Inlägg

Inlägg som HellDildo har skrivit i forumet
Av HellDildo
Citat:

Fortsätt du med det då om du känner att det får dig att må bättre. Det jag vill ha sagt är att jag har alltid använt ett långt plast munstycke och ingenting har hänt. Skillnad mot du använder dammsugaren direkt.

Tyvärr lika dåligt. Finns många trådar om detta redan.

Av HellDildo

Angående koreaskärmar är det antagligen lite av ett lotteri, min QNIX är turligen helt fri från söndriga pixlar och jag har inte upplevt någon värre BLB . Skärmfoten är dock kass, men funderar på att skaffa något slags multiskärmstöd. Har även en DELL Ultrasharp 27" 2560x1440 och jag skulle säga att bildkvaliteten är snarlik. Jag kan rekommendera båda, men QNIXen går förstås att överklocka.

Beställde också QNIXen från Accesorieswhole, det lönar sig antagligen att hålla sig till de stora aktörerna även om produkterna är något dyrare.

Av HellDildo

Du kan också kolla mac2sell.net, de brukar ha ganska bra koll på vad begagnatmarknaden ligger på.

Av HellDildo
Skrivet av Leffe-:

Varför köpa 970/980 nu med bara 4gb vRAM (som funnits i flera år) när det förmodligen kommer komma kort med mer vRAM snart.
Med tanke på att Ps4/One har mer än 4gb vRAM och spel kommer portas friskt från dessa?

Fast det är inte dedikerat vRAM och åtminstone XBone hade väl ca. 3 gig reserverat för OS:et, så så långt ifrån är de inte...

Av HellDildo

Det finns en praktiskt orsak till att designen går mot det simplare hållet, nämligen skalbarhet mellan olika upplösningar (vektor- istället för pixelgrafik). Alla stora UI:n på senaste har gått mot detta och till och med fått övertygat konsumenten om att det är trendigt. Praktiskt är det ju, men tycker själv inte att det är snyggare. Nåja,det är av mindre betydelse dock sålänge det funkar...

Av HellDildo
Skrivet av voidkahn:

Jag finns här för att hjälpa den ignoranta (säger det skojsamt, ta det inte seriöst ) massan. Om du bara gav win8 chansen t ex så skulle du hålla med om hur mycket bättre än 7an den är. Men ja, startmeny i fulskärm verkar vara en deal breaker. Folk nobbar nativt .iso stöd, taskbar på flera skärmar, win+x får fram en riktigt praktiskt meny på 8an, en task manager som är bättre på massa sätt, inklusive att man kan hantera vilka program som startar upp tillsammans med windows därifrån, en förbättrad file explorer och ja, kan fortsätta rätt länge faktiskt och som du märkt så har jag inte sagt nånting om modern UI där. För om jag fick så skulle jag prata om fördelarna med att snabbt kunna se överblick på mejl, kalendär, väder osv och mer. Men ja, min rant är över ^^

Ang mitt andra edit: På windows 8, om du håller musen över ett annat fönster så markeras inte det fönstret per automatik, det stoppar dock inte musen från att få scrolla på det fönstret. Detta går inte på Windows 7. Men för dig som gillar att fönstret markeras så får du det problemet löst också då även på win7.

Låter som om du beskriver OSX för fem år sedan. Men bra att Windows kommer ikapp (använder båda).

Av HellDildo
Skrivet av mrqaffe:

Med den budgeten blir det inget wow men det kan bli anständigt ljud om du inte ska spela så starkt.
Ska du ha bra ljudåtergivning så krävs det först å främst ett bra rum och sedan kan du börja bygga i det, men räkna med minst 50 000 för hårdvaran till ljudet i en wowhembio om du bygger själv.

Njaa, går nog att få en schysst wow-upplevelse för ca hälften skulle jag påstå. Det handlar väl mest om vad man är van med från förr...

Sitter själv på 6 st studiomonitorer som visserligen är inköpta lätt begagnade, en Denon förstärkare i övre skiktet som blev köpt på rea samt en 12-tums Paradigm sub. Systemet spelar otroligt klart och tydligt, även på fönsterskallrande nivåer. Har väl betalat ca 30k för dessa delar. Sedan kommer ju diverse ljud/bildkällor samt videokanon/duk till förstås...

Det handlar mest om att vara tålmodig och köpa bra grejjer första gången, blir billigare så i längden iallafall.

Av HellDildo

2.1 till att börja med, sedan center och sist bakhögtalare enligt min mening (helst center + bakhögtalare på samma gång).

Av HellDildo

"Är det där en Iphone 6 plus i din ficka eller är du bara glad att se mig?". Ogillar trenden med större lurar, använder mest telefonen till att ringa med samt kolla upp tidtabeller eller kartor. Skulle gärna se en lite tunnare version av 4s med uppgraderad hårdvara...

Av HellDildo

Koreaskärmar går att överklocka, finns både IPS och MVA-paneler som klarar mellan 96-120 Hz @ 2560x1440

Av HellDildo

Ser verkligen inte nyttan i att skaffa så små högtalare med mikrofoningång. Du kommer ju att kunna ropa högre än de kan spela, eller så spelar du sönder dem direkt...

Av HellDildo

Överklockningsbara koreaskärmar är antagligen de bästa IPS:erna för gaming. Se bara till att du verkligen skaffar en modell som går att överklocka. Jag har själv en Qnix och en Dell Ultrasharp IPS och båda är bra för "lugnare" spel.

Av HellDildo
Skrivet av Svensktiger:

"Alla" filmer är filmade i 23.976HZ (slarvigt översatt till 24HZ).
(Såklart så finns det undantag.)

I övrigt en mycket bra förklaring, men måste dock påpeka att i princip inga filmer är filmade i 23.976 bilder/s utan just 24 bilder/s - det har varit standard för film sedan vi fick filmkameror med stabil framerate. 23.976 fps är däremot en vanlig standard för video i Amerika.

Mer läsning: http://en.wikipedia.org/wiki/24p

Av HellDildo

Mac:ar kan läsa NTFS men inte skriva till dem utan 3:e parts program. Formatera om kan du göra i Disk Utility.

Av HellDildo
Skrivet av hoski:

Det blir rätt svårt utan att framkalla filmen.
När man framkallar film får man vanligtvis ett negativ, som man sedan kan använda till att framställa exempelvis en bild på ett fotopapper.

Sen finns det olika tillvägagångssätt efter framkallningen...antingen använda negativen eller använda ett färdigt foto som källa till canvasen.

Jotack, har hängt med sedan filmtiden, så jag känner nog till händelseförloppet. Det finns mig veterligen inget företag som hanterar råfilm eller negativ ända fram till tryck på canvas utan att digitalisera bilderna i något skede. Oftast är det kunden som gör det och ställer in allt innan det går till tryck/print. Sedan är det väldigt få som ens hanterar gammaldags film eller negativ idag, så jag utgick från att TS hade digitala bilder.

Finns ju ingen canvas som beter sig som ljuskänsligt fotopapper...

Av HellDildo
Skrivet av SupakmeGusta:

Bra idé, men jag är ute efter canvas för att slippa köpa dyra ramar

Det är precis det jag menar. Har själv printat flera stycken canvastavlor som pryder mina väggar. Tror inte du kan "framkalla" på canvas ändå, det handlar nog i de flesta fall om någon slags print-teknik. Canvas är dessutom inte lika känsligt som papper då det gäller kvaliteten på bilden - strukturen gömmer en del av artefakter från t.ex. uppförstoringar.

Ramverket kostar inte mycket då man kan snickra ihop det själv. Om man är lat kan man köpa färdiga Canvastavlor från Clas Ohlson och klä på dem eget motiv, det är dock lite dyrare.

Av HellDildo

Kolla med någon skola med grafiskt linje om de har en storformatssrivare. Vi har en på jobbet och materialet går på 15€/ löpmeter (max 70cm bredd) samt ett par euro metern för ramverk.

Av HellDildo

Köp en begagnad Mac Mini, räcker gott och väl som htpc.

Av HellDildo

Abobe Premiere Pro eller Avid är de som används av proffsen. Sony Vegas har jag ej använt, men är populär bland studerande och semi-proffs. Final Cut Pro är också ok om du har Mac (tycker dock bättre om den äldre, icke-X versionen). För efterarbete är After Effects mycket bra, så där är ju en till fördel med Adobe-paketet. Enklare färgkorrigeringar går att göra i de flesta klipprogram, men DaVinci Resolve är en av de bästa där, om även lite komplicerad för nybörjare (finns i gratisversion).

Om man siktar på en karriär inom editering är det främst Avid eller Premiere som gäller, för hemmabruk beror det helt på dina ambitioner. Allt från Windows movie maker och uppåt...

Av HellDildo

En snabb googling senare ser jag att restriktionerna har ändrat ganska mycket, men det finns ändå vissa begränsningar som kan gälla TS. Läs här: https://support.google.com/youtube/answer/71673?hl=en