Inlägg

Inlägg som Ninotramp har skrivit i forumet
Av Ninotramp

Helt hopplöst att komma in på sitt Blizzard account efter 11 år. All support är full. Att man aldrig lär sig att fixa sånt här innan lansering. Känns inte värt att skaffa ett nytt konto.

Av Ninotramp

Börjar dra ihop sig till release och kom på att jag bara sitter med en switch pro kontroll. Någon som spelar med en pro kontroll och vad är nackdelarna mot en Xbox eller ps kontroll?

Av Ninotramp
Skrivet av NaturMackan:

Spelar inte. En rad saker som irriterade mig i betan, och dom struntade totalt i den feedbacken. Att dom kör med löjliga "betala mer för att få spela tidigare" är bara nya låga nivåer som nås.

Är väl bara bra att folk betalar mer för att vi som är lite mer tålmodiga o snåla slipper buggfixar med mera?

Av Ninotramp
Skrivet av Pamudas:

Köpa items? Du kan köpa kosmetiska föremål som endast ändrar utseendet.

Får du inte ett enda set-item (grönt) på 30 timmar när du spelar Diablo 3 idag så gör du något väldigt galet Men ja, spelet är förmodligen kul även fast det inte flyger ut riktigt lika mycket items som i 3an.

Ok skönt. Spelade Diablo 3 vid launch 2012 och minns att det fanns en shop där du kunde köpa de allra bästa föremålen för riktiga pengar av andra spelare. Skönt att Blizzard tagit bort detta förstörde lite av spelet då det kändes som dom begränsade föremålen rätt rejält och då drabbade oss som vill spela single player.

Rätt galet att det var över 11 årsen Diablo 3 släpptes. Har fortfarande kvar min collector's edition.

Av Ninotramp

Tror ni spelet är kul för en som inte följer några speciella builds och inte använder in-game shop som i D3 för att köpa items? Minns det var riktigt tråkiga drops på D3. Fick inte ett enda grönt på 30 timmar.

Av Ninotramp

Hur är Diablo IV att spela med en kontroll? Jag sitter helst vid tvn. Mus och tangentbord är det jag brukar spela på vanligtvis.

Av Ninotramp

Hej vilken Oneplus 10 pro är det exakt?

Av Ninotramp
Skrivet av KlyfftPotatis:

Skedde precis en sänkning i USA igen. Typ igår. Det kommer en till Sverige när som. Tesla brukar ''alltid'' ha ränteerbjudande motsvarande innan facelift eller prissänkning. De erbjud ju nyss 1.99% ränta om man hämtade ut en model 3 innan 31 mars. Model 3 ligger alldeles för nära Y i pris, Både SR och LR. Model 3 måste ner mer. Jag tror på en 20.000 sänkning. Kanske 30.000. Finns liksom ingen anledning att välja 3 istället för Y när de är så nära varandra i pris idag.

Låter bra. Såg många Y och 3 på vägarna idag i södra Sverige. Avundsjuk.

Av Ninotramp

Tror ni Model 3 ska ner mer på begagnat marknaden om man har lite is i magen?

Av Ninotramp
Skrivet av joakim99:

Är det vanligt att banken vill se de faktiska lönespecarna? Jag har aldrig varit med om att det har efterfrågats.

Länsförsäkringar ville se min. Vilket var bra för mig då jag har låg grundlön men får ut ungefär lika mycket netto som grundlönen.

Av Ninotramp

Tyvärr är min telefon alldeles för buggig. Blir inget nytt köp av OnePlus igen. Är så otroligt trött på den ibland.

Av Ninotramp

Gillade serien rejält. Får inget betyg men detta var bra gjort. HBO är bäst.

Ändå roligt att läsa om folk som skriver att "det var segt" tills i nästa mening skriva "serien gick alldeles för snabbt fram". Ett tips är att kolla på serien när du inte är stressad. Stäng av telefon och kolla på serien på kvälls- eller nattetid.

Av Ninotramp
Skrivet av Mindfighter:

Man får vara glad att man inte gjorde Alectas tabbe, de sålde av svenska bankerna för att satsa på amerikanska nischbanker istället för bättre avkastning:

"Pensionsjätten Alecta uppgav att man skulle överge Handelsbanken och Swedbank för att satsa på amerikanska nischbanker. Bara timmar senare kraschade techbanken Silicon Valley Bank – och Alecta förlorade ett mångmiljardbelopp. – Det var lite tråkig tajming, säger Jacob Lapidus, presschef på Alecta."

Veckans understatment...

Ungefär som svenska fonder som hade fire sale på Saab och Swedish match....

Av Ninotramp
Skrivet av Inteno:

Hjälp en som är orolig.

Jag och min fru bor idag i en villa värderad till ca 4 miljoner, lån på ca 3.2. Utöver detta har vi ett privatlån på ca 230tkr för köp av två bilar.

Vi har idag ca 260tkr på sparkonto samt i aktier och fonder. Vi får i drygt 70k brutto varje månad, dock går min fru på mammaledighet nu då vårt barn tittar ut närsomhelst.

I september går våra bundna bolån ut som idag är bundna på 1,23%, alla tre delar går ut samtidigt. Jag räknar med ca 12tkr i ökad månadskostnad på detta exklusive ökade matkostnader osv.

Under tiden hon är ledig räknar jag med att vi får UT ca 44.000kr så det bör gå ihop.

Men som grädden på moset så grävs det för kommunalt VA ute hos oss och preliminär anslutning är feb 2024… Denna kostnad ligger på ca 250tkr.

Min stora fråga är egentligen hur ni hade gjort i denna situation, betalat av privatlånet, börjat om spara det och betala så mkt av anslutningsavgifterna som möjligt ”kontant” och låna till resten då via VA-bolaget, om man inte kan få framskjuten tidpunkt för anslutning.

Eller behållt privatlånet och betalat anslutningsavgiften när det behövs? Förhoppningsvis har vi sparat ihop ca 100tkr till tills dess.

Min största oro är egentligen att vi inte har råd stt ha kvar huset och behöva sälja det till ca 900tkr mindre än vad vi köpte det för…

Bankerna verkar inte vilja bevilja amorteringslättnad heller trots att vi med nöd och näppe fick det nu under 3mån…

Självklart ser vi över alla andra utgifter och drar ned på det som går..

Försök lugna mig….

44 ut är bra ju. Borde kunna spara och beta av på lånen varje månad. Tycker du låter alldeles för orolig. Nu bor jag inte i Stockholm men maten kostar väl ändå inte mer där?

Av Ninotramp
Skrivet av Stan Carley:

Hur mycket av er nettolön sparar ni ungefär varje månad?

Jag har försökt att spara 25% av nettolönen varje månad men insett att det nog är lite för högt.
Körde så under ett knappt halvår men tröttnade tillslut på att vara så ekonomiskt begränsad.
Med det sparandet så måste jag skippa allt som gör livet roligt extra trevligt, inga krogbesök, aldrig takeaway-kaffe, inga luncher ute med kollegorna osv.
Har knappt kunnat ha köttfärs i mina matlådor utan tvingats leva på baljväxter

Mitt Avanza-konto ligger idag på ca 65000Kr och mitt mål för 2023 var att nå nästa milstolpe som appen kallar det när man har 100.000Kr
Måste spara minst 3500kr / månad för att klara målet, om börsen håller sig lugnare än den gjorde förra året bör jag klara det.

Blev som ett blogginlägg mer än som en fråga

Det varierar. Allt från övertid till stora inköp väger in.
Sen beror det ju helt på om leasar bil eller har lån osv på sin bil och bostad. Dumt o jämföra då någon som köper en bil kontant ofta kan spara mer i månaden men som måste spara varje månad till en ny bil.

Jag har själv inget mål utan det får bli som det blir. Blir mindre nu än i guldåren då man lätt kunde spara 50% av lönen. Räntan äter mycket nu tyvärr..

Av Ninotramp

Annonsen är avslutad

Av Ninotramp

Tack för buden, @sikkan leder. Inga sista minuten bud kommer gälla.

Av Ninotramp

ASUS ROG STRIX 1080 Ti

Hej säljer mitt 1080 ti som jag köpte 2017 på Webhallen.

Budgivning, lägg inte bud om du inte har pengar och förskottsbetalning gäller. Frakt betalas av köparen.

Finns att hämta i Hyltebruk

Budgivning i tråden, PM går också bra. Säljer till vem jag vill.

Budgivning till lördag 20:00

Läs hela annonsen här

Av Ninotramp
Skrivet av Kakann:

Ta det trygga allternativ och boka en tid med jurist, även om ni kanske klarar er bra utan kan det vara bra för bägge att veta vad som gäller.

Inget banken kan hjälpa oss med? Tack för svar!

Av Ninotramp
Skrivet av Kakann:

Har sett att det har dykt upp en del trådar med funderingar kring bolån och tänkte att jag kunde svara på funderingar som ni kan ha. Kanske bara för att stämma av läget innan ni går till banken eller vad som helst. Fråga på

Hej. Hur är klokast att göra om man träffat tjej och hon ska flytta ihop med mig till mitt hus som står på mig?