Inlägg

Inlägg som Azathoth har skrivit i forumet
Av Azathoth

Blindflasha

Skrivet av Pie-or-paj:

Funderar också på hur jag ska göra om jag pajjar kortet. Har läst lite om "blindflasha" men hittar inte vad det innebär och hur jag bär mig åt.

Hej Pie

Blindflash innebär att man flashar om sitt grafik kort utan att man har bild. De flesta fallen gör man en .bat fil med "flash kommandot" för orginal bios (på bootbart media). Så om man nu har flashat fel kan man alltid återställa, genom att boota om datorn med mediat och sen trycka igång .batfil, utan att man ser vad som händer. Men kommandot ska ha alla parameterar så efter omstart startar allting som vanligt.

Det finns alltid risk att Blindflash inte funkar om man verkligen mecklat med sitt kort (andra kort bios versioner mm)

Lycka till

Hälsningar

Joseph

Av Azathoth

Först och främst kanon video, ganska roligt och se lite "live tester"

Det som jag dock undrar över, är hur mycket en äldre dator påverkas av en SSD Disk kontra "regulär" HDD.

Detta för att då kanske man har andra flaskhalsar än i ett modernare system där Hårddisken blir en större flaskhals. Jag tänker framför allt på äldre modeller av Laptops som visserligen har SATA men är ändå 3-4år gammal.

Vore trevligt och höra om någon har erfarenheter om detta? Det som man har hört är + på batteri längden

Av Azathoth

När du installerar om datorn då, använder du samma drivrutiner och samma program som du installerar varje gång?

Jag mest tänker om det är någon automatisk uppdatering som gör att ditt Windows "Failar" antigen av ett program du installerat eller Windows update?

Hårdvaru fel låter som att det kunde vara problemet, men då antar jag att du får felmeddelande i form av blåskärm, med lite mera information, eller att datorn bara hänger sig en stund och inte startar korrekt efter det.

Samt att det kan du alltid kolla med att installera någonting annat i test syfte, rekommendation att kanske använda Ubuntu och köra Live från skiva utan installation, eller någonting annat för hårdvaru fel borde komma upp i vilket OS som du än kör i

Hoppas du får lite ledtrådar på hur du ska gå vidare

Av Azathoth

Hej CGD

Visst du kommer få en ny SID på den nya datorn till en specifik profil, men det du sen gör att du kopierar in din gamla profil till ditt nya konto, istället för att ordna med SID ID:a

http://support.microsoft.com/?kbid=811151

Finns en helt ok artikel på svenska hur du ska göra på Microsoft sida.

En unik sid är kopplad till en användare och när du loggar in vet Windows vilket ID som ska laddas, du kan Register hacka detta
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows NT \ CurrentVersion \ ProfileList

Det är ingenting jag rekommenderar för det kan enkelt bli fel.

Jag hade kopierat hela din profil minus Ntuser.dat, Ntuser.dat.log, Ntuser.ini filerna till en drive, gjort en ominstallation och sen skapat en ny profil och sen kopierat över allting i den med din gamla profil, du kanske inte får tillbaka 100% som det ska se ut då andra inställningar kan finnas i registeret som skrivare mm.

Dock rekommenderar jag att du kör helt ny installation och configurerar en profil från scratch bara kopiera din data, detta mestadels för att slippa ev fel som kan finnas i din profil redan, man kan ju undra varför du installerar om.

Hoppas detta hjälper