta för att se om priserna rör sig något med 70 och 90 releasen. Att de skulle stiga hastigt känns ju iaf inte så trovärdigt, men det kna ju dyka upp deals med bra spel eller annan hårdvara.

Av Grihm

@Zyie: Ja fan jag körde Skyrim på typ 30 fps ibland utan att klaga. Det är ju inte som det automatiskt blir stillbild bara för det visar nåt under 100 siffran i rutan ^^ Det har ju slagit rot i vissa att man MÅSTE ha högre. Typ som när man var liten och morsan sa att man inte skulle svälja äppelkärnorna för då kunde det växa träd i magen på en haha. Blir lite i stil med en urban legend.

Jag hörde nyligen om DLSS faktiskt men inte konkret hur det funkade. Ska absolut kolla det för alla hjälpmedel är ju av godo. Ang CP2077 så är det ju skapt och optimerat för hårdvara innan 30 serien, samt att kollar man på uppskattningar om systemkraven så ser det hittills rätt ok ut med vad man har.

Hur som haver så vill jag köra det så det ser inlevelserikt ut, snygga effekter och alla dessa neonljus etc på en bra skärm. Om det inte är ABOSLUUUT max på allt..... meh... il survive

Ja man börjar se en del sura miner nu när många verkar koppla att det kanske inte var så bra att sälja det de hade och sen även de som inte tänkt vad de har för rig hemma ens. Nytt O_O Måste haaa. Sånt lönar sig sällan.

Jo skärmen blev man lite besviken på , men jag har iaf öppet köp, så det blir iaf att se det som en upplevelse och att jag verkligen älskade Ultrawide känslan, samt att nu vet jag att jag behöver min 34" yta... möjligtvis minst 32 men inte tillbaka till 27 iaf.

Som det ser ut nu för mig kommer jag sätta pengar åt sidan, läsa på samt invänta Black Friday. Det är ändå precis kring releasen av CP2077 så det går hand i hand. 70 dagar till... det är det värt

Av Grihm

@Zyie: Ja nej 144hz vore väl kul om man uppnådde, men jag tillhör inte skalan som river håret om det dippar under 100. Spelet ska flyta, det ska inte lagga, ingen tearing, inga artefakter eller på nåt sätt se skräp ut. Spelen jag lirar nu ligger kring 60 till 90 fps vad jag märkt...en o annan 100 + med givetvis men primärt 90 snåret skulle jag säga. Mycket är ju att vänja sig med nya panelen med.

Min skärm jag har nu är 1440p 144HZ, men blir ev att uppgradera till en lite bättre ändå. Den jag köpte fick 2 döda pixlar tre dagar in så jag använder mig av öppet köptiden och returnerar den.

Jag tror generellt att jag lurats in i hypen som vanligt, men kom ur den i god tid. Jag vet att jag vill kunna få min dator att prestera enligt bästa utgång för CP2077 och på min skärmyta av minst 34". Resten är bonus. Pratet om hur mycket bättre 3080 kortet var fick en att bara tänka på det, men Jaystwocents pratade om det i en video att kolla vad man har och vad man presterar just nu. Det väckte mig.

Jag hade tänkt mig att köpa ett 30XX kort närmsta veckorna eller innan slutet av Nov, men var mest orolig att jag skulle flaskahalsa på nytt med en vad jag trodde var lite trött Processor. Nog är det värt att kolla alla tester och undersökningar så länge ist för att bara slänga sig över ett nytt kort när jag vet att jag inte är absolut påläst...bad idea.

Av Grihm

@Zyie: De spelen jag provade var alla i ultra och gpu´n låg på 99% medan processorn som sagt dimpade efter. Flight Sim är inget för mig så det lär inte spelas. Det är primärt Cyberpunk 2077 som inväntas samt att jag vill kunna spela liknande titlar med allt ögongodis på.

Ps. Kikar på videon just nu så ska bli spännande att se om just en 7700k då jag inte hittat en enda video som ens är i närheten av en 8600k. Alla verkar nämna de " äldre cpu´s " de testar med som är alla nyare än min...och ja... man har inget att mäta med själv.

Det är väldigt rörigt när man är ute ur gängorna och inte vet vart skon klämmer.
Jag vet att AMD kommer med nytt nu, men jag tror jag vill stanna hos Intel dock... men givetvis ska det bli intressant att se deras release. Samt så kommer ju 3070 med snart och det kanske matchar bättre för mig isåfall.

Hmm... Vilken tid att sitta och vänta det är alltså. Både Nvidia och AMD release, samt att Black Friday är 70 dagar bort.

Av Grihm
Skrivet av Erik_T:

Med de resultaten så betyder det att just nu så är det din GPU som är flashkhalsen - den behöver jobba för fullt medan din CPU inte ens behöver jobba på halvfart för att hänga med i det testet.
Uppgraderar du till en 3080 så kommer du att kunna köra på samma inställningar fast med fler frames per second. Antingen kommer GPU användningen sjunka räknat i procent eller ligga kvar på 99% beroende på om CPU slår i taket eller inte, CPU användningen kommer att öka - den kommer att behöva jobba hårdare för att hänga med.

Ja jag tänkte så jag med där men var osäker. Jag trodde dock att min 8600k skulle vara den klena faktorn i det hela eftersom jag köpte mitt 2070S för 11 månader sedan och antog att det skulle vara långt nyare och mer kraft i det än cpu´n. Är processorn alltså ändå så pass kraftig att den gäspar medan GPU´n får kämpa sig till gränsen?

Hmm... Så man kan då alltså norpa ett 3080 utan att man bara hamnar i en ny flaskhals då alltså? Ev ett 3070 menh i nuläget har vi ju ingen info så har 3080 i åtanke sålänge iaf.
Det ska spelas i 1440 som sagt.. inte 4K eller 1080 utan 1440 får det bli.