Inlägg

Inlägg som HellDildo har skrivit i forumet
Av HellDildo

WemineALL.com, nyligen startad, men grabbarna har god erfarenhet från wemineLTC/FTC. Jag gillar verkligen deras hemsida och hur statsen är presenterade.

Av HellDildo

Har fått byta namn en eller två gånger, men min undead female warlock "Underliv" har klarat sig så här långt

Av HellDildo

ST är säkert helt ok, men VT har över dubbelt så många gradiation steps (12,288 vs över 30 000). Något du kanske märker av om du arbetar med film och är van att färgkorrigera. Dock är de mycket dyrare och modellerna börjar ta slut i lager. ZT:n är förstås flaggskeppet, men finns endast i 60" och 65" för ca 3500€...

Specs (finsk sida för oss som bor i Finland): http://www.panasonic.com/fi/consumer/viera-tv/plasma.html

Får man fråga vilken firma du arbetar för? Finns inte så många stora aktörer här i trakten förutom YLE...

Av HellDildo

Du kan även luska ut absoluta maxvärdet ett kort kan dra efter hur många strömkontakter det har (så länge det är byggt efter gällande standarder). PCIe-porten på moderkortet kan ge 75W, en 6-pins PCIe-kontakt ytterligare 75W och en 8-pins kontakt 150W. Så absolut max för ett 280x t.ex. är 300W (75W+75W+150W). Sällan maxar det dock alla linjer, men över ska det iallafall inte gå.

Av HellDildo

Rekommenderar Genelec

Av HellDildo

Du får inte bättre ljud via toslink med denna förstärkare, kör med 3,5mm plug till 2 RCA, som du sade du hade sedan tidigare. Möjligtvis om det är en riktigt dyr och bra extern DAC, men jag tror ändå inte du kommer att märka av skillnaden...

Av HellDildo
Skrivet av Wasp:

OKEJ GRABBAR, NU SKA NI FÅ LITE HISTORIA!

Pengar orignerade förut ifrån guld, diamanter och andra diverse värdediamanter.

Alla våra pengar idag ska teoretiskt sett kunna backas upp av ett lands resurser(guld osv:TEORETISKT:)

BItcoin och alla andra cryptovalutor har inget värde bakom sig och kommer därför aldrig ta riktigt fart, det enda bitcoins gör är att försämmra miljön.

Förutom att i princip alla länder har övergett guldfoten idag, eller i Sveriges fall för ca 80 år sedan... Så papperspengar är just det - papper som symboliserar värde för att vi alla kommer överrens att de gör det. Såsom Bitcoins har värde för att folk anser att de har det. Att en stat tryggar värdet betyder mindre och mindre just nu då även många "välfärdsstater" håller på att skuldsätta sig upp över öronen.

Källor:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Myntfot
Finska statsskulden i realtid. Sorry, har ingen svensk variant till hands just nu: http://velkakello.fi

Undrar varför alla rage:ar över kryptovalutor, men ni slänger väl skit på folk som handlar med aktier också...

Av HellDildo
Skrivet av Chii:

Bra fråga. Hur ser jag detta?

Borde stå på agget, typ 12v1: 17A, 12v2 14A osv. om det endast är en +12V (-12v räknas inte in) så är det endast en rail, och då borde det fungera. Om det är fler än en rail eller om det är så gammalt att tyngdpunken ligger onödigt högt på +5v och +3v så är det högst antagligen för svagt... Att köra Pci-e-kontakten från en rail och adaptern från en annan kan gå, men kan ha andra risker beroende på hur nätagget är byggt.

Av HellDildo

Min gissning är nätagget. Jag har varit med om att datorn inte alls startat (totaldöd, inte ens till bios) för att jag hade för lite Amps på railen som gick till grafikkortet. Har nätagget en eller flera rails?

Av HellDildo
Skrivet av Zpnk:

J Allt ska vara 100% färdigtänkt när jag påbörjar projektet.

Ovansidans överblick och baksidans genomskärning går inte ihop (PSU:n på fel sida)

Av HellDildo

"Gillar" hur varenda tråd om kryptovalutor spårar ur till en diskussion om huruvida de är lönsamma eller ej

Mitt råd är att kolla att du kör riggen på minst 16A säkring, 10A som är ganska vanligt till belysning och bruksel lär smälla om du maxar aggen. Kolla även vilka andra prylar som är inkopplade på samma säkring.

Av HellDildo

fick in ca 400€ förra månaden med ungefär 2000 khash, minus lite downtime för konffande och dyl.

Av HellDildo

Bullcrap jefla snakeoil trend. Ska väl simulera gammaldags cinemascope-bioduken, men de var ju böjda av en orsak, nämligen att kunna fokusera från hörn till hörn då avståndet till linsen skilde något enormt. I en TV är medför det endast mer distortion, inte ens de största hembiodukarna vinner något på detta. Skippa denna trend och statsa på att ge oss högre upplösning, bättre kontrast och färgdjup, tack.

Av HellDildo

1.Köp ett billigt moderkort med stöd för minst 4 PCI-e platser (x1,x4,x8,x16 spelar ingen roll).
2. Köp en billig processor (den kommer mest att idla ändå). Använd stockkylaren.
3. Köp tillräckligt med RAM, ca 1,5 GB/högresterande grafikkort. 8GB borde räcka även för framtida expansion.
4. Köp en billig HDD om du tänker köra Windows eller snabba USB-stickor om du tänker köra Linux.
5. Köp ett nätagg av hög kvalitet, räkna ca 280W/ högpresterande grafikkort samt 150W för systemet.
6. Skaffa luftigt chassi eller bygg ett öppet själv av aluminiumprofiler eller plastback.
7. Skaffa en ordentlig fläkt, kör själv med en bordsfläkt riktad mot öppet chassi för 2 st 280x
8. Köp 2-4 högpresterande AMD grafikkort med bra kyllösning, 280x är något av en sweetspot just nu angående pris/watt/hash. Gigabyte, Asus eller Sapphire har bra modeller, håll dig undan från XFX och powercolor. Är även bra att kolla om korten går att undervolta. För fler än 2 kort krävs i praktiken en öppen rigg + powered PCI-e risers p.g.a. värmen .
9. Koppla upp allting och installera nödvändiga program. Rekommenderar MSI Afterburner, cgminer och något antivirus, typ avast.
10. Repetera steg 1-9 önskat antal gånger, se bara till att ha tillräcklig strömtillförsel från väggen.
11.Profit.

Som bonus kan du även köra dem headless, d.v.s. utan skärm och tangentbord/mus. En enkel lösning är Chromes inbyggda skärmdelning, även om den inte ger stora möjligheter om något går snett. Om du har tillgång till utrymmet och kan powercycla maskinerna/routern är det dock tillräckligt för att kolla temps/hashrate. Ställ även in BIOS/UEFI att autostarta efter strömavbrott och sätt cgminers .Bat-fil samt MSI afterburner att starta då windows laddas.

Av HellDildo

XFX är kända för dålig kylning av VRM:en på korten, så de kan throttla även om GPU-tempsen är helt ok. Dra ner GPU-Z och håll ett öga på temperaturerna och belastningen.

Av HellDildo

Tyst och mining av kryptovalutor går inte bra ihop enligt egen erfarenhet

Av HellDildo

Principiellt gillar jag ditt upplägg då jag ser "deflationen" som ett stort hot mot Bitcoins framtid. Vem skall verifiera transaktionerna om miningen inte längre är lönsam? Jag har förespråkat en lösning som stöder sig på den sunda graden av inflation de flesta ekonomer pratar om, d.v.s. 1-2%. Problemet är förstås att få en tillräckligt stor användarbas i början…

Däremot startas alltför många pump-n-dump coins för tillfället.

Av HellDildo

https://openrigs.com ser trevliga ut, men tyvärr dyr frakt...

Av HellDildo

kör I 13 med två trådar "-g 2"

Av HellDildo
Skrivet av Dalslandan:

Minar du något och vart i sådana fall?

Jag kör på WeMineLTC.com och en mindre rigg kör WeMineFTC.com. Har 4st 280x och två 7850 rullandes för tillfället.