Inlägg

Inlägg som Ghaan har skrivit i forumet
Av Ghaan

Jo, kollade upp att det var specificerat 500w för 970 kortet, men vet att de brukar överdriva lite med den betäckningen ibland.

Av Ghaan

Uppgradering, räcker nätagget?

Är så att min polare ville att jag skulle ta reda på åt han (då han har nästan noll koll på hårdvara) om hans nätaggregat skulle räcka vid en uppgradering till ett GTX 970 grafikkort. Han har ingen plan öht att överklocka.

Vad han har för närvarande:
Antec 450w (bild på sidan av agget med specs för varje lina)
MSI P67A-C45
GTX 560
i5-2320
8gb ram
SSD + lagrings disk
Creative SoundBlaster Z (ljudkort)

Av Ghaan

Skulle inte påstå att Borderlands är det bästa för någon yngre. Är en del gore/svordomar/sexuelt content (kolla bara på Moxxie).
Bra spel visserligen, men skulle väl kalla det 14+ eller så.

Av Ghaan
Skrivet av KlyfftPotatis:

...sen är den ju grym och driver allt utan problem

Då måste jag undra, varför frågar du då om du tycker att den inte har problem att driva allt?

Men om du undrar över ifall den skulle flaskhalsa på 970 SLI? I så fall är det bäst att du Googlar runt efter liknande setups som du tänker köra på och ser om det finns folk som delger sin prestanda med liknande setup, brukar finnas lite sånt på tex youtube bla.

Av Ghaan

Samsung TVn ( http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/205406-samsung_4... ) ska ju ha 100hz enligt prisjakt? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2664568

Deras egen hemsida specificerar endast 200hz CMR.

Av Ghaan

Har för mig att Displayport är den bästa kabeln för bildöverföring, inte helt säker. Men jag kör med DP på mitt 780ti+144hz (Asus) skärm och det fungerar.

Av Ghaan

Sitter med samma bekymmer

Av Ghaan

Displayport?

Av Ghaan

Samsung UE40HU6905 - Något att ha?

Håller nu på att kolla efter en ny TV då min nuvarande börjar få några år på nacken och ska nu in till Uppsala imorgon för att köpa ny.

Har kollat på några olika modeller nu när flera är på mellandagsrea ändå. Allt mellan 32-42", med Smart-TV funktioner (främst för Netflix), gärna 100+ uppdateringsfrekvens (inga 1000mhz "falsk" uppdatering när det egentligen är typ max 50-60hz) samt låg responstid är ett plus med, då jag främst spelar på TVn . Även att de ska ha stöd för stor bredd media-filer (främst MKV filer).

Den jag kollat på mestadels är Samsung UE40HU6905 (4k TV), undrar lite över hur det är att kolla på 720/1080p material på den? Skalas bilden upp och blir suddig? Eller hur blir det?

Även kollat på dessa två modeller, har dock ingen önskan/behov av 3D alls. Men de jag kollat på så verkar vissa av mina önskemål följa med när de har 3D.
Philips 40PFS6719 (3D)
Samsung UE40H7005 (3D)

Några åsikter?

P.S. Inte större än ~42" då jag inte har utrymme för det.

Av Ghaan

Kanske är en fråga om utrymme?

Av Ghaan

Ny TV 32-42" ~5-6000, tips?

Börjat fundera på att skaffa ny TV då min nuvarande börjar bli ett par år gammal (5+). Samt saknar möjlighet att koppla in bättre högtalare till.

Det jag är ute efter att den ska ha är:
32-42"
2 (gärna mer) HDMI uttag
1 (minst) SCART uttag (har fortfarande GameCube/PS2 som använder sig av det)
1 utgång för högtalare (3,5mm jack)

Möjlighet till att koppla in högtalare med annat uttag eller för att koppla ihop med en framtida reciever skulle vara ett plus. Om det är smart TV som klarar av Netflix är ett till plus, då jag för närvarande använder mig av datorn att koppla ihop med TV för att se Netflix den vägen.

Mest kommer den användas för film/TV-Spel. Kopplas även ihop med min dator ibland för att se på film den vägen som sagt.
Kommer nog köpas under mellandagarna om det blir av. Budgeten ligger runt 5-6000 hade jag tänkte, men kanske kan svänga ut lite om det är något som motiverar.

Tack på förhand!

Av Ghaan

Jo, vet att det bara påverkar laddningstider. Var bara nyfiken ifall det var någon praktisk skillnad på SSHD och HDD prestandan.
Men räcker med en 7200rpm vanlig HDD då.

Av Ghaan

SSHD eller bara HDD som sekundär speldisk?

Har för närvarande en 250gb SSD som jag har OS+vissa spel på (typ WoW och BF4). Men då det är ganska begränsat med utrymme tänkte jag ta och uppgradera min ena lagringshårddisk (som ändå inte är sata 6gb/s) för att ha lite strö-spel på. Men undrade då om det är/blir någon större skillnad på att ha en SSHD då? 7200rpm lär ju vara att föredra, men annars?

Av Ghaan

Vid en viss punk spelar det typ ingen roll hur bra dator man har, då är det spelets optimering som sätter stopp. Jag testade runt lite inställningar själv nu med 6.0 patchen mitt i Orgrimmar (spelar på Twisting Nether - 4:e största EU servern) under peak tid utanför AH.

Det enda som gjorde märkbar skillnad i det läget var att sänka skuggorna för mig.

En jämförelse jag gjorde mellan de 4 AA val som finns numer:
Ingen AA: http://i.imgur.com/HAEzmuR.jpg
FXAA Low: http://i.imgur.com/m0sRxRg.jpg
FXAA High: http://i.imgur.com/H2qcxyx.jpg
CMAA: http://i.imgur.com/OppFaOa.jpg

Jag tycker att FXAA Low/High är rent skräp då det orsakar att karaktärer som är en liten bit ifrån ens egen gubbe blir märkbart suddiga. Störande som bara f-n för mig i alla fall. CMAA är rejält mycket bättre. Acceptabel kantutjämning, tar inte mycket på FPS och orsakar inget jobbigt blur.

Av Ghaan

Då bör det vara lugnt. Kanske kan vara kö in, beroende på server ofc, men det värsta bör ha lugnat sig då.

Av Ghaan

Gör inget att vara på stora servers. Bara man inte räknar med att spela dirr på release

Spelar själv på Twisting Nether, vilket är typ EUs 5:e mest befolkade server, och bara horde.
Det är en skitbra server. Men på release så räknar vi (jag och min guild dvs) inte med att servern kommer vara stabil.

Av Ghaan

Verkar som att det är Telia som har problem idag på vissa ställen i landet. Har själv haft problem sen typ 17.00. Standard Telia.

(Jättebra timing när man försöker kolla på BlizzCon)

Av Ghaan

När man inte kan se konturer öht så är det något fel med programmet, och det är ENDAST det programmet som visar fel. Hade det vart skärmarna borde det vart på andra program med. Vilket det inte är.

Av Ghaan

Windows Photo Viewer - sabbad gamma, bugg?

Kanske blir fel forum del? Men det enda jag kom på som passade.

Köpte nyligen en Asus VG248QE 144hz skärm men tyckte att färgerna var lite "meh" ur standard. Hittade då denna reddit tråd: http://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1wxse9/just_bou... och vipps så var det mycket bättre. Nästintill underbart skulle jag påstå.

Enda problemet är att Windows Photo Viewer verkar få fnatt när man har den färgprofilen vald. Gamman i det blir aldeles för mörkt och det ser bara helt fel ut. Drar jag över samma bild (utan att stänga fönstret) till min andra skärm (BenQ G2420HDBL - par år gammal) så ser det korrekt ut, samma om jag väljer en annan profil (den man får genom att göra windows inbyggda skärmkalibrering) eller kör utan någon färgprofil.

Prövade programmet Picasa (fick tips om den i samma tråd) och där visar det korrekt med custom färg profilen (den ur reddit tråden) vald. Men det, likväl som Windows Photo Viewer, så spelar den inte upp gif bilder. Samt att det inte går att navigera mellan bilder med musknapparna (sidoknapparna dvs).

Är det helt enkelt så att det finns en bugg i Windows Photo Viewer som orsakar att den inte korrekt läser av custom färg profiler korrekt?

Tar gärna tips på andra foto-visnings program också då

Av Ghaan

När jag pratar om EQ-profiler syftar jag på att kunna spara egna presets, inte dom färdiga "jazz" "dance" osv. Utan just för att kunna täcka upp något i de högtalare/hörlurar man använder sig av.