Inlägg

Inlägg som FUtech har skrivit i forumet
Av FUtech

Låter vettigt. Får bli en tripp ner till Webhallen och införskaffa en st Arctic Cooling MX-2 Kylpasta och hoppas det håller.

Av FUtech

Tack för svaren! Jag kör med referenskylaren nu och något kass kylpasta. Jag ska prova med lite fräschare pasta och se om det hjälper något innan jag vågar mig på att köra tyngre apps.

Kan det vara värt att köpa till bättre kylning eller är det bättre att spara dem till ett nytt kort?

Av FUtech

Lyckad bakning av 9800gtx+...eller!?

Idag tog jag äntligen tag i mitt 9800 kort som dog härom veckan och...efter lite små ångest gick igenom baknings proceduren. Just nu verkar det funka fin fint men man får dock se hur länge. Jag tänkte ha en ständig system monitor som håller ett vakande öga på kortet i fortsättningen. Men nu är frågan.

Vad bör kortet ha för temp när det ej belastas? Jag ser nu att mitt ligger på 68C nu utan större belastning.
Är det normalt, någon som vet?

Tack

Av FUtech

Även jag sitter med ett 9800gtx + som har börjat krascha. Denna gång är tillverkaren ASUS. Har fått för mig att problemen började då jag lade in Ubuntu parallellt med WIN 7 för att komma åt en extern hårddisk som är formaterad i något Linux format. Ubuntu kraschade och jag var tvungen att bryta strömmen.
Efter detta fick både BIOS och win märkliga grafiska artefakter. Jag lyckades dock återställa BIOS och win genom att köra repair bootup. Men efter ett tag i win dyker samma problem upp igen. Grafiska artefakter, datorn tvärlåser, man får bryta strömmen och man är tillbaka på noll.

Jag tänkte mig att detta skulle gå att lösa genom att flasha om kortet eller något. Fast jag vet inte om det går. Eller får man väl baka kortet då...tillsammans med några muffins som man kan tröstäta på vägen till webhallen.

Av FUtech
Skrivet av Sewerin:

Hejsan. En polare till mig har uppdaterat till 480, och jag ska uppdatera min dator till jul med en i5rigg men jag vill ha ett 480/470 som inte går in i min budget då. Därför funderr jag på att köpa hans gamla 9800gtx för 300kronor, medans jag sparar till mitt efterlängtade 480. Just nu har jag ett Sapphire 4670. Kommer det bli någon skillnad på de två korten förutom att 9800 kortet är snyggare?:P

Tack i förhand

KÖP!
Har ett 9800gtx+ själv! Har funkat riktigt bra till allt jag kört hittils. Dock har det lyckats pajja nu i dagarna...men det hör inte till saken!

Av FUtech

Heh, glömde det viktigaste! Jag kör med ett GeForce 9800GTX+.
Fast jag har dock löst det hela nu.
Problemet var att Nvidia kontrollpanelen inte hade registrerat inställningen korrekt även om den stod rätt inställd. Lösningen var att växla mellan scaling inställningarna och acceptera. Tack ändå!

Av FUtech

Jag har också problem med upplösningen i spel. När jag kör fullskärm med lägre upplösning i spelet än den på skrivbordet så täcker bilden inte hela skärmen. Jag kör 1680x1050 ute i win 7 och upplösning i spelet 1360x768 så får man en svart tjock ram runt spelytan. Kör samma upplösningar under Vista och det funkar perfekt och jag har dom senaste drivarna för grafikkortet. Har inte kunnat hittat någon lösning på detta någonstans.
Men någon här kanske vet!?

Av FUtech

Fint, skitsystemet funkar! Dvs, det fortsätter att vara ett...

Nu när bolagen kunnat bevisa vilka gedigna svin dom är och fått med sig rättssytemet för att "statuera exempel" hoppas jag att dom har grävt sin egen sista grav.
Det är förhoppningsvis nu alla kommer starta och börja använda alternativa tjänster för att få tag i film och musik. Bolagen tror det är lugnt nu igen och att dom tvingat oss alla att gå tillbaka och köpa cd/dvd. Gör inte det så är det snart slut med dom och deras mjölkande av "kassa-ko" artister...och förhoppningvis sådana här bisarra straff!

Trist bara att det här svenska rättsmissfallet och idiokratin vi tycks ha här kommer bana väg för ytterligare flum- och övervaknings lagar. Snart sitter väll Monique Wadsted som domare i rättsalen!?

"We want's MOORE!!"

Av FUtech

Trevligt övervakningssamhälle man kommer leva i. FRA, IPRED och datalagringslagen...vad kommer härnäst!?
...glömde Radiotjänst nya tvång att betala TV-licens för att man har internet. Inte för att det är en lag men dom ovan nämda lär ju hjälpa till så alla får va med på kakan!

Inte för att det är "rätt" att fildela film, musik och dylikt. Men det är bättre nu när det är upp till folks moral hur man gör med.

PIRATA PÅ FÖR HELSIKE!!

...aaa just det,
Demokrati, vad betydde det ordet nu igen. Har jag fasiken glömt. Det utgick väl i samband med satsningen på Sverige som IT-land. Vilket IT företag är dum nog att stanna kvar här nu?

Av FUtech

Såvitt jag vet tar staten del av intäckterna för TV licenesen. Skatt dras av min lön, moms betalas för prylar jag köper...så indirekt har jag betalat min TV licens om det ska va någon typ av public service.
För att få glo på min TV betalar jag därutöver en inbakad avgift i hyran för ett kanalutbud från Comhem, betalar för digitalbox med kanaler, betalar snart även för kortet i digtalboxen. Och allt för mitt svaga intresse för kanal 6 2h i veckan... Mitt intresse är att hänga på nätet, det har jag betalat för, spelar nått MMO då och då...det betalar jag för. Så ska dom smyga in en avgift till för nåt som jag definitivt inte använder. Så fan heller!!
Ut med allt TV skit för min del..!

Ge fan i mina pengar!

Av FUtech

Eller bättre upp ALLA med öron och ögon ska betala licens. Det KAN ju hända att man passerar en TV butik med SVT på och då fungerar ju dessa kroppsdelar som TV mottagare...eller!?

Staten inför det den känner för! Är inte det redan bevisat?

Av FUtech

Hejsan, jag är själv ute och fiskar NAS. Det är riktigt svårt att hitta "den där man vill ha" trots att man inte har skyhöga krav. Men jag har hittat en som känns riktigt intressant och Svensk.

Den verkar uppfylla det mesta man vill kunna göra och verkar hyfsat stabil och snabb vad jag förstått. Den har även någon form av RAID men det är jag inte så insatt i.

Själv är jag ute efter en tyst, liten och strömsnål hemmaNAS till relativt bra pris. Vill man ha mer utrymme finns ju alltid USB HDD. Men det här kanske kan vara ett tips! Skulle vara roligt om någon har en åsikt om den med!

https://www.excito.com/bubba/about-bubba.html

Av FUtech

LOL

Av FUtech

Får nästan bli en hopslagning tycker jag. Ju fler dess bättre så man kan hävda sig lite i gathering zonerna sen och kanske få ihop till en guildstad!

...någon som har 9800Gtx här? Min burk fryser i spel efter ca 1-3h, någon mer som har det problemet!?

Av FUtech

he he, underns tid är inte förbi. Blev så tomt på Fury när du drog flip!!

Kan hända mkt mysko på ett möte. Aja, är lvl 19 med min BS nu...El Borko(Borca)!! Huf...visste inte att Bear Shaman hade hp som en nyfödd hamster!

Av FUtech

Kommer nog in på Fury lite emellanåt. Kommer nog inte överge min assasin helt...tiden får utvisa. Då utopin på Fury uteblev känns det bäst att lira på servern med störst chans att det blir ngt av guilden. Kul att vara med och starta från början iaf.

atWa: Om du blir sugen på ny char kan du ju alltid glida in på Battlescar!

Hoppas detta blir sista serverbytet...!

Av FUtech

Det här hakar man ju på!!

namn: Maarduk
class: assassin
EA: fixat och klart
ålder: 30...gammal o vis!!

Fury blir prima

Av FUtech

En tanke slog mig just när jag satt och läste alla inlägg. Hur fasen ska man få tag på film om bolagen får igenom sitt trams och får bort alla fildelare? Nog kommer det dyka upp alternativ för "pirater".

Men vad jag menar är...hur många har sett till en hyr videobutik på sistonde? Finns ju knappt några längre vilket skulle innebära att man måste köpa allt man vill se...och 250kr för en film kan dom glömma.

...och att dom får 115milj från TPB säger jag bara...dröm vidare!

För vanligt folk är det fantasisummor. Men för dom är det en piss i sjön!

Av FUtech

Hum...låter helt bissart!
Nästan som det vore planerat från början. Först etablera ett medium som nästan alla är beroende av. Sedan tvinga alla enligt lag att betala licens för det utöver dom avgifter man redan betalar. Sedan tar regeringen över inkasserandet av pengarna. Blir inte det som en internet skatt då?

Dessutom talas det om att internetleverantörerna kommer höja sina avgifter avsevärt pga all piratmedia som slangas över nätet som "media licens" till skiv/filmbolagen.
Är det då inte rimligare att "internet-tv" licensen betalas av leverantörerna om dom ändå kommer höja sina avgifter?

Langa in reklam i SVT, ta bort licensen och låt oss surfa ifred!!