Inlägg

Inlägg som Rapidact har skrivit i forumet
Av Rapidact

När ska man byta från D15? Om ljudnivå vid idle är viktigast...

Av Rapidact

Är det en 4000-varvare? Typ låter som en dammsugare?

Av Rapidact

Finns risk för förseningar.

Av Rapidact

Oj, stackars AMD, det gick inte särskilt bra för Nvidia med deras 3000-serie.

Av Rapidact

Nostalgi! Äntligen...

Av Rapidact

Ifrån BF4 har jag blivit Warzone-fan, nu när jag ser reviews på denna känns spelmotorn igen (frostbite), det verkar kräva extrema resurser, det laggar. Nu är det BF 2042 som känns arcade/arkadig?

Av Rapidact

Sämsta releasen efter Nvidias Geforce 3000? Dyra DDR5 med dåliga latenser som gör dem i stort sett likvärdiga eller sämre än befintliga DDR4 och nästan noll i tillgång. 12900k och 12700k var lite väl heta dessutom.

Av Rapidact

Jag tror dessa ARM-baserade PC's kommer drivas av en vev-arm som man vevar upp med armen. Eller att man har en pedal likt gamla symaskiner man driver dessa små strömsnåla enheter. När frameraten går ner, börjar man veva eller sparka med benen.

Av Rapidact

Marknaden för dessa framtida PC's kommer vara oändlig i Indien och Afrika..

Av Rapidact

Jag gick förbi Werlabs dropin test vid Sergel. Det såg ut som en 50 meter kö, med 4 st bredvid varandra per rad packade som sillar. Inga munskydd... Var de inte sjuka innan, så lär de bli smittade där.

Av Rapidact
Skrivet av Hevin:

Tror du misstolkat mig. Jag menar att jag får låg FPS även om jag sätter alla inställningar till det lägsta som finns. FPS är viktigare än grafik för mig, och tyvärr är 60-90 FPS som jag får, inte nog enligt mig.

Med andra ord är det en CPU-bottleneck för min del, och det suger, för man kan inte ens riktigt göra något åt det, förutom att uppgradera CPU.

Helt ärligt är inte ens den FPS som visas här optimalt för ett spel som detta, i alla fall inte med tanke på att det inte är väldigt stabilt.

De kör väl spelet i debugg-läge och har nog inte optimerat allt än?

Av Rapidact
Skrivet av Frilllan:

Näe det blir faktiskt sämre då🤣 Är lof sämsta chassit för luftflöde. Inwin 905 helt kass🤣

Fractal Design har ju fina lådor med bra luftflöde, en annan låda jag gillat på sistone som har 14 cm fläktar är Be Quiets Base 500 med glas för ca 800 kr.

Försök hitta ett chassie med stora fläktar, gärna 14 cm.

Av Rapidact
Skrivet av Hevin:

För att ens komma upp i den typen av FPS som t.ex. 3080 och uppåt, behöver man också en CPU som klarar det.

Kanske inte är något problem med senaste generationen, men min 3700x klarar inte närheten av den FPS:en i alla fall. Spelar ingen roll om jag spelar på ultra eller low settings (har 3080)

Behövs alla Ultra inställningar och raytracing? Sänker man ribban på att få fina solnedgångar att speglas i en vattenpöl, då får man fina framerates i stället.

Av Rapidact
Skrivet av Frilllan:

Kör en Noctua NH-U12A på min 12900k och det funkar bra än så länge:P Dock kör jag med öppen sida.

Pröva och stäng, det borde ge dig bättre luftflöde/kylning om du har en fläkt på baksidan som faktiskt suger ut varmluften?

Av Rapidact
Skrivet av anon132576:

Tittade på ett test av LTT och han kom fram till precis samma sak. Linus är förvisso en så jävla jobbig jävel att jag brukar aktivt undvika hans kanal, men gjorde ett undantag denna gången för jag hittade inte så många tester vid en snabb sökning och alternativen var tveksamma (många videotester görs av personer som älskar att höra ljudet av sin egen röst först och främst snarare än att ha någon speciell talang för att göra videos om att testa grejer, så att titta på dem blir ofta slöseri med tid.)

...

LTT är mer ett videoproduktionsföretag med underhållningsvärde, deras tester ska man ta lätt på.

Av Rapidact
Skrivet av Svensktiger:

Med tanke på att NH-D15 introducerades 2014 så är det väl helt OK om den inte passar en 2021 platform.

Det är ASUS som varit huvudlösa - de har även gjort hål för LGA1200 fästen vilket är fullkomligt sanslöst iom cpu'n ligger ca 1 mm lägre på nya cpu'n. Jag tror Linus Tech Tips reviewen av Alder Lake monterade kylaren fel på dessa kort med för löst tryck på CPU'n från kylararen.

Av Rapidact
Skrivet av Wolfkin:

Asus har på sina ROG Strix moderkort satt dit ett väldigt högt kylelement på VRM-modulerna (strömförsörjningen) runt processorsockeln och ovanpå kylelementet har de, av vad jag antar är rent designskäl, satt dit en väl tjock plastbit.
Jag skulle tro att själva kylelementet inte är i vägen för processorkylaren men att Asus gjorde nån miss i tänkandet med själva plastbiten monterad ovanpå kylelementet och att kombinationen fick för hög totalhöjd, ser ut att gå att lösa problemet själv genom att montera bort själva plastbiten.

Jag har haft ett av dessa strixkortet och besvärade mig inte att packa upp det ens när jag såg hur den såg ut.

Problemet är inte plastdelen - problemet är den höga kanten på aluminiumkylaren. I normala fall har de en trappstegsvariant på moderkortet. Och med Noctuas inkompatibla kylare är att värmeledningsrören från CPU'n är riktade åt samma håll som fläktarna sitter vilket gör att rören tar i denna kanten - de kan gå att rikta kylarn uppåt för att få dessa rör att inte ta i - men det vill man inte - då blåser man luften åt fel håll.

Det finns ett par intressanta alternativ av kylare man kan använda, där värmeledningsrören går åt sidan, det är två stycken från Be Quit.

Be Quiet Shadow Rock 3 och Be quiet Dark Rock Slim, av dem två skulle jag nog välja den mindre och tystare modellen - Be quiet Dark Rock Slim, för den täcker inte asus kylarna utan kan då blåsa bort även den värme de genererar. Samt att den låter ledljuset lysa från moderkortet.

Av Rapidact
Skrivet av medbor:

Det verkar ju nästan uteslutande vara problem med just Asus kort och långt mer än bara Noctuas kylare så skulle vara konstigt att anklaga Noctua tycker jag

Asus har helt enkelt missat massor denna runda, så det lär ju komma ut fixade revisioner vad det lider

Ja, Be Quiet har exakt samma problem.

Av Rapidact

Nu stiger priserna inför BlackFriday

Av Rapidact

Läser Tomshardware-reviewen. DDR5 prestandan imponerar inte i spelsammanhang, vad tycker ni andra?