Inlägg

Inlägg som Dave1080 har skrivit i forumet
Av Dave1080

Jag fick mitt första jobb som programmerare, alltid drömt om sånt i hela livet.
En månad senare fick jag veta att min pappa hade fått en cancerdiagnos.

"Livets balans"

Av Dave1080

@Khers: Stort tack för att du förvarade mig ett större besvär. Jag skulle nästan chansa. Får väl nöta ut mitt 5 år gamla tangentbord ännu mer, det funkar fortfarande för bra för att köpa ett nytt.

Av Dave1080

https://www.maxgaming.se/keycaps/pbt-keycaps-nordisk-layout-d...

Så dessa passar till Corsair K70-tangentbord med Cherry MX blue?

Av Dave1080

Utan att tveka: AMD Radeon 280X. Minns inte vilka problem jag hade med kortet, då jag hade förträngt allt, men aldrig mer grafikkort från AMD.

Av Dave1080

Om jag utgår från att jag inte får problem (som inbränning) inom 5 år så får det lov att vara LG 65" C9 som jag klickade hem detta Black Friday. Helt sinnessjukt jävla makalös bildkvalitet. Annars är det antingen 1080 Ti OC (för 7990 kr, början av 2017) eller Playstation 4 Pro.

Ni som sett mina specs kanske blir förvånade över att jag inte listat min 3900X, jag köpte den när min gamla 7600K började flaskhalsa. Köpte den, allt lagg i spel försvann och det gick skitsnabbt att rendera filmer och att starta upp Androidemulatorer, men det var liksom allt.

Edit: Fy fan, hur kunde jag glömma datormonitoren Acer XB270HU? Helt klart en game changer. Minns hur kompisarna kallade mig galen som klickade hem denna skärm för 5990 kr under Black Friday 2015. De menade varför skulle man liksom uppgradera från en "fungerande skärm" som i det här fallet är i TN-panel..... ja, detta köp petar lätt bort grafikkortet och PS4:an sett till wow-faktor och hållbarhet.

Av Dave1080

Någon här vet hur man skriver propra commit messages. Härligt att se.

Av Dave1080

Bosch TKA8013 har jag. Bra för det priset. Inte lika gott kaffe som jobbets MoccaMaster gör dock.

Enormt plus med min kaffebryggare är den löstagbara vattenbehållaren i plast, mycket smidigare att fylla på vattnet. Noll risk för spill och man slipper vara "försiktig" så att man inte stöter till i diskhon med kannan.

Av Dave1080
Skrivet av Oneone:

1080TI bästa köp jag gjort

Skriver under jävlar vad nöjd man blir när det 2 år senare presterar bara 16 fps sämre än det värsta kortet och att man köpte kortet för 7990 kronor. Jämfört med 14 tusen som ett Gigabyte 2080 Ti idag kostar.

Jag vet vad Ray Tracing är, dont @ me.

Av Dave1080

@errkan13:
Det är lite svårt att diskutera huruvida den är framtidssäker eller inte - är ju en definitionsfråga. Ska du absolut ha maxade grafikinställningar håller datorn i 1-2 år, 3-4 om du nöjer dig med High, 5-7 i Medium-Low. Du fattar poängen. Jättekul att du beställt, hoppas du blir nöjd! Eller ja det kommer du garanterat bli, om datorn funkar som den ska.

Jag är tyvärr ingen jätteexpert på nätaggregat men vad jag vet: ju högre "rank", tex Gold, desto mindre betalar du i el-räkningen. Kan tyvärr inte svara på din exakta fråga, men jag tror iallafall inte det. Jag kör fortfarande på mitt Fractal R2 750W Bronze från 2013

Av Dave1080

@errkan13:
Storleken och upplösningen är oväsentlig mot färgerna på en VA/IPS-panel gentemot på en TN-panel. Alltså, om du redan hade en TN-panel så skulle det ha varit okej, men nu ska du ju köpa en ny. Rekommenderar verkligen att ta ut några tusen från spargrisen och satsa på en skärm som denna. På din fråga: Precis, det är att dumsnåla och på något sätt strypa hela upplevelsen.

Jag kör väldigt mycket CS:GO och Overwatch. Jag har testat att spela utan G-Sync @ 200-500 fps och med G-Sync @ cappad fps på 141 fps (liten marginal från 144 hz som är max på min skärm). Upplever mycket bättre flyt på det sistnämnda, verkligen.

Det enda argumentet till att man ska ha en TN-panel utöver alla andra är om man lirar competitive fps på superseriös nivå. Då menar jag typ rank A på ESEA.

Din lista gillar jag! Två saker bara:
1. Får den enorma cpu-kylaren plats i ditt gamla chassi?
2. Är M2:en och RAM minnen fullt kompatibla med moderkortet? Man kan inte lita helt på Komponentkoll, kolla upp detta på ASUS hemsida.

Annars är det bara att köra!

Av Dave1080

Aldrig igen ska jag använda mig utav Inets datorbyggare, vilket skräp, den låter mig inte välja minnen utöver standardhastigheten, därav inga minnen i bilden ovan. Men ja något sånt hade jag satsat på + 3000Mhz minnen CL15 eller CL14. Jag är en extrem NVIDIA-fanboy. Gav den röda sidan en chans en gång i form av 280X, aldrig igen. Jävlar vilka problem jag fick med kortet.

Av Dave1080
Av Dave1080

@SUMITOMO: Jag tror att det var tänkt att använda hårddisken som lagringsutrymme, där en SSD inte riktigt är hållbar & är overkill.

Dock köper jag det om TS backuppar allt i en extern HDD regelbundet eller använder molnlagring.

Edit: Efter en stunds fundering tar jag tillbaka allt jag skrev, nån gång måste vi ju ha HDD-fria datorer

Av Dave1080

@raz3r1: Mitt förslag är ASUS Z390-A (-1200 kr)
och Samsung 970 EVO 1TB istället för din SSD (+591 kr)

Vips så har man sparat dig en hel del plats, en jävla massa hastighet, två kablar och 609 kronor

Angående chassit: Om du verkligen känner att du faller för hur snyggt chassit är och att du kommer använda det i minst fem år - kör hårt. Jag har aldrig ägt ett chassi för över tusen kronor så jag kan inte säga så mycket egentligen.

Du får kolla upp själv om moderkortet har full kompatibilitet för dessa minnen och M2:en. Garanterat dock, men kolla ändå.

Av Dave1080

@Terrorfisk: Oj, bra ögnat! Söker man på dessa minnens modellnamn i support-listan får man ingen träff. Så minnena stöds antagligen inte, du får välja andra minnen.

Av Dave1080

Såld!

Av Dave1080

@Terrorfisk: Alright! Ett sista tips bara, bygger du själv kan du få denna processor istället. Sweclockers, Inet har superbra guider, nån av dom eller båda har videoguide. Titta/Läs igenom dem så kommer du inte klanta till det kan jag lova.

Lycka till!

Av Dave1080

@Terrorfisk: Du vill spela spel som Destiny 2 och Gears 5. Räkna med att få köra dom på Low, kanske Medium settings. För 8.5k är det mycket smartare att satsa på begagnat istället.

Av Dave1080

Då du inte ska spela inom snar framtid så tycker jag att du ska vänta och spara in 2-4k. "Gränsen" för en helt ny dator ligger vid 10-12k, annars förlorar man alldeles för mycket prestanda pengamässigt.

Av Dave1080

Ok, Inet-länkar funkar inte nuförtiden. Samma problem som i en annan tråd.

Du har valt ett otroligt påkostat chassi, varför vill du ha just det chassit? Och moderkortet, speciellt då du inte ska överklocka? Jag frågar eftersom du kanske kunde skära ned på dem för att istället satsa på en M2.

Byt ut nätaggregatet mot detta och spara 400 kr.

Ta bort Windows 10 från listan och köp detta istället. Båda billigare och icke-OEM (som låser operativsystemet till ditt moderkort, så att du inte kan använda nyckeln till nästa moderkort).

Annars tycker jag att allt ser bra ut.