Inlägg

Inlägg som paranoiid har skrivit i forumet
Av paranoiid

I recensionen skrivs det:

Citat:

Den som spelar kompetetiva spel där fokus är på precision över allt annat

förstår jag inte, är det riktat mot 3D-ljudet eller ljudåtergivningen för ett ex. vapen?

Är det riktat mot 3D-ljudet skulle det vara intressant att höra vad som saknas eller varför/vilka hörlurar som gör det bättre. 🤔

Har ett Astro A40 sedan typ 10 år tillbaka, är dock lite sugen på att gå trådlöst så att se att Astro släppt uppdaterat A50 känns mitt i prick förutom priset. Nu när det finns trådlösa "surround"-hörlurar i 3-4k klassen från både Steelseries och Logitech så skulle man önska att de gick att provspela med innan man köpte något 😅

Av paranoiid
Nytt bud: 2 600 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av paranoiid

Hur all datainsamling fungerar och vilka privatlivsintrång som görs.

Av paranoiid
Skrivet av Klarspråkarn:

Tack! Mycket informativt att höra hennes åsikt och mer om den politiska processen.

Skickades från m.sweclockers.com

Citat:

Vad tycker liberala gruppen ALDE?

Den liberala gruppen i parlamentet (ALDE) i vilken Liberalerna och Centerpartiet ingår är liksom många andra grupper splittrad i den här frågan. Våra två ledamöter i det rättsliga utskottet är vad jag förstår för både artikel 11 och 13 men en majoritet i gruppen är emot. Europaparlamentet fungerar dock på gott och ont som så att varje ledamot äger sitt mandat och är fri att rösta efter sina värderingar och överväganden.

Är det inte ironisk att vårt "liberala" parti - eller åtminstone två av dess ledamöter - röstade för detta? (eller tolkar jag detta fel?)

Då är det väl bara piratpartiet som återstår som ett säkert kort om man vill ha ett fritt internet.

Av paranoiid

Beställde ett poster-pack från despair.com (USA) - $20 plus $15 för frakt (eller något sådant).

Runt 110kr i moms och avgift. Tror inte ens det täcker arbetet som en person gjort för att behandlat det.

Trodde att detta egentligen skulle slå mot asiatiska länder och det skulle vara som tidigare för de andra (vilket var väl momsbefriat under ca 500kr?)

Av paranoiid

Jag hade gärna sett utöver publik ip-adress att man sedan då kan få sin egen domän (alternativt subdomän) typ minåtkomst.ownit.se eller dylikt - hade varit bra för folk med egna servrar, IoT-enheter, andra hembaserade molntjänster, osv.

Av paranoiid
Skrivet av Implor:

@paranoiid: Dom har sagt att alla paket markerade som gift eller utan värde deklaration kommer granskas. Ca 20-30k om dagen.

Ganska absurt, speciellt om paketet saknar ett kvitto eller någon deklaration på värdet - ska någon då sätta sig och söka runt på nätet efter den produkten och försöka uppskatta ett pris som sedan momsen kan tas från?

Snarare så lär det väl bli någon schablon eller lathund de kommer utnyttja - vad händer då om folk börjar bestrida dessa avgifter, är det ens möjligt? Ponera att jag har köpt en billig kinesisk kamera för 300kr, postnord uppskattar värdet till 1200kr och beskattar efter det.

I slutändan så känns det som att alla mantimmar detta kommer krävas kommer gräva ett betydligt djupare hål i skattekistan än vad moms- och "tull"avgifterna kommer dra in.

Av paranoiid

Okej, visst 75kr per paket lär stoppa en hel del men när värdet stiger över 200kr och moms ska tas - hur ska postnord göra då? Av min erfarenhet så kommer alltid paket från Hong Kong, Kina, Taiwan med ett deklarerat värde av 0kr - antagligen för att deras kund ska slippa betala moms och ge dem ett negativt omdöme (men då handlar jag mest från ebay, dx, ali så det kanske är annorlunda).

Frågan är då: hur ska postnord avgöra om ett paket faktiskt överstiger 200kr eller kommer de bara blankt lita på det som är deklarerat? För då är vi väl tillbaka med att moms inte tas.

Av paranoiid

Jag vet inte om detta blivit sagt men jag har använt Bahnhofs och PIA. Jag föredrar PIA eftersom man man relativt enkelt port-forwarda en port hos dem samt att de är bland de få som blivit "testade" - om jag minns rätt så kom FBI och knackade på dörren och skulle ha information men precis som de säger så fanns det ingen information tillgänglig.

Av paranoiid
Skrivet av madtop:

Har ingen aning exakt hur din router fungerar men min gissning är att din router inte samtidigt kan köra en wifi-brygga och agera accesspunkt.

Möjligen skulle det gå om du kör 2.4G som brygga och 5G som accesspunkt.

Nej men jag kunde få till det på ett mer hackigt sätt.

Kan inte redigera de trådlösa inställningarna som finns när routern är i brygg-läge - däremot tog den med sig de inställningar den hade tidigare.

Jag satte den i router-läge, aktiverade gästnätverket, tillbaka i brygg-läge och nu har jag internet via gäst-nätverket.

Av paranoiid

@Gurk:

Nej jag har satt min router i brygg-läge. Routern frågar då efter SSID och lösenord och frekvens.

Det är inte problemet, jag har internet till min stationära men jag kan inte ansluta till det trådlösa med min laptop/surfplatta etc.

Av paranoiid

Kan inte ansluta trådlöst till bryggad router

Hej,

Mitt internet har dött, en granne låter mig sitta på hans wifi tills vidare.

Jag har bryggat min router till hans då. Det är en Netgear R7000 - samma SSID, samma lösenord osv.

Det fungerar för allt som är uppkopplat med tråd men försöker jag ansluta till nätverket trådlöst så blir jag utsparkad direkt.

Är det en begränsning i routern? Eller gör jag något fel?

Hans router är en Asus AC68U om jag inte minns fel.

Av paranoiid
Skrivet av BM-Mods:

@paranoiid: Du får tänka på att det är en i5a alltså 4c4t 1600x har 6c12t, så i spel som stödjer flera kärnor så kommer den funka bättre även i alla andra applikationer som stödjer det, sen att intel är lite snabbare vad gäller IPC går inte att argumentera emot. 7600K har även 200MHz högre stockklock samt turbo än 1600X.

Så lät det när folk diskuterade om man skulle köpa en E8400 eller en Q6600 för x antal år sedan.

Q6600 hann bli föråldrad innan spelen var ikapp.

Eftersom både Xbox och PS4 sitter på 8 kärnor så borde nya spel vara mer optimerade för fler kärnor - men det kanske är äldre spelmotorer som håller dem tillbaka (plus att koda för flera kärnor ger exponentiellt mer huvudvärk per kärna).

Skrivet av BM-Mods:

Ska man spela typ CS kanske den kan vara bättre, men börjar spelen använda sig ordentligt av 4C eller mer så är den inte lika bra längre.

Kanske den kan vara bättre? Den är bättre (källa).

Spelar man primärt så förstår jag inte varför man skulle köpa en 1600x i dagsläget. Alla spel som 7600k slår 1600x idag kommer den fortsätta slå i framtiden, ingen utvecklare kommer skriva om ett helt spel (och ge ut det gratis) för att ta del av några fler kärnor.

Av paranoiid
Skrivet av Ozzed:

Det är just 1600X som det blir i de flesta fall för mig med. Där har AMD verkligen hittat den perfekta balansen vad gäller pris/prestanda.

Jag vet att alla här hatar Intel men presterar inte 7600k bättre än 1600x i speltester? Och är 200kr billigare enligt prisjakt. Borde inte det då räknas som bättre pris/prestanda?

Av paranoiid

Jag börjar väl med 200kr då.

Kan hämtas.

Av paranoiid
Skrivet av Sebzor91:

Bjuder 250kr+frakt för Gigabyte G1.SNIPER Z87, om den är kvar d.v.s.

Det finns kvar

Av paranoiid
Skrivet av Lordkiller:

Börjar lite blygt på 300kr + frakt för GTX580.

Ok, andra killen har inte svarat på PM. Fortfarande intresserad?

Skickades från m.sweclockers.com

Av paranoiid

@Perkka: Absolut, vill du ha huvudvärken så

Av paranoiid
Skrivet av Lordkiller:

Börjar lite blygt på 300kr + frakt för GTX580.

300kr + frakt är redan budat högre upp.

Av paranoiid
Skrivet av Ragshnak:

Är det inte meningen att alla lödpunkter ska ha kapacitorer? Tycker din bild ser väldigt konstig ut om man jämför med andra bilder på 4670k? https://images.bit-tech.net/content_images/2013/06/intel-core-i5-4670k-haswell-cpu-review/4670k-1-1280x1024.jpg

Rätta mig om jag har fel, men tycker bara att det såg konstigt ut.

Det är fullt möjligt - är det kapacitorer kondensatorer? Trodde det var resistorer.

Jag hittade bara en av de små rackarna så jag antog att det bara var en men de är ju pyttesmå så resten kanske åkte in i dammsugaren.

Tar bort den från budlistan.