Inlägg

Inlägg som Chreds har skrivit i forumet
Av Chreds

Butik: Webhallen
Modell: Gigabyte GeForce RTX 3080 GAMING OC
Tid ordern gjordes: 2020-10-07 00:20
Uthämtad (Sveavägen): 2020-10-09 10:34

Av Chreds

22days

Inet uppdaterade deras lagerstatus på Asus-kort under några minuter innan dem snabbt ändrade tillbaks till januari. En kan bara hoppas att dem sitter på någon hemlig info om leverans och råkade uppdatera status (:

22days

Av Chreds

Lustigt. Samma strix grafikkort, samma problem med asus usb-ac68. Får testa usbhub med ström.

Av Chreds
Skrivet av JoL_:

Loggarna finns ju fortfarande kvar, så då tar dom bara fram vem som bodde på adressen vid tillfället för nedladdningen

Skickades från m.sweclockers.com

Jag blir nyfiken på hur detta kommer fungera när GDPR träder i kraft. Rent juridiskt och teknisk sett så kommer man kunna ringa till företaget och be dem ta bort precis alla uppgifter som har med en själv att göra. Då tänker jag att ISP-loggar borde ingå i detta som personlig information, även data som den danska advokatbyrån har kommer ju definitivt räknas som personlig information.

GDPR

Av Chreds

@mrqaffe: Du har rätt du, läste det strax efter inlägget. Det blir att köra från senaste uppladdad data i molnet. Tack iallafall!

Av Chreds

Återskapa filer efter ominstallation?

Goddag gott folk!

Fick i uppdrag att återställa en MacBook Pro nyligen. Personen som äger datorn sa att jag kunde blåsa allt utan backup då datorn endast användes till utveckling i Unity, och att allt var sparat på Unity's moln. Dock hade hon fel, hon hade ju glömt bocka i "Save to cloud" den senaste tiden :S

Så min fråga är, kan jag återskapa filerna med något program jag själv kan hitta? Ibas eller liknande lösning är uteslutet pga av det höga priset. Datorn återställdes genom att göra en "snabb radering" via Disk utility och sedan standard installation via återställnings-partitionen.

Tack på förhand!

//Christoffer

Av Chreds

Nybörjare, videoinspelning och redigering.

Hej hej!

Jag tänkte mig börja filma och redigera på fritiden och eventuellt lite mer professionellt nästa sommar. så inför detta tänkte jag nu skaffa mig lite prylar och program att jobba och träna med. Har läst runt på internet om diverse videoskapande och kameror m.m.

Det jag tänkt filma och behandla är i huvudsak events, fester och äventyr (t.ex. vandring och skidåkning) och kanske lite för vardagen som hobby. Miljön kommer alltså att variera både mellan ljust och mörkt, stillsamt och rörligt samt låg och hög ljudnivå.

Det jag undrar av er som har någon vetskap inom detta är då helt enkelt vad ni rekommenderar? (:
Vilka mjukvaror som ni föredrar, vad för typ av kamera etc?
Har sett att många väljer att spela in med systemkamera idag, men har hört att det inte är lika stabilt som en riktig filmkamera, detta kanske är något att tänka på då det möjligtvis kommer vara mycket rörliga bilder?

Det här är lite av vad jag har tänkt på vad som kan behövas och håller fortfarande på att läsa (: :
Video- eller systemkameram (?)
Stativ
Ljuskanon
Mikrofon
Videoredigeringsprogram för effekter, förbättring/vrängning, komprimering, konvertering etc.
Linser för olika ljusförhållanden samt effekter som t.ex. fisheye.

Tack på förhand!

Av Chreds

@ericb:

Kika på detta ifall det är det som är problemet

http://www.jkwebtalks.com/2012/12/how-to-disable-windows-8-auto-lock.html

Försiktig bara när du sitter inne i advancerade inställningar så inget nytt dumt görs! (:

Av Chreds

Microsoft Access 2013 Web App, fil sökväg.

Tja!

Bygger upp en liten kunddatabas i Access 2013 (Sharepoint2013) via 365 så jag kan nå den vart jag än är. Fungerar hur bra som helst, endast en lite invändning. Kunder kan ha en fil som ska sparas i en annan databas som jag kan nå lokalt och över internet.
Jag har letat förgäves efter någon funktion till Access web app som kan peka mot filens lokala sökväg
(t.ex. D:\\Data\kunder\xxxx.docx) så man kan se vart den ligger och möjligtvis öppna mappen om man sitter lokalt.
För att komma åt den över internet använder jag mig av hyperlänk så där är det inga problem. Dock så öppnas filen i webbgränssnitt och kan inte redigeras.
Någon som har en idé kring detta?
Jag vill inte bifoga filer och ladda upp till 365/webbplatsen då det blir massvis med dubbletter hit och dit.

Har skapat egna moduler och klasser för detta som fungerar fint i ett formulär som ligger i en lokal accessdatabas. Tyvärr så går det ju inte att importera egen kod och formulär till en web app...

Alla tips och tricks är välkommna! (:

//C

Av Chreds
Skrivet av NoNamesWayne:

När jag hör folk skrika, trots att man säger åt dom så tar jag av mig mina ps3lurar, lägger dom vid datorn, sätter på musik och vrider upp volymen. Det värsta som finns när folk gapar jämt och ständigt.

Jag får spela utan ljud dock men hellre det.

Höll också på att få flippen ett par gånger pga alla som skrek i chat, men hittade tillslut inställningen som fixar det.
Under select-knappens meny kan man välja att ändra chatinställningarna mellan crew, vänner, Crew + vänner, ingen eller alla.

Av Chreds

Ansluter gärna till ett crew! (:

PSN: chrilledille
Social club: Chreds

har inte heller något headset med kan använda datorn ev. köpa headset om det någon att ha!

Är det någon annan än jag som har problem att starta div uppdrag, race etc.? Spelet hamnar på loading screen när jag försöker joina. Stod på loading i en timme under lunchen och blev tvungen att starta om spelet för att fortsätta lira. Händer varenda gång :/

Av Chreds

The Guild 2 + expansions! Riktigt roligt, både i single- och multiplayer.

Av Chreds

Fyra skärmar med nvidia NVS 300

Jag har skaffat mig en HP stationär samt 2st NVS300 för att kunna koppla in 4st skärmar. När jag ska koppla in dem fyra skärmarna händer inte så mycket mer än att "Check signal cabel" rutan försvinner och alla skärmarna blir svarta och deras dioder blinkar som om datorn var i sleep mode. Jag har testat av att använda en, respektive två skärmar på båda grafikkorten och det funkar utan problem. Det blir alltså endast svart när alla fyra skärmar är inkopplade. Är det någon som vet varför det kan bli så eller har något tips som kan testa?

Av Chreds

Jag skulle uppskatta en key, kan skicka tillbaka.

Av Chreds

Intressant läsning ang. Diablo 3

Hittade dessa två bland alla rage-trådar runt omkring på D3 forum. Det känns som att det ligger något i det...

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5889219726

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5889189405

Av Chreds

Small Business Server 2011 Exchange 2010 Å Ä Ö

Kan SBS 2011 med Exchange 2010 hantera domän som har å ä ö i namnet?

Jag har googlat runt i någon timme och kan inte hitta något rakt och abstrakt svar.

Av Chreds

"Det mesta tyder på att Sverige blir utan Ipad med 4g-stöd."

Detta verkar ju lite kasst ifall det stämmer. Tappa lite intresse för att uppgradera från min 1a om så är fallet :/
http://www.idg.se/2.1085/1.436766/forvirring-kring-4g-i-ipad
Vad tycker ni?

Av Chreds
Skrivet av Deathdancer:

Det beror på om det är ett 8800GTS 512mb eller om det är 320/640mb. 8800GTS 512mb bygger på kärnan G92(samma som i 8800gt, 9800gt/gts/GTX+, GTS250) och har därmed stöd för PhysX. De andra har kärnan G80 och är för gamla.

Är 512. Så det har stöd, men är det värt?

Av Chreds
Skrivet av Deathdancer:

Nja, inte riktigt. Man kan använda ett extra Nvidiakort för att köra dedikerad PhysX. AMD/ATi har inte denna egenskap, men med ett fulhack så kan man kombinera AMD med Nvidia, men då bara i följande kombination.

AMD - Primärt renderingskort/Grafikkort
Nvdia - Dedikerat PhysX

Du måste dock koppla sakerna rätt och installera sakerna i rätt ordning, med rätt version, och fulhacka i rätt moment, annars låser sig Nvidias kontrollpanel.

Måste dock tillägga att detta är nog bland det mest onödiga man kan göra. Dagens grafikkort behöver ingen extern hjälp med PhysX, och det kommer resultera i max någon procents ökning i de spel som använder PhysX + en hel jädra massa extravärme Tro mig, jag har fram tills för några dagar sedan kört GTX570 + GTS250, och det gav verkligen ingen märkbar ökning

Tack, mkt bra respond (:

Av Chreds
Skrivet av Leifson:

Nej. Endast Nvidia-kort kan jobba som PhysX-stödkort, och i ditt fall är det ju knappast värt det, då 560 Ti som ensamt kort kör cirklar runt 4870.

Då hajar jag. Skulle det fungera med ett 8800gts jag har på hyllan nå'vart? eller är det samma sak där, att det inte är värt det?