Inlägg

Inlägg som FUtech har skrivit i forumet
Av FUtech

Det var väl exakt samma sak som hände med polisens system RAKEL. Det östes kopiösa mängder pengar på ett system som utvecklades under väldigt lång tid. När det var klart så var det så dåligt att man hellre återgick till papper och penna. Jag är inte helt insatt i hur det hela gick till men det jag vill ha sagt är att...

Det är våra skattepengar som många gånger inte tas på allvar av politikerna. Det håvas in så mycket skatt varje månad så man orkar inte bry sig om alla svarta hål som pengarna försvinner in i och upphandlingar som dom skiter i.

Man skulle nästan efterlysa att de måste lägga fram sina förslag och får be medborgarna om pengarna som behövs till att finansiera det, lite som Kickstarter.
Vad vet jag!
Blir bara så trött när man gång på gång ser ignoransen hos våra "förtroendevalda".

*/ end of rant /*

Av FUtech
Skrivet av Alling:

Skulle du vilja utveckla detta? Mig veterligen är det bara secret chats (med grönt hänglås) som har E2EE i Telegram; inte använder ni väl sådana för vardaglig kommunikation inom familjen? Alla seriösa chattjänster använder ju "vanlig" kryptering (alltså inte E2EE).

Har själv Telegram som primär meddelandetjänst och tycker mycket om det, framförallt för grupper av begränsad storlek som kan komma överens om att installera det. Men secret chats använder jag bara i undantagsfall.

Skulle gärna vilja kunna göra det men jag är inte tillräckligt insatt i detta och exakt hur bra det är. Men vi använder inte secret chats i vardagliga kommunikationen nej. Så jag antar att det landar under "vanlig" kryptering.

Här är lite kort info:
Our encryption is based on 256-bit symmetric AES encryption, 2048-bit RSA encryption, and Diffie–Hellman secure key exchange.

Av FUtech
Skrivet av makatech:

Krypterat för vem menar du, så att inte grannnen kan läsa dina meddelanden? När/om FRA vill kunna läsa dina meddelanden så gör de det.

Well, det kanske inte är till för gangsters och top-secret organisationer som vill ha quantum kryptering på allt. Men det är gott nog för de flesta. Bättre än Signal vet jag inte heller om det är men som några är inne på så finns det väl få chatprogram som inte FRA eller andra kan ta sig in i om de vill. Jag är mest ute efter att få behålla någon form av integritet vilket inte Facebook med flera inte tillåter.

Om Telegram duger för dig får du själv avgöra!
https://telegram.org/faq#q-how-secure-is-telegram

Av FUtech
Skrivet av Spelaspel:

Det verkar ju bara vara metadata som ska samlas in? Visst det är väl inte precis roligt att Zuckerberg ska veta vem man pratar med och när man gör det men meddelanden är fortfarande E2E krypterade. Vill man ha ett alternativ så är det väl Signal som gäller då det är E2E krypterat och tillräckligt användarvänligt för att alla man känner ska kunna använda det. Man vill ju inte precis försöka få 60+are att dela sin kryptonyckel/QR-kod så man kan skriva till dem. Telegram är också användarvänligt men det är inte riktigt ett WhatsApp alternativ eftersom det inte är E2E kryptering på meddelanden(förutom secret chat). Sen ska ju Telegram också implementera premium features och reklam under 2021.

WHAT, premium features...reklam!? Hoppas du har läst fel!!!

Av FUtech

Här kör vi Telegram sedan en tid tillbaka. Har gått fint att få över familj, föräldrar och svärföräldrar till detta. Det är lätt och roligt att använda plus att det är krypterat så det har blivit uppskattat.

Själv avviker jag från allt som har med Facebook att göra. Hoppas på att ett Svenskt eller åtminstone Europeiskt alternativ kommer dyka upp i framöver vars syfte inte är att kartlägga befolkningen.

Av FUtech

Investerarna skiter väl i buggar och dylikt. Spelet har ju ändå sålt riktigt bra vilket ligger helt i linje med deras intresse. Om de sitter still i båten kommer buggar fixas och försäljning på konsol ta fart igen.
Hur kan de stämma då de inte förlorat något och kommer tjäna betydligt mer inom kort? Det är väl i vanlig ordning USAs advokat-gosskår som ser tillfället att stämma skiten ur allt och alla. Vad vinner de på att köra CDPR i botten så återbäringen aldrig kommer!?

Jag köpte spelet dag ett även om jag förväntde mig att strul och buggar skulle finnas. Det är ju verkligen inte många spel som är felfria när de släpps i dagsläget så jag hade ändå tänkt vänta.
Helt enkelt ta det lite lungt och problemen kommer snart vara lösta, spela något annat så länge.
God jul!

Av FUtech

Byt ut Jolt-colan mot rödvin och head set mot läsglasögon så är vi hemma! 😉

Av FUtech

Som många är inne på så tror jag att det blir svårt eller snudd på omöjligt för en partisk granskare att avgöra vad som är sant och falskt i alla lägen.
Jag tror att något som skulle funka bättre är att förtydliga källan till olika påståenden så långt det går. Tänker på ryska propaganda fabriker som sprider falsarier och liknande. Att man faktiskt kunde se att det är de som är ursprunget.

En annan tanke som kanske kunde leda till något gott vore om alla hade ett starkt digitalt ID. Istället för att kunna skapa oseriösa användare eller mångdubbla konton för att sprida skräp. Så att man faktiskt får stå för allt man säger oavsett vilket forum eller plattform man befinner sig på.
Laborera gärna med tanken! 🙂

Av FUtech

Kan säkert bli så att windows körs strömmande genom någon prenumerationsmodell inom en rimlig framtid!? Det är ju populärt att prenumerera på allt nuförtiden...
...ve och fasa!!

Av FUtech

Dom verkar köra sitt vanliga race, tänker särskilt på windows mobile. Fragmentera användarbasen och lämna majoriteten åt sitt öde. Håller dom på såhär finns det fasen snart inget windows kvar då alla har tappat förtroendet.

Av FUtech

@Herr Kantarell: Jag tänkte ursprungligen grunda min nya burk med MSI Carbon kortet. Jag monterade allt i förrgår men kortet var stendött så det blev en RMA av det. Åkte istället raskt som attans till Inet i Sisjön och skaffade enda ASUS PRIME X370-PRO kortet i stan. Det verkar dock ha andra bekymmer som att windows splash screen fryser efter några sek. Har sett andra som har detta problem men har ej sett någon lösning/förklaring på detta.

Ingen som vet något?

Av FUtech

Jag påbörjade nyss ett bygge med MSI X370 GAMING PRO CARBON som grund. Tyvärr var det helt dött när jag skulle provköra så jag bytte mot ett ASUS PRIME X370-PRO istället.
Detta fungerade bättre. Dock fryser det i när windows boot drar igång, ännu okänd orsak.

Av FUtech

När ska Ericsson och Nokia komma tillbaka!? Man börjar bli trött på att bara förlita sig på Amerikanska crap företag med noll innovation och som skiter i Sverige totalt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FUtech
Skrivet av Osten87:

Ser häller att LinkedIn är ägt av Microsoft än SalesForce då dom är ett borderline pyramid scheme.

Precis min tanke! Skulle inte känna mig minsta bekväm med att ha min data samlat hos ett sådant företag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FUtech

I värsta fall kanske Valve får göra app av Steam som man troligen får ladda ner gratis för användning via MS Store. Är "appar" samma sak som UWP?
Annars klantar dom nog till det ordentligt för sig. MS har haft rätt mycket motgångar på sistone så man får hoppas att de har lärt sig något!

Av FUtech
Skrivet av _Merc_:

kunde ha väntat ett år till och gjort ett klokt spel.

Själv hoppade jag över Hardline så det känns lagom med ett nytt BF nu! ☺

Skickades från m.sweclockers.com

Av FUtech

Har på något sätt känt på mig att detta skulle hända förr eller senare så jag har försökt att använda OneDrive sparsamt. Har mest mobilbilder och lite oviktiga dokument där. Men trist för alla som använder tjänsten mer seriöst.
Visserligen gillar jag Microsofts grejer men de senaste åren har de gett ett intryck av att de inte har den blekaste aning om vad de vill. De ändrar sig stup i kvarten och dumpar mängder av användare bakom sig varje gång.

Vem vet, snart får dom för sig att det här med operativsystem är ute, windows är som bortblåst...

Av FUtech

Nyfiken på hur det har gått med det nya objektivet? Brottas själv med att besluta vilket av dessa jag ska köpa. Fast då med adapter så det passar till min Samsung NX1.

Av FUtech

Har kört WP rätt länge nu och gillar det starkt. Har för närvarande en Nokia 920 som jag haft i snart 2 år, mycket bra telefon. Om ingen drastisk ändring till det sämre skulle jag tveka länge att byta tillbaka till Android.
Angående namnbytet till Microsoft Lumia så skär det riktigt illa i öronen enligt min smak. Bara Lumia hade räckt!

Av FUtech

Huh, man skulle känna sig helt handikappad utan skrivbordsmiljön. "Metro" har många fördelar men det är kombinationen av båda som är styrkan med RT, enligt mig.

Skickades från m.sweclockers.com