Inlägg

Inlägg som FabriciusRex har skrivit i forumet
Av FabriciusRex
Skrivet av Benna:

Önskar att Linux distro's kunde stödja spel så som windows gör
Eller att köra VM från en linux distro och spela på så sätt utan att det påverkar prestandan/flytet.

Vad menar du med "Linux-delen" ?

Wsl skapar en linux miljö i windows. Du har alltså en hel map struktur som liknar vad som är i en vanliga linux installation. Har för mig att denna delen är osynlig för windows. Men det omvända gäller inte. Man kan använda wsl för att göra bash specifika saker i ens windows mappar.

Av FabriciusRex

Det är superenkelt att leka med wsl. Installera någon linux distro från windows store. Har för mig att det står anvisningar om hur du får igång wsl där med.

Man har åtkomst till hela datorn via wsl. Om man vill vara extra säkert så håller man sig till linux-delen.

Kan rekommendera windows terminal. Också från windows store.

Av FabriciusRex

Dags att styra upp kommentarerna lite
Cyberpunk är verkligen next-gen. Det går inte att blunda för det. Det är inte bara grafiken som imponerar utan även designen av miljöerna som verkligen säljer in Night City.
Argumentet att spelet är ofärdigt för att det saknar något x från något spel y är väldigt svagt. Samma argument går att tillämpa på vilket spel som helst i jämförelse med vilket annat spel. Man får ta CP2077 för vad det är. Antigen gillar man det eller så gillar man det inte. Vi är väldigt många som gillar det.

Av FabriciusRex

Upptäckte en grej. Kolla in fps:n. I ena bilden har jag ett uppdrag aktivt (Guinea pigs) och i andra är det avklarat.

Vad jag tror sker är att cpu i fallet då uppdraget är aktivt gör alla beräkningar på saker som hör uppdraget till och därmed flaskar grafikkortet. Det är en hel npc:er och föremål som laddats in. Kan också tilläga att crowd density har marginel effekt här. Och temperaturerna är mellan 60 och 70 på både cpu och gpu vid hög belastning. Orsakade en del huvudbry igår kväll om varför fps störtdök så drastiskt.

https://i.imgur.com/uuWxXVN.jpg

https://i.imgur.com/jk2BCv2.jpg

Av FabriciusRex
Skrivet av Nioreh83:

Nånstans i början av uppdragen med nya borgmästaren eller vad han är så åker de iväg i en flygande bil. Den går det att hoppa på och få sig en liten flygtur.

Det missade jag!

Jag gillar verkligen vertikaliteten i designen av staden. Prima för utforskning.

Av FabriciusRex

Jag lyckades! Tror inte det är mening att man ska åka på dessa, men det går!

EDIT: Tusan! Tåget de-spawnade och slängde av mig. Kom inte särskilt långt.

https://i.imgur.com/BxqJyLk.png

Av FabriciusRex
Skrivet av Yamato:

härligt. Har faktiskt inte provat ett enda race än efter typ 60h speltid. Får testa det snart!

Det tycker jag absolut!

Av FabriciusRex
Av FabriciusRex

Spelat ca 60 timmar och tar det väldigt lugnt Använder ingen fast-travel och glider bara runt och har inte särskilt bråttom att klara ut main storyn Fick ett par crasher pga en ostabil överklockning av gpu Annars har det varit några grafiska konstigheter här och där
Känner att processorn är något svag för mitt grafikkort Men då 5600x säljs till ockerpriser hos återförsäljare får jag nöja mig tills 5900x kommer i stock igen

Kör på very hard för jag hade en misstanke om att man skulle bli OP vid högre levels Det blev man ju i Witcher 3 Tar alla relevanta perks för tech vapen, crafting, quickhacks och breach protocols. I den ordningen. Alltså technical ability och intelligence spec. Kommer få en del poäng över efter att jag fyllt ut det jag vill ha och nåt max level Man behöver inte min maxxa särskilt hårt. Bara man ser till att uppgradera vapen hela tiden så räcker oftast ett hs och sedan gör man lite kul med quick hacks. Har inte heller något emot att dö några gånger innan jag klurat ut rätt taktik. Ibland smyg, ibland med vapen och granater.

Vid en eventuell omspelning vill jag testa en ren melee karaktär. Tror dock att det kan bli segt vid lägre levels, innan man fått nödvändiga perks. Det visar sig!

Tycker spelet har en riktigt bra atmosfär Helt klart i klass med witcher 3. Bara annan sort.

EDIT:

https://i.imgur.com/9XOMtYL.jpg

Av FabriciusRex
Skrivet av Söderbäck:

Jag har stått utan brallor framför spegeln i spelet några gånger ;). Det gör inte så mycket - fast det är aningen wierd hehe.

Värre är väl att karaktären inte sällan fastnar i skräp på marken. Man kan knappt röra sig och blir av med halva hälsan för att sedan komma loss. Hänt 5-6 gånger på 10 timmar.
Det är väl de tydligaste grejerna.
Ja DLSS funkar inte riktigt som den ska i karaktärsmenyn. Karaktären ser kass ut som om DLSSförbättringarna inte appliceras utan det är bara lägre upplösning där. Och ibland visas inte klädbyten alls. Samma kläder oavsett vad man hittar på tills en omstart gjorts.

Jag tror att jag skulle kunna få ihop ett helt gäng grejer om jag bara skulle komma ihåg allt jag stött på.
Men jag kommer inte ihåg det mesta. För det spelar mindre roll egentligen.

Helhetsupplevelsen funkar redan nu bra för mig. Jag är ganska nöjd egentligen.
Det jag saknar är väl främst högre framerate med högre inställningar hehe.

Edit:
Jo en sak stör mig faktiskt. En del av hattarna får karaktären att ändra frisyr. Det är nog det jag stör mig på mest faktiskt. Samtidigt som att man då inte kan ändra flisyren i spelet i övrigt. Just den delen sliter mig rakt ur fantasin. En petitess - i know. But still.

Jag fastnade mellan en AC enhet och en fönstermarkis. Har upptäckt att man kan klättra en hel del i spelet. Och jag skulle väl inte hoppat upp på den där ACn.

Just nu är det ett head gear som inte visas när man sätter på sig det. Stats ändras, får mer armor, men inget syns på skallen. Ska testa att ladda om en save.

Av FabriciusRex

Det är märkligt att en del personer har så mycket problem. Jag har bara stött på en bugg som fick mig att ladda om från en save file. Samt att V är skallig i spegeln i lägenheten. Men roach hade ingen svans hur länge som helst. Jag överlever.

Kör med dator i signaturen och en relativt fräsch installation av windows från i sommar. Och gog versionen av spelet. Kör till och med en oc på gpun och prescision boost på cpu.

spelat snart 30 timmar

Av FabriciusRex

Gjorde båda fixarna: mempool och hexvärderna i cp2077 exe-filen. Om fixarna resulterade i bättre fps? Svårt att säga för inget dramatiskt inträffade. Fast i så här låga fps så är ju iof 5-6 till fps ca 10% mer så ... who knows.

Cpu användningen är dock jämnare nu.

Jag kör med digital foundries rekommenderade inställningar. Dock har jag dlss avstängt. Och jag har sänkt crow density ett snäpp. Och ingen rt, obviously.

https://i.imgur.com/KU99psw.jpg

Av FabriciusRex
Skrivet av ksw:

EDIT: Såg att Oneone postade memory pool budget länken för en timme sen. jaja

Mailade just Kenneth och JonasT om detta, finns en threadcount fix som kräver lite lattjande i HxD

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/kbp0np/cyberpunk_2077_s...

Sen finns det UTÖVER det en artefakt till i koden, gällande minnesanvändningen både på VRAM och RAM;

https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/kcka6t/unlock_your...

super grymt. Ska ta och kolla igenom länkarna. tack!

Planen var ju att 3300x skulle hålla sockeln varm tills zen 3 kom ut ...

Av FabriciusRex
Skrivet av Lagerlöf:

Lite roligt ändå, hade nyss ett argument på intranätet med någon som påstod att Escape from Tarkov är ett RPG (bara för att utvecklarna kallar det för det). Jag skulle aldrig kalla Tarkov för ett RPG, även om man har "skills" som man levlar upp.

Men nu är det här inte ett RPG för att utvecklarna kallar det något annat

Var går gränsen? Jag hade ju kallat CP2077 för ett RPG om någon frågade mig.

Jag kallar det också för ett rpg. Jag rollspelar min karaktär med det förmågor jag vill att han ska använda, alltså ett rpg.

Av FabriciusRex

Min cpu användning är lite skum. Det är alltid en eller ett par trådar som knappt gör något (<10% användning) medans de andra är uppe i 60%-70%. DF tog upp detta beteende i pc analysen av spelet. Verkar bara ske på amd ryzen och inte på intel.

Gällande buggar. Tråkigt att en del verkar drabbas av dem. Har varit rätt förskonad och kunnat fokusera på vad snyggt allting i spelet är.

Av FabriciusRex

Vet inte om denna dykt upp innan i tråden .

Av FabriciusRex

Har bara stött på buggen med grejer på marken med ikon över sig och som inte går att plocka upp. Annars flyter spelet på bra. Har tweak:at inställningarna något. G-sync räddar en här. Känns helt ok att köra i ca 60 fps.

Så hur rollspelar alla?
Kör corpo och maxxar intelligence och därefter technical ability. Ska hacka och bygga egna vapen.

Av FabriciusRex

crowd density gör riktigt stor skillnad på fps.

Av FabriciusRex

med dator i signatur når jag inte riktigt upp i 60 fps när jag går runt i staden. Med allt på low. Inomhus är det något bättre. Har dock ett 2080 ti på väg. Det lär förbättra saker.

Av FabriciusRex
Skrivet av Yoshman:

Som jag förstått regelverket i Sverige får du som privatperson sätta upp kameror så länge de bara filmar mark du äger. Så inga problem att sätta upp kameror inomhus, däremot tillhör marken utanför en lägenhet normalt inte dig.

Möjligen skulle det fortfarande vara OK om en kamera riktad mot ytterdörren bara filmar det som är mellan kameran och dörren. Men det är spekulation från min sida.

Tack, jag får lov att kolla upp det.