Inlägg

Inlägg som Jonas79 har skrivit i forumet
Av Jonas79

Tänkt pris på Asus Tuf 4070ti? Finns kvitto kvar? Fungerar felfritt? Komplett med kartong och tillbehör?

Av Jonas79

Produkt: Corsair sf 1000L
Länk: https://www.proshop.se/Stroemfoersoerjning/Corsair-SFX-series...
Kategorin: Nätdel
Prisjakt
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=9766686
Pris: 1799 kr

Av Jonas79
Skrivet av shugge:

Förstår inte riktigt vad du skriver, men jag förmodar att din fråga är om det är ok att ha fläktarna som pull på radiatorn som sitter på fronten av chassit? Om ja, så är det i princip ingen prestandaskillnad på att ha fläktarna som push eller pull på en radiator.

Du tänker helt rätt har fläktarna som pull och att radiatorn är i fronten på chassit och funderade om det är någon prestanda skillnad på push.

Valde detta för att spara plats med slangarna som annars tar onödigt mycket plats.

Av Jonas79

Nzxt Kraken X52 fråga om intake outtake Meshroom S V2

Har denna 240 mm Aio och har monterar denna i fronten i chassit med tubing neråt och med fläktarna på intake bakom radiatorn och tänkte fråga om fläktarna är baksidan och försöker ta luft från utsidan genom radiatorn fungerar detta eller måste man outtake i sådanafall ?

Alla bilder jag såg på meshroom hemsida har fläktarna på utsidan av radiatorn som blåser luften genom radiatorn på intake men gör man på detta sättet så tar slangarna betydligt mer plats mot nätdelen och alla kablar

Av Jonas79
Skrivet av DavidtheDoom:

Låter kort och gott som att du har en dålig lödkolv och kanske även bristande teknik. Vad är det för lödkolv du använder?
Vad är Teemu för märke, menar du den kinesiska handelsplatsen "Temu"?
Bly-tenn smälter 185-200 °C beroende på blandning, RoHS smälter närmare 215 °C men finns kopparlegeringar som inte smälter förrän närmre 260 °C.

Lödkolv är köpt från handelsplats Teemu från Kina.
https://share.temu.com/WOGTwzJmRRA

Detta paketet som jag äger med utbytbara spetsar.

Av Jonas79
Skrivet av Thomas:

Är det bara jag som tycker att det ser ut att vara metall? Om det är metall så drar ju listen bort all värme väldigt effektivt; det är inte lätt att löda på sånt, speciellt inte med en mindre lödpenna med låg effekt.

Om det är metall bakom, och problemet att löda har varit bara på LED-listen (fick inte helt klart för mig om det även var problem på det lilla PCB:t?) så lär det vara orsaken.
Isåfall kan du testa att värma upp metallen i närheten. Ett fultrick för att löda LEDs monterade på metall-PCB (MCPCB) är att lägga PCB:t på en platta och värma upp hela PCB:t innan man löder.

Allt är monterat i hårdplast och är en inköpt ramp som gått sönder som jag tänkte reparera och samtidigt lära mig att löda.

Det ska vara ledare och noll från led listen till kretskortet sedan på andra sidan ledare och nolla till kontakten till 220V.

Har som sagt problem att få upp temperaturen även på en kopparkabel 0.75 för att smälta tenn som medföljer pennan och har även testat att smälta tråden direkt på penna men på spetsen händer ingenting utan måste upp 1-1.5 cm för att ens smälta tenn likadant när jag tog bort tenn från kretskortet innan det smälter.

Valde nu att beställa tenn med 40% bly och avvakta på detta och se om detta smälter enklare

Av Jonas79

Lödning tips och råd

Har inställbar penna från Teemu med tillbehör inklusive lödtenn och försöker löda en led lysramp inklusive kretskort L & N.

Ställer in den på 450 grader och värmer ytan men får inte tenn och smälta även om jag lägger denna mot ytan med pennan ovanpå för varm lödning men om jag har lödtenn ca 2 cm smälter det men vill inte få kall lödning.

Är helt ny och har även testat och värma en 0.75 koppar kabel och ha tenn på andra sidan men smälter inte.

Har ni tips och råd

Bifogar bilder
[/img]

Av Jonas79
Skrivet av Entash:

Fanns en ganska nyligen att claima för mig iallafall, typ mellan 13 februari och 5 mars eller något sånt. De läggs som saldo på kontot så går inte att ge bort. Om du är student eller varit student brukar mecenat/mecenat alumni ha koder ibland.

såg denna sida att man ska kunna aktivera Amazon nyhetsbrev och få en rabattkod men vet inte hur man gör detta.
https://rabattkod.gp.se/amazon

Av Jonas79

Tänkte höra om Amazon koden på 100:- om man handlar för mer en 400:- fortfarande är aktuellt ?

Eller måste man få personliga koder ? Om så är fallet är det någon som har en tillövers som dom inte kommer använda ?

Av Jonas79
Skrivet av aydentist86:

Jag tror att det är det. Går jag in på mina ordrar på inet så kommer jag till chassit jag har länkat till. Har inte kunnat hitta någon konkret info vad som faktiskt skiljer v1 och v2 åt.

MVH Kalle

V2 har plats för Atx moderkort och 4 slots gpu så Asus Tuf korten passar i detta men inte V1 och mer stöd för vattenkylning och dc pump & 2 radiatorer.

Mitten av Juli 23 så hitta jag recensioner på nätet.

Av Jonas79
Nytt bud: 750 kr SSUPD Meshroom S V2 betalar frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Jonas79

Fick också tillbaka detta året men kan tidigast på fredag få ner deklarationen på Skatteverkets hemsida och antar att det är lika för dom flesta och appen säger ännu längre fram i tiden

Av Jonas79
Skrivet av acandell:

Jag får bara att jag redan köpt max antal av produkten, fast jag precis skapade konto.

Och vad menas med fraktfritt "00.00-06.00"? Måste man besällla före kl. 6 på morgonen för att få fraktfritt?

Stämmer bra att det är enbart dessa tider som det är fraktfritt missa faktiskt Mindstar och 599 Euro som jag hamna på via länken nu så priset är 20 euro lägre så kan var värt med fraktkostnaden om dom säljs fort då mindfactory är experter på att justera priset hela tiden och även samma dag

Får också felmeddelande att jag överstigit max beställningen fast jag inte beställt något grafikkort ännu och vet inte vad som är felet på hemsidan hoppas det korrigerar sig idag och någon kontaktar dom ska testa själv men är helg

Av Jonas79

Produkt:12GB Palit GeForce RTX 4070 SUPER Dual Aktiv
Länk: https://www.mindfactory.de/product_info.php/12GB-Palit-GeForc...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=13122925
Idealo: https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/20374450...
Pris: 619 Euro

Fraktfritt i Tyskland 00.00-06.00 till mailboxde.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1570365-guide-bestall-...

Av Jonas79

Vilka spel ska datorn klara av och vilken upplösning har du på skärmen och vilken fps krav har du och vilken uppdateringsfrekvens har skärmen

Av Jonas79
Skrivet av trwl:

Det är väl rent av ett av dom yrken som faktiskt ligger närmast till hand, självkörande taxi/bilar är redan en grej.

Finns redan självkörande bussar och finns även i Sverige men då är en chaufför med och inte fullstor men dessa finns utomlands men fortfarande med en chaufför nu när dessa testas

Av Jonas79
Skrivet av Joshua2024:

Asus Fri montering gäller bara om moderkort och grafikkort kommer från Asus. Sen är RTX 4070 Ti Super inget prisvärt grafikkort, presterar snarlikt som ett RTX 4070 Super men med högre prislapp.

Sen har du glömt bort nätaggregatet som levererar ström till datorn.

Du får mer grafikminne större bandbredd och samma krets som ett 4080 med lägre prestanda medans 4080S har sänkt pris om man hittar ett till rekommenderat pris men dessa är helt slutsålda.
https://www.inet.se/produkt/5414013/asus-geforce-rtx-4080-sup...

Asus Tuf 4080S för 12999:- är det mest prisvärda kortet med tanke på kylning och prestanda och antar att samma kort i 4070Ti också är slutsåld då många köpte detta omgående.
https://www.inet.se/produkt/5414010/asus-geforce-rtx-4070-ti-...

proshop har det för mrsp pris.
https://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-GeForce-RTX-4070-Ti-SU...

Av Jonas79

Om det är månadslön på 35-36 tkr är det bra men om det är inklusive alla timmar som någon frågar om så är det dåligt betalt.

Kvalificerad övertid är dubbla lönen för transport iallafall och vet inte hur det är i detta yrke.

Av Jonas79
Skrivet av Night Prowler:

Stoppar man in RAM och SSD själv?

Ja det gör man.

1st M.2 2280 PCIe Gen4 som ssd.

Finns också plats för 1 st 2.5" ssd.

DDR4 SODIMM 64 gb max och 2 platser.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/IwElAU4OrT_y4Q9AgDAmKXYPJes...

Av Jonas79
Skrivet av Night Prowler:

Chassit jag har idag är 210 x 490 x 462 mm. Ganska onödigt stort. ASUS-chassit är 11 cm lägre och då kan jag ställa den under bordet, för jag vill gärna ha bordet fritt.

Intel Nuc är så liten att den går att skruva upp på väggen bakom skärmen eller under skrivbordet och sedan en kabel eller dubbelhäftande tejp på skärmens fot. Smidigare att ta med en bärbar dator om man har ett trådlöst tangentbord och mus.

Hade valt i3 räcker fullgott att surfa på internet med.
https://www.inet.se/produkt/2223736/asus-nuc-13-pro-barebone-...