Inlägg

Inlägg som Asce har skrivit i forumet
Av Asce

XMP Ger boot loop

Hej,

Först ska det sägas att jag har XMP enabled i BIOS (3200 mhz) sedan tidigare. Vilket har funkat bra.

När jag startade min dator här om dagen, så fastnade powerknappen i nedtryckt läge en stund innan jag fick rätt på det.

När den väl startade upp så stannade den i bios, där det står att min minnesändring eller minnesprofil (minns inte exakt hur det står, sitter på jobb nu) har ändrats framgångsrikt och att jag ska trycka F1 för att gå in i BIOS-inställningarna och spara ändringarna.

Så jag gör det, och väljer att spara, då säger den att inga ändringar är gjorda, men jag sparar ändå. När datorn bootar om igen så kommer exakt samma situation igen. Den är fast i en boot loop helt enkelt.

Jag kan få det att fungera genom att först stänga AV XMP, spara, boota om, in i BIOS igen och aktivera XMP igen, spara, boota om. Fixat!

MEN, när jag stängt av datorn och ska starta upp den igen, så kommer samma boot loop igen.

Några idéer vad det är som händer här?

Av Asce

Har börjat använda ett tangentbord med avtagbart numpad, som man även kan välja att sätta på vänster sida av tangenbordet om man vill det. Mycket smidigt.

Av Asce

Jag tycker inventorysystemet är klumpigt, otydligt och icke intuitivt. Sen tycker jag man kan ha alldeles för mycket prylar. Du kan ha typ två gevär, en pistol, en panzerfaust och en sån mindre granatskjutare PLUS handgranater. Detta ska du hålla koll på samtidigt som rustningsdelar och meds...och i detta inventorysystemet blir det meckigt. Folk stannar upp för att få rätt på sin inventory och det drar ner tempot.

Ljudet på fotstegen är vansinnigt högt också. Kommer det någon så går det inte att missa om man säger så...

Sen kan du ju bara ligga i en buske om du vill, ingen kommer kunna se dig. Så vann jag min första match iaf.

Känns som jag gnäller lite kanske.. men men =P

Av Asce

Om jag förstått DKIM korrekt, så är det så att om DKIM-kontrollen failar, dvs mailet är inte signerat, eller är felaktigt signerat, så stoppar det i sig själv inte mailet. Däremot taggas mailet med ett DKIM-fail.

Men hur, rent praktiskt, vet då mottagaren att mailet troligtvis är fake? Som jag förstår det så levereras mailet i alla fall. Undantaget skulle väll vara om det även finns ett DMARC-record som ser till att det stoppas. Men om man bortser från det.

Kan man t.ex. se detta på något vis i en mailklient? Eller vad är vitsen med att tagga mail med DKIM-fail om det inte hindrar mailet från att levereras?

Av Asce

Tycker det verkar som att många av de som aldrig spelat det och inte tänker göra det verkar lite hjärntvättade av alla negativa videos och kommentarer som snabbt blev populära när spelet var helt nytt och hade en del barnsjukdomar.

Klart spelet inte är perfekt och hade lite högt pris i början, men det har många nya spel. Jag tycker det fått ett extremt överdrivet negativt rykte. De kompisar jag har som säger att spelet är dåligt, vad har de alla gemensamt? Jo, ingen av dem har spelat det! Jag tycker spelet är kanon! Idag kan du köpa det för runt 110 kr på Kinguin. Du får extremt mycket spel för väldigt lite peng. Många timmars nöje! Det är ett roligt och bra spel. Väldigt stor värld och mycket att göra!

Av Asce

CPU connector passar ej moderkort?! Help...

Håller nu på att installera nytt moderkort, rog maximus xi hero.

Cpu-sladden är 8-pin i änden som går från Psu och 4+4 i änden som går till moderkortet. Kontakten i moderkortet är 8-pin. Så jag tänkte plugga i min 4+4 där, men den verkar inte passa, formerna på dessa 4+4 är inte samma som kontakten i moderkortet. På ett ställe tex ska den vara fyrkantig för att passa, men den är avrundad...

GPUn är en EVGA supernova g2

Jag har inga andra sladdar till nätaggregat som ser ut att passa.. vad är det jag missar?

Av Asce

Sedan senaste patchen på PC så har alla mina Mastercraft och Reactive camo skins försvunnit från alla mina weapon variants, så som Tactical unicorn "Damascus", Sandstorm, Divinity etc.

Någon annan som upplever samma sak?

Av Asce

@molliz: Jag hade ett liknande fel. Spelet frös titt som tätt. Det visade sig att en NVIDIA service (Nvidia Telemetry Container) inte var igång. Nu vet jag inte om detta är fallet för just dig, men i så fall kan du göra följande (det fixade mitt problem iaf) :

1. Press Windows Key and R at the same time.
2. In the box type this and press Enter: services.msc
3. Go to: "Nvidia Telemetry Container" and double click it.
4. Start the service if not running.
5. If you get an "Error 5 Access Denied" or other kind of error, change from the Tab: "General" to "Log On"
6. If you see the option: "This Account", change to: "Local System Account".
7. Now you should start the service, if so, restart the computer.

Av Asce

När jag är med i en grupp och spelar multiplayer så slängs jag ofta ut precis innan matchen ska börja, med felmeddelandett: "server disconnected".

Detta händer dock nästan alltid bara mig och sällan den andra personen i gruppen.

Någon annan som får detta?

Av Asce

Fan...jag hade sett fram emot detta spelet så mycket...och var okej med en eller annan brist. Men ju mer jag läser och kollar på videos desto mindre blir min lust att skaffa det. Det tar emot att säga att jag inte längre vill skaffa spelet...men så är det.

Av Asce

Både shift+Ctrl och Alt+Ctrl gjorde saker för mig. Nu minns jag inte exakt vilken som gjorde vad.

Löste det nu i alla fall genom att ta bort den engelska tangentbordsuppsättningen från windows:

Windows key + I - Region and language - Klicka på den som ska tas bort (English) - Options - Klicka på English igen - Remove

Av Asce

Tangentbord - Problem med Å Ä Ö

Sedan jag skaffade mitt Corsair Gaming Strafe MX Brown, så har jag haft problem med att varje gång jag startar datorn så fungerar inte Å Ä Ö-tangenterna. Jag måste först trycka ner shift + ctrl en gång innan det fungerar.

Jag har inte lyckats hitta hur man rättar till detta. Någon som har några idéer?

Av Asce
Skrivet av fantomsmurfen:

Har man BO2 och BO3 får man väl även köpa Black Ops 4. Det är ju ett CoD-spel av Treyarch.

Du kommer inte bli besviken

Av Asce

Black Ops 4 drinkunderlägg.

https://i.imgur.com/89SfXMh.jpg

Av Asce

Två av er som tipsat om SteelSeries Qck, så jag tror jag ska testa den. Tack för tipsen Naga och Scrangle.

Nu är jag inte moderator här, men om ni ska diskutera IceMat så kanske ni ska skapa en egen tråd eller skicka PM till varandra, då den inte har något att göra med denna tråden.

Av Asce

Musmatta - behöver tips

På grund av sensorn i min mus, en speedlink Prime Z-DW, så behöver jag en musmatta som är så matt som möjligt, dvs, den ska ha så "icke-blank" yta som möjligt.

Jag har provat en Qpad CT som är en textilmatta, men även den är för blank (tro det eller ej). Underlaget gör då ibland så att sensorn inte läser av som den borde.

Min nuvarande musmatta är en Arachnid Atrax, som funkar perfekt, förutom att undersidan är för hal, så den flyttar sig lite emellanåt. Därför söker jag en ny.

Någon som har något tips?

Av Asce

Nu har jag spelat spelet i 3 dagar (exklusive Beta). Över lag är jag väldigt nöjd. Ett roligt och högst varierande spel där det inte råder brist på variation på något sätt.

Det finns en del barnsjukdomar i form av bland annat buggar och krascher.

Blackout - Jag är imponerad över hur bra det flyter och den FPS jag får ut jämfört med PUBG. Eldstriderna och vapenhanteringen känns responsiv och kvick. Likaså rörelserna då man klättrar över murar, hinder eller upp på tak etc. Lootsystemet och "inventory management" kändes udda i början, men den fungerar på ett annat sätt än i t.ex. PUBG. När jag väl vant mig kändes den helt ok. Detta är alltså på PC. På konsol vet jag ej, men den är inte samma där.

Multiplayer - Jag gillar nästan alla kartorna väldigt mycket. De är lagom i storlek, inte för små så att allting blir helt slumpartat, men inte heller för stora så att någon ligger och campar i ett hörn. Samtidigt tvingas du inte spela enbart närstrid om du inte vill. Om du vill spela mer defensivt och skjuta från lite längre håll så går det också bra, utan att din score blir lidande. Färgsättningen och utformningen av banorna gör att andra spelare är lätta att urskilja.

Minus: Vissa kartor, t.ex Morocco, är för komplex, med för många tvärgående gångar och våningar vilket gör att du i princip när som helst kan bli skjuten i ryggen, beroende på hur fienden spawnar. Kanske de kan slipa på spawnpunkterna där.

Minus: En del buggar och krascher. Mer än jag räknat med.

Plus för att några klassiska kartor är tillbaka!
Plus för de många inställningsalternativ som finns.

Av Asce

Har spelat till level 10 nu, multiplayer team deathmatch. Det har kraschat säkert 5-6 ggr nu på några få timmar. Inte särskilt stabilt tyvärr! Rent gameplay-mässigt är det dock kanon.

Av Asce

Klockan är 05:45, om 15 min ska jag spela

Av Asce

Då kör vi så det ryker klockan 06:00 imorgon