Inlägg

Inlägg som Alex_heter_jag har skrivit i forumet
Av Alex_heter_jag

Nej, har ingen hd kanal. Men det kanske är så att man ska undvika att se fotboll på analoga kanaler.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alex_heter_jag

Dålig bild på tv

Hej. Har köpt en ny tv 40 tum. Lite intressant att veta, hur mycket större bildyta är det jämfört med min förra på 32 tum. Vilka är deras storlek i kvadratdecimeter?

Är nöjd med bilden när jag ser på tex svt 1 och svt 2 (digital, comhem kabeltv.), däremot när jag sett på fotboll på kanal 12 (analog) flera matcher så vare inget vidare. Jag är inte så petig med att det ska va jättebra bild men det här va dåligt!, framförallt när det var utzoomat när de visade planen och spelarna. Vad beror d på? Är fotboll svårt att sända och få det i bra bild? Brukar kanal 12 visa lite sämre bild än 1an, 2an och 4an m.fl.? När jag sen tittade på en serie på kanal 12 så var bilden helt okej. Jag vet att analog är lite sämre men ingen jätteskillnad tycker jag. (tv:n är en vanlig led 40 tum, full hd).

Av Alex_heter_jag

Football manager 2015 - talangutveckling

Hej.
Finns det någon som är duktig på FM 15?
Jag har 2 forwards som jag är osäker på om jag ska ha kvar.
Den ena står det att han underpresterar ofta, går det att träna bort? Har en mentor som jobbar med honom nu men vet inte om det hjälper. En annan anfallare har svårt med stora matcher, samma fråga där? Han är på lån, 20 i beslutsamhet, driftig personliget.

Av Alex_heter_jag

Football manager / steam

Hej.
Tänkte köpa football manager 2015. Jag funderar om jag ska köpa från Steam eller en skiva. Har aldrig handlat från steam. Ungefär samma pris. Om jag köper skivan då behöver man inte koppla upp sig mot Steam utan kan installera och spela offline va? Behöver man ha skivan i när man spelar, vill helst inte ha det. Age of empires 2 hd verkar bara finnas som nedladdningsversion? Förstår inte varför dem gör så.

Av Alex_heter_jag

Gick bra att bli medlem med ituneskontot i min apple tv. Inte superbra utbud, men är ju gratis första månaden och sen 80 kr/mån så för det priset är jag nöjd. Ska börja se Gravity!

Av Alex_heter_jag

Starta netflixkonto

Hej.

Funderar att skaffa netflix. Min fråga är: måste jag uppge mitt kontonummer när jag går med där eller finns det andra alternativ?

När jag köper appar till min iphone använder jag ituneskonto heter det va, men då behövde jag aldrig uppge kontonummer eftersom jag använde ett presentkort istället. Finns det ett sånt allternativ till netflix? Det står att man ska kunna debiteras genom itunes när man använder netflix, hur fungerar det?

Av Alex_heter_jag

Okej, tack då förstår jag. Jag ställer in på 720p 60hz så ska det bli lite bättre kvalité. Men jag tycker att apparaterna själva borde ställa in sig på det när man har autoläge.

Av Alex_heter_jag

Upplösning tv och apple tv?

Kanske en dum fråga. Jag köpte en apple tv3 idag. När jag går in på menyn i apple tvn så står det att upplösningen på tvn är 1080p 60hz (auto) men min tv är hd-ready och klarar ju då bara 720p. Spelar det någon roll vad jag ställer in på apple tvn? Bilden ser i alla all bra ut nu. Även min ps3 är inställd på 1080p. Om jag ändrar till 720p ska jag då välja 50 eller 60hz? Min tv är en samsung LE32A336.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alex_heter_jag

Tack

Tack. Bra video. Jag hittade en skiva som följde med datorn. Hittade där en drivrutin för intelmoderkortet så det fixade sig.

Av Alex_heter_jag

Formatera om. Installera om win.

Hej. Är inte van att formatera och installera om. Jag började med att stoppa in win vista skivan. Tog bort så att allt är på c: istället för 2 partitioner. Vet inte om d blev någon riktig formatering? Gick på ca 5 sekunder. Sen installera ja win. Installera drivrutin för grafikkort, skärm och trådlöst nätverkskort. Är det någon mer drivrutin som behövs? När jag går in på enhetshanteraren så är det ett utropstecken på SM-styrenhet under andra enheter. Bör man göra något åt det? Datorn verkar fungera bra endå. Datorn är för övrigt ca 5-6 år.

Av Alex_heter_jag

Koppla iphone till tv.

Om jag köper en sladd för att koppla ihop min iphone 4s med en tv (hdmi in i tv), kan jag då se svt play från mobilen i tv:n? Bra bild? Helskärm? Behövs något program? Något problem att se svt play på det här sättet? Går mycket batteri?

Jag har ingen bärbar dator att koppla in och ps3 kan ju inte visa svt play. Mac tv kostar mer.

Av Alex_heter_jag

PS3 - spela online

Hej

Ska köpa NHL 13 till playstation 3 och har aldrig spelat online på den. Visst ska det fungera bra för mig i Sverige att spela mot en person i Norge? Bara man har tillräckligt snabb uppkoppling va? Men det krävs inte så snabb?

Av Alex_heter_jag

Tack för tipsen. Men det är inte lätt att bestämma sig, alla tyckte olika. Jag tror i alla fall jag ska testa Ni No Kuni. FF10 ska väl komma ut i HD? Det är väl ganska bra? Vore kanske något för mig. Tales of Xillia kanske, men det är rena actionstrider va, (som i fable fast det kommer fram en stridsarena) då är det nog inget för mig.

Av Alex_heter_jag

Plattformsspel till PS3?

Hej. Finns det något trevligt plattformsspel till PS3?

Jag tänkte ungefär som mario. Köpte Sonic Generations men det var inte så kul, han bara stutsar runt utan att man styr själv. Känns lite plastigt dessutom. Crash Bandiscoot var kul till ps1 och 2 men det har ju inte kommit till ps3.

Av Alex_heter_jag

Vilket JRPG till PS3?

Hej. Har nyss skaffat PS3. Om jag ska köpa ett enda JRPG utav dessa 3, vilket ska jag ta?

Ni no kuni
Final fantasy 13
Eternal sonata

Det är bara 2 JRPG jag spelat förut som jag fastnat för och det var FF 9 och Phantasy Star 4 men det var ett tag sen. Så dem får gärna likna dessa.

Jag gillar turordningsbaserade strider men Ni no kuni är något mellanting mellan det och actionstrider eller vad man ska säga va?
Hur är striderna på dem andra 2?

Vad skulle ni säga att det är för svårighetsgrad på dem spelen för en vuxen person? Jag vill att det ska va lite utmaning, inte bara att man travar på rakt fram, man ska få klura lite och inte veta var man ska och så.

Är det mycket filmsekvenser i spelen? Vill hellre spela än se för mycket film.

Hur lång tid tar det att klara spelen?

Av Alex_heter_jag

Router - problem ?

Hej. Kanske frågats om det här förut. Jag har problem med min nyköpta router.

Det är en Netgear wnr3500L och ett trådlöst nätverkskort: Netgear wna3100. Jag har 100mbit bredband och en gammal stationär dator med win xp.

På programmet som följer med det trådlösa nätverkskortet står det att signalen är 4-5 på en 8 gradig skala och att hastigheten varierar mellan ca 5-40 mbit men ställer ja routern där jag från början tänkt att ha den så blir det knappt någon kontakt alls.

Det är en 3-rums lägenhet. Jag kanske får acceptera att det inte går snabbare p.g.a. avståndet och väggar m.m. emellan. Vad jag förstått går signalen raka vägen? Borde annars kunna studsa och gå genom öppna dörrar tycker jag? Jag har lösenord och uppdaterat firmware för routern.

Finns det routrar som skulle fungera bättre? d-link dir-655 är den bättre? Den har ju 3 externa antenner istället för min router som har intern(a), kanske är bättre. Provat d-link dir-501, med ungefär samma resultat.

Av Alex_heter_jag

Nu har jag uppdaterat grafikkortsdrivrutinen och jag har senaste versionen av flash men det hänger sig fortfarande.

Insticksprogram är det dem jag får fram när jag väljer hantera tillägg i menyn?
Vad kan jag göra åt dem? När jag väljer för närvarande inlästa tillägg så kommer det upp drygt 10 stycken, men jag vet inte riktigt vad alla är till.

När jag startar IE9 utan tillägg så hänger det sig inte på t.ex. kanal5.se men då går det inte att se nån video. Då står det att jag ska ladda ner flash.

Av Alex_heter_jag

IE9 hänger sig

Hej

Efter att jag uppdaterade till IE9 så hänger det sig på massa sidor och det kommer upp ett felmedelande "internet explorer har slutat att fungera".

Kan man fixa det? Eller ska jag byta webbläsare? IE8 funkade hur bra som helst.
Jag använder Vista home premium.

Av Alex_heter_jag

Red Alert 2 - skärmflimmer

hej

Har börjat köra lite Red Alert 2: Yuri's Revenge, var några år sen sist.

Men det blir massa flimmer, när man flyttar bilden, typ vågor nerifrån och upp.

Är det nåt man får stå ut med när man kör så gammalt spel?

Datorn är ca 2 år, vista, radeon hd 3650, widescreen.

Kanske Age of empires 2 funkar bättre... Det finns en patch va så det funkar i widescreen?

Av Alex_heter_jag

Jag ska nog köra på Caesar 4 till att börja med och sen kanske civilization 4. Tyckte Rise of the middle kingdom var riktigt bra, riktigt fina hus. Nån som vet om det funkar i widescreen och i vista?
Ska väl gå att spela multiplayer också?

Sim City 4 var ju bra också men det känns färdigspelat. Settlers 2 tyckte jag om men fastnade inte för den nygjorda 2:an. Gillar eg mer 2D grafiken som var i äldre spel. Varför har dem slutat med såna?