Inlägg

Inlägg som Miikks har skrivit i forumet
Av Miikks
Skrivet av Jud1th:

Beroende på vilken utbildning du går kan jag tänka mig att det skiljer sig lite i vilka svar som efterfrågas. Är det en standardkurs i början av utbildningen (som du skriver) kan jag tänka mig att de inte förväntar sig mer än att du hittar svaren i er kurslitteratur. I värsta fall så kan du få "fel" svar. Jag jobbar i stora komplexa infrastrukturprojekt och kan tänka mig att "vår" process skiljer sig rätt mycket från den du har beskriven i din kurslitteratur då det ofta är hybrider mellan AB och ABT.

Det är på en väldigt grundläggande nivå (endast fyra veckor på kursen). Boken vi använder oss heter "Byggledning: Projektering". Upplever den som väldigt svår att läsa i
Har du något tips på vad jag kan fylla på under "Hur man budgeterar"? Den frågan är väldigt stor i mina ögon och fyhelvete för att plugga på distans. Ska jag fråga efter hjälp från läraren tar det flera dagar att få svar (skickade i samma skede som jag skapade denna tråden mail till henne men har inte fått svar än). Behöver i detta läget verkligen hjälp (paniken är total!)

Av Miikks
Skrivet av Mindfighter:

Läs frågorna igen, det är vad du behöver kunna inför provet. Du behöver ta reda på varje område så du kan besvarar frågor runt dessa. Du kommer inte vara hjälpt av korta svar från the internetz...

Ta t.ex. första frågan:
"Kunna beskriva hur man budgeterar under projekteringsprocessen".

Kan du beskriva hur man gör budgeten under projekteringprocessen? Om inte så behöver du läsa på hur man budgeterar helt enkelt så att du förklara vilka metoder/tekniker man använder inom din domän för hur man bryter ner de olika momenten som behöver genomföras och hur man bedömer kostnaden för dessa moment. Hur man bedömer kostnaden för risk, projektreserv o.s.v.

O.s.v. med de andra frågorna. De är relativt öppna frågor för att det är rätt mycket inom varje område du ska kunna förstås.

Tack för ditt svar. Som vanligt när man efterfrågar hjälp så tror folk att man försöker åka snålskjuts. Där är totalt 43 såna "frågor" och jag har skrivit ca 32 sidor (har jag försökt hålla det kortfattat och ha de some notes inför att plugga på provet) med mina svar. Dessa är de enda jag är osäker på därav att jag efterfråga hjälp. Ja, jag förstår att det är en stor fråga (den angående hur man budgeterar) men det är ju också det som gör den så svår och hade behövt någon fort av hjälp för det är helt blankt när det kommer till de frågorna jag har skrivit ner.

Edit: Jag har fört anteckningar under de lektioner vi haft men kan ha missat dessa punkter.
Frågan angående vad nyckeltal är jag någorlunda medveten om vad svaret är (kan tex vara att man kalkylerar kostnaden för att bygga en skola med hjälp av nyckeltalet: kostnad per elev).

Av Miikks
Skrivet av glemmy:

Det är inga frågor, det är en beskrivning på vad du ska kunna i kursen.

Ska ge dig min lärares mail så du får ta denna felformulering med henne.

Av Miikks

Någon som kan svara på tre frågor angående projekteringsprocessen i byggprocessen?

Hej

Jag behöver hjälp med att få fram svaren på dessa tre (förlåt. fyra) frågor som är en del av "övningsfrågor inför provet". Tänk på att jag är bara två månader in på utbildningen så inga superavancerade svar behövs.
Hjälp kommer verkligen att uppskattas!!

•Kunna beskriva hur man budgeterar under projekteringsprocessen
-----------------------------------------------------------------------------------------------
•Veta vad ett nyckeltal är och hur man använder det
-----------------------------------------------------------------------------------------------
•Vara medveten om hur en projekteringsprocess skiljer sig mellan ett stort och ett litet projekt. Vilka delar som kanske utgår
----------------------------------------------------------------------------------------------
•Skillnader i förfrågningsunderlaget vid de olika entreprenadformerna (detta kom jag fram till)

Utförande:
-Eventuella ändringar i standardavtalet AB 04
-Standardavtalet AB 04
-AF
-Beskrivningar
-Ritningar
-TB
-MER
-MF (eventuellt)
-Tidplan

Total:
-Eventuella ändringar i standardavtalet ABT 06
-Standardavtalet ABT 06
-AF
-Beskrivningar
-Ritningar (inte lika detaljerade som vid utförande. Tex gestaltningsritningar)
-Tidplan

Av Miikks

SNÄLLA hjälp mig med följande uppgift:

x(tan42-tan36) / (tan36*tan42-tan42*tan36)=700

Kom fram till detta med hjälp av en klasskamrat och han sa att han fick rätt svar men jag får det inte till att bli rätt.

Av Miikks

Förstår inte varför man vill äventyra de svenska arbetsvillkoren genom att handla från Amazon. Att spara någon småslant hit och dit känns verkligen i längden dumsnålt och det kommer att bita oss alla i röven förr eller senare. Mitt lilla inlägg här kommer inte göra någon skillnad, det vet jag, men jag önskar att folk var lite mer långsiktiga. Men så är jag någon som gärna betalar några fjuttiga (max)1400kr om året för att få tillgång till reklamfri radio och ett rätt så bra utbud av dokumentärer och serier på SVT-play och på samma gång bidra till samhället (om nu alla pengar inte går direkt till dessa ändamål). Folk är för gnälliga när de får det för bra...

Av Miikks

@panpo98: Världens senaste svar men vill ändå säga att jag löste problemet genom att avaktivera "Fast boot" i BIOS. Då tilläts reparationsprocessen när Windows startar och jag har inte haft några felmeddelanden sedan dess.

Av Miikks

Designen på nya Xbox tilltalar mig i alla fall något enormt.

Av Miikks

Alla dessa storföretag som ska roffa åt sig marknadsandelar gör mig innerligen orolig. Vi behöver inte något Jävla Amazon i Sverige bara för att gemene man ska spara någon korna hit eller dit! Det är denna snålhet som gör att stadskärnorna dör för att man istället kan köpa något för 100kr billigare på ett köpcentrum eller nätet. Undrar om folk ens tänker på vad de långsiktiga konsekvenserna blir av detta? Antagligen är de att de inte ens kommer att ha råd att köpa något för 800kr istället för 900kr i framtiden när de inte har något jobb att gå till...

Av Miikks
Skrivet av lnd1437:

Då drog deras säkerhetstjänst högsta vinsten, har nämligen både ringt morsan och besökt Västervik idag.

Mjukvaran är förmodligen ett läckande såll men är nog säkrast att utgå ifrån att inget på ens telefon är privat oavsett märke.

Även om det förmodligen stämmer tycker jag det är en kass inställning att ha.

Av Miikks
Skrivet av Kenneth:

Edit: Du som har ett vanligt One 2 Mini, hur känns plasten på undersidan? Är det från samma Fisher Price-fabrik som HyperX-modellen fick sin plast ifrån?

Utifrån bilderna att döma är det samma, men vitt då så klart, dock så upplever jag inte det som särskilt plastigt. Jag gissar på att det är färgen på HyperX-modellen i kombination med att det är högblankt som får det att se och kännas så "leksaksaktigt" ut.

Av Miikks

Gillade faktiskt färgen på undersidan. Men vad är det som gör brytarna till deras "egna"?

Köpte nyligen ett vanligt One 2 Mini med svarta brytare och är svinnöjd. Framför allt för att det är ett av få tangentbord jag provat där spacebar-knappen inte wobblar något så in i helvete utan (i princip) känns som resterande knappar. Dom svarta brytarna är också magiska. Slår utan tvekan, i mitt tycke, både röda, blåa och bruna.

Av Miikks

Cooler Master S White LEDs [MX Blue]

Kvitto och originallåda finns. Garanti utgått. Inte använt som primärt tangentbord så det är i väldigt fint skick.

Läs hela annonsen här

Av Miikks

Windows reparerar SSD:n vid varje uppstart

Jag kör "Felkontroll"-verktyget som man får upp när man högerklickar på disken och går in på egenskaper och då får jag ett meddelande om att disken har fel och att den måste repareras och för att göra det så måste datorn startas om. Jag gör det men ändå dyker det jävla meddelandet upp varje gång.
Skriver jag "wmic" i kommandotolken får jag "Status OK".
Kör jag Samsung Magicians diagnostikverktyg så hittar den inga fel.
Hittar ingen när jag kör Malware Bytes eller Windows Defender.

Vad gör jag nu?

Av Miikks

@Mac83: Ok. Ska prova.

Av Miikks

@Mac83: Lite sent svar men har missat ditt svar och såg det nu när jag av tristess kollade lite gamla inlägg. 2103 kör jag med. Har sedan jag sist skrev kört på 4.2 vilket har fungerat bra men ändå trist med tanke på att temperaturerna hade tillåtit lite mer.

Av Miikks

Alldeles för ofta. Har blivit någon slags mani att lilla minsta damm stör mig och måste bort. Dessutom rengör jag musmattan varannan dag med en klädvårdsrulle.

Av Miikks

@Mac83: Gick inget vidare. Måste ha fått ett riktigt skitexemplar. Windows gick att boota men 2 sekunder in på benchen blev det blåskärm. Ska göra ett sista försök på 4.3 sedan lägger jag ner detta hittills misslyckade projekt Tack ändå för hjälpen!

Av Miikks

@Mac83: Tack! Ska prova!

Av Miikks
Skrivet av SCORPIUS:

@Miikks: Är det 42 på alla kärnorna? Om inte så prova det.

1. Vad har du för kylning?

2. Vad har du för minnen? Kör du standard 1600 så kan du vinna en del på snabbare minnen.
Det är främst din lägsta fps som påverkas. Vilken även är den viktigaste fps så.

Kärnorna är synkade.

1. Noctua NH-U14S

2. HyperX DDR3 1600Mhz. 16GB. Har inte rört minnena något utan tänkte göra det när jag får ordning på cpu:n. Provade förresten att välja XMP-profilen men det gjorde att att dator kraschade både med och utan oc.