Inlägg

Inlägg som Suliman har skrivit i forumet
Av Suliman

Satte nyligen ihop ett bygge med liknande specs, dock ett X370 istället för X470. Hade exakt samma problem. Visade sig att styrkretsen inte hade stöd för 2700x out of the box, så vi fick låna en polares 1700x och flasha till senaste bios. Efter flash var det inga problem. Kanske inte samma situation för X470, men definitivt värt att kolla upp.

Av Suliman

Beror helt på vad du planerar att minea. Olika kryptovalutor använder olika algoritmer. Bitcoin är till exempel helt meningslöst att köra med grafikkort, då det finns specialbyggda ASIC ("mining lådor") som utklassar grafikkort med hästlängder. Andra valutor använder algoritmer där inte finns specialbyggen utan körs bäst med grafikkort. Ethereum är ett exempel på en sådan. På https://whattomine.com/ kan du se vilka valutor som använder vilken algoritm.

Av Suliman

Det är långt kvar till release. Jag är ingen Xbox-fanboy men med de generella åsikter runt Xbox One vs PS4 tror jag nog att Microsoft kommer att ändra sina inställningar till något som kan effektivt konkurrera med PS4. I dagsläget skulle jag köpa PS4!

Av Suliman

Sjukt härlig tråd det här, har roat mig i en timme nu^^

Mitt första datorbygge var väl egentligen en dator som jag byggde åt syrran, men innan det hade jag flyttat runt en del grafikkort och hårddiskar vilket betydde att jag var hemma på internt kablage m.m. Det här var precis efter att AMD hade släppt sin AM2-sockel och processorn var en 4200+ dualcore som jag själv också hade, och har kört på tills nyligen då jag uppgraderade mig till datorn i signaturen. Lyckades till och med byta kylare på ett GeForce 7900gt som var mitt första egna grafikkort Allt gick bra med första bygget utom sladdarna till chassit, hade ingen aning åt vilket håll de ska sitta. Svårt att veta vad som är plus och minus om man inte vet att svart generellt sett är minus

De datordelar jag har haft sönder är två moderkort på gymnasiet, där vi hade en kurs i persondatorer. Någon jävel hade varit lustig och slipat kontakten på 4-pinskontakten som ska sitta med ATX 20+4 på vissa moderkort. Detta medförde att den passade i 4-pinskontakten till cpun och POFF sa det.

Det andra hade jag sönder genom vad jag tror var en ESD-stöt. Skyfflade undran lite sladdar i ett öppet chassi medans datorn var på och efter en halv sekund dog den och startade inte igen.

Det absolut dummaste jag gjort med en datordel är med det grafikkort som står i sign. Hade beställt hem det för två år sen tror jag det var och var fett glad. Utan att läsa på det minsta plockade jag loss stockkylaren och satte på en Zalman VF900CU, inga flänsar på varken VRM eller minnen och krash säger min dator efter 5 minuter. Det bästa med den här historien att dum som jag är hade jag KASTAT BORT de värmeledande kuddar som satt i stockkylaren och de var tämligen skitiga när jag satte tillbaka dom. Nu för tiden ligger kortet på 90c i idle och 110 i load

Minns också en gång när min polare på egen hand skulle byta plats på grafikkortet i sin dator av någon anledning och han ringer mig och är sjukt frustrerad för han inte för någon bild på datorn, så jag cyklar över och BÖRJAR med att stoppa ner kortet i PCI-kontakten. Han har på något sätt stoppa ner halften av pinnarna, så kortet lutade lite i kontakten. Sen gick det fint

Sen första datorn har jag plockat ihop en fem-sex stycken åt familj och vänner och inga av dessa har haft problem

Av Suliman

Vad jag minns är
Voodoo2
TNT2
Geforce MX440
Geforce 7900gt
och mitt nuvarade 4870

Av Suliman

Det är precis sånna där jag ska ha^^ tack så mycket

Av Suliman

Aj då. Tråden hamnade visst fel. vill nån admin vara vänlig att flytta den?:)

Av Suliman

Normaltemperatur HD4870

För ett par dagar sen så inhandlade jag mig ett XFX HD4870 för att ersätta mitt gamla nu trasiga kort. Till det gamla kortet använde jag en zalman VF900-cu för kylning - vilken jag var väldigt nöjd med - så jag skruvade loss stock-kylaren och satte dit den gamla fläkten istället.

Detta visade sig vara väldigt dumt, då både minnena och spänningsregulatorerna inte hade någon aktiv kylning med zalman-fläkten, så jag fick en del krasher innan jag förstod vad som var fel. Så jag skruvade tillbaka min stock-kylare igen.
Hur som helst så satt det nån form av värmeledande "gap filler" mellan minnena och flänsen, eftersom det är ett ungefär 1mm mellanrum mellan dessa. När jag satte tillbaka dom hade de tagit åt sig en del smuts från mitt tämligen dammiga skrivbord, och nu ger GPU-Z mig en GPU(memio)-temperatur på 80c i idle.

Går det att köra på detta eller måste jag hitta "gap fillers" nånstans och byta ut dem? Har letar rätt duktigt på nätet men det verkar inte gå att kunna köpa sånna någonstans...

Får inga krasher mer(stockkylaren kan hålla både mina vrm och minnen under 100c i furmark) men tänkte om det är dåligt för grafikkortet med temperaturer på 80c i idle.

tack på förhand!

Av Suliman

Farsan hade ett liknande problem. Är det så att datorn har gått förrut och nu har den bestämt sig för att sluta fungera, eller är det ett helt nytt datorsystem?

Farsans dator var likadan, Den har funkat i ett år men nu bestämte den sig för att göra så som du beskriver. Vi lyckades starta hans genom att låta stöm vara ikopplad i datorn i 2 min eller något, sen kunde den starta.
Låt knappen på nätdelen vara på, och har du grenuttag med strömknapp ska den också vara på. Hans dator påminde lite om en motor som man startar genom att dra i ett sböre tills den går igång, det tog några försök men det givk till slut

Av Suliman

Windows Krashar när hårddisk arbetar.

God Eftermiddag.

I min dator har jag två hårddiskar, en som jag har windows på och en som jag använder till lagring. Det händer ibland att windows totaldör(med det menar jag att datorn stängs av, inte startas om, som om strömmen hade gått) när jag läser/skriver filer till min lagringshårddisk. I början förekom det inte så ofta så jag ansåg det som ett mindre problem. Tills det hände 5 sek efter varje gång windows startade, som om det hade spridit sig till windowsdisken.

Tänkte "jaha, dags att formattera då". Och så gjorde jag, Efter installation igen såg allting ut att vara fint, men så var inte fallet. Windows krashar fortfarande ibland när jag använder lagringshårddisken. Nån som har varit med om något liknande eller vet vad felet kan vara?

Naturligtvis misstänkte jag direkt lagringshårddisken som är en samsung spinpoint, som kanske inte har vidare bra rykte. Men windows ska väl inte krasha för att en hårddisk som det inte finns några systemfiler på belastas?

Dessutom har jag en partition med Ubuntu på, och från det krashar aldrig systemet. Allt fungerar felfritt.

Någon som kan tänkas veta vad felet är?

Av Suliman

Är det så att datorn's fläktar, dioder och eventuella pynt såsom LED's på framsidan av chassiet går igång en halv sekund och sen dör, men datorn går igång igen efter några försök?

Farsans dator har samma symptom. Vi trodde att det var ett stömförsöjningfel så vi bytte nätagg till ett nyare men inget resultat. Efter lite googlande kom vi fram till att det kan vara kondensatorerna på moderkortet som är sönder. Kolla ifall det har läckt ur dom eller om de buktar uppåt. På de jag har sätt finns det ett mönster på toppen så att man lätt ska kunna kolla om de har gått sönder.

http://www.jebswebsite.com/misc_pics/ibm_mobo_capacitors.jpg bild på trasig kondensator

och ja jag tror att det ska vara separat strömförsöjning till grafikkortet men du ska få bild även om du inte har den ikopplad.

Av Suliman

oj... stackars. Tur att det var tjejens datorn som pajade nu och inte din egen, så att du kan njuta av alla spel SAMTIDIGT som du väntar på returnummer. host*.

tycker att det låter lite som om nätdelen ska ha bränt sönder lite saker... det svider hårt det. har en polare vars nätdel har bränt 2 processorer och ett moderkort. Det tog honom minst ett halvår att få det fixat. Och nu så har farsans dator börjat krångla. Har bytt nätdel eftersom det verkar vara ett strömfel men inget. Väntar på nytt moderkort nu.

Nu är det bara att vänta på att a) min dator börjar starta om sig av sig själv, som den har gjort ett tag men sen slutade av outgrundlig anledning och b) att hårddisken på skoldatorn ska dö, vilket verkar vara ett populärt problem med dessa dell-datorer.

Jag tror jag ska gå och öppna en öl.

Av Suliman

det äldsta jag vet finns i huset är en gammal 3.2 och en 2.5 gb diskar som ligger nånstans och skräpar. Vet att det blev lite krångligt att spela spel på den när the sims kom. Disken tog slut så otroligt fort.

Den datorn som de satt i var en intel pentium 300mhz, kanske att det var 64 mb's minne i den och sen lade farsan till ytterligare 128 mb. Vet att jag förstörde ett moderkort på den datorn också, genom att lyckas få ett virus så illa i bios att det inte gick att flasha ens.
Även om jag inte var så gammal när det var smutsigt vita chassin som gällde, så tycker jag ändå att gamla datagrejer är skitballt

Av Suliman

Windows krashar efter ntfs-användning från ubuntu.

Tjenare alla glada!

Igår så . Jag har igentligen inte haft någon anledning att använda nån annan hårddisk än den partition som jag satte av åt ubuntu(Kör pararellt med WinXP) men igår installerade jag Azureus och tankade lite för att testa om det fungerade som det skulle. Funkade fint, stängde av datorn och gick och la mig.

Men nu idag, när jag startar på xp så dör datorn efter en stunds arbete med just den hårddisken. Detta hände fyra gånger innan jag flyttade filen som jag skulle arbeta med till en annan hårddisk. Då fungerade det fint. Så det var inte filen det var fel på.

Med andra ord verkar det som om min hårddisk inte fungerar ordentligt efter att jag använt den i Ubuntu en stund. Datorn krashar lite då och då.

Vad kan felet vara? Xp säger att disken är felfri(körde en chkdsk /f). Ubuntu klagar lite på starten, men på en ANNAN hårddisk(den som xp ligger på, antar att den blir lite knas om xp krashar).

tackar för hjälp.

Av Suliman

apevia/aspire X-navigator.
1.sidoglas
2. månnga led fläktar
3. 1 x toppfläkt, en på framsidan, en på sidan med glaset, två bak och naturligtvis nätaggregatsfläktar
4. låter som en dammsugare med de inbygda fläktkontrollerna på max, annars ganska trivsamt. dock högre ljud en ett arctic cooling silentium t.ex.

har ett sådant själv och tycker om det ^^

Av Suliman

blinkade powerlampa

Nått skumt hände nyss...

Satt vid datan och skickade en film till min bärbara genom nätverket.....

helt plötsligt dör bara hela datorn och powerlampan på chassit börjar blinka...

testar och trycka på startknappen men inget händer. stänger av stömmen och knäpper på den igen. Ingen skillnad. samma blinkade.
stänger av strömmen igen och väntar en stund. Sen startar datorn igen som vanligt.

Inget direkt problem men skulle gärna vilja veta varför det hände.
Installerade ett nätverkskort idag. Kan det ha något med det att göra?

Av Suliman

Låter som om moderkortet har lagt av.

Av Suliman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moxica
Bios-reset gjord?
Bios uppdaterat?

Tycker att det låter vettigt. Om moderkortet är allmänt skumt, testa att uppdatera bios. Jag har mest upplevt samma frysningar i samband med programvara som inte är kompatibel med dualcore, men det här verkar skumt.

Av Suliman

Jag har haft liknande fel på min dator innan jag bytte minnen på den. INGET operativsystem ville komma överens med mig och minnestester visade senare att minnena var åt skogen.

Av Suliman

Ja, du måste ha två likadana kort av samma modell men har för mig att det ska fungera om du har t.ex. ett Asus 8800gts och ett MSI 8800gts.