Inlägg

Inlägg som G1zm00 har skrivit i forumet
Av G1zm00
Skrivet av ToddTheOdd:

Har du sålt X och personen har fått Y så är det bara för din del att ta tillbaka. Du kan inte avgöra för någon annan att det räcker med 500:- i prisavdrag. Så som jag ser det så har du inget val än att ta tillbaka varans får du lägga upp en korrekt auktion där du skriver upp vad det är egentligen är du sälja.

Nej det är jag med på, dock var ju varan hel när han fick den och har själv förstört den så då borde han ju få åtgärda det innan jag tar tillbaka den? Annars hade han ju inte behövt nämna det alls utan bara sagt att specsen var fel och han vill ha pengarna tillbaka. Nu har han ju mest troligt tappat den för "gissningsvis måste den ha gått sönder i frakten" vilket han så klart sett på paketet om så vore fallet.

Jag menar köper jag en bil där säljaren säger det är 200hk men i själva verket bara är 150 kan jag väl föga åka och krocka den och sen förvänta mig att åka och lämna tillbaka den för det va fel motor?

Av G1zm00

Vad gäller i detta fallet? (Tradera)

Hej

Sålde för en tid sedan en surface pro 4 på tradera nästan oanvänd.

Dock råkade jag skriva fel specs när jag gjorde annonsen och skrev 256gb hd och 8gb ram när det i själva verket var 128gb samt 4gb minne.

Han säger också att den var dåligt packad vilket den inte va då jag jobbat som it tekniker och skickat hundratals datorer och plattor på samma sätt och aldrig varit några problem. För det fanns en buckla längst ner och touchen fungerar inte alltid menar han och vill nu häva köpet.

Min gissning är att han ej brytt sig om att specsen varit fel och sedan tappat den och vill nu häva köpet pga av detta. För han skriver att han gissar på att den blivit skadad i frakten, men det borde han ju sett direkt och kontaktat postnord då. För övrigt tog det tre dagar efter han fått paketet som han hörde av sig.

Jag erbjöd mig att ersätta honom 500kr för minne och hdd men att om han vill ha pengarna tillbaka lär han ju få reparera den först.

Är det rimligt? Vad gäller och vad händer, har aldrig själv haft problem med Tradera men läst om andra som haft hiskeliga problem när det skapats tvister där.

Mvh

Av G1zm00
Skrivet av Sando:

Tänker du alltså på Oculus Link, så att du kan spela Steam VR med kabel?

Vad har du i så fall testat för kablar? Det är nämligen rätt få som är av tillräcklig kvalitet. Jag har själv testat med lite olika (laddningskabeln som kom med, egen från telefonladdare, fruns telefonladdare, en annan jag hade liggande här hemma) och den enda som funkade med Link var den jag köpte specifikt för det.

Jag har då alltså den inofficiella kabeln som Oculus rekommenderar (Anker Powerline USB C to USB 3.0 Cable, 3m).

Link måste sen inte fungera för att du ska kunna installera Virtual Desktop, om det är vad du försöker med. Vill du använda Oculus Link så behöver du med nästan 100% säkerhet skaffa en specifik kabel för det.

Har ungefär testat samma kablar, har du någon länk till den du använder? Tänkte att går det att lägga över filer med sidequest så borde oculus känna av headsetet iaf. Ja virtual dekstop är en ide men går via wifi va? Tyvärr stöder inte min router 5ghz så kan inte ens casta i nuläget.

Av G1zm00
Skrivet av Sando:

Tack! Fick sidequest att ta akb filerna, datorn hittar headsetet etc. Men linken fungerar ej, testat med 3 olika kablar, står bara i oculus att man ska sätta i rätt kabel eller prova andra uttag..

Av G1zm00
Skrivet av Sando:

Har du installerat adb-drivrutinerna?

Nej det tror jag inte, måste jag ha missat helt endast följt olika guider men tror ej jag sett något om drivrutiner, var finns dessa och vad gör dem?
Testade att köra kabeln i usb 2.0 samma som innan fast nu kände datorn igen dem iaf och undrade vad jag ville göra med enheten, men varken oculus eller sidequest vill den hitta mitt quest.

Av G1zm00

Nu har jag kört fast och skulle behöva lite hjälp.

Tänkte testa link och fick tag i en 5m usb 3.0 > usb c kabel. Verkade ej funka så läste jag mig till att över 3m så funkar det ej.
Försökte då i väntan på kabel installera sidequest saken är den att kör jag med kabeln jag fick med i mitt usb c händer ingenting. Kör jag med 5m kabeln eller usb c kabeln jag har till mobilen så får jag upp i headsetet att datorn kan komma åt filer och jag får godkänna, trycker ok och sen händer inget mer.

Kan inte ladda upp filer från sidequest, och kan inte heller ställa in headsetet i oculus appen på datorn. Så vad gör man?

Mvh

Av G1zm00

Har varit sugen att testa det här med vr senaste tiden men slut i lager överallt, såg nu att Oculus fått in så kunde inte hålla mig utan beställde ett 64gb quest. Har även en väl tilltagen gamingdator som jag också tänkt köra genom. Vilken kabel är bäst att köra? Är inte så sugen på att punga 800 spänn för deras kabel som också är slut överallt.

Samt är tanken att de spelen som är mindre krävande, beat saber etc spel är väl rimligast att köra direkt i questen så man slipper sladdar osv eller om man ska ta med det till en polare. Men om jag fattat det rätt så e där ingen crossbuy? Så köper jag det på oculus så är det låst där. Optimalt så hade jag helst köpt alla spel via steam och på så sätt att ladda in dem men detta går ej?

Av G1zm00

Detta började innan jag installerade dem i julas. Men hur jag än beteer mig så får jag inte in någon app till grafikkortet, varken med drivrutinerna eller som separat app, så kan inte in och pilla i kortet heller, enligt furmark är crossfire aktiverat, tänkte det kanske som spökar, men blir svårt att stänga av det utan app liksom. Och ännu ett problem, dock i-lands problem, av någon anledning kan jag inte köra 144hz längre, när jag har hdmi kabeln mellan datorn och tvn, detta var inte ett problem innan heller.

Skrivet av D-ryd:

@G1zm00:

De nya Adrenalin drivrutinerna verkar vara lite ostabila om man googlar lite:
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/7mh1hw/adrenalin_driver...
Släpptes ju i December då dina problem började.

Har du testat att gå tillbaka till äldre drivrutiner?
https://support.amd.com/en-us/download/desktop/previous?os=Wi...
Rensa bort nuvarande drivrutiner med DDU innan för att vara på säkra sidan att få bort allt.

Kan ju även vara en dålig skärmkabel, men konstigt att det bara påverkar PUBG.

Av G1zm00

Nej jag kör DVI, har fungerat felfritt fram tills jul ungefär.

Av G1zm00

r9 390 8gb. No signal när jag spelar, börjar bli gråhårig hjälp sökes.

Godkväll!

Har under senaste året spelat Playerunknowns battlegrounds, och alla som spelar det vet att det har sina buggar och gör konstiga saker med din dator. Jag misstänker i alla fall att det är inblandat då detta inte händer i andra spel.

Runt jul började det strula, helt random när jag spelar blir skärmen svart och jag får no signal, jag hört fortfarande polarna på ts samt ingame ljud. Har då behövt stänga av datorn och låta strömmen gå ur innan bilden kommer tillbaka. Varje gång detta händer så dör grafikkortet och fläktarna slutar snurra. Detta kunde hända en gång om dagen för att sedan inte hända mer den dagen, på senare tid har detta blivit mer och mer frekvent. No signal > fläktarna dör > man får vänta tills strömmen har gått ur helt, dock om man tryckt till kortet så har fläktarna gått igång på max men fortfarande ingen bild.

I helgen har det varit så illa att jag hann i princip in i ett spel i 1 minut så hände samma sak, installerade senaste drivrutinerna och då hann jag endast starta spelet, så fort man kom till lobbyn försvann bilden återigen. Blev arg och formaterade, sista utvägen innan kortet åker i soporna, startade spelet efter formatering och med nya drivrutiner och bilden försvann direkt. Tankade då ner Furmark och stresstestade, då crashar det inte hur mycket jag än pressar, är heller inga andra spel det crashar i heller. Provade att installera om spelet och då helt plötsligt kunde jag spela hela kvällen utan problem, ingen crash alls, skönt tänkte jag då är det löst nu, men idag börjar det igen, crashat två gånger, men kunnat lira ett par rundor i alla fall.

Har googlat som en idiot och inte bara jag som har detta problemet tydligen, vissa har tipsat om massa inställningar i Radeon programmet, men nu kommer vi till problem nummer två, när jag installerat drivrutinerna är dem allt jag får, ingen catalyst control center, eller gaming evolved eller vad den heter, kan inte ladda ner den separat heller, var jag än försöker är det Adrenalin versionen jag får och då är det bara drivrutinerna och inget annat.

Nu är jag riktigt gråhårig och är inte långt ifrån att kasta ut kortet på innergården och köpa ett NVIDIA istället, någon som har något matnyttigt som kanske kan hjälpa mig?

Mvh

Av G1zm00

Kan det göra hela problematiken med no signal då? För även om disken ger sig ska jag ju få bild på skärmen och ström till tangentbord och mus. Den hoppade igång igen efter jag haft ut batteriet en halvtimme, fick upp att windows behövdes repareras, lät den stå med svartskärm en halv minut sen reebotade den och jag kom in i windows och nu funkar allt klockrent igen så vågar inte stänga av datorn, har testat reebota och då uppstår inget problem.

Skrivet av Ferrat:

"the boot selectoin failed because a required device is inaccessible."
Låter som att din systemdisk eventuellt kan börjat braka eller blivit korrupt.

Av G1zm00

Extremt märkligt problem, är det BIOS?

Hej!

För en månad sedan när jag satt och så blev plötsligt monitorn svart och det stod no signal. Startade om och det funkade igen. Ett par dagar senare kom problemet igen och var då tvungen att stänga av datorn och sätta på den med knappen ett par gånger innan strömmen kom tillbaka. Såhär har det fortsatt, det har inte hänt tillräckligt ofta för att jag ska orka någon vidare felsökning, men någon gång i veckan, för att sedan kanske klara sig utan för att helt plötsligt hända en gång varannan dag.

Igår morse satt jag vid datorn, stängde av den och kom hem och startade, ingen bild, tngtbordet fick ingen ström, inte heller musen. Började med att slita ut grafikkortet och köra på det interna, ingen skillnad. Tog sedan ut ett minne, då kom jag in i bios och där stod något i stil med att det inte var konfigurationen den var van vid. Tänkte då är det minnet som är kass, men startade inte utan ett minne heller, så satte i det igen och provade starta, då släppte den nästan in mig i windows, skärmen var svart, men man såg muspekaren sen kom den inte längre. Men fick i alla fall ström på tangentbordet, så kopplade in kortet igen och då kom jag in i windows, fast kunde inte göra någonting, allt bara frös så fick starta om.

Tog sedan ut batteriet och resetade bios då fick jag svart skärm där det stod "the boot selectoin failed because a required device is inaccessible. Bytte då sata port till ssdn så funkade det, allting hoppade igång och funkade felfritt igår och imorse.

Kommer hem nu, sätter igång datorn, och vi är tillbaka igen, ingen bild och ingen ström. Tog ur batteriet igen men denna gången funkar det inte utan datorn startar i 5-10 sekunder, sen startar den om så håller den på så. Börjar få slut på ideer, vad gör jag?

Mvh

Av G1zm00

Konstig crash är det grafikkortet?

Hej!

Fick igår ett problem sitter på ett sapphire radeon 390 nitro 8gb, haft det drygt ett år lite drygt. Igår när jag satt och slösurfade på youtube började rösterna på teamspeak låta robotaktigt, sedan fick jag no signal och allt ljud försvann, resetade utan förbättring, fick stänga av datorn och sätta på den så funkade allt.

Suttit och lirat lite nu, inga problem, väntar på sista som skulle iväg ett ärende, sitter återigen på youtube, den som pratar på ts hackar till med robotljud och jag fick no signal, denna gången kom jag inte in igen även om jag stängde av datorn eller resetade no signal. Helt plötsligt efter en omstart kom jag in i windows igen och fick bild, misstänker det är grafikkortet? Är det trasigt eller det finns något sätt att lösa det på?

Mvh

Av G1zm00

Jag hade hjälp när jag byggde och fick på den på gamla moderkortet och burk utan problem. Men som man ser på bilden så är backplaten helt öppen, så skruvarna går rakt igenom då moderkortet inte inte är gängat, så finns inget för skruvarna att ta i.

Av G1zm00

Köpt nya delar, hur ska jag få på kylaren?

Hej!

Fick hem nya delarna igår och börja sätta ihop det, kommer till cpun och ska sätta på min kylare som är denna https://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-e...

Moderkortet jag har är https://www.netonnet.se/art/komponenter/moderkort/intelsocket...
och chassit är https://www.netonnet.se/art/komponenter/chassibarebone/tower/....

Hur är tanken man ska kunna få dit något annat än stock när chassit är helt öppet där bak? Inga gängor ingenting, så just nu tvingas jag köra med stock kylare på inte så angenäma temperaturer. Så vad gör man försöka sätta muttrar på baksidan till kylaren så den sitter fast, eller jag har gått på årets nitlott gällande chassie?

Med vänlig hälsning och trevlig helg.

Av G1zm00

Japp har sett till att de sitter som de ska, har även nollstält bios, kopplat ur alla delar en efter en. tyvärr kan jag inte koppla in monitorn från moderkortet då jag inte har någon utgång för det. har testat bägge korten på både gamla och nya monitorn med både hdmi och dvi, utan framgång. Kan det vara moderkortet som är kass? Kopplar jag in tangentbordet lyser det inte tex, fast musen gör det. har ett corsair tx 750@Mizccc:

Av G1zm00

corsair tx 750@NordhNet:

Men såg nu när jag grejat att fläktarna snurrar till vid uppstart, jag som missat det tidigare. Men har kört examt samma setup som förutom med gamla kortet t.o.m gamla monitorn, fortfarande no signal

Av G1zm00
Skrivet av Bernd_P1:

Första frågan jag har, vad är det för nätaggregat du har?

⁷⁵⁰W

Av G1zm00
Skrivet av NordhNet:

@G1zm00:

Vilket moderkort har du? Ofta krävs en bios-uppdatering innan de nyare korten stöds. Kanske är det som felar?

Edit: tänk på att kortet är semipassivt och fläktarna startar inte förrän en viss temperatur uppnås. De borde dock spinna upp lätt vid uppstart

Har ett asus sabertooth p67.

Just nu har jag svårt att ändra något då gamla kortet inte ens funkar :/

Av G1zm00

Skulle uppgradera datorn tänkte jag.. som vanligt strular det, ingen bild etc.

Gokväll.

Tog mig i kragen efter många år och köpte lite nya delar till datorn. Ny monitor, grafikkort och minne.

Sitter sedan innan på en

i7 2600k
gtx 760 ti
8gb ram
ssd och ett par mekaniska.

Köpte r9 390 nitro
samt 8gb minne till.

Får tillslut in allting och startar. No signal och fläktarna rör sig inte än. Uttagen på kortet för strömmen är 2st 8 pins till skillnad mot mitt förra som har en 8 och en 6a. Hade endast en 8a nu bland kablarna, så körde en sådan och en 6+2. Ingen skillnad, testade även två st 6+2 fast utan bättre resultat.

Tog ur minnena, ingen förändring. Satte då i gamla kortet och det fick ström direkt och fläktarna snurrade men fortfarande no signal. Så nu vet jag inte riktigt i vilken ände jag ska börja felsöka, så tacksam för hjälp.

Mvh