Inlägg

Inlägg som Jeddan har skrivit i forumet
Av Jeddan

Ghost of Tsushima, bra spel, otroligt hur jag missat det

Av Jeddan

Har svårt att tänka mig att köpa en spelkonsol utan skivläsare så länge det bara finns en "egen" butik, priserna på spelen behöver konkurrensutsättas.

Av Jeddan

Dungeon Keeper 2

Av Jeddan

Har nog haft Sweclockers som startsida i minst 15 år.

Av Jeddan
Skrivet av Mörksuggan:

<Uppladdad bildlänk>

Sony Xperia 5 III. Dom mest använda apparna jag använder och har nära till hands till.

Bakgrunden är min vänster hand under pågående karpaltunnelklyvning. Dom tyckte att det hörde inte till det normala att få bilder tagna åt en under operation eller att patienten frågar kirurgen vad exakt som görs. Tyvärr fick jag ej bilder när min högra hand fick samma operation, men men. Kan ej få allt.

Nyfiken, varför väljer man att ha det som bakgrundsbild?

Av Jeddan

Produkt: Apple 2022 iPad Pro (11-tums, med Wi-Fi + Cellular, 2 TB) – rymdgrå (Fjärde generationen)
Länk: https://www.amazon.se/Apple-2022-11-tums-Wi-Fi-Cellular/dp/B0...
Kategori: Surfplatta
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7172904
Pris: 16271kr

Ordinariepris ca 30 000kr.

Av Jeddan

Produkt: iPad Pro M2 11" Wifi+Cellular 256GB Silver
Länk: https://www.amazon.se/gp/product/B0BJNZQ28S/ref=ppx_yo_dt_b_a...
Kategori: Surfplatta
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7172901
Pris: 12 291kr

Ordinariepris brukar vara runt 15 000-16 000kr. Tänk på att det ryktas om att nästa generations iPad Pro kommer att släppas under nästa månad.

Edit: Uppe på 14 990kr igen.

Av Jeddan

För att jag ska köpa spel och liknande igen på Webhallen krävs en bättre prissättning, konsekvent 100-200kr dyrare än t.ex. Netonnet för nysläppta spel. Kan knappt minnas jag såg en riktigt bra deal på Webhallen.

Av Jeddan

Riktigt fult detta, fått felsöka ganska mycket senaste två dagarna för att komma fram till vad som laggade sönder hela webbläsaren, hittade en tråd på Reddit om detta igår tillslut. Betalar för Premium.

Av Jeddan
Skrivet av Entash:

Hmm kanske, skadar inte att pröva iallafall. Testat att dra ut TVn 10 min men soundbar har jag inte testat. Märkte också att om jag stänger av eArc funkar allt perfekt men då får jag inte 7.1 ljud på PS5 tror jag.

En chansning från en som har Sony, där måste man gå in på inställningar i porten och aktivera full bandbredd för att få t.ex. Dolby Atmos. Det finns inte några sådana inställningar hos LG?

Av Jeddan

Fler saker som antagligen påverkas av detta är fastigheters system för mätning av värme och vatten i bostäder (IMD) då dessa iaf tidigare har haft en sändare i fastigheterna som pratat via 2G/3G.

Av Jeddan

399kr för Tele2 500/500.

Av Jeddan

Allt som har med röststyrning att göra, använder folk faktiskt det?

Av Jeddan

Om du ska titta på UHD-Blu Ray med stöd för Dolby Vision hade jag utan tvivel kört på UB820. Jag har i nuläget en Sony X800M2 och den kan inte detektera själv om skivan stödjer Dolby Vision, man behöver ta reda på det själv och slå på ett reglage i en meny, för att sedan komma ihåg att slå av det sen igen.

Av Jeddan
Skrivet av Gunziee95:

Sitter och letar som en galning just nu efter en Aeron. Har ni tips om några sidor? Finns fruktansvärt många ifrån Nederländerna. Problemet är dock att jag inte vet vilken storlek jag ska köpa. Är 183 cm väger ca 81 kg. Så det är antingen B eller C, varpå många som är i samma läng osv säger att C känns bättre då man känner sig mer "fri". Jag har inga möjligheter till att åka och provsitta någon heller tyvärr. Vad tycker ni?

Verkar vara så att storlek C är svårare att få tag i dessutom : )

Jag är 180cm och väger mer än dig, B passar mig utmärkt

Av Jeddan

Är det bara jag som aldrig hörts talas om denna produkten innan? Förrän igår...

Av Jeddan
Skrivet av Boggus:

Hej alla!

Ska försöka hålla mig kort. Om jag har mitt bankkort spärrat för handel i alla länder utom Sverige men internetköp öppet kan jag då handla på internet även om det är vid utländska butiker? Har det några konsekvenser för prenumerationstjänster och stående dragningar vid Paypal? Lite konflikterande info från vänner, familj och internet så är ju bäst att kolla med kompetensen på Sweclockers för rätt svar.

Tror du ska ringa din bank för rätt svar

Av Jeddan

Kom i förra veckan och såg i helgen, riktigt bra film

Av Jeddan
Skrivet av Waliant:

LPT: Då damp första fakturan för 2024 ned från Verisure och i vanlig ordning hade de lagt på sin standardhöjning 9% inför nytt år. Ett snabbt samtal senare där jag vänligt men bestämt betackar mig för deras standardhöjningar ligger jag kvar på min vanliga månadskostnad. De backar direkt om man ringer. Acceptera inte skiten!

Jag testade tom att ringa ytterligare en gång innan dom höjde, då fick jag ett kvartal gratis.

Av Jeddan
Skrivet av Laxpudding:

@Jeddan: Jag säger inte att du inte har inbränningar eller att det finns någon form av slitage. Du har garanterad olika former av ojämnheter. För det har det har alla TV-apparater någonstans – bara man letar efter dem.

Jag ser det du ringar in även när du inte ringat in det. Undertexter som orsakat permanenta skador och tillfällig retention är mer som en diffus utsträckt oval, ungefär som hu har ritat med röd penna i Paint. Banden man ser på bilden sträcker sig dessutom från kant till kant på de första testbilderna du postade vilket är typiskt för ojämnheter i panelen. Kan mycket väl vara en kombination av både och.

Samtidigt är det ganska oproblematiska testbilder du visar upp. Finns nog en och annan som med samma testbilder på sin egen TV skulle sätta kaffet i halsen när de ser vad sådana bilder kan avslöja.

Bara som exempel på hur liknande testbilder kan se ut. Jag har varit alldeles för dålig på att fota av dem själv trots att jag tittat på liknande i tusentals kombinationer. Mycket är för mig är självklarheter som ser av bara farten. Fast när man sedan ska förmedla vad som är kunskap på översta hyllan i min hjärna inser man att ord bara räcker så långt...

<Uppladdad bildlänk>

Detta är en LG UH950V, LG:s toppklassade LCD från 2016 vid 50% testbild och tagen med dåtidens mobiltelefon. Jag har sett många som är rätt liknande. Dagens LCD-paneler är faktiskt mindre problematiska på detta sätt, men har oftare problem med ojämna hörn och kanter, så kallad vinjettering. Detta från rtings test av QN85C som ett lösryckt exempel.
https://i.rtings.com/assets/products/KFTBXAwV/samsung-qn85c-qn85cd-qled/dse-large.jpg

Ytterligare ett exempel från verkligheten, denna gång en projektor Sony VPL-VW870ES som kostade runt 250 000 kronor ny
<Uppladdad bildlänk>

Nu hjälper detta inte dig i din situation just nu. Men det kanske förbereder på att nästa TV, antagligen ej Sony, antagligen ej OLED, kommer ha andra detaljer och skavanker man kan störa sig på.

Hej!

Jo det känner jag till, har haft TV med kraftig DSE tidigare och senast en FALD TV med mycket blooming, att det aldrig blir perfekt är jag medveten om. Nästa gång jag köper TV funderar jag på en Miniled som jag faktiskt vägde mellan redan denna gången då vi har stora fönsterpartier och kraftigt med ljusinsläpp. Tycker dock att ljuset från en OLED har varit oproblematiskt då det faktiskt syns ganska bra även när det är ljust. Sen går det alltid att rulla ner med