Inlägg

Inlägg som Zuch har skrivit i forumet
Av Zuch

Använd Isopropylalkohol istället, köps på apoteket och skadar inte plasten. Förångas omedelbart.

Av Zuch

Cool funktion med prisoptimering. Inte sett det innan.

Av Zuch

Corsair har fem års garanti på sina. Borde tala för sig själv...

Av Zuch

Precis. Det är intressant att se hur folk är beredda att spendera tusentals kronor på grafikkort och processor, men snålar med hundralappar när det kommer till kraftförsöjning.

Av Zuch

Köp ett Corsair 450VX istället. Bra och billigt (nästan samma pris, 574 för 450VX mot 416 för huntkey). Ett nätagg är en investering man har i flera år, tillskillnad från övriga komponenter.

Av Zuch

Tillåt mig citera mig själv:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zuch
Skärmsladden sätter man normalt in i antingen en VGA kontakt eller en DVI. PCI-E och AGP är olika kontaktstandarder för uttag på moderkort där grafikkortet sätts i.

Alltså kan du inte veta om det är PCIe eller AGP genom att titta på kontakten på uttaget... ... ....

Av Zuch

Håller med fog, termodynamikens lagar gäller även din kylare...

Av Zuch

Oookay.

...

Av Zuch

Får ner tempen.
Det beror på att flytande kväve ligger på -196C, tillskillnad från vatten i en vattenkylningsanläggning som har minst rumstemp. Vi har ju gått igenom detta...

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fog
För att göra det ännu tydligare; Värmeenergi övergår alltid från ett varmare medium till ett kallare. OM processorn skulle ha varit under rumstemperaturen skulle det rumstempererade vattnet VÄRMA processorn till rumstemperatur. Glasklart?

Precis, följer termodynamikens andra huvudsats.

Om vi går ifrån termodynamik och de missuppfattningar som verka gälla så nämnde du luno att du eventuellt skulle kunna ha dessa block till försäljning. Vilket pris skulle du uppskatta då?

Av Zuch

Du kan ju alltid försöka inbilla dig att en dammsugare tar rent mellan de springorna...

Hursomhelst:
I princip har du ju en helt öppen sida i det chassit. Det kräver inte så hemskt mycket slutledningsförmåga att komma fram till att det är bättre kylning än P180, som ju har en helt stängd sida.

Att jämföra t.ex. P180 med detta blir mycket märkligt, de är på två ändar av skalan tystnad <---> kylning. Rimligare är att jämföra det med 900.

Av Zuch

Det kommer att se snyggt ut tills damm samlas mellan flänsarna... Kul och hålla på och rengöra med tops för att ta bort skit...

Däremot så tror jag faktiskt att detta låter minst lika mycket som 900, eftersom hela sidan är öppen så går allt ljud rätt ut.

Av Zuch

ingen av dem.

Av Zuch

Varför skulle inte en thermalright eller en noctua få plats? Chassit är ju 20.5 cm brett. Mät från moderkortet fram till sidan av bakplåten, är det minst 165 mm så ska det inte vara några problem med en ordentlig kylare.

Av Zuch

IDDQD är godmode i Doom, användes ofta tillsammans med IDKFA ( Keys Full Ammo)

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av luno
Det är inte samma sak med temperaturer på kärnor som på hela CPUn, har mätt med flera olika program och i BIOS core-temp visar 0° på kärna1 ibland och ner till 3°-4° på kärna2

Det spelar ingen roll, det finns inte EN CHANS att du har under rumstemperatur, såvida inte processorn har en inbyggd TEC-kylare. Vilket jag inte tror eftersom den då hade dragit 150W + processor förbrukning vilket är knappt 250 W. Inte särskilt troligt eller hur?

Av Zuch

Japp, kan bekräfta att lysdioderna syns väldigt lite på den. På en bild i mitt galleri är den ena igång, och den röda dioden syns knappt. Dock så lyser de blå (skiftar färg vid olika spänningar) ganska starkt ändå.

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av judge
/../ men har bara en amd dual core som inte nyttjas fullt vid spel! utan det tar stopp vid grafik kortet! bättre grafik kort vore fint när man kör 1920*1200!

Beror på spelet. Unreal Tournament 3 använder bägge mina kärnor fullt ut:

http://img106.imageshack.us/img106/4046/cpuusagesmallft8.th.png

I övrigt så måste jag hålla med som någon sa innan, det är inga fotbollslag vi hejar på, att köpa en Phenom istället för C2Q är sämre ur alla tänkbara perspektiv.

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av StefanSwe
Kan inte så mycket om vattenkylning men...

Det kan väll bli kallare än rumstempen ??
Han har ju en fläkt som kyler (radiator?) vattnet, så det är väl inte helt omöjligt?

Snyggt!

... *säg inget * .... gnnnnnnnn....

Hallå! Det är ju i grund och botten helt vanlig luftkylning, bara med vatten som värmebärare och radiatorer som har bra mycket mer kylyta än vad en vanlig fläns har. Det finns inget magiskt med vatten som gör att det blir kallare! Gör en liknelse med ett glas vatten som stått framme över natten. Om du sätter en fläkt som blåser på glaset/vattnet, inte blir det kallare då? Har man kallvatten från kranen, eller radiatorn utomhus så kan man komma under rumstemp, i övrigt så kan man ALDRIG komma under rumstemperaturen (extremkylning undantaget som TEC och kompressor och kväve).

I övrigt tror jag att dina temperaturer visar 20 grader fel, på core då.

Av Zuch

Du får ju med en molexkontakt har jag för mig. Koppla in den och se om den startar upp. Gör den inte det så är det bara att ta det på garantin.