Inlägg

Inlägg som Cuteshark har skrivit i forumet
Av Cuteshark

Nytt grafikkort

Har lite tight budget så jag får uppgradera lite efterhand. Datorn jag har fungerar hyfsat. Det som gör att jag känner suget efter bättre grejer är främst att jag inte kan streama 4K/HDR-film. Förutom filmtittandet, så redigerar jag en del bilder i Photoshop. Spelar inga spel. Helst vill jag ha dubbla HDMI, en till hembion och en till en separat skärm.

Någon som har ett vettigt tips på GPU, helst under 2500 skr?

Just nu sitter jag med ett gammalt R290 och Intel 3770K

Ödmjukast

Av Cuteshark

Tiderna är lite ointressanta i sig. Om det är regelbundet störande så är det inte acceptabelt oavsett. Läs igenom lagstiftningen.

Av Cuteshark

Radeon programvaruversion 19.5.2

Efter att ha uppgraderat till den så fick jag lite problem. Skrivbordet blir för stort för skärmen. Tidigare så korrigerade jag under fliken "Bildskärm -> Anpassa upplösningar ..". Sen var det typ 4%. Nu så fungerar inte den. Några ideer om hur att lösa det?

Edit: Har ett R9 280 kort. HDMI kopplat via en Receiver till TV:n. Har fungerat felfritt tills uppgraderingen.

Av Cuteshark

Nåja, min gamla sega trötta lilla burk är tyst. Men den fungerar iaf. Slipper åtmintone skaffa nya delar.

Tack alla som har varit involverade.

Av Cuteshark
Skrivet av Mikaelmannen:

I min värld är bi-ampa 2 slutstegdelar på samma signal. En driver basen en driver resten och då får man ut mer total effekt på högtalaren? Mkt möjligt att jag blandat till begreppen då jag inte varit i "branschen" på länge pga småbarn och dålig waf på alla stereoprylar jag hade.

Nej, du får inte mer effekt på något sätt. Slutsteget har ju en maximal effekt du kan jobba med. Möjligen att du kan kompensera ett dåligt delningsfilter.

Av Cuteshark
Skrivet av Mikaelmannen:

Nu är det väldigt olika saker. Biwire = 2 kablar från samma slutsteg (eller iaf nätdel om det gäller surroundrecievers) biamp = 2 olika slutsteg varav en driver basen. Det senare kan ge väldigt stor skillnad om basen ifråga är tungdriven.

Jag har absolut inte påstått att det är samma sak. Förutom att det i dagsläget är bekräftat att det är en myt. Men, en gång i tiden så fanns det en anledning till att man körde BiAmp/BiWire. Men det har egentligen inget med HiFi att göra. Men det är klart. Har du en riktigt usel högtalare så kan du kanske höra skillnad. Men då är det riktiga lågbudgetsaker med usla delningsfilter. Å andra sidan så är ljudet så dåligt i grunden så det kommer inte att göra något ändå.
Du har ju bara en viss maxeffekt ur förstärkaren. Så du får ju inte mer effekt till högtalarna vare sig du kör BiAmp eller BiWire.

Av Cuteshark

Finns många myter inom området HiFi. Högtalarimpedans och kvalite var länge sen någon tog upp. Klipsch som faktiskt är bra högtalare (om man tycker om ljudet) har låg impedans. Canton som många tycker om är också relativt lätta att driva. T ex B&W 800-serie ska man nog undvika om man vill ha ut det sista och inte vill ha extra slutsteg. Men då är vi väl uppe på en helt annan nivå när det gåller priser. Glädjeeffekt på receivers är inte ovanligt. Därför undviker jag Onkyo, Pioneer m fl billighetsmodeller.
PS! BiWire och BiAmp kommer inte heller att ge något extra. Vilket en del försöker hävda.

Av Cuteshark
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Eftersom jag är inne på att byta högtalare kommer jag troligen byta förstärkare med.

Jag har kommit upp med följande:

Slutsteg: NAD C275BEE
Försteg: Marantz SR5010
Högtalare: B&W 683 S2

Låter detta OK? De på hifi-klubben sa att Marantz kanske inte var den bästa matchningen men annars är det bra.

Alternativt till slutsteg är
- Marantz MM7025
- Rotel RB-1552 MkII

Vilket slutsteg är "bäst"?

Jag kör iofs en äldre Marantz 6009 och har ett par B&W 683 s2. Det är absolut ingen som har sagt något negativt om ljudet och orkar gör den utan tvekan. Du kan alltid fråga min a grannar :D. Antar att HiFi-klubben fortfarande är sura sen dom inte längre fick sälja Marantz. Vilket iofs är udda eftersom dom fortfarande säljer Denon som tillhör samma koncern. Deras snack om att man måste ha extra slutsteg till B&W 683 s2 är även det typiskt för HiFi-klubben och imho rent skitsnack. Det enda är om du ska köra Atmos framöver så bör du fundera på hur många kanaler receivern har.

Av Cuteshark

Ah, den kollektiva bestraffningen för att en minoritet inte kan sköta sig. Det finns lagstiftning som är möjlig att använda för att straffa de som beter sig som idioter. Problemet är att få tag i dom. Men tillsätter man lite resurser och har lite god vilja så är det inte omöjligt att få tag i och straffa de som beter sig som idioter.

Av Cuteshark

Tack till er som tagit er tid.
Ska följa rådet från Riger och leta någon som har tid att kolla på datorn.
Det är svårt när man måste ha tillgång till datorn på vardagarna och inte har någon reserv.

Av Cuteshark
Skrivet av riger:

Testades USB-minnet bara på den datorn som strular? Eller testade ni på en dator där allt fungerar?

Som jag förstod det så hade han prylar som skulle fungera. Jag själv klarar inte av att göra det, tyvärr.
Tack för att du orkar ta dig tid ...

Av Cuteshark
Skrivet av riger:

När du kör med USB minne: hur långt kommer du?
Testat att köra Memtest86 på minnena?

Han som gjorde det fick inget av det att fungera av någon anledning.

Av Cuteshark
Skrivet av riger:

Tanka ner Windows 10 från Microsoft och lägg det på USB minne
Start-meny problemet har jag oxå haft i Windows 10, hittade massa "lösningar" men det enda som hjälpte var uppgradering/ominstallation
Testat att bara köra med ett minne? köra minnet på olika platser?
Uppgraderat BIOS?

Testat med USB och det fungerade inte.
Testat köra minne för minne på olika platser, ingen skillnad.
Har senaste versionen på BIOS.

Eftersom den inte tappar inställningarna i BIOS, så borde det inte vara batteriet.

Av Cuteshark

@riger: Oj, det är svårt. Vissa funktioner går inte att nås på startmenyn, Win-knappen öppnar inte något etc. Troligen problem med Win10. Har testat att installera om med Win7 men den vägrar ladda DVD:n. Ibland startar den om sig men jag kan inte gå in i bios på det vanliga sättet. Efter att jag har gjort BIOS-reset så lyckades jag komma in i BIOS på ett annorlunda sätt. Den visar numera att CPU-fläktenm går för långsamt och då kan jag komma in via F1. Där kan jag välja F8 och sen välja vilken disk den ska starta med (Samsung SSD). Då går den igång igen och fungerar allt från några timmar till ett par dagar. Alla inställningar i BIOS ser normala ut. Har kollat så alla kablar, RAM etc sitter som det ska.

Av Cuteshark
Skrivet av Jiv:

@Cuteshark: Då finns det nog ingen anledning att byta, om du inte har pengar som brinner i fickan.

Skrivet av riger:

Ingen anledning att byta. Om du inte har SSD, så köp det istället.
Och har du 8gig minne så köp 8 till om du jobbar mycket i Photoshop

Nej, det är inte pengarna som brinner i fickan. Det är något annat som strular och ingen kan hitta vad det är som är fel. Jag kan tyvärr inte sätta mig utan dator. Men visst, är det någon som känner sig manad att försöka hitta problemet så är jag tacksam. Allt finns i Stockholm.

Av Cuteshark
Skrivet av riger:

Vad byter du ifrån?

Asus p8z77-v deluxe
Intel i7 3770K

Av Cuteshark

Uppgraderingspaket

Budgeten är ca 4-5000
Tänkte byta ut Mobo, CPU och RAM. Vill köra på det inbyggda GPU-chipset. Mest blir det surfa, kolla film och en del Photoshop. Tittat lite på
ASUS Z170-P
Intel Core i5-6600K
Corsair Vengeance LPX Black DDR4 2x8Gb PC24000

Har någon bättre tips?

Av Cuteshark

2000

Av Cuteshark
Skrivet av Paddanx:

Du ställer säljare mot säljare och låter de bestämma priset, jepp.
Men om du bara har en säljare då?

Vem ska du pruta mot då?

Kan erkänna dock... nypris i butik är mer komplext. Mycket. Där handlar det om att de måste sälja en viss volym också, samt det kostar att ha lager, personal mm. Så låt oss hoppa tillbaka till just begagnat marknaden.

En 3770k som har tagits upp tidigare.
Finns ej i butik, finns ej att köpa, utom kanske ... en säljare. Hen bestämmer.

Hur tänker du?

Tittar du bara på en unik annons så kommer det med stor sannolikhet finnas endast en säljare. Men vem, förutom du är det som säger att det bara finns en annons? Sen om du lägger upp en köpes, så kanske det dyker upp fler potentiella säljare. I det här fallet så talar vi inte direkt om "one of a kind" produkter. Även på den typen av marknad så är det svårt och det är fortfarande säljaren som bestämmer priset. Det finns ju en möjlighet att du blir sittande med en produkt som du inte får såld och till slut endast har nostalgivärdet kvar och vem betalar för det?

Av Cuteshark
Skrivet av Paddanx:

Vill jag inte sälja till ditt pris, blir det heller ingen affär.
Är man smart som säljare inser man att prutare ska man bara strunta i, och sälja till vettiga köpare istället. Som sagt... det finns 1000-tals köpare på varje marknad... sluta tro att ni är "unika".

"...bara att hövligt säga att man inte vill sälja till den erbjudna summan."
Eller så börjar med med att "prutare undanbedes" och sen kan ni stanna hemma istället. Jag har gått i från en hel del däcksparkare, och har alltid sålt till det jag vill eller accepterat. Priset står skrivet, passar det inte så sluta slösa bådas tid.

Girigheten driver prutandet. Varför betala mer än du "måste", och varför ska säljaren sälja lägre än han måste, så samma girighet bygger på priset... så håller med dig att girighet sällan skapar affärer, men det gäller på båda hållen.

Vad ska nötter hitta på här näst? Stå i kassan på ICA och pruta på priset på köttet?
Kanske snacka lite fint på systembolaget och se om du kan få en extra flaska på köpet?

Visst finns det personer som tycker prutande är det rätta, förstår det. Men säljaren bestämmer alltid om det blir affär eller inte. Det finns alltid en till köpare runt hörnet.

Jag säger så här. Pruta ni på, så fortsätter säljarna att överhöja priserna så gott de kan för att kompensera, och så behöver vi inte diskutera denna topic... för hela denna tråd är pga för giriga köpare. Det är precis lika fel av en köpare att lura en säljare att sälja till för lågt pris i så fall... men det är vad marknaden är, en balans.

Kommer alltid finns snåla köpare och dyra säljare. Bara o leva med det och välja det som passar dig bäst.

Jag tom dock gör hellre som @Friterad ovan... Säljer det dyrt till prutare och billigt till smidiga köpare som inte käftar. I slutändan blir mitt pris dock, typ det samma.

Nu rör du väl till det ännu mer för dig själv. Jag förutsätter att vi talar om K/S av begagnade produkter. Vad har det med nypriser i butiker att göra? Men för att jämföra så, i vissa branscher så prutar man även i butikerna och ställer butiker mot varandra. Företag skickar ut offertförfrågningar som dom även kan gå vidare i förhandling med.
Hur tänker du?