Inlägg

Inlägg som Ghaan har skrivit i forumet
Av Ghaan
Av Ghaan

8800gt är ju samma sak som 9800gt. Så detta (8800gts) är snäppet över.

Grafikkortet är rätt logiskt att man kan klocka iaf pga att det görs ju med programm inne i datorn och inte BIOS.

Undra vafan man skulle tagit sig till om man inte visste att sweclockers fanns, hehe ^^

Av Ghaan

http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/p4-series/pt890/

Står att det stödjer PCI-E x16, så jag ser inte varför det inte skulle fungera. Som någon sa tidigare i tråden så spelar det tydligen ingen större roll om det att moderkortet bara har PCI-E 1.0 fast kortet är 2.0

Edit: och om inte det skulle fungera ändå så får man väl ta och satsa på något uppgraderingspaket från komplett eller nått

Av Ghaan

Körde samma skruvar på 250wattarn och 360wattarn och båda passade, båda var lika stora. Så tror det är normalt ATX-format på dom ja.

Verkar inte som om det finns 6-pins sladdar på dom två nätaggen jag har atm ens, så går inte ens att koppla in en sladd till 8800gts kortet för att pröva. Men jag antar att det gör det på corsairs? Borde ju göra eftersom dom är så pass nya.

Edit: måtten för ett standard ATX nätagg är?

Edit2: Tror jag vet vad du menade Jalle64 nu, var in i BIOS och kollade, men såg inga spår av inställningar där jag kunde ändra någonting med processorn/minnens frekvenser. Antar att moderkortet är för gammalt/dåligt för just det.

Av Ghaan

Såg nu när jag kom hem (skrev senaste inlägget i plugget) att det sitter ett uttag baktill på 8800gts kortet. Men nej, i mitt nuvarande (Radeon X1650SE) så finns det ingen extra stömkabel inkopplad till den. Det var för att jag inte såg någon på den jag inte funderade över att det nya behövde ett.

Och varför skulle den vara så speciellt svår att klocka (om det var det du mena med "hotta")?

Av Ghaan

Satt ingen i det kortet innan, och såg inget i instruktionsboken som låg i grafikkortslådan om det.

Av Ghaan

Ok, det fungerade inte alls. Grafikkortet avgav bara ett hög pitchat ljud utan att datorn startade upp. Så då var ett Corsair CMPSU-650TX 650W beställt, så har man lite utrymme för överklockning och eventuella andra prylar :). Tack för all hjälp annars!

//Kuzul

Av Ghaan

Har inget överklockat alls just nu, men någon sa tidigare i tråden att det kanske kan vara skadligt att köra med för svagt nätagg. Rådfrågade min farsa också (elektriker) om det lite. Han visste inte riktigt hur det är med datorkomponenter, men han sa att på elmotorer (tror jag han sa att det var) kan dom börja brinna om dom försöker dra mer ström än strömförsörjningen kan ge ut.

Av Ghaan

Antar att jag får köpa ett nytt nätagg då...

Tänkte ta ett nätagg med ~600watt då (troligtvist Corsair CMPSU-650TX 650W), så att man klarar sig ett tag framöver. Men jag undrar om vad det är för poäng med att ha modulärt eller inte? Är väl lika lätt att använda sladdstrumpor för att få undan sladdarna lite och få ner kostnaden av nätagg med en bit till?

Av Ghaan

Bild på kartongens ovansida, den jag är den silvriga som syns i nederkant, produktnamn är W0016 tror jag.

http://img38.imageshack.us/img38/7863/dsc0439.th.jpg

Bild på nätaggets sida

http://img34.imageshack.us/img34/6682/dsc0436t.th.jpg

Av Ghaan

http://img36.imageshack.us/img36/5995/dsc0438j.th.jpg

Där har du en bild på sidan av mitt nätagg, så är rätt säker på att det är max 250watt eftersom det står att man inte får överskrida den styrkan på sidan där.

Men som sagt så har jag ett 360watts nätagg sittandes i en annan burk, det bör väl räcka eller? Eftersom nuvarande burken klarar sig utmärkt med 250watt och nuvarande kortet drar ca 150watt vid belastning. 8800gts kortet drar runt 150watt enligt http://www.sweclockers.com/nyhet/7025-nvidia_lanserar_geforce...

Av Ghaan

Det är väl inte skadligt att pröva? Om det inte räcker till bör det väl bara bli så att datorn stängas av som om det vorre ett strömavbrott?

Edit: Klockrent, kollade i min gammla burk (typ 4-5år gammal nu) medans min nuvarande är ca 1-1½år och den gammla hadde ett 360-watts nätagg sittandes... lite komiskt i mitt tycke att en 2½-3år äldre dator har ett nätagg som är 110-watt starkare

Av Ghaan

Just nu har jag ett 250-watts nätagg märkte jag precis O_O detta är den skit man får om man skaffar Pakard Bell skit antar jag...

Men jag kollade upp att det nuvarande kortet jag har (Sapphire Radeon X1650 SE) drar i idle ca 120-watt och kollade på något test här på sweclockers att 8800gts drar runt 150 (vet ej om det var idle eller under belastning dock). Så skillnaden verkar inte så stor, så det bör vara lungt va?

Aja, i värsta fall får man väl köpa ett lite bättre nätagg.

Av Ghaan

En annan sak jag kom att tänka på nu. Det här med (note: jag är inte den mest kunniga om hårdvara dirrekt som det märks) PCI-E 1.0 och 2.0, vad är det för skillnad på dom egentligen?

För 8800gts är väl ett PCI-E 2.0 kort? Men jag tror mitt nuvarande kort är ett PCI-E 1.0, det är iaf vad jag har förstått genom att kolla i Everest (det där datorinfo programmet).

Av Ghaan

Det där är bara ett screenshot över moderkorts info, så inte så konstigt att det inte står :P. Men det är en Intel Core 2 Duo E6300 @ 1866 MHz processor jag har sittandes i.

P.S. Tack för svaret hårdnackad

Av Ghaan

Asus GeForce EN8800GTS (512MB)

Nu är det så att jag ska köpa ett nytt grafikkort, och jag fick tillfället att köpa ett "Asus GeForce EN8800GTS (512MB)" billigt. Men jag är inte riktigt helt säker på om den passar i mitt nuvarande moderkort.

Moderkortet har en PCI-Express x16 port, men jag vet inte om det är allt som behövs för att det ska funka, så det känndes lite säkrare att rådfråga mer kunniga om det först

En extra bild med lite info om det behövs (kan få fram lite mer om det skulle behövas tror jag).

http://img39.imageshack.us/img39/7897/moderkort.jpg

Tack på förhand!

//Kuzul

Av Ghaan

Problem med data -> tv

Nu är det så att jag försökt med det mesta och har helt enkelt tagit stopp.

Jag har en Acer TravelMate 5623WSMi laptop med Home Edition och grafikkortet nVidia GeForce Go 7300. Problemet med denna är att jag vill kunna titta på 42" TV'n jag har istället för att sitta på laptopens skärm, men jag får det inte att fungera. Jag har fösökt med drivrutiner från acers hemsida (fanns inga på nvidias). Försökt hitta nått forceware för grafikkortet också, men inget där heller.

Så är det möjligtvist någon som har nån idé om vad det kan vara?
Skulle vara ytterst tacksam om någon har nån lösning.